Lautrec Δημοσ. 20 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2016 Έχω έναν μπλέ WD που πιάνει τους 48-49C όταν όταν τo PC είναι σε υψηλό load. Είναι φυσιολογικό για έναν σκληρό να πιάνει τόσο μεγάλες θερμοκρασίες? Η CPU και η κάρτα γραφικών είναι σε full load στους 60C/50C αντίστοιχα. Ο σκληρός δεν είναι κοντά στο υπόλοιπο σύστημα αλλά για κάποιον λόγο έχει περίπου την ίδια θερμοκρασία με την κάρτα γραφικών. Υπάρχει περίπτωση να χαλάσει πρίν την ώρα του αν έχει τέτοιες αυξομοιώσεις?
veteranos123 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2016 Έχεις κάποιον ανεμιστήρα να εισάγει αέρα; Είναι κάπως υψηλή η θερμοκρασία αλλά δεν νομιζω να υπάρχει πρόβλημα.
Xristaras12 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2016 κανονικά ο κατασκευαστής δίνει σε τι θερμοκρασίες θα ηταν καλό να δουλευει ο δίσκος. Αν το κουτί σου έχει θέση,βάλε εναν ανεμιστήρα εισαγωγής και δεν θα έχεις πρόβλημα με την θερμοκρασία του πλέον. Οι υψηλές θερμοκρασίες γενικότερα σκοτώνουν τα ηλεκτρονικά εξαρτήματα. 1
chipakos Δημοσ. 20 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2016 Εδώ και 5 χρόνια περίπου δεν έχω κλείσει το Laptop εκτός από κάποιες επανεκκινήσεις απαραίτητες για την λειτουργία του. Ολο το καλοκαίρι δεν έπεσαν οι σκληροί του κάτω από τους 50 βαθμούς. Μάλιστα έπαιζαν μεταξύ 50 και 56 βαθμούς.Τώρα είναι 41 βαθμούς ο ένας και 37 ο άλλος. Ας μας πει και κάποιος άλλος την εμπειρία του. Πάντως και να ήθελα δεν μπορούσα να κάνω κάτι για το θέμα της θερμοκρασίας οπότε το έσκιζα το Laptop κανονικότατα.
Xristaras12 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2016 Εδώ και 5 χρόνια περίπου δεν έχω κλείσει το Laptop εκτός από κάποιες επανεκκινήσεις απαραίτητες για την λειτουργία του. Ολο το καλοκαίρι δεν έπεσαν οι σκληροί του κάτω από τους 50 βαθμούς. Μάλιστα έπαιζαν μεταξύ 50 και 56 βαθμούς.Τώρα είναι 41 βαθμούς ο ένας και 37 ο άλλος. Ας μας πει και κάποιος άλλος την εμπειρία του. Πάντως και να ήθελα δεν μπορούσα να κάνω κάτι για το θέμα της θερμοκρασίας οπότε το έσκιζα το Laptop κανονικότατα. Οι κατασκευαστές γενικότερα δίνουν ενα θερμοκρασιακό όριο,αν δεν κάνω πολύ λάθος ειναι 60°C. Σε λάπτοπ ειναι λογικό να έχεις αυξημένες θερμοκρασίες λόγω ψύξης κλπ. Απλά να ξέρεις οτι ρισκάρεις περισσότερο για ζημιά. και γω στο λαπτοπ της υπογραφής ο μηχανικός δίσκος το καλοκαίρι έπαιζε 42-50 αλλα δεν έχει πάθει κάτι και έχει 720 μέρες λειτουργίας. το ίδιο τώρα και ο ssd.
visualizer Δημοσ. 21 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2016 Θες να πεις ποιο μοντέλο ακριβώς έχεις ;
Lautrec Δημοσ. 21 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 21 Αυγούστου 2016 (επεξεργασμένο) Θες να πεις ποιο μοντέλο ακριβώς έχεις ; WD10EZEX (1ΤΒ) Στα στοιχεία λέει ότι έχει "operating temp" 0-60, αλλά αλλού διαβάζω ότι δεν πρέπει να είναι τόσο χαμηλά ή ψηλά γιατί θα χαλάσει πιο γρήγορα, ισχύει αυτό? EDIT: Έχεις κάποιον ανεμιστήρα να εισάγει αέρα; Είναι κάπως υψηλή η θερμοκρασία αλλά δεν νομιζω να υπάρχει πρόβλημα. Όχι γιατί ούτε η CPU ούτε η GPU δεν ξεπερνάνε τους 60 βαθμούς σε full load. Δεν έχω ασχοληθεί γενικότερα γιατί το κουτί είναι για τα μπάζα και δεν μπορεί να γίνει σωστή ροή αέρα έτσι όπως είναι. Επεξ/σία 21 Αυγούστου 2016 από Lautrec
Xristaras12 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2016 όπως έχω γράψει και πριν,ναι καλό θα ηταν να μην δουλεύει σε μεγάλες θερμοκρασίες ο δίσκος,έχει πολλά ευαίσθητα ηλεκτρονικά μέρη.
visualizer Δημοσ. 21 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2016 Έχω έναν παρόμοιο WD 12 χρόνια και max να πιάνει 40 .Αν θέλεις να αντέξει για μεγάλο διάστημα καλό είναι να βάλεις έναν επιπλέον ανεμιστήρα όπως στο πρότειναν ήδη. 1
Xristaras12 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2016 Έχω έναν παρόμοιο WD 12 χρόνια και max να πιάνει 40 .Αν θέλεις να αντέξει για μεγάλο διάστημα καλό είναι να βάλεις έναν επιπλέον ανεμιστήρα όπως στο πρότειναν ήδη. καλά μην συγκρίνεις την ποιότητα κατασκευής τότε με την τωρινή. οι δίσκοι τότε ηταν τρομερά γομάρια αντοχης. εχω ακόμα εναν WD 40GB IDE που μπορεί να κάνει σαν φορτηγό αλλα συνεχίζει να δουλευει. Οι δίσκοι πλέον έχουν μεγαλύτερα failure rates λόγω πυκνοτητας των platter κλπ.
EddieObscurant Δημοσ. 21 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2016 πάνω απο τους 50-52 βαθμούς θα αρχίζουν και τα seek error rate και θα καθυστερεί και ο δίσκος. Πάνω απο 45 βαθμούς προσωπικά δεν μου αρέσει να τους έχω. Βαλε εναν ανεμιστήρα μπροστά απο το δίσκο.
Hristos.S Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Εκτός από τη θερμοκρασία επηρρεάζονται και από το άνοιξε-κλείσε. Αν πάρεις ένα καινουργιο και τον αφήσεις να δουλέυει μέρα-νύχτα σε θερμοκρασίες άνω των 50 βαθμών, πιθανών να βγάλει χρόνια χωρίς πρόβλημα.
visualizer Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Εκτός από τη θερμοκρασία επηρρεάζονται και από το άνοιξε-κλείσε. Αν πάρεις ένα καινουργιο και τον αφήσεις να δουλέυει μέρα-νύχτα σε θερμοκρασίες άνω των 50 βαθμών, πιθανών να βγάλει χρόνια χωρίς πρόβλημα. Πρώτη φορά το ακούω αυτό , υπάρχει κάποιο σχετικό άρθρο ;
poulinos Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Πρώτη φορά το ακούω αυτό , υπάρχει κάποιο σχετικό άρθρο ; μαλλον το εννοει επειδη το μεγαλυτερο stress για ενα μηχανημα ειναι οταν ξεκινησει να λειτουργει.κατα τα αλλα οι δισκοι ναι εχουν ενα οριο σε καποια πραγματα που απλα δεν γινεται να το πιασεις ετσι απλα.δηλαδη εχουν συγκεκριμενο θεωρητικο αριθμο που μπορει να κανουν Park οι κεφαλες ή να κανει power Ο δισκος .βεβαια τα νουμερα ειναι πολυ μεγαλα για να τα πετυχει καποιος με εξαιρεση τους παλιους green της wd
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε
Συνδεθείτε τώρα