Junior22 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2016 Εφτασε η ωρα να αγορασω το πρωτο μου, μεταχειρισμενο φυσικα, αυτοκινητο! Το μπατζετ ειναι απο 5000-6500 και ενδιαφερομαι για αμαξι σχετικα καινουριο, δηλαδη 5-6 ετων. Δεν κοιταζω για ντιζελ γιατι δεν προβλεπεται αποσβεση γιατι θα το κυκλοφορω στη Θεσ/νικη και μεχρι να γινει η αποσβεση λογικα θα ψαχνω για επομενο αμαξι.Οπως και να εχει θα ηθελα να μου προτεινετε ενα αμαξι με νορμαλ προς χαμηλη καταναλωση για μεσα στην πολη.Ειμαι αναμεσα στο Suzuki Swift, Seat Ibiza, Ford Fiesta και Fiat Punto Evo. Απο οσο εψαξα το Swift το προτεινουν οι περισσοτεροι, το Seat εχει υψηλη καταναλωση, το Ford εξισου καλο και το Fiat γενικα το αποφευγουν λογω προβληματων που βγαζει. Ειμαι σιγουρος πως θα προτεινετε Toyota λογω αξιοπιστιας κλπ αλλα πραγματικα οσο καλα και να ειναι δεν μου καθονται καθολου καλα στο ματι και θα ηθελα να τα αποφυγω.Θα ηθελα να ακουσω γνωμες πανω στα παραπανω αυτοκινητα και οποιαδηποτε αλλη προταση ευπροσδεκτη.
panos2171 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2016 Το swift είναι πολύ τίμια επιλογή. Κοίτα σε 1.2 μιας και θα είσαι κατά βάση πόλη, θα χεις και χαμηλότερα τέλη. Και το fiesta επίσης πολύ καλό. Γενικά πάντως δεν έχει και πολύ νόημα να ρωτάς τι να πάρεις μιας και θα λάβεις 256 διαφορετικές απατήσεις, ο καθένας λέει το μακρύ του και το κοντό του. Γενικά κατέληξε σε ένα που σου αρέσει και ρώτα αν είναι καλή επιλογή. Πάντως με 5 και 6 χιλιάρα παίρνεις πολύ καλό αυτοκίνητο τη σημερινή εποχή. Και εννοείται κοιτάς και λίγο πάνω από το budget σου μιας και με παζάρια κάτι μπορεί να γίνει.
Haldol Δημοσ. 20 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2016 Τι σου αρέσει από αυτά; Ξεκίνα από αυτό. Μικρο-διαφορές στην κατανάλωση δε θα σε απασχολήσουν. Αυτοκίνητα ίδιας κατηγορίας και ίδιας γενιάς, καίνε το ίδιο, λίγο ή πολύ. Θα έπαιρνες όμως κάτι με 0,5 λίτρα καλύτερη κατανάλωση, το οποίο δε σου κάθεται καλά στο μάτι, και κάθε μέρα να εύχεσαι να είχες πάρει άλλο; Από όσα λες θα έπαιρνα το Swift εγώ. Αν και προσωπικά θα διάλεγα Polo αν δε με περιόριζαν. Προτιμώ το στυλ του αμαξιού λίγο πιο σοβαρό -- σε Fiesta π.χ. δε θα κοιτούσα ποτέ, γι αυτό το λόγο. 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 20 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2016 Ψηφιζω Swifft με...κλειστα ματια !!!!Αξιοπιστο οσο κανενα απο τα αλλα .Δευτερη επιλογη το Fiesta.
YourTrueLegend Δημοσ. 20 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2016 Πας σε swift η fiesta. Aν τυχει και βρεις σε αυτα τα λεφτα fiesta ecoboost ατρακαριστο σε σωστη κατασταση, εχεις φυγει με κλειστα ματια. Πολυ δυσκολα ομως. Διαφορετικα διαλεξε απο τα δυο το αμαξι που θα βρεις ως καλυτερη ευκαιρια, αναλογως των περιπτωσεων που θα κοιταξεις. Μακρια απο ibiza, μακρια απο punto. Το πρωτο ειναι μονο προβληματα , καιει απολα (και βενζινη και λαδια) και γενικα ειναι ΚΑΚΟΦΗΜΟ αμαξι διαχρονικα με διολου αμελητεο κοστος συντηρησης-ανταλλακτικων-σερβις κλπ (καθοτι group vag) και το δευτερο δεν θα βρισκεις ποτε σου μεταχειρισμενα ανταλλακτικα ενω ενδεχεται να εχει θεματακια και στη διαθεσιμοτητα καινουργιων ανταλλακτικων. Να προσεξεις πολυ τους ρυπους γιατι οταν μιλαμε για 5ετιας-6ετιας θα φορολογεισαι βαση ρυπων και τα συγκεκριμενα αμαξια ειχαν θεματακια με τους ρυπους και αναμενουν τρελη φορολογηση. Εξου και γιατι σου μιλησα περι ecoboost.
opcorsa Δημοσ. 20 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2016 με τα λεφτα που διαθετεις περνεις αμαξαρα σε αυτα τα μοντελα... μονο καλο ψαξιμο θελει! μακρια απο το φιατ και την fca group γενικοτερα... απορω πως ανθρωποι επιλεγουν τετοιες μαρκες.... νομιζω χρηζει κοινωνιολογικης ερευνας 1
doctorkostis Δημοσ. 20 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2016 μακρια απο το φιατ και την fca group γενικοτερα... απορω πως ανθρωποι επιλεγουν τετοιες μαρκες.... νομιζω χρηζει κοινωνιολογικης ερευνας Υπερβολες και προκαταληψεις. Οι προσωπικες αποψεις σε τετοια θεματα γενικα δε βοηθανε, μπορω να βγω και να πω τα εντελως αντιθετα. Δεν εχει νοημα 2
NickTG Δημοσ. 20 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2016 Εντάξει, εδώ άλλοι αγοράζουν γρήγορα opel. Δεν φτάνει που δεν στριβουν τους βάζουν και παραπάνω άλογα. 4
YourTrueLegend Δημοσ. 20 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2016 με τα λεφτα που διαθετεις περνεις αμαξαρα σε αυτα τα μοντελα... μονο καλο ψαξιμο θελει! μακρια απο το φιατ και την fca group γενικοτερα... απορω πως ανθρωποι επιλεγουν τετοιες μαρκες.... νομιζω χρηζει κοινωνιολογικης ερευνας Mε τετοιο nickname δε μπορεις να πεις κουβεντα ουτε καν για τα daihatsu με το μπαρδον κιολας Το νου σου στους ιμαντες κι ασε τα fiat στην ησυχια τους 2
opcorsa Δημοσ. 20 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2016 Υπερβολες και προκαταληψεις. Οι προσωπικες αποψεις σε τετοια θεματα γενικα δε βοηθανε, μπορω να βγω και να πω τα εντελως αντιθετα. Δεν εχει νοημα πες ακριβως τα αντιθετα η αληθεια αυτη ειναι... δεν μπαινω σε αντιλογο, απλως σε παραπεμπω σε πωλησεις μοντελων ανα εταιρια, που η φιατ σχεδον μονο εταιρικα πουλαει, καθως και σε ερευνες ικανοποιησης πελατων που θα βρεις σορυδων παντου... αληθεια υπαρχει ανθρωπος που θα παρει πχ το παντα απο το σκυλι aygo? και τα παραδειγματα ειναι απειρα σε καθε κατηγορια Mε τετοιο nickname δε μπορεις να πεις κουβεντα ουτε καν για τα daihatsu με το μπαρδον κιολας Το νου σου στους ιμαντες κι ασε τα fiat στην ησυχια τους ειπα κατι για νταιχατσου? σκυλια ειναι αφου ανηκουν στον ομιλο λεξους τογιοτα... αν μπορεις να ανεχθεις το σαπιο ντιζαν μεσα εξω... για την ιστορια δεν εχω οπελ Εντάξει, εδώ άλλοι αγοράζουν γρήγορα opel. Δεν φτάνει που δεν στριβουν τους βάζουν και παραπάνω άλογα. τι αμαξι εχεις?
YourTrueLegend Δημοσ. 20 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2016 Οι πωλησεις δεν λενε τιποτα καθως ειναι κατα κυριο λογο ζητημα μαρκετινγκ και ενιοτε κουλτουρας ανα χωρα. Πχ αν τσεκαρεις πωλησεις στη Γερμανια τοτε θα συμπερανεις πως τα ιαπωνικα ειναι αχρηστα. Ουτε και οι πωλησεις σε παγκοσμιο επιπεδο μου λενε κατι, πχ τα golf tsi που ειχαν ενα σωρο προβληματα ηταν ψηλα σε πωλησεις τοτε που κυκλοφορουσαν, παρολα αυτα μονο προβληματα ειχαν ως αμαξια. Δεν ειναι ασφαλες κριτηριο οι πωλησεις. Τα fiat δεν ξερω απο αξιοπιστια τι λενε πλεον, το μειονεκτημα τους παντως ειναι πως επειδη εχουν χαμηλες πωλησεις, δεν κυκλοφορει πολυ ανταλλακτικο στην αγορα. Πως και δεν εχεις opel πια; Εσπασε αυτο που ειχες ή σου την εσπασε απο τις βλαβες και το σκοτωσες οσο-οσο;
Haldol Δημοσ. 20 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2016 αληθεια υπαρχει ανθρωπος που θα παρει πχ το παντα απο το σκυλι aygo? και τα παραδειγματα ειναι απειρα σε καθε κατηγορια Εγώ, αν μιλάμε για το Panda 4×4, για να πας και λίγο πιο έξω. Το Aygo δε βγαίνει με τετρακίνηση. 1
opcorsa Δημοσ. 20 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2016 Εγώ, αν μιλάμε για το Panda 4×4, για να πας και λίγο πιο έξω. Το Aygo δε βγαίνει με τετρακίνηση. να το παρεις φιλε καλοριζικο, 291 συνεργεια και 839 ηλεκτρολογεια συστηνουν φιατ-λαντσια-αλφα, αυτοι ξερουν! για την ιστορια υποστηριζω σαν μαρκερ και θεωρω φιλοτιμα τα αυτοκινητα τους σε ποσοστα -60 τογιοτα, 20 βαγκ γκρουπ, 10 οτιδηποτε αλλο γιαπωνεζικο, 10 χιουνται κια γκρουπ...
Haldol Δημοσ. 20 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2016 Δεν έχω σκοπό να αλλάξω αυτοκίνητο, αλλά αφού ρώτησες ανάμεσα σ' αυτά τα δύο, απαντάω Panda 4×4. Το άλλο μου είναι αδιάφορο. Btw δε ξέρω κατά πόσο ισχύει στα Fiat (και τα συναφή) ότι ίσχυε πριν 15 χρόνια, που έβαζες όπισθεν και άναβαν οι υαλοκαθαριστήρες. Έχω την αίσθηση ότι έχουν εξισωθεί πλέον οι μάρκες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα