defacer Δημοσ. 22 Αυγούστου 2016 Share Δημοσ. 22 Αυγούστου 2016 Και ξανά. Έχω φίλη την Ελένη. Την έχω φίλη γιατί έχει 32 χαρακτηριστικά που μου αρέσουν και για αυτό την έκανα φίλη μου. Γιατί (απαραίτητα) να μην θέλω (άσχετα αν θα το κάνω) να την πηδήξω; Αν θέλω να την πηδήξω είναι κακό/αρρωστημένο/δεν είναι πραγματική φιλία; Καταλαβαίνεις ότι τα ερωτήματα που έθεσες είναι κόντρα σε ερωτήσεις που δε σου έχει κάνει κανένας; Δεν είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ να μη θες να πηδήξεις την Ελένη, αυτό το απαραίτητο το είπες μόνος σου. Αλλά από τις 10 Ελένες, έστω και τη μία να μη θες να πηδήξεις πάει να πει ότι υφίσταται καθαρή φιλιά. Αν πάλι θες να τις πηδήξεις ΟΛΕΣ, τότε τα 32 χαρακτηριστικά που λες μάλλον δεν είναι 32 αλλά 90-60-90. Εγώ το ξεκαθάρισα, φίλος = αδερφός κατ'επιλογή. Δηλαδή εσύ μας επιβάλεις τρόπον τινά το δικό σου ορισμό, υποθέτεις ότι δεν τον ικανοποιούμε και μας κρίνεις ανάλογα ως παραπλανημένους. Να μπω στον κόπο να πω από πόσες μεριές μπάζει αυτό; Να φέρω αντιπαράδειγμα; Φίλος είναι μόνο αυτός που σου έχει σώσει ζωή, άρα όλοι όσοι λέτε πως έχετε φίλους πλανάσθε, τέλεια. Δεκτός ο ορισμός σου ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ. Αλλά μ αυτό τον ορισμό βασικά όπως το μυρίζομαι έχεις ήδη αποκλείσει από φίλους ΟΛΕΣ τις γυναίκες ανεξαρτήτως αν τις βλέπεις ερωτικά, οπότε τι συζητάμε; Είναι σα να λες δε μπορεί να υπάρξει φιλιά μεταξύ άντρα και γυναίκας επειδή για μένα φίλος είναι κάποιος μόνο αν έχει τσουτσού. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ikaruga24 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2016 Share Δημοσ. 22 Αυγούστου 2016 Δηλαδή εσύ μας επιβάλεις τρόπον τινά το δικό σου ορισμό, υποθέτεις ότι δεν τον ικανοποιούμε και μας κρίνεις ανάλογα ως παραπλανημένους. Να μπω στον κόπο να πω από πόσες μεριές μπάζει αυτό; Να φέρω αντιπαράδειγμα; Φίλος είναι μόνο αυτός που σου έχει σώσει ζωή, άρα όλοι όσοι λέτε πως έχετε φίλους πλανάσθε, τέλεια. Δεκτός ο ορισμός σου ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ. Αλλά μ αυτό τον ορισμό βασικά όπως το μυρίζομαι έχεις ήδη αποκλείσει από φίλους ΟΛΕΣ τις γυναίκες ανεξαρτήτως αν τις βλέπεις ερωτικά, οπότε τι συζητάμε; Είναι σα να λες δε μπορεί να υπάρξει φιλιά μεταξύ άντρα και γυναίκας επειδή για μένα φίλος είναι κάποιος μόνο αν έχει τσουτσού. Δεν επιβάλλω τίποτα, τόση ώρα αυτό λέμε, ότι πρέπει πρώτα να ξεκαθαρίσουμε τι θεωρεί φίλο ο καθένας. Ο ένας είναι έτσι, ο άλλος είναι γιουβέτσι, ε δεν μπορεί να γίνει έτσι σωστή κουβέντα. Για εμένα λοιπόν που βάση εμπειρίας, προσωπικών πεποιθήσεων και γνώσεων δίνω στον όρο φιλία ισάξια δύναμη με τη λέξη αδερφός (για κάποιους είναι και μεγαλύτερος γιατί τον φίλο τον επιλέγεις ενώ τον αδερφό απλά σου τυχαίνει). Και ναι, αφού δεν πιστεύω στη φιλία μεταξύ των φύλων νομίζω είναι λογικό να έχω αποκλείσει και ΟΛΕΣ τις γυναίκες από "φίλες". Παρέα κάνουμε, έξω βγαίνουμε, μια χαρά τα λέμε, τρώμε, πίνουμε, όλα καλά αλλά φίλοι ΔΕΝ είμαστε. 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
defacer Δημοσ. 22 Αυγούστου 2016 Share Δημοσ. 22 Αυγούστου 2016 Δεν επιβάλλω τίποτα, τόση ώρα αυτό λέμε, ότι πρέπει πρώτα να ξεκαθαρίσουμε τι θεωρεί φίλο ο καθένας. Ο ένας είναι έτσι, ο άλλος είναι γιουβέτσι, ε δεν μπορεί να γίνει έτσι σωστή κουβέντα. Για εμένα λοιπόν που βάση εμπειρίας, προσωπικών πεποιθήσεων και γνώσεων δίνω στον όρο φιλία ισάξια δύναμη με τη λέξη αδερφός (για κάποιους είναι και μεγαλύτερος γιατί τον φίλο τον επιλέγεις ενώ τον αδερφό απλά σου τυχαίνει). Και ναι, αφού δεν πιστεύω στη φιλία μεταξύ των φύλων νομίζω είναι λογικό να έχω αποκλείσει και ΟΛΕΣ τις γυναίκες από "φίλες". Παρέα κάνουμε, έξω βγαίνουμε, μια χαρά τα λέμε, τρώμε, πίνουμε, όλα καλά αλλά φίλοι ΔΕΝ είμαστε. Μπορούμε να παίζουμε με τις λέξεις, αλλά αν ανατρέξεις στο τοπικ θα δεις ότι πρώτα μας χαρακτήρισες παραπλανημένους (ή όπως θες πέστο, δεν έχει σημασία) και μετά αρχίσαμε να μιλάμε για τον ορισμό της φιλίας -- πόσο μάλλον να καταλήξουμε ότι για τις ανάγκες της συζήτησης, την οποία ούτε ξεκίνησες εσύ ούτε είσαι διορισμένος να καθοδηγήσεις, είναι κάποιος διαφορετικός από αυτόν που δίνεις ο ίδιος. Οπότε καταλαβαίνεις ότι αν όχι "επέβαλλες", σίγουρα πάντως δεν ξεκίνησες βάζοντας τον ορισμό σου επί ίσοις όροις με αυτούς των άλλων. Όσο για το άλλο ίσως δεν έγινα κατανοητός. Υποψιάζομαι πως εσύ (και πολλοί άντρες ακόμα, ίσως και γω, δεν το έχω σκεφτεί ποτέ έτσι) όταν λένε "αδερφός" έχουν στο μυαλό τους ένα ρόλο που ποτέ καμία γυναίκα δε μπορεί να παίξει. Επομένως το "δεν υπάρχει φιλία επειδή φιλία ίσον αδερφός και αδερφός δε γίνεται να είναι γυναίκα" είναι λίγο αυτοεκπληρούμενη προφητεία που δεν έχει καμία σχέση με την ερωτική διάσταση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ikaruga24 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2016 Share Δημοσ. 22 Αυγούστου 2016 Μπορούμε να παίζουμε με τις λέξεις, αλλά αν ανατρέξεις στο τοπικ θα δεις ότι πρώτα μας χαρακτήρισες παραπλανημένους (ή όπως θες πέστο, δεν έχει σημασία) και μετά αρχίσαμε να μιλάμε για τον ορισμό της φιλίας -- πόσο μάλλον να καταλήξουμε ότι για τις ανάγκες της συζήτησης, την οποία ούτε ξεκίνησες εσύ ούτε είσαι διορισμένος να καθοδηγήσεις, είναι κάποιος διαφορετικός από αυτόν που δίνεις ο ίδιος. Οπότε καταλαβαίνεις ότι αν όχι "επέβαλλες", σίγουρα πάντως δεν ξεκίνησες βάζοντας τον ορισμό σου επί ίσοις όροις με αυτούς των άλλων. Όσο για το άλλο ίσως δεν έγινα κατανοητός. Υποψιάζομαι πως εσύ (και πολλοί άντρες ακόμα, ίσως και γω, δεν το έχω σκεφτεί ποτέ έτσι) όταν λένε "αδερφός" έχουν στο μυαλό τους ένα ρόλο που ποτέ καμία γυναίκα δε μπορεί να παίξει. Επομένως το "δεν υπάρχει φιλία επειδή φιλία ίσον αδερφός και αδερφός δε γίνεται να είναι γυναίκα" είναι λίγο αυτοεκπληρούμενη προφητεία που δεν έχει καμία σχέση με την ερωτική διάσταση. Ναι γιατί το θέμα του ορισμού μετά προέκυψε, την πρώτη φορά θεώρησα ότι για όλους η φιλία προφανώς και είναι τουλάχιστον κάτι higher value από το απλά βγαίνουμε, πίνουμε, τρώμε και δεν μας δίνει στεγνά στη δουλειά. Εξ΄ου και το λάθος μου που θέλω να πιστεύω ότι ξεκαθαρίστηκε από τα επόμενα γραφόμενα. Ο καθένας βγάζει τα δικά του συμπεράσματα βάση εμπειριών και πεποιθήσεων, και μόνο αυτό που λες ότι η γυναίκα δεν μπορεί να παίξει το ρόλο του "αδελφού" έρχεσαι πιο πολύ στη δική μου πλευρά των πιστεύω παρά στην πλευρά που βρίσκεσαι τώρα. Επίσης αυτό είναι ένα μόνο κομμάτι. Αν βάλεις ότι οι γυναίκες δεν μπορούν να κάνουν Α, Β, Γ και οι άντρες δεν μπορούν να κάνουν Χ, Ψ, Ω γίνεται ξεκάθαρο ότι δεν υπάρχει συμβατότητα για να χτιστεί ουσιαστική φιλία. Γι αυτό και πρέπει πρώτα να θεσπίσουμε (για χάρη της κουβέντας) τι εστί φιλία. Γιατί με το όπως το θεωρώ εγώ δεν έχω ούτε μια φίλη και όπως το θεωρείς εσύ πραγματικά έχω άπειρες. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
zio10 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2016 Share Δημοσ. 22 Αυγούστου 2016 Για μένα είναι όπως τα λέει ο ikaruga. Φίλος είναι αυτός που θα ψάξεις σε μια δύσκολη στιγμή, θα του εκμυστηρευτείς κάτι που δεν το ξέρει άλλος, θα ζητήσεις βοήθεια κλπ. Δεν ξέρω κάποιον άντρα που να απευθύνεται σε γυναίκα σε τέτοιες φάσεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DDevil Δημοσ. 22 Αυγούστου 2016 Share Δημοσ. 22 Αυγούστου 2016 Για μένα είναι όπως τα λέει ο ikaruga. Φίλος είναι αυτός που θα ψάξεις σε μια δύσκολη στιγμή, θα του εκμυστηρευτείς κάτι που δεν το ξέρει άλλος, θα ζητήσεις βοήθεια κλπ. Δεν ξέρω κάποιον άντρα που να απευθύνεται σε γυναίκα σε τέτοιες φάσεις. Αμα είναι εμπιστη και θέλει να βοηθησει γιατι όχι? μπορει να εχεις φιλο που είναι σε όλα φιλος αλλα είναι μεγάλος κουτσομπόλης σε αυτόν θα εκμυστηρευτείς το μυστικο? για να το μάθουν ολοι? Το πιστευεις ότι με έχει βοηθησει άνθρωπος που δεν ηταν φιλος μου? επειδή το πράγμα πηγε εκει που ηθελε και δεν μπορουσε βεβαια να τεθει εναντιον των δικων του αξιων. Οπουε υποστηριζοντας αυτές υποστηριξε και μένα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Donalhioy Δημοσ. 22 Αυγούστου 2016 Share Δημοσ. 22 Αυγούστου 2016 το να θεωρεις παντως φιλο-φιλη καποιον με τον οποιο εκατσες στο ιδιο τραπεζι για καφε ή να πηγατε παραλια μαζι.. ειναι σαν να εισαι σε κωλομπαρο να πληρωνεις για να πιασεις κωλο και μετα να λες οτι εβγαλες και γκομενα... 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
zio10 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2016 Share Δημοσ. 22 Αυγούστου 2016 Αμα είναι εμπιστη και θέλει να βοηθησει γιατι όχι? μπορει να εχεις φιλο που είναι σε όλα φιλος αλλα είναι μεγάλος κουτσομπόλης σε αυτόν θα εκμυστηρευτείς το μυστικο? για να το μάθουν ολοι? Το πιστευεις ότι με έχει βοηθησει άνθρωπος που δεν ηταν φιλος μου? επειδή το πράγμα πηγε εκει που ηθελε και δεν μπορουσε βεβαια να τεθει εναντιον των δικων του αξιων. Οπουε υποστηριζοντας αυτές υποστηριξε και μένα. Όπως έγραψα και στο πρώτο μήνυμά μου, δεν το αποκλείω και δεν λέω ότι δεν γίνεται σε καμία περίπτωση, απλά δεν είναι ο κανόνας. Σύμφωνα με τη δικιά μου εμπειρία τουλάχιστον. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DDevil Δημοσ. 22 Αυγούστου 2016 Share Δημοσ. 22 Αυγούστου 2016 Όπως έγραψα και στο πρώτο μήνυμά μου, δεν το αποκλείω και δεν λέω ότι δεν γίνεται σε καμία περίπτωση, απλά δεν είναι ο κανόνας. Σύμφωνα με τη δικιά μου εμπειρία τουλάχιστον. Ok σεβαστον 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Demetra_ Δημοσ. 22 Αυγούστου 2016 Share Δημοσ. 22 Αυγούστου 2016 @ikaruga24Υπάρχει γενετική τροποποίηση ώστε ο ένα να μην μπορεί να κάνει τα Α, Β και ο άλλος τα Χ, Ψ; πλην των βιολογικών, είμαστε ΟΜΟΙΟΙ. Δεν υποβαθμίζει κανείς, κανέναν! Και σε πληροφορώ όταν ήσουν σε μικρότερη ηλικία (προφανώς) μια χαρά φιλίες έκανε με το αντίθετο φίλομε μια διαφορά, δεν σκεφτόσουν αποκλειστικά με το κάτω κεφάλι. γιατί σε πληροφορώ ότι γενετικά μια χαρά σου σηκωνόταν καθώς έπαιζες με το πουλάκι σου. Οι διαβαθμίσεις υπάρχουν παντού και πάντοτε ακόμα και στον όρο "αγάπη". Δεν αγαπάς με την ίδια ένταση τον κάθε άνθρωπο στη ζωή σου. έτσι είναι και με τη φιλία, παρέα, συντροφικότητα. τπτ δεν είναι ακατόρθωτο και μη επιτεύξιμο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bluesattack Δημοσ. 22 Αυγούστου 2016 Share Δημοσ. 22 Αυγούστου 2016 http://www.oneman.gr/keimena/style/grooming/ksexna-osa-ikseres/article2334295.ece/BINARY/w620/mwf_3.jpg Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
defacer Δημοσ. 22 Αυγούστου 2016 Share Δημοσ. 22 Αυγούστου 2016 Ναι γιατί το θέμα του ορισμού μετά προέκυψε, την πρώτη φορά θεώρησα ότι για όλους η φιλία προφανώς και είναι τουλάχιστον κάτι higher value από το απλά βγαίνουμε, πίνουμε, τρώμε και δεν μας δίνει στεγνά στη δουλειά. Εξ΄ου και το λάθος μου που θέλω να πιστεύω ότι ξεκαθαρίστηκε από τα επόμενα γραφόμενα. Ο καθένας βγάζει τα δικά του συμπεράσματα βάση εμπειριών και πεποιθήσεων, και μόνο αυτό που λες ότι η γυναίκα δεν μπορεί να παίξει το ρόλο του "αδελφού" έρχεσαι πιο πολύ στη δική μου πλευρά των πιστεύω παρά στην πλευρά που βρίσκεσαι τώρα. Επίσης αυτό είναι ένα μόνο κομμάτι. Αν βάλεις ότι οι γυναίκες δεν μπορούν να κάνουν Α, Β, Γ και οι άντρες δεν μπορούν να κάνουν Χ, Ψ, Ω γίνεται ξεκάθαρο ότι δεν υπάρχει συμβατότητα για να χτιστεί ουσιαστική φιλία. Γι αυτό και πρέπει πρώτα να θεσπίσουμε (για χάρη της κουβέντας) τι εστί φιλία. Γιατί με το όπως το θεωρώ εγώ δεν έχω ούτε μια φίλη και όπως το θεωρείς εσύ πραγματικά έχω άπειρες. Έχω προσπαθήσει πολλές φορές να συνεννοηθω μαζί σου και δε νομιζω να τα κατάφερα ποτέ. Πχ: - προφανώς και η φιλία είναι higher value, κανείς δεν είπε το αντίθετο - δεν ξέρω τι διάβασες εσύ, ποτέ δεν είπα ότι η γυναίκα δε μπορεί να παίξει το ρόλο του αδερφού, αν προσπαθήσεις να μου κάνεις παράθεση σχετικά υποθέτω θα το καταλάβεις - ακόμα κι αν το είχα πει δεν υπάρχει λογική σύνδεση ανάμεσα σε αυτό και τη φιλία προς την κατεύθυνση που ενδιαφέρει όσον αφορά τη συζήτηση - οι άντρες δε μπορούν έτσι και οι γυναίκες γιουβέτσι είναι τελείως αυθαίρετες τοποθετήσεις σου πού όμως τις παίρνεις δεδομένες για να βγάλεις συμπέρασμα - επίσης αυθαίρετο (και αυταπόδεικτα λάθος εφόσον δε με ρώτησες ούτε διάβασες τη σκέψη μου) είναι το τι νομίζεις εσύ ότι εγώ θεωρώ φιλιά Και η καλή διάθεση έχει τα όριά της, κουράστηκα. Για μένα είναι όπως τα λέει ο ikaruga. Φίλος είναι αυτός που θα ψάξεις σε μια δύσκολη στιγμή, θα του εκμυστηρευτείς κάτι που δεν το ξέρει άλλος, θα ζητήσεις βοήθεια κλπ. Δεν ξέρω κάποιον άντρα που να απευθύνεται σε γυναίκα σε τέτοιες φάσεις.Παρών. Τελευταία φορά αρχές του μήνα. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jpaokx Δημοσ. 22 Αυγούστου 2016 Share Δημοσ. 22 Αυγούστου 2016 Οχι. Δεν μπορεί να υπάρξει. Μονο μια δύο όταν ήμουν μικρός τις έχω ως φίλες και αυτές τις νιώθω πιο πολύ σαν αδερφές παρα φίλες. Αλλά γενικά φιλία μεταξύ 2 φίλων, ούτε κατα διάνοια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
*nenya* Δημοσ. 22 Αυγούστου 2016 Share Δημοσ. 22 Αυγούστου 2016 Παρουσα κι εγω. Ο μονος ανθρωπος ο οποιος ξερει το 95% για μενα (το αλλο 5% θα ειναι παντα για παρτη μου) ειναι ο κολλητος μου, σαν αδελφο τον εχω. Στα δυσκολα ειναι εκει, στις καλες στιγμες θα χαρει με την χαρα μου, παντα καταλαβαινει την καθε σιωπη μου, εχουμε κλαψει μαζι, εχουμε βρισει μαζι, εχουμε φιλοσοφησει, εχουμε ξεκαρδιστει μαζι και θα γερασουμε μαζι γιατι η σχεση μας ειναι something to treasure. Αυτα απο μενα. Δεν θα κερδισω κατι με το να πεισω μερικους οτι οντως μπορει να υπαρξει πραγματικη φιλια μεταξυ αντρα-γυναικας. Με ενδιαφερει που κερδισα εγω αυτον τον ανθρωπο, που μπηκε στη ζωη μου και ηταν σαν ενα βασικο κομματι που ελειπε για χρονια. Ευχομαι απλα να ζησετε ολοι και ολες την αληθινη φιλια (με ατομο ανεξαρτητου φυλου) γιατι ειναι κατι απιστευτο που κραταει για παντα. Και αν καποιος με πει ψευτρα, ρομαντικη, αφελη κλπ ας κοιταξει το avatar μου για να μην γραφω το ιδιο πραγμα. 5 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
g_alkis Δημοσ. 22 Αυγούστου 2016 Share Δημοσ. 22 Αυγούστου 2016 Αλλά από τις 10 Ελένες, έστω και τη μία να μη θες να πηδήξεις πάει να πει ότι υφίσταται καθαρή φιλιά. Αν πάλι θες να τις πηδήξεις ΟΛΕΣ, τότε τα 32 χαρακτηριστικά που λες μάλλον δεν είναι 32 αλλά 90-60-90. Αυτοί είναι δικοί σου ορισμοί, και όπως έγραψε κάποιος: Δηλαδή εσύ μας επιβάλεις τρόπον τινά το δικό σου ορισμό, υποθέτεις ότι δεν τον ικανοποιούμε και μας κρίνεις ανάλογα ως παραπλανημένους. Δεκτός ο ορισμός σου ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ. Και παραφράζοντας κάποιον άλλον: Με αυτό τον ορισμό βασικά όπως το μυρίζομαι έχεις ήδη αποκλείσει από υποψήφιες συντρόφους ΟΛΕΣ τις γυναίκες φίλες σου, οπότε τι συζητάμε; Είναι σα να λες δε μπορεί να εξελιχθεί ερωτική σχέση μεταξύ άντρα και γυναίκας επειδή για μένα σύντροφος είναι κάποια μόνο αν είναι ντεκαβλέ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις