Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

1. Γεμίζεις με ταινίες το nas σου (οποιουδήποτε format)

2. Εγκαθιστάς το plex media server στο mac σου.

3. Εγκαθιστάς το plex app στο atv 4.

4. Απολαμβάνεις τις ταινίες σου στη tv σου (ενσύρματα ή ασύρματα) χωρίς περιορισμό και ανάγκη για άλλο media player στικάκια και σκληρούς.

Εννοείται ότι ισχύουν και όσα είπαν οι προλαλήσαντες...

+1

Μακραν η καλυτερη και πιο ευκολη λυση.

Μαλιστα μπορεις να στριμαρεις κατευθειαν σε lg και samsung tv(χωρις δηλαδη να χρειαζεται apple tv) ή να στριμαρεις στο κινητο/ταμπλετ σου οταν πας να ξαπλωσεις και θελεις να συνεχισεις ξαπλωμενος την θεαση της σειρας που εβλεπες στην tv μεσω plex. Συνεχιζει μαλιστα και απο το ιδιο σημειο που την εκανες pause.

Λοιπες λυσεις με μετατροπες, iTunes, handbrake δεν ενδεικνονται και ειναι πολυ δυσχρηστες και χρονοβορες. Δεν αξιζει να δινεις τοσα χρηματα για μια συσκευη(apple tv) και να καταληγεις σε τοσο χρονοβορες διαδικασιες.

Επικεντρωσου σε λυση που θα υποστηριζει Plex(για streaming κατεβασμενων ταινιων) και kodi(για streaming ταινιων που κατεβαινουν εκεινη τη στιγμη) και ξεχνα το δυσχρηστο iTunes.

• Like 1
  • Απαντ. 65
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Απλά όλες οι λύσεις που streamάρουν από τον υπολογιστή σε Apple TV, κινητό, tablet ή την τηλεόραση κατευθείαν, δε με γλυτώνουν από αυτό που προσπαθώ να γλυτώσω: το χειροκίνητο ψάξιμο και κατέβασμα ταινιών, συν την αναζήτηση υποτίτλων. Εννοείται και πως και πάλι βολεύουν καλύτερα από τη λύση που έχω τώρα (στικάκι στο WD TV) αλλά δε τη λες και τεράστια διαφορά...

Γι αυτό ψάχνω κάτι που να μου επιτρέψει να διαλέγω τι θέλω να δω και απλά να το δω, χωρίς να κάνω τίποτα. Γι αυτό ψάχνομαι με iTunes (ενοικιάσεις) ή Netflix.

Σίγουρα πάντως δεν θα έδινα 100+ ευρώ που έχει το Apple TV (συν η όποια εφαρμογή) απλά για να γλυτώσω τη μεταφορά με το στικάκι. Δε τ' αξίζει. Αν είναι να δώσω τόσα, θέλω κάτι που να μου λύσει τα χέρια τελείως, να μην χάνομαι μεσ' τα torrentάδικα.

Για τον φίλο που ανέφερε πιο πάνω το Apple Music έναντι του Spotify, νομίζω ότι θα προτιμήσω το Spotify. Έχει ελαφρώς πιο πλούσια βιβλιοθήκη, ενώ επειδή έχω Cosmote το Premium χρεώνεται 5€ το μήνα, και μου παρέχει και +500MB για streaming. Με το Apple Music δεν έχω επιπλέον data ενώ χρεώνεται και 7€ το μήνα.

Δημοσ.

Απλά όλες οι λύσεις που streamάρουν από τον υπολογιστή σε Apple TV, κινητό, tablet ή την τηλεόραση κατευθείαν, δε με γλυτώνουν από αυτό που προσπαθώ να γλυτώσω: το χειροκίνητο ψάξιμο και κατέβασμα ταινιών, συν την αναζήτηση υποτίτλων. Εννοείται και πως και πάλι βολεύουν καλύτερα από τη λύση που έχω τώρα (στικάκι στο WD TV) αλλά δε τη λες και τεράστια διαφορά...

To plex κατεβαζει αυτοματα υποτιτλους. Η διαδικασια που χρειαζεται ειναι απλα να κατεβασεις την ταινια.

Υστερα , χωρις να κανεις τιποτα, ο plex server που εχεις ρυθμισει να κοιταει τον φακελο που κατεβαινουν, βλεπει την νεα ταινια και αυτοματα(βασει ονοματος) κατεβαζει υποτιτλους, εξωφυλλο, περιγραφη, βαθμολογιες imdb κλπ.

Μετα ανοιγοντας εναν plex client(lg tv, samsung tv, apple tv, android , ios) η ταινια ειναι εκει διαθεσιμη με την περιγραφη της, εξωφυλλο, υποτιτλους χωρις να εχεις κανει εσυ τιποτα.

Δες και εδω για μια μικρη περιγραφη του plex:

http://www.insomnia.gr/topic/516098-g2020-h61-4gb-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-media-server-full-hd-transcoding-%CF%84%CE%BF-%CF%87%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5/?do=findComment&comment=52944623

http://www.insomnia.gr/topic/438306-%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CE%AE-%CE%B2%CE%B9%CE%B2%CE%BB%CE%B9%CE%BF%CE%B8%CE%AE%CE%BA%CE%B7-itunes/page-2?do=findComment&comment=4617880

Ενα τετοιο περιβαλλον θα βλεπεις στο appletv για τις ταινιες/σειρες που εχεις κατεβασει :

screen-shot-2015-11-02-at-21-53-40.png?w

screen-shot-2015-11-02-at-21-53-43.png?w

Τελος, το kodi αν το στησεις σωστα(θελει ψαξιμο κλπ) ειναι σαν Netflix, με την εννοια οτι απλα βλεπεις εξωφυλλα/ταινιες , διαλεγεις ποια θελεις να δεις και σε μερικα δευτερολεπτα αρχιζει και παιζει (αρχιζει και κατεβαινει εκεινη την στιγμη).

Δες επισης το popcorn time, δεν θελει καθολου στησιμο και ειναι κ αυτο σαν Netflix. Αυτο μπορεις να το δεις και τωρα πως δουλευει , λογικα θα σου λυσει τα χερια για εμπορικες ταινιες/σειρες.

Popcorn time:

Popcorntime_screenshot_2014mar.JPG

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ προσωπικά κάνω mirroring το imac στο appleTv 4, κρατάω το ποντίκι του μακ και παίζω ότι ταινία έχω στο σκληρό χωρισ καμία άλλη προσπάθεια ....(μόνη προϋπόθεση ο υπολογιστής να απέχει περίπου στα 7 με 10 μέτρα ελέω Bluetooth). Στην αρχή υπάρχει λίγο lag αλλά σε λιγότερο από 3 δευτερόλεπτα όλα κυλούν άψογα, μέγιστο μέγεθος ταινίας 4 με 6gb

Δημοσ.

Προσωπικά ηταν να το παρω για να περάσω Kodi...
Τελικά τσίμπησα ενα Raspberry Pi 3 (τελικό κόστος 60€ με κάρτα μνήμης,τροφοδοτικό,κουτι) πέρασα το Kodi κ εχω κυριολεκτικα τα παντα στην τηλεόραση μου!!!
Ξένες ταινίες-σειρές,live αγώνες,ελληνικές ταινίες-σειρές,ελληνικό ραδιόφωνο,μεταγλωττισμένα παιδικά(για τα παιδιά),μπορείς με NAS να τρέχεις τις ταινίες σου,ξένα κανάλια,YouTube,Twitch,Vimeo, κ ενα καρο πραγματα...
Σκέψου κ αυτη την εκδοχή...

Δημοσ.

Λέω να αγοράσω ένα ATV από φίλο 3rd gen:  Τον μακ που είχα τον πούλησα και τώρα έχω ένα dell.  Το Kodi ή το Plex μπορώ να το βάλω στο ΑΤV και ταινίες κατεβασμένες σε avi της παίζει?

Δημοσ.

Λέω να αγοράσω ένα ATV από φίλο 3rd gen:  Τον μακ που είχα τον πούλησα και τώρα έχω ένα dell.  Το Kodi ή το Plex μπορώ να το βάλω στο ΑΤV και ταινίες κατεβασμένες σε avi της παίζει?

Όχι σε όλα :(
  • Like 1
Δημοσ.

Το θέμα είναι να μην χρειάζεται να σπαταλάς χρόνο στο να κατεβάζεις ταινίες και να περνάς υπότιτλους... Αυτό που αξίζει είναι να παίζει σε φαση Popcorn που από όσο κατάλαβα μόνο το Kodi το κάνει... Ανοίγεια πατάς στριμμάρεις βλέπεις απλά πράγματα.

Δημοσ.

Λοιπόν κύριοι βρήκα ένα app το οποίο λέγεται Movie For XBMC and Kodi. Έχει το εικονίδιο του Popcorn. Λοιπόν έχει άπειρες ταινίες και από ότι είδα και όλες τις καινούργιες. Κατεβάζεις ανοίγεις βλέπεις ότι θες δωρεάν. Και αν έχεις Apple TV κάνεις ένα mirroring στην TV και όλα καλά... Το δοκίμασα στο iPhone μου και παίζει. Είδα το Bastille Day...

• Like 1
Δημοσ.

Σε τι ποιοτητα ειναι οι ταινιες  που λετε ομως ?

Εμενα αυτο με ενδιαφερει πιο πολυ .Δλδ βλεπεται  full HD =7+gb  η ' βλεπεται σε ποιοτητα για τυφλους? Γιατι αναφερθηκαν κατι  popcorn  και ξενερωσα .

Δημοσ.

Το plex εχει οτι ποιοτητα ειναι η ταινια που κατεβασες στον υπολογιστη και απο εκει την κανει stream στην τηλεοραση.

Το popcorn εχει διαφορες ποιοτητες, οι ταινιες παιζουν στα 4gb νομιζω συνηθως, αλλα μπορεις να του βάλεις να κάνει stream ενα δικο σου torrent υψηλης ποιοτητας που δεν εχει στον καταλογο/αρχικο μενου του.

Αλλα τοτε χάνεται η ευκολια του, γιατι απαιτει να ψαξεις χειροκινητα.

Δημοσ.

Το plex εχει οτι ποιοτητα ειναι η ταινια που κατεβασες στον υπολογιστη και απο εκει την κανει stream στην τηλεοραση.

Το popcorn εχει διαφορες ποιοτητες, οι ταινιες παιζουν στα 4gb νομιζω συνηθως, αλλα μπορεις να του βάλεις να κάνει stream ενα δικο σου torrent υψηλης ποιοτητας που δεν εχει στον καταλογο/αρχικο μενου του.

Αλλα τοτε χάνεται η ευκολια του, γιατι απαιτει να ψαξεις χειροκινητα.

Μαλιστα , οκ δεν ειχα καταλαβει εγω ακριβως  πως λειτουργει ησουν σαφης .

To popcoρν ουτε καν δεν με καλυπτει ειναι χαμηλης ποιοτητας  στο δικο του υλικο .Ομως δεχομαι τον παραγοντα ευκολια .

Διαβαζοντας το θεμα μαλλον καταληγω πως για την χρηση που θελω εγω  δεν  μου ταιριαζει το apple tv, ισως αν ειχα macbook   να το εβλεπα πιο σοβαρα με τα τωρα δεδομενα μαλλον οχι.

Δημοσ.

Μαλιστα , οκ δεν ειχα καταλαβει εγω ακριβως πως λειτουργει ησουν σαφης .

To popcoρν ουτε καν δεν με καλυπτει ειναι χαμηλης ποιοτητας στο δικο του υλικο .Ομως δεχομαι τον παραγοντα ευκολια .

Διαβαζοντας το θεμα μαλλον καταληγω πως για την χρηση που θελω εγω δεν μου ταιριαζει το apple tv, ισως αν ειχα macbook να το εβλεπα πιο σοβαρα με τα τωρα δεδομενα μαλλον οχι.

Βαλε plex server στον υπολογιστή σου κ εγκατέστησε (σε lg ή samsung tv και σε ios tablet) το plex client για να βλεπεις τις ταινίες που ειναι στον υπολογιστή σου και στην τηλεόραση, tablet κλπ χωρίς να αγορασεις κατι εξτρα και να δεις αν σε βολεύει.
Δημοσ.

Λοιπόν κύριοι βρήκα ένα app το οποίο λέγεται Movie For XBMC and Kodi. Έχει το εικονίδιο του Popcorn. Λοιπόν έχει άπειρες ταινίες και από ότι είδα και όλες τις καινούργιες. Κατεβάζεις ανοίγεις βλέπεις ότι θες δωρεάν. Και αν έχεις Apple TV κάνεις ένα mirroring στην TV και όλα καλά... Το δοκίμασα στο iPhone μου και παίζει. Είδα το Bastille Day...

Στο Movie for XBMC and Kodi πως βαζεις υποτιτλους ομως;; Γινεται;;;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...