Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η TV χρησιμοποιείται σχεδόν αποκλειστικά για ταινίες. Οκ, η κοπέλα μου βλέπει και κάνα σήριαλ, αλλά το 90% της δουλειάς της είναι να προβάλει ταινιάκια. Να φανταστείτε εγώ δεν ξέρω καν με ποια σειρά είναι αποθηκευμένα τα κανάλια.

:lol:

Από το 2010 έως τώρα, κατεβάζω τις ταινίες μου, βρίσκω υπότιτλους, τα περνάω όλα μαζί σε στικάκι ή εξωτερικό σκληρό δίσκο και μετά αναλαμβάνει το WD TV να αναπαράγει το υλικό. Βαρετόόό...

Σκέφτηκα να αντικαταστήσω το media player με το WD TV Live! που μπορεί να συνδεθεί σε δίκτυο, ώστε να γλυτώσω τα πέρα-δώθε με το στικάκι, μιας και πλέον οι ταινίες θα έμεναν στο NAS και θα τις έβλεπε κατευθείαν από εκεί. Αλλά και πάλι δε γλυτώνω το ψάξιμο, κατέβασμα, τεστάρισμα. Οπότε κι αυτό είναι "μισή λύση".

Το Apple TV τι λέει; Ακούγεται ιδανικό το να μπαίνω στο iTunes, να βλέπω τι έχει διαθέσιμο και απλά να το προβάλω επιτόπου, έτοιμο, με υπότιτλους και τη στιγμή που το θέλω, χωρίς χαζές και βαρετές διαδικασίες. 

Είναι έτσι όμως; Ή μόλις το αγοράσω θα βρω 10-15 ταινίες στα ελληνικά (απ'τις οποίες θα με ενδιαφέρουν οι 2) και μετά τέλος, θα μείνει στο ράφι; Πόσο υλικό υπάρχει δηλαδή για τη χώρα μας; Εάν δε με ενδιέφερε ο υποτιτλισμός δε το συζητώ, θα το είχα πάρει ήδη. Αλλά άμα δε βρίσκω υλικό να προβάλω, δε λέει και πολύ...

Άλλες υπηρεσίες ή συσκευές με παρόμοια λογική; 

Προτιμώ το Apple TV λόγω του ότι έχω iPhone & Mac και σίγουρα θα "δεθούν" ωραία μέσω του iTunes, αλλά είμαι προφανώς ανοιχτός και σε άλλες λύσεις, εφόσον ικανοποιούν χρηστικά.

Υπόψιν ότι η TV δεν είναι "smart", μια απλή 42άρα Plasma είναι. Οπότε δεν υπάρχει λύση του στυλ "βάλε μια εφαρμογή σαν το Netflix και καθάρισες".

• Απαντ. 65
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Γενικά η καλύτερη λύση ειναι το Netflix αλλα για την κατάσταση που βρίσκεται στην χώρα μας ( μηδαμινοι υπότιτλοι ) δεν το συγκρίνω καθόλου. Όσον αφορά το iTunes ειναι ένας εξαιρετικός τρόπος ψυχαγωγίας με χιλιάδες ταινίες με ελληνικούς υπότιτλους. Το μόνο ελάττωμα του ειναι οι τιμές, αλλα εάν δεν υπαρχει πρόβλημα do it!

Επισης οταν το Netflix τελειοποιηθεί το Apple TV εχει εφαρμογη για αυτο και θα εισαι κομπλε. Να παρεις την τελευταία έκδοση που βγήκε πρόσφατα που εχει και App Store όχι καμία παλιά...

Δημοσ.

Είχα την αίσθηση ότι οι τιμές ήταν χαμηλότερες. Μπήκα τώρα στο iTunes και βλέπω ότι το The Reverant, ή το Άτακτος Παππούς διατίθενται προς 4,99€ (για ενοικίαση). Πανάκριβα τα 'χουν. Έλεγα θα είναι 0,99€ ή 1,99€ η ενοικίαση. 

Εν τω μεταξύ, τι τραγικό, το να νοικιάσεις πάει 4,99€ και το να αγοράσεις... 9,99€. Πολύ μικρή διαφορά για ενοικίαση vs αγορά.

Anyway... το Netflix από την άλλη, έχει 10€ το μήνα, αλλά άμα λες ότι δεν έχει σχεδόν καθόλου ταινίες με υπότιτλους, άκυρο...

Θα ψάξω λίγο περισσότερο το iTunes, να δω πως είναι οι τιμές. Άμα τα 'χει όλα τόσο ακριβά δεν αξίζει. 

Εννοείται ότι αν καταλήξω να πάρω το Apple TV θα πάρω την τελευταία γενιά, με το μαύρο τηλεκοντρόλ (αφής) και το App Store.

EDIT:

Τώρα συνειδητοποιώ ότι το εισιτήριο στο σινεμά που πάω (Τεχνόπολις, Ηράκλειο) έχει μόλις... 4,5€. 

• Like 2
Δημοσ.

Για αυτόν τον λόγο η πειρατεία οργιάζει στην Ελλάδα. Η τελειοποίηση του Netflix ωστόσο ειναι πολυ κοντά πιστεύω. Τέλη 2016 με αρχές 2017 ίσως να ειναι καλύτερη η κατάσταση γιατί ειναι άψογο!

Δημοσ.

Βασικά η πειρατεία οργιάζει διότι το έχουμε στο πετσί μας. :P Δε μπορώ να δεχτώ π.χ. όταν το Spotify κοστίζει 7€ το μήνα χωρίς κάποιο περιορισμό χρήσης να μου λένε ότι "η πειρατεία οργιάζει λόγω των τιμών".

Το ίδιο και για το Netflix: όταν με 10€ μηνιαίως έχεις απεριόριστο περιεχόμενο υψηλής ευκρίνειας, δεν υπάρχει κάποια δικαιολογία για να κατεβάζεις πειρατικά. Όχι τουλάχιστον με βάση το κόστος της υπηρεσίας.

Άμα όπως λες, τέλη '16 ή αρχές '17 αλλάξει και το σκηνικό με τους υπότιτλους, μάλλον θα το τσιμπήσω το Apple TV (σε συνδυασμό με το Netflix φυσικά).

Τώρα, με 5€ την κάθε ταινία, με βλέπω να πτωχεύω. Οπότε για την ώρα το βάζω στα σχέδια τύπου "το βλέπουμε αργότερα".

• Like 3
Δημοσ.

Βασικά η πειρατεία οργιάζει διότι το έχουμε στο πετσί μας. :P Δε μπορώ να δεχτώ π.χ. όταν το Spotify κοστίζει 7€ το μήνα χωρίς κάποιο περιορισμό χρήσης να μου λένε ότι "η πειρατεία οργιάζει λόγω των τιμών".

Το ίδιο και για το Netflix: όταν με 10€ μηνιαίως έχεις απεριόριστο περιεχόμενο υψηλής ευκρίνειας, δεν υπάρχει κάποια δικαιολογία για να κατεβάζεις πειρατικά. Όχι τουλάχιστον με βάση το κόστος της υπηρεσίας.

Άμα όπως λες, τέλη '16 ή αρχές '17 αλλάξει και το σκηνικό με τους υπότιτλους, μάλλον θα το τσιμπήσω το Apple TV (σε συνδυασμό με το Netflix φυσικά).

Τώρα, με 5€ την κάθε ταινία, με βλέπω να πτωχεύω. Οπότε για την ώρα το βάζω στα σχέδια τύπου "το βλέπουμε αργότερα".

To netflix στην Ελλαδα δεν το λες και:  απεριόριστο περιεχόμενο υψηλής ευκρίνειας

Αν παρολα αυτα θες απλα να κανεις smart την τηλεοραση σου, και να stream-αρεις, υπαρχουν και λυσεις τυπου chromecast.

Δημοσ.

Έχω αγοράσει και χρησιμοποιώ το νέο Apple TV 32GB εδώ και κάτι μήνες. Το πήρα για να βλέπω ταινίες το καλοκαίρι... Anyway.

Όντως οι ταινίες του iTunes είναι πανάκριβες 5 ευρώ η ταινία δε λέει... Όσον αφορά το Netflix έκανα την δωρεάν συνδρομή που δίνουν για έναν μήνα για να το δοκιμάσεις και το έψαξα όσο δεν πάει. Πράγματι πολύ σούπερ υπηρεσία αλλά δεν έχει υλικό όσον αφορά καινούργιες ταινίες. Δηλαδή πολύ τραγικό. Μόνο για σειρές αξίζει για ταινίες με τίποτα. 

Αυτό που αξίζει πραγματικά στο νέο Apple TV είναι τα Apps και το ότι έχει αποθηκευτικό χώρο. Ειδικά αν έχεις iPhone ακόμα καλύτερα. Δηλαδη εγώ τι κάνω. Εχω κατεβάσει το VLC και στο Apple TV και στο iPhone. Περνάω ταινίες στο iPhone από το iTunes και αμέσως πολύ απλά ανοίγοντας και τα 2 VLC μπορώ και βλέπω τις ταινίες στην TV μου. Ούτε στικάκια ούτε τίποτα. Επίσης αν έχεις μακ μπορείς να κάνεις mirror την οθόνη του μακ στην TV μέσα από το νέο Apple TV. Βάζεις την ταινία να παίζει στο μακ και την δείχνει στην TV. 

Επίσης παίζει και αυτή η φάση αλλά δεν έχω ασχοληθεί μιας και με καλύπτει όπως είναι.

http://www.appletvhacks.net/2015/11/25/how-to-save-media-files-music-movies-to-your-apple-tv-4-hard-drive-offline-video/#.V7ltv2XBbUY

Κατα την γνώμη μου είναι πολύ καλό μιας και έχει πολλά apps παιχνίδια κλπ... Α και το iPhone εχει το Apple TV Remote που βγάλανε πρόσφατα και μπορείς να δακτυλογραφείς και να το χειρίζεσαι μέσα από το τηλέφωνο... Good Luck.

Υ.Γ. Πριν το Apple TV είχα πάρει το Chromecast... Καλά μεγάλη πατάτα. Ταλαιπωρία σκέτη. Πεταμένα λεφτά!!! Μακριά... καμιά σχέση με το Apple Tv...

• Like 1
Δημοσ.

Ωπ, ενδιαφέρον κι αυτό. Δε το 'χε πάρει το μάτι μου. Και είναι φτηνούλι, 20€ είναι μια χαρά. 

Μόνο μία απορία έχω, εάν δεν ξέρεις εσύ, θα στείλω email σ' αυτούς που φτιάχνουν το Beamer. Υπάρχει ρύθμιση ώστε μόλις ξεκινήσει η αναπαραγωγή στο Beamer, να κλείσει η οθόνη και ο ήχος απ' τον Mac και να γίνεται η προβολή μόνο στο Apple TV; Ή θα γίνεται "mirroring" σώνει και ντε;

--- EDIT ---

Nvm, βρήκα αυτό στο site τους:

Beamer cannot turn off the display of your Mac while it is playing.
However, you can do it yourself by using this keyboard shortcut: press Control-Shift-Eject at the same time (if you do not have the Eject key, then it will be the Power key). This will turn off the display of your Mac. If you press a key or move the mouse it will turn on again.

Αυτόματα δε γίνεται δηλαδή, αλλά οκ, σώζεται η κατάσταση, την κλείνεις χειροκίνητα. Αλλά το email θα το στείλω, διότι δε διευκρινίζουν για τον ήχο. Μη παίζει δηλαδή ήχος και απ' το Mac και από την τηλεόραση, fail.

Δημοσ.

προσεχε streamαρι το περιεχόμενο στο atv

αλλο τι κανει/δειχνει το μακ

φυσικα εχει και λειτουργια screen mirror 

αλλα δεν ειναι αυτο που θες

φαντασου εσυ κανεις drag n drop την ταινια στο beamer 

και αυτη παιζει στην τηλεοραση μεσω atv

φυσικα υποστηριζει ολα τα ειδη ταινιων και υποτιτλων και φυσικα ελληνικα

μετα αν θες τον χειρισμο της ταινιας το κανεις απο το apple remote η απο την εφαρμογη για iphone

Δημοσ.

Με μια λιγο διαφορετική λογική το Apple TV δουλεύει μια χαρά.

Κάνεις embed τους υπότιτλους ( με hand brake) και μετά μετατρέπεις το file ( με έναν από πολλούς video converters) σε mp4 HD.

Το κανείς μετά import στο iTunes library οπότε είναι πάντα διαθέσιμο στο Apple TV.

Δεν παίρνει πολύ χρόνο όλο αυτό. Περίπου 5 λεπτά για ταινία 8GB. Δες το σαν μια φυσική συνέχεια του κατεβάσματος.

Αυτό για το APPLE TV 3.

Για το APPLE TV 4 που θα πάρεις, κατεβάζεις το VLC βάζεις την ταινία και τους υπότιτλους σε έναν εξωτερικό USB δίσκο στο router σου, και το VLC τους διαβάζει από εκεί. Ακόμη καλύτερα αν χρησιμοποιήσεις ένα NAS με DLNA ή iTunes server δυνατότητες για native Apple TV αναπαραγωγή.

Και βέβαια από το Apple TV έχεις μόνιμα διαθέσιμη την μουσική σου (playlists ή ολόκληρο το library), για αναπαραγωγή σε πάρτυ ή χαλαρή ακρόαση στο καθιστικό.

Επίσης η προβολή του library του Photos ή του iMovie, είναι παραπάνω από χρήσιμη/διασκεδαστική.

Σε κάθε περίπτωση και η λύση που προτείνει ο zourman1981 δουλεύει μια χαρά.

Και τώρα λίγο off topic...

Αν σκέπτεσαι την επιλογή Spotify δοκίμασε το APPLE MUSIC με 6.99 το μήνα με απεριόριστο περιεχόμενο. Με πολύ καλό artwork, κλπ, Μόνο στην περίοδο του free trial κατέβασα περίπου 3.2 TB μουσικής το οποίο παίζει συνεχώς στο APPLE TV 3 που έχω.

Off topic mode OFF.

Το APPLE TV προσεχώς......

• Like 1
Δημοσ.

1. Γεμίζεις με ταινίες το nas σου (οποιουδήποτε format)

2. Εγκαθιστάς το plex media server στο mac σου.

3. Εγκαθιστάς το plex app στο atv 4.

4. Απολαμβάνεις τις ταινίες σου στη tv σου (ενσύρματα ή ασύρματα) χωρίς περιορισμό και ανάγκη για άλλο media player στικάκια και σκληρούς.

Εννοείται ότι ισχύουν και όσα είπαν οι προλαλήσαντες...

• Like 1
Δημοσ.

1. Γεμίζεις με ταινίες το nas σου (οποιουδήποτε format)

2. Εγκαθιστάς το plex media server στο mac σου.

3. Εγκαθιστάς το plex app στο atv 4.

4. Απολαμβάνεις τις ταινίες σου στη tv σου (ενσύρματα ή ασύρματα) χωρίς περιορισμό και ανάγκη για άλλο media player στικάκια και σκληρούς.

Εννοείται ότι ισχύουν και όσα είπαν οι προλαλήσαντες...

Το Plex είναι η πιο εύκολη λύση και για εμένα, δε χρειάζεται ούτε μετατροπές αρχείων ούτε τίποτα. :)

Κάνεις embed τους υπότιτλους ( με hand brake) και μετά μετατρέπεις το file ( με έναν από πολλούς video converters) σε mp4 HD.

Το κανείς μετά import στο iTunes library οπότε είναι πάντα διαθέσιμο στο Apple TV.

Δεν παίρνει πολύ χρόνο όλο αυτό. Περίπου 5 λεπτά για ταινία 8GB. Δες το σαν μια φυσική συνέχεια του κατεβάσματος.

Αν πας σε αυτήν την λύση, υπάρχει πιο εύκολος τρόπος, το Subler. Κάνει embed τους SRT υπότιτλους σε λίγα δευτερόλεπτα. Υποστηρίζει και re-muxing (μετατροπή από mkv σε mp4 σε λίγα λεπτά χωρίς απώλεια ποιότητας) και εισαγωγή metadata αλλά σε αυτά με έχει βολέψει καλύτερα το iFlicks 2.
  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...