Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα, στο εξωχικο υπαρχει ελευθερο ασυρματο δικτυο απο τον δημο (mikrotik router αν παιζει ρολο). Αυτη την στιγμη εχω ιντερνετ στον σταθερο με ενα απλο USB στικακι με 2 προεκτασεις που εχει σταθερα 2-3 γραμμες. Το hotspot βρισκεται στα 100 μετρα αποσταση και λιγο πιο ψηλα απο το σπιτι (δεν ξερω αν εχει σημασια), χωρις καποιο εμποδιο αναμεσα και με οπτικη επαφη. Επισης να πω οτι υπαρχει δυνατοτητα να μπει ιστος εξωτερικα απο το σπιτι.

Τωρα αυτο που θελω ειναι να βαλω καποια εξωτερικη κεραια? για να εχω μια πιο σταθερη και καλυτερη συνδεση. Θελω να συνδεσω τον σταθερο με ethernet αλλα και να μεγαλωσω το σημα μεσα στον σπιτι (repeater?) για να συνδεεται το λαπτοπ, κινητα κτλ. Απο χρηματα μπορουμε να κανουμε δουλεια με ενα 100αρι ή θελει περισσοτερα?

Δημοσ.

https://www.senetic.gr/product/LOCOM2

και απο κει με ενα ρουτερακι η ρεπεατερ για τα υπολοιπα

Καταρχην ευχαριστω για την απαντηση, για την συνεχεια εχω καποιες αποριες.  Αφου το βαλω αυτο εξω απο το σπιτι και τραβηξω ethernet μεσα στον σπιτι, μπορω να το βαλω κατευθειαν πανω στον σταθερο ή θελει καποια αλλη συσκευη πρωτα. Αν θελει μπορεις να μου προτεινεις καποια να αγορασω, ετσι ωστε να συνδεω με ehternet τον σταθερο αλλα και να δουλευει ως repeater για το υπολοιπο σπιτι (δεν ξερω αν υπαρχει βεβαια)

Δημοσ.

Ethernet καθαρο ειναι

Το κουμπωνεις και παιζει

Αν τωρα θες να το κανεις wifi με καποιο παλιο η φθηνο ρουτερ την κανεις τη δουλεια σου

Δημοσ.

Ethernet καθαρο ειναι

Το κουμπωνεις και παιζει

Αν τωρα θες να το κανεις wifi με καποιο παλιο η φθηνο ρουτερ την κανεις τη δουλεια σου

Ωραια, τελεια! Μια τελευταια ερωτηση, επειδη εδω περα εχει αρκετες βροχες και πολυ χιονι, δεν θα εχει καποιο προβλημα το nanostation ετσι?

Δημοσ.

Ποιοτητα κατασκευης εννοεις?

Ναι με την εννοια οτι θα βρεχεται αρκετα αφου θα βρισκεται εξω

Δημοσ.

Έχω το συγκεκριμενο στην κεραμοσκεπη που το βλεπει ηλιος 24/7,βροχες,κρια,υγρασία και δεν έχω κανένα θέμα μέχρι τώρα 2 χρόνια+.Έχω βάλει ένα STP καλώδιο που είναι με έξτρα θωράκιση και μέσα σε σωλήνα με τις κατάλληλες πατέντες για να μην πάρει και η σωλήνα νερά και μέχρι σήμερα δουλεύει απροβλημάτιστα.

Δημοσ.

Έχω το συγκεκριμενο στην κεραμοσκεπη που το βλεπει ηλιος 24/7,βροχες,κρια,υγρασία και δεν έχω κανένα θέμα μέχρι τώρα 2 χρόνια+.Έχω βάλει ένα STP καλώδιο που είναι με έξτρα θωράκιση και μέσα σε σωλήνα με τις κατάλληλες πατέντες για να μην πάρει και η σωλήνα νερά και μέχρι σήμερα δουλεύει απροβλημάτιστα.

Εγινε, σε ευχαριστω πολυ για την βοηθεια

Δημοσ.

με προλαβαν τα παιδια

δεν χρειαζεται να πω τιποτα απλα ειναι οτι καλυτερο

απλα οταν βαλεις ρουτερ για ασυρματη εκπομπη στο σεταρισμα να βαλεις αλλη ΙΠ απο την 192.168.1.1 αν εχει αυτη απο τη μανα του ...εγω εχω 0.1

κατα τα αλλα δε παθαινει τιποτα....πολλοι το βαζουν στον ιστο της κεραιας εγω το εχω βαλει σε πλαστικη σωληνα (2 επι 1 μετρο μηκος) και κατεβαζω το καλωδιο μεσα στη σωληνα....και γω ορεινα ειμαι στα στα 780 με χιονια

αυτα

Δημοσ.

με προλαβαν τα παιδια

δεν χρειαζεται να πω τιποτα απλα ειναι οτι καλυτερο

απλα οταν βαλεις ρουτερ για ασυρματη εκπομπη στο σεταρισμα να βαλεις αλλη ΙΠ απο την 192.168.1.1 αν εχει αυτη απο τη μανα του ...εγω εχω 0.1

κατα τα αλλα δε παθαινει τιποτα....πολλοι το βαζουν στον ιστο της κεραιας εγω το εχω βαλει σε πλαστικη σωληνα (2 επι 1 μετρο μηκος) και κατεβαζω το καλωδιο μεσα στη σωληνα....και γω ορεινα ειμαι στα στα 780 με χιονια

αυτα

Πολυ ωραια, σε ευχαριστω και εσενα για την βοηθεια σου

• 7 μήνες μετά...
Δημοσ.

σαν ιδεα μου αρεσε και εμενα κατι τετοιο πως γινεται ; μπορουμε με παλιο ρουτερ να το κανουμε bridge και με καλωδιο ethernet να δουλεψει; .  αυτο που εχει κανει ο soteras τι ειναι; . δεν το καταλαβα! .

Δημοσ.

JOhn

μιλαμε για ληψη wifi σηματος με ubiquiti nanostation2 και απο κει κατεβασμα καλωδιο στο σπιτι 

για να το μοιρασεις θελεις ενα ρουτερακι .....θελεις μονο ασυρματη μεταδοση ?θελεις και εθερνετ ?

δε γινονταi ολα bridge τα ρουτερ ....

ποσες θεσεις ethernet εχει πισω το ρουτερ σου ???? και αν εχει μηπως ειναι καποια wan ?

αν εχει μια θεση και θες και ethernet εξοδο δε βολευει 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...