Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά. Λόγω πολύ χαμηλής ταχύτητας (< 2Mbps) και πολλών αποσυνδέσεων, "το γυρίσαμε" αναγκαστικά σε VDSL. Ο στόχος ήταν να λειτουργεί η γραμμή αξιοπρεπώς, χωρίς να περιμένω 5-10 λεπτά κάθε φορά για να μπω στο Gmail. 

Είχαμε Forthnet (ADSL), κάναμε αίτηση στον ΟΤΕ (VDSL) αλλά εν τέλει ακυρώσαμε τη φορητότητα και μείναμε στη Forthnet (VDSL) κυρίως λόγω του ότι ο ΟΤΕ έδινε VoIP.

Στις 16/8 ενεργοποιείται η υπηρεσία και αυτομάτως... το τηλέφωνο νεκρώνει. Οι "έξω" μπορούν να καλέσουν, δείχνει να χτυπάει κανονικά, αλλά στο σπίτι δε χτυπάει καμία συσκευή. Ταυτόχρονα, οι συσκευές είναι νεκρές για απόπειρα εξερχόμενης.

Επιπλέον δεν έχει φέρει ο courier το VDSL router, ακόμα δεν έχουν επικοινωνήσει καν για την αποστολή.

Τι μπορεί να έγινε; 

Επικοινωνήσαμε με την τεχνική υποστήριξη, είπαν θα το προωθήσουν στον ΟΤΕ και αφού ο ΟΤΕ έδωσε αρνητική απάντηση (δηλαδή "όλα οκ") είπαν από τη Forthnet ότι θα το δουν και οι ίδιοι, μέσα σε 3 εργάσιμες. Εννοείται πως οι 3 εργάσιμες έχουν περάσει και δεν υπάρχει κάποια ενημέρωση. Όχι ότι περίμενα κάτι διαφορετικό.

Υπάρχει περίπτωση να δίνει και η Forthnet VoIP στο VDSL και να μην ενημέρωσαν; Μου φαίνεται κουλό, αλλά το γεγονός ότι νέκρωσε το τηλέφωνο τη στιγμή που έγινε η μετατροπή από ADSL σε VDSL, σε κάτι τέτοιο παραπέμπει.

Εγώ δυστυχώς είμαι Κρήτη, ενώ η γραμμή Αθήνα, οπότε και δε μπορώ να κάνω πολλά μόνος. Ότι κάνω μέσω τηλεφώνου ή... "οδηγιών" στον πατέρα.

Δημοσ.

Με την φορητότητα χρειάζονται περίπου 24 ώρες μα ενημερωθούν τα συστήματά τους για κλήσεις. Αν περάσουν 48 ώρες τότε δεν πάει κάτι καλά. Νομίζω πως η Nova δεν δίνει VoIP σε οικιακά συμβόλαια.

Δημοσ.

πρωτη φορα ακουω για VOiP απο ΟΤΕ, παντως η Forthnet δινει κανονικη γραμμη και χωρια VDSL.

Στον ΟΤΕ το ονομάζουν "Ευρυζωνική Τηλεφωνία". Είναι VoIP και όλες οι νέες VDSL συνδέσεις, είναι τέτοιες (υποχρεωτικά). Πάει το POTS.

Με την φορητότητα χρειάζονται περίπου 24 ώρες μα ενημερωθούν τα συστήματά τους για κλήσεις. Αν περάσουν 48 ώρες τότε δεν πάει κάτι καλά. Νομίζω πως η Nova δεν δίνει VoIP σε οικιακά συμβόλαια.

Μα δεν έγινε φορητότητα! Την ακυρώσαμε! Μείναμε στην Forthnet, και απλά αλλάξαμε από ADSL σε VDSL.

Αυτό ξέρω κι εγώ, ότι η Forthnet / Nova δίνει POTS. Αλλά...

Δημοσ.

ολοι οι παροχοι μεχρι το 2020 το αργοτερο βασει ευρωπαϊκής νομοθεσίας θα δίνουν έτσι στο εξωτερικό όλοι έτσι ειναι εκει σχεδον το pots εχει εξαφανιστει

αλλα απο 1μέχρι 12 μέρες θέλει για να δουελεύει η γραμμή σου και το vdsl αν το πάιρνεις απο καμπίνα το πουλάει χοντρική ο οτε στην εταιρια που είσαι.

Δημοσ.

Το γνωρίζω το πρώτο, αλλά όσο υπάρχει η επιλογή να αποφύγουμε το VoIP, θα το κάνουμε. Για τον τελικό χρήστη μόνο μειονεκτήματα έχει, μόνο ο πάροχος κερδίζει που γλυτώνει hardware. Στο πατρικό με 3 ορόφους, συναγερμό και συσκευές σε κάθε όροφο, απλά δε βολεύει, θα το αποφύγουμε (για όσο γίνεται) όπως ο διάολος το λιβάνι!

Από καμπίνα παίρνουμε, το Α/Κ είναι 4+ χιλιόμετρα. Δε θα μας έδιναν VDSL από 'κει.

Οπότε λες ότι μπορεί απλά να θέλει λίγη υπομονή ακόμα και θα φτιάξει... από μόνο του;

Δημοσ.

ναι αλλα δηλωστε το στη forthnet να ειναι μέσα στι σύστημα τους και μην του πείς για τα άλλα τα τηλέγωνα γτ θα σου πόυν κακλη σ΄ύνδεση το πατέρα μου με 2 συσκευέφαηξ και συναγερμό στη wind του χρέωσαν την επίσκεψη εγ'ω που έχω οτε 50 με voip μου εδωσαν ups μια χαρα με συναγερμο με τα όλα του με φαχ με2 συσκυές

Δημοσ.

Δεν έχω ιδέα τι θα στείλουν, δεν έχει αναφερθεί κάτι. Αλλά ότι και να 'ναι δε με νοιάζει, σ' εκείνο το σπίτι δεν έχω καμιά σοβαρή απαίτηση δικτύωσης. Απλά να μπαίνει και να μην πέφτει η γραμμή.

:P

Εννοείται πως έχει δηλωθεί σαν βλάβη. Από Δευτέρα θα τους ξαναπάρω να δω τι γίνεται.

Δημοσ.

το κοβω απλα να μην σε συνδεσανε στο κυριο δικτυο στην καμπινα για να παρεις pots απο το ακ. Σου συνδεσανε μονο το dslam στο απερχομενο σου 99%

• Moderators
Δημοσ.

το κοβω απλα να μην σε συνδεσανε στο κυριο δικτυο στην καμπινα για να παρεις pots απο το ακ. Σου συνδεσανε μονο το dslam στο απερχομενο σου 99%

Nα ξερεις ξεκαθαρισε στη forthnet οτι δεν θελεις Voip γιατι σε νεα συνδεση που καναμε με vdsl μας εδωσαν VOIP

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...