Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Άνοιξα αυτό το θέμα με σκοπό να βοηθήσω κάποια παιδιά που μπαίνουν στην διαδικασία να αγοράσουν ένα μεταχειρισμένο κινητό για πρώτη φορά η ακόμα και για αυτούς που έχουν ξανά αγοράσει αλλα συνήθως πάνε στα τυφλά και πέφτουν σε παγίδες...

Αφορμή είναι οι τιμές που βλέπω κατα κόρον σε κάποιες αγγελίες και μου σηκώνονται οι τρίχες της κεφαλής...

Καταρχήν πιστέψτε με δεν αναλύω το θέμα στηριζόμενος σε ημιμάθεια η άγνοια του αντικειμένου,έχει τύχει να εργαστώ σε εισαγωγική εταιρία smartphones and gadgets(χονδρεμπόριο) στο παρελθόν εδώ στην Ελλάδα αλλα είχα και την ευκαιρία να δω πως κινείται και η αγορά των μεταχειρισμένων στο εξωτερικό αφού πρόσφατα επέστρεψα...

Πρώτα απο όλα ας σταματήσουν κάποιοι τα περί<< το κινητό είναι αγορασμένο απο μεγάλη ελληνική αλυσίδα καταστημάτων και όχι σκρουτζομαγαζο άρα η τιμή είναι αυτή...>>,έχει τύχει ΕΓΩ προσωπικά να εφοδιάσω με χαμηλού κόστους συσκευές (Β διαλογής) Μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων στην Ελλάδα και όχι μόνο...συσκευές που τις πληρώσατε πανάκριβα σε σχέση με ένα σκρουτζομαγαζο το οποίο πιθανών να είχε και καλύτερη ποιότητα κατασκευής απο αυτό που πηρατε(ο κύριος λόγος των χαμηλών τιμών των ιντερνετικών καταστημάτων είναι ότι δεν αποτελούν <<φυσικό>> κατάστημα με αποτέλεσμα τα έξοδα συντήρησης του να είναι δυο με τρεις φορές χαμηλότερα όπως επίσης και η δυνατότητα εισαγωγής κινητών χωρίς μεσάζοντες αφού η έδρα μπορεί να δηλωθεί κι εκτός Ελλάδας)...

ΑΡΑ ΣΑΝ ΠΡΩΤΟ ΑΚΥΡΟ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΦΥΣΙΚΩΝ ΜΕ ΙΝΤΕΡΝΕΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ...

Σαν αποτέλεσμα δεν μπορεί κάποιος να πουλάει μεταχειρισμένη συσκευή στην ΙΔΙΑ η 20-30 ευρώ κάτω απο την χαμηλότερη τιμή πώλησης (είτε φυσικά είτε διαδυκτιακα) στην Ελλάδα...

Βλέπω εδώ άλλους να λένε αγόρασα 800 πριν ένα χρόνο (τώρα έχει 300 καινούριο πχ) και πουλάω 500 είναι κουλό!!!

Κάποιος μπορεί να έχει πάρει συσκευή με δόσεις και να έχει πληρώσει αντί για 600 πχ 800 αυτό τι σημαίνει;

Ότι θα πουλήσει 700;;;!!!

Ας είμαστε σοβαροί καλό είναι και οι πωλητές και οι αγοραστές να κάνουν μια έρευνα αγοράς ολοκληρωτική πριν προχωρούν σε αγγελίες...

Οι μόνες δικαιολογημένες ανατιμήσεις αφορούν συλλεκτικές/σπάνιες συσκευές...

ΕΛΕΟΣ!!!

Υ.Γ.Ελπιζω να μην προσβάλω η κάνω κατάχρηση του φόρουμ απλά θεώρησα καλό να θιχτεί ένα τέτοιο θέμα προς όφελος όλων...

• Like 1
  • Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

καμια φορα να πω την αμαρτια μου μπαινω στις αγγελιες κινητων στα διαφορα

ετσι μονο για να γελασω λιγο...

π.χ τυπος πουλαει το xiaomi note 3 pro 3/32 στα 200 ευρο την ωρα που το geekbuying το εχει λιγοτερο απο 150

Δημοσ.

Εσείς λέτε γι αυτό αλλά ο άλλος πουλάει τόνερ για εκτυπωτή σε μία υψηλή τιμή για την αξία του εκτυπωτή κι όταν του λες ότι είναι ακριβά σου λέει ότι τα είδε δύο φορές πιο ακριβά κι ας έχει υπολογίσει και το φπα του καταστήματος μέσα στην τιμή. ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΚΑΝΕΙ.Φυσικά δεν τα έχει πουλήσει εδώ και ένα χρόνο τώρα.

Δημοσ.

μπορουν να ειπωθουν πολλα και για τις 2 μεριες δυστυχως, υπαρχουν και πωλητες και αγοραστες στον κοσμο τους.

εγω πχ γραφω σε καθε μου αγγελία με εντονα γραμματα "παζάρια αδιαφορα και μονο απο Αθηνα" και μου στελνει ο αλλος "φιλε το αφηνεις 20 ευρω λιγοτερο, ειμαι απο Θεσσαλονικη". Ή τελος παντων σε αλλη περιπτωση, σου ζηταει τηλεφωνο να κανονισετε, το δινεις, σε παιρνει, ρωταει κατασταση, του στελνεις φωτογραφιες, τα βρισκετε στην τιμη, και σου πεταει το "σου στελνω τα στοιχεια μου να το στειλεις Ροδο".

για αυτους που πουλανε τα πραγματα πανακριβα (και βαζουν την λεξη συλλεκτικο διπλα) απλα δεν ασχολουμαι. και εγω εχω πουλησει καποια πραγματα πολυ ακριβα αλλα εχοντας γνωση του σε ποσα κομματια βγηκανε και ποσο ευκολα το βρισκει καποιος, τωρα να λες το psp και το snes συλλεκτικα.. ειπαμε. ή να πουλαω αυτο στα 20 ευρω (και Ευρωπαϊκο, κανενα καταστημα δεν εχει την Ευρωπαϊκη εκδοση) και να μου λενε "πανακριβα το δινεις για μεταχειρισμενο". το οτι ειναι πανακριβο ετσι και αλλιως το προσεξες ή να στο δωσω τσαμπα επειδη μενω διπλα σου και το βρισκεις ευκολα προσβασιμο, να στο στειλω απο Αμερικη αν ειναι.

νομιζω πως τετοια θεματα δεν εχουν ιδιαιτερο νοημα, ο καθενας εχει τον δικο του τροπο σκεψης.

• Like 2
Δημοσ.

Δυο λεξεις :

Ελευθερη αγορα

Φυσικά και μιλάμε για ελεύθερη αγορά!

Εγω αναφέρομαι σε παιδιά όπως πχ ο φίλος μου που ζήτησε να του δείξω μεταχειρισμένες συσκευές στο site και ξαφνικά μου κάνει για ένα iPhone SE 16gb μερικών μηνών συγκεκριμένα στα 420 ευρω <<Α κοιτά μόνο 420 έχει,καλή τιμή δεν είναι;>> ε όχι δεν είναι,390 κάτι ξεκινά η τιμή του πλέον...

Στην ουσία το αναφέρω εφιστώντας την προσοχή σε υποψήφιους αγοραστές,όχι κατακρίνοντας την <<ελεύθερη αγορά>> καθαυτού...

Όπως επίσης καλό να γνωρίζουν κάποιοι ότι η αγορά smartphone ακόμα και απο μεγάλες αλυσίδες δεν είναι αυτό που φαίνεται...

μπορουν να ειπωθουν πολλα και για τις 2 μεριες δυστυχως, υπαρχουν και πωλητες και αγοραστες στον κοσμο τους.

εγω πχ γραφω σε καθε μου αγγελία με εντονα γραμματα "παζάρια αδιαφορα και μονο απο Αθηνα" και μου στελνει ο αλλος "φιλε το αφηνεις 20 ευρω λιγοτερο, ειμαι απο Θεσσαλονικη". Ή τελος παντων σε αλλη περιπτωση, σου ζηταει τηλεφωνο να κανονισετε, το δινεις, σε παιρνει, ρωταει κατασταση, του στελνεις φωτογραφιες, τα βρισκετε στην τιμη, και σου πεταει το "σου στελνω τα στοιχεια μου να το στειλεις Ροδο".

για αυτους που πουλανε τα πραγματα πανακριβα (και βαζουν την λεξη συλλεκτικο διπλα) απλα δεν ασχολουμαι. και εγω εχω πουλησει καποια πραγματα πολυ ακριβα αλλα εχοντας γνωση του σε ποσα κομματια βγηκανε και ποσο ευκολα το βρισκει καποιος, τωρα να λες το psp και το snes συλλεκτικα.. ειπαμε. ή να πουλαω αυτο στα 20 ευρω (και Ευρωπαϊκο, κανενα καταστημα δεν εχει την Ευρωπαϊκη εκδοση) και να μου λενε "πανακριβα το δινεις για μεταχειρισμενο". το οτι ειναι πανακριβο ετσι και αλλιως το προσεξες ή να στο δωσω τσαμπα επειδη μενω διπλα σου και το βρισκεις ευκολα προσβασιμο, να στο στειλω απο Αμερικη αν ειναι.

νομιζω πως τετοια θεματα δεν εχουν ιδιαιτερο νοημα, ο καθενας εχει τον δικο του τροπο σκεψης.

Δεν αντιλέγω έχεις δίκιο τα προβλήματα προέρχονται εκατερωθεν πολλές φορές!!!

Εδώ απλά αναφέρω το θέμα τιμών που πολλοί περνάνε απαρατήρητο με αποτέλεσμα να χτυπάνε κεφάλια στο τοίχο μετά...

Δημοσ.

Δεκτον ο καθένας μπορεί να πουλάει σε οτι τιμη θέλει εφόσον δεν υποχρεώνει κανέναν να αγοράσει το προϊόν του με το ζόρι . Αλλά ρε συ έλεος πουλάνε στην ίδια τιμή με καινούργιο ή 10-20€ λιγότερο .Και μιλάω για την πλειοψηφία. Καλά μην μιλήσω για προϊόντα όπου τα σημάδια φθοράς είναι φανερά και σου λέει λειτουργικό πλήρως και η τιμή είναι άντε ένα 50€ κάτω από την κανονική .Δηλαδή η οθόνη έσπασε με τηλεπάθεια; Δεν έπεσε κάτω ; Το εσωτερικό μου εγγυάται ότι είναι οκ;Λίγη σοβαρότητα αλλά είναι μεγάλος και ο αριθμός παιδιών που πουλάνε οποτε δικαιολογείται εν μέρη .

• Like 2
Δημοσ.

Μια Κυπριακή παροιμία λέει, εγιώ στραώνω τζιαι πουλώ εσού άμπλεπε τζιαι αγόραζε. Εγώ σε στραβώνω και σου πουλάω εσύ να βλέπεις και να αγοράζεις.

Δημοσ.

Φίλε μου δεν σε υποχρεώνει κανένας να αγοράσεις από αυτούς που πουλάνε ακριβά κοιτάς το προϊόν που σε ενδιαφέρει για αγορά να το πάρεις όπου το βρεις ποιο φθηνά ο καθένας πουλάει (όσο θέλει) δεν μπορούμε να βάλουμε περιορισμούς σε κανέναν.    

• Confused 1
Δημοσ.

Παιδιά μην μπερδεύεστε δεν έχω δικαίωμα να πω σε κάποιον ποσό πουλάει φυσικά το θέμα δημιουργήθηκε μπας και το δουν κυρίως παιδιά νέα στον χώρο ώστε να μπαίνουν στον ελάχιστο κόπο να ψάχνονται πριν αγοράσουν...

Δημοσ.

Κανένα πρόβλημα αφού ειναι δικαίωμα τους. αλλά όχι και να με σπαμαρούν με διπλές τριπλές ίδιες αγγελίες και να πρεπει να περασω 15 σελίδες για να βρω προσφορές επειδή φυσικό είναι να μην βρίσκουν κορόιδο. Βάζεις αγγελια και σε 1 ώρα πήγε 3η σελίδα επειδή ανακυκλώνονται οι ίδιες "προσφορές".

Δημοσ.

Άλλο θέμα διπλές τριπλές αγγελίες όπως και άλλο θέμα να διατηρούν διπλούς και σε κάποιες περιπτώσεις τριπλούς λογαριασμούς και άλλο θέμα τα μαγαζάκια που κρύβουν ορισμένοι πίσω από ένα λογαριασμό παίζουν όλα αυτά στις αγγελίες του insomnia θέλει πολλή ψάξιμο πριν από κάθε αγορά και μεγάλη προσοχή στις εξ αποστάσεως συναλλαγές έχουν γίνει και έχουν γραφτεί πολλά κατά καιρούς στο insomnia 

• Confused 1
Δημοσ.

καμια φορα να πω την αμαρτια μου μπαινω στις αγγελιες κινητων στα διαφορα

ετσι μονο για να γελασω λιγο...

π.χ τυπος πουλαει το xiaomi note 3 pro 3/32 στα 200 ευρο την ωρα που το geekbuying το εχει λιγοτερο απο 150

εσυ γελα οσο θες... εγω ομως επειδη την πατισα, το παράγγειλα απεξω, δεν ηρθε ποτε, τα λεφτα μου τα πηρα μετα απο 3 μηνες πισω και εχασα και 10 ευρω για κρατησεις, δεν ξανα παίρνω απεξω. το πηρα απο δω ελαφρος μεταχειρισμενο στα 180 και ολα καλα. οπως λες μερικοι το πουλαν στα 200, ναι ξερω μερικους που το κανουν για να βγαλουν χαρτζιληκη και οπως λεει το παλικαρι πιο πανω, ελευθερη αγορα.

Δημοσ.

εσυ γελα οσο θες... εγω ομως επειδη την πατισα, το παράγγειλα απεξω, δεν ηρθε ποτε, τα λεφτα μου τα πηρα μετα απο 3 μηνες πισω και εχασα και 10 ευρω για κρατησεις, δεν ξανα παίρνω απεξω. το πηρα απο δω ελαφρος μεταχειρισμενο στα 180 και ολα καλα. οπως λες μερικοι το πουλαν στα 200, ναι ξερω μερικους που το κανουν για να βγαλουν χαρτζιληκη και οπως λεει το παλικαρι πιο πανω, ελευθερη αγορα.

Σου έλαχε μια άτυχη στιγμή, δεν είναι ο κανόνας.

Ξαναδοκίμασε, δε χρειάζεται να πληρώνεις εσύ το χαρτζιλίκι του καθενός.

Δημοσ.

Συχνά πυκνά συμβαίνει εγώ γιατί εχω τύχη να αγοράσω και να ανταλλάξω πολλές συσκευές όντως κάποιοι είναι ΑΚΑΤΑΝΙΚΗΤΗ ,moto x 2014 bamboo edition γιατί έχει έλλειψη το Σκρουτζ και δεν το φέρνουν τα μαγαζιά 250€ όχι φιλε δεν θα το πουλήσεις τόσο είναι λάθος και εγώ είχα αγορασει το G4 350€ και μετά από τρεις με τέσσερις μήνες το έδωσα 200 ,άσχετο με αυτό που έγινε άμα δεν έπεφτε η τιμή του τι εγώ έπρεπε να το δώσω 300;;;;;Είναι ελεύθερη αγορά και πρέπει να συρρικνωθεί είναι η άποψη μου θυμάμαι ποιο παλιά αγόραζες καινούργιο κινητο και άμα του έλεγες του καταστηματάρχη στο πουλάω τώρα σου έλεγε -50% όχι πως αυτο ήταν σωστό εννοείτε αλλα και αυτο εδώ είναι παρατραβηγμένο

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...