logistoulis Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2016 1.5 ντίζελ τα 5lt/100 όσο και να προσπαθήσεις δε τα περνάς βέβαια έχω και βενζίνη που ταξιδεύω με έως και 13.5 lt/100 καίγοντας 100αρα και εκεί μπορεί να καταντήσει και αστείο το θέμα
YourTrueLegend Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2016 Για πες μας με ποιο αμαξι καις 13.5lt/100 σε ταξιδι.
Haldol Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2016 Για πες μας με ποιο αμαξι καις 13.5lt/100 σε ταξιδι. Μέχρι πριν 2 χρόνια, ο πατέρας μου, με Niva 1.6 του '89. Κατανάλωση έως και 13-14 με ταχύτητες έως 110 το πολύ (συνηθέστερα ~90). Πιο πάνω δεν ανέβαζε κιόλας. Μετά το σουτάραμε και πήραμε το L200. 1
YourTrueLegend Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2016 Μέχρι πριν 2 χρόνια, ο πατέρας μου, με Niva 1.6 του '89. Κατανάλωση έως και 13-14 με ταχύτητες έως 110 το πολύ (συνηθέστερα ~90). Πιο πάνω δεν ανέβαζε κιόλας. Μετά το σουτάραμε και πήραμε το L200. Δεν αμφιβαλλω οτι υπαρχουν αμαξια με αυτην την καταναλωση. Στο ποστ του ομως το περναει σαν γενικη συγκριση ντιζελ με βενζινη οτι και καλα τα μεν καινε σε ταξιδι κατω απο 5 ενω τα δε γυρω στα 13, στυλ 130% μεγαλυτερη καταναλωση, βαση προσωπικης του εμπειριας. Για να μην δημιουργουνται λοιπον τετοιες εντυπωσεις, περιμενω να μας πει συγκεκριμενα σε τι αμαξι πιανει 13 λιτρα στα ταξιδια, διοτι ειναι πολυ συγκεκριμενες και ολιγαριθμες οι κατηγοριες αυτοκινητων που καινε τοσο. 1
zio10 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2016 Αυτό το έβαλα ΧΧ € βενζίνη και έβγαλα ΥΥ km , με ξεπερνάει. Γράψτε πόσα λίτρα βάλατε να δούμε τι γίνεται.... Εγώ που μένω βενεζουέλα με €50 βάζω 10.000 λίτρα, τρελή οικονομία το αμάξι... Γελάω μόνος μου μ'αυτό το ποστ!
NickTG Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2016 Δεν αμφιβαλλω οτι υπαρχουν αμαξια με αυτην την καταναλωση. Στο ποστ του ομως το περναει σαν γενικη συγκριση ντιζελ με βενζινη οτι και καλα τα μεν καινε σε ταξιδι κατω απο 5 ενω τα δε γυρω στα 13, στυλ 130% μεγαλυτερη καταναλωση, βαση προσωπικης του εμπειριας. Για να μην δημιουργουνται λοιπον τετοιες εντυπωσεις, περιμενω να μας πει συγκεκριμενα σε τι αμαξι πιανει 13 λιτρα στα ταξιδια, διοτι ειναι πολυ συγκεκριμενες και ολιγαριθμες οι κατηγοριες αυτοκινητων που καινε τοσο. Εγώ πάλι διαβάζοντας το post του καταλαβαίνω ότι το δικό του βενζίνης καίει τόσο και όχι όλα τα βενζινοκινητα γενικά. Για να βοηθήσω πάντως ένα 2λιτρο turbo έχει.
YourTrueLegend Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2016 Εγώ πάλι διαβάζοντας το post του καταλαβαίνω ότι το δικό του βενζίνης καίει τόσο και όχι όλα τα βενζινοκινητα γενικά. Για να βοηθήσω πάντως ένα 2λιτρο turbo έχει. 2λιτρο turbo προφανως θα του καψει 13 λιτρα, δεν ειναι μετρο συγκρισης με το diesel, προφανεστατα. Και μονο που μπαινει στη διαδικασια να τα συγκρινει ειναι λαθος, διοτι συγκρινει καταναλωσεις αμαξιων με τεραστια διαφορα στην ισχυ (και τον κυβισμο). Δεν ειναι θεμα καυσιμου καν δηλαδη.
dimitrisOP Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2016 το καλύτερο που εχω κάνει ήταν με 90€ 580 χιλιόμετρα πέρυσι το καλοκαίρι
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Πεζό 206, 1.4 (75 hp). 44 λίτρα 97αρα vpower με έβγαλε 745 χλμ. εκ των οποίων τα 200 με air condition, τα 50 σε πόλη (τα υπόλοιπα σε εθνική οδό).
logistoulis Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2016 2λιτρο turbo προφανως θα του καψει 13 λιτρα, δεν ειναι μετρο συγκρισης με το diesel, προφανεστατα. Και μονο που μπαινει στη διαδικασια να τα συγκρινει ειναι λαθος, διοτι συγκρινει καταναλωσεις αμαξιων με τεραστια διαφορα στην ισχυ (και τον κυβισμο). Δεν ειναι θεμα καυσιμου καν δηλαδη.Ναι είναι άκυρη η σύγκριση μεταξύ αυτών των 2, αλλά επειδή εχω και ένα 1600αρι βέβαια με κινητηρα euro3 εκεί έχω γενικά μία μέση κατανάλωση 8.5-9.5 λίτρα στα 100 η οποία δε συγκρίνεται σε καμία περίπτωση με του 1500αριου ντίζελ στα 5 παρά ακόμα και αν πει κανείς ότι το ένα έχει μικρότερη ιπποδύναμη από το άλλο γιατί το ντίζελ από την άλλη έχει φοβερή συγκριτικά ροπή που σε απλές μετακινήσεις με χαμηλές στροφές παίζει και περισσότερο ρόλο Γενικά ένα μικρό ντίζελ για όποιον μπορεί να τα αντέξει (γιατι εγω οπως ειπα δεν τα αντεχω) και να αγοράσει είναι η καλύτερη λύση για τη τσέπη του Ειδικά μάλιστα αν κάνει χλμ, πχ γνωστός μου που πήγε από 1400αρι 500αρακι με 100 ίππους σε ένα peugeot 1.6 diesel και κάνει κάθε μέρα γλυφαδα-λυκοβρυση μου λέει ότι παρατηρεί διαφορά στη κατανάλωση και θα αποσβεσει κάποια στιγμή την αγορά που έκανε και από τη βενζίνη (το άλλο είχε αρχίσει να ζητάει κιόλας) Ο βασικός λόγος που άλλαξε βέβαια ήταν ότι ήθελε καινούριο και μεγαλύτερο αυτοκίνητο, αλλά ήταν και αυτό ένα μπόνους όπως και να χει
Nikolas14-MyPhone Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2016 Εμενα ο πατερας μου βαζει Shell VPower Diesel σε προσφορα.Καλη βενζινη και κανενα θεμα με την αποδοση.Επισης κανει πολλα χιλιομετρα εντος και εκτος πολης.Το αμαξι ειναι Chevrolet Aveo 1.3 του 13. Και επειδη πηγαινει συχνα στο χωριο δεν εχει καλα καυσιμα,συνηθως βαζει απο Revoil σε συγκεκριμενο.Παντως τα Shell εχουν καλα καυσιμα.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2016 Super Moderators Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2016 Δεν το λες και καλή βενζίνη το diesel... 2
gia_nnis Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2016 Για να δειτε τι πραγματικα καιει το αυτοκινητο σας γεμιζετε το ρεζερβουαρ μεχρι το στομιο.. κανετε πχ 100χλμ και ξαναγεμιζετε μεχρι το στομιο απο το ιδιο βενζιναδικο και μετα κανετε τις πραξεις.. Η οικονομια εχει να κανει με πολλους παραγοντες με κυριο ο τροπος οδηγησης,κοστος συντηρησης-ανταλλακτικα κ.α Τωρα οσοι εχουν παρει πετρελαιο και δεν κανουν χιλιομετρα μονο οικονομια δεν κανουν και αυτο οφειλεται στην τιμη αποκτησης,service-ανταλλακτικα.. Τωρα με το θεμα τις 100αρας εχει να κανει με το αυτοκινητο αλλα και με το βενζιναδικο.. Εγω διαπιστωσα στην πραξη οτι δεν αξιζει να βαλεις σε απλο κινητηρα γιατι δεν θα δεις διαφορα..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα