Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγω βαζω bp απο ενα συγκεκριμενο πρατήριο, 100ρα, που τους ξερουμε χρονια. Σε φαση με το που παω το γκολφ για το πρωτο γεμισμα βγηκαν ολοι εξω και το χάζευαν και μου φώναζαν καλοτάξιδο κλπ

Ο μπαμπάκας μου που ειναι χημικός και μεσα στον χωρο της βιομηχανίας , δεν εμπιστεύεται τη σελ κι εγω τον ακουω και ταΐζω τον γερμανο μονο τη συγκεκριμενη bp :P

• Απαντ. 87
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Μου χει πει κατα καιρους πραγματα που τον κανουν να τους ριχνει μαυρο.. Παντως πιο σημαντικο εγω θεωρω να χεις σωστο "πρατηριά" , περα απο το διλημμα σελ><bp <> Έκο κλπ

Και βεβαια λίγοι κοιτανε το βιβλιαράκι του αυτοκινητου το οποιο αναφερει και τα προτιμότερα οκτάνια.

Δημοσ.

Οσες φορες εχω δοκιμασει 95ρα και 100ρα δεν εχω δει διαφορα ουτε σε επιδοσεις ουτε σε καταναλωση, ενα και το αυτο, ειτε σε ατμοσφαιρικα , ειτε σε τουρμπατα αυτοκινητα.

Προτιμω 95ρα εκο λοιπον , χωρις ομως να εχω καποιο σπουδαιο επιχειρημα υπερ της, πλην της συνηθειας και της δηθεν εμπιστοσυνης που απεκτησα με τα χρονια. Εξαλλου και οσα γραφτηκαν στο παρον τοπικ (και σε πολλα αλλα τοπικ) δεν αποτελουν επιχειρηματα υπερ ή κατα μιας εταιρειας , πλην του οτι δειχνουν και μαλλον ειναι αβασιμοι μυθοι και σου'πα-μου'πες. Για να πω κι εγω τον δικο μου αστικο μυθο λοιπον, θεωρω οτι η πλειοψηφια των πρατηριων πλην ελαχιστων εξαιρεσεων -που δυσκολα μπορει καποιος να τις μαθει- το ιδιο θειαφι μας ποτιζουν ;) Θεωρω επισης οτι τα φθηνα βενζιναδικα ανα αστικο κεντρο ειναι και τα πιο επηρρεπη στο... θειαφι. Χωρις αυτο να ειναι κατι περισσοτερο απο δικη μου θεωρια που ενδεχεται απλα να ειναι λαθος.

Δημοσ.

Μου χει πει κατα καιρους πραγματα που τον κανουν να τους ριχνει μαυρο.. Παντως πιο σημαντικο εγω θεωρω να χεις σωστο "πρατηριά" , περα απο το διλημμα σελ><bp <> Έκο κλπ

Και βεβαια λίγοι κοιτανε το βιβλιαράκι του αυτοκινητου το οποιο αναφερει και τα προτιμότερα οκτάνια.

Και το μανουάλι του golf λέει δηλαδή για 100 οκτ;

Δημοσ.

Μια χαρά είναι η 95αρα, η 100αρα δεν έχει να προσφέρει τίποτα σε απλά αμάξια ,εκτός  για αυτούς που έχουν super cars εκει κανει καποια διαφορα

Δημοσ.

95 ειναι η vpower με καθαριστικα μεσα οπως ειπωθηκε η οποια αξιζει μονο να την βαζεις στην προσφορα της shell.τα τελευταια 2 χρονια την βαζω συστηματικα με την προσφορα.καμια διαφορα σε δυναμη και αποσταση μεταξυ της καλυτερης βενζινης που θεωρω προσωπικα στην Ελλαδα (την απλη της ΕΚΟ απο καλο πρατηριο).

placebo μαλλον σε οποιον βλεπει διαφορες.

για κατοσταρα δεν μπορω να μιλησω γιατι δεν την χρησιμοποιω προσωπικα.την θεωρω πεταμενα λεφτα γιατι εχει αρκετη διαφορα απο την κανονικη.εξαιρουνται τα αμαξια που την ζητανε.

Διαφορα θα δεις αν εχεις τουρμπο ή κατι αλλο που σου ανεβαζει συμπιεση.

Δημοσ.

Διαφορα θα δεις αν εχεις τουρμπο ή κατι αλλο που σου ανεβαζει συμπιεση.

Οχι. Τουλαχιστον στον δικο μου τουρμπατο κινητηρα, δεν υπαρχει ουδεμια διαφορα μεταξυ 95/100 κι εχω κανει επιμονες προσπαθειες να την βρω γεμιζοντας απο διαφορετικα πρατηρια καθε φορα. Πιστευω ακραδαντα οτι ειτε η βενζινη που πουλιεται ως 100ρα δεν ειναι καν 100ρα, ειτε η διαφορα της σε συνηθισμενους κινητηρες ειναι ανουσια και απλα συζηταμε για το placebo effect του καθενος που βαζει 100ρα στο "εργαλειο του" και νομιζει οτι γινεται αεροπλανο.

Αυτοι που ισχυριζονται οτι βλεπουν διαφορα μεταξυ 95 και 100 να μας πουν πρατηριο να δοκιμασουμε, δεν νομιζω να ειναι απορρητο.

• Like 1
Δημοσ.

Καλό θα ήταν να λέμε και τι αυτοκίνητο έχουμε, γιατί άλλο το ταπεινό μου το 1.4 8v πεζό 206 μου, από το golf fsi.

Προσωπικά βάζω την vpower (όχι τη racing) κάθε Τρίτη που έχει προσφορά σε εταιρικό πρατήριο κοντά στο σπίτι μου κι έχω δει μια μικρή διαφορά στα πόσα (+) χιλιόμετρα μου βγάζει εντός πόλης (περίπου 50 τα έχω υπολογίσει). Για εκτός, θα ενημερώσω σε κανά μήνα, που θα βγω εκτός Αττικής.

Δημοσ.

Λέει μινιμουμ 95

Οπότε μιας και δεν υπάρχει πιο κάτω από 95 στην Ελλάδα, μπορείς να βάζεις και 95.

• Like 1
Δημοσ.

πάντως σχετικά με τα πρατήρια που λέτε,

για ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΑΤΗΡΙΑ θα βρεθεί κάποιος να πει ότι ...αυτός είναι δικός μου άνθρωπος τον εμπιστεύομαι και από αυτόν βάζω χρόνια,

άρα με αυτή τη λογική όλοι είναι έμπιστοι;

σωστά;

100αρα δεν έχω βάλει ποτέ,

το θεωρώ πέταμα χρημάτων. και παραπάνω χιλιόμετρα να βγάζει, αντισταθμίζεται από την αυξημένη τιμή.

τώρα για καλύτερες επιδόσεις... αντί να πιάσει τα 200Km/h να πιάσει τα 205km/h. κάτι τρέχει στα γύφτικα.

• Like 3
Δημοσ.

Εγώ βάζω εδώ και πολυυυ καιρό v-power κάθε τρίτη 40-50€ με την προσφορα

Μία χαρά χιλιόμετρα βγάζω.

Ίσα ίσα έχω δει μία μικρή διαφορά 10%-15% από την απλή βενζινη σε χιλιόμετρα,η v-power μου βγάζει παραπάνω.

Δημοσ.

Οπότε μιας και δεν υπάρχει πιο κάτω από 95 στην Ελλάδα, μπορείς να βάζεις και 95.

Όχι φίλε μου δε θα βάζω το μίνιμουμ που προτείνει ο κατασκευαστής όταν δε μπορω να είμαι καν σίγουρη ότι ειναι όντως 95 κι όχι παρακάτω. Και σίγουρη να ήμουν, πάλι δε θα έβαζα το ελάχιστο προτεινόμενο, σε καινούριο αμάξι των 26Κ που ΓΙΑ ΜΕΝΑ ήταν μεγάλο ποσό. Όσο έχω τη δυνατότητα :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...