Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κλασσικό πρόβλημα με φωτοβολταϊκά!! Δυστυχώς είναι και τα ports που χρειάζονται για τις μετρήσεις.

Δε το βλέπω να μπορείς να στήσεις το ενδιάμεσο σημείο για διάφορους λόγους. Δοκίμασε να σηκώσεις ιστό.

Δημοσ.

Το καλύτερο πακέτο που έχω βρει με mobile data είναι το cu on you, έχει 5GB με 7€ για ένα μήνα (8 και κάτι υπολόγισε) άρα έχε το στα υπόψιν in any case.

Τι σε εμποδίζει να κάνεις απευθείας λίνκ; Είναι βουνό κάπου εκεί στην μέση; Αν ναι που; Υψομετρικό χάρτη δεν παίζει να έχεις ε; Αν μπορείς βγάλε έναν απο την google να δούμε. Μπορείς να ανεβάσεις ιστό κάμποσα μέτρα στην μια και στην άλλη και να μετακινήσεις και την βάση (μέχρι 100 μέτρα με POE λένε πάει αλλά θα σου πρότεινα λιγότερα) για να αποφύγεις εμπόδια, σίγουρα και έτσι πάλι δεν πιάνεις; Πολύ ευθεία μου φαίνεται...

100 μετρα συνηθως θα δωσει το 802.3af.αν ειναι passive poe δεν ξερω αν θα καταφερει να παιξει στα τοσα μετρα.γιατι τα απλα τροφοδοτικα που ειναι κατι 12 αρια παιζουν λιγοτερο.

Το θέμα μα τα data είναι ότι πρέπει να γίνει και portforward και οι παροχοι δεν το υποστηρίζουν στην καρτοκινητή

Αν είναι να πάρω απο "γείτονα", θα πάω στο σημείο 220v και εκεί μετά θα κάνω ότι κάνω.

Εκεί που σκέφτομαι να βάλω το ενδιάμεσο είναι ένα λοφάκι μέσα στο χωριό που είχανε παλιά το κέντρο εκπομπής για την τηλεόραση, αλλα επειδή το χωριό μεγάλωσε και δεν εξυπηρετούσε το μετέφεραν. Απ' οτι βλέπω έχει ρεύμα εκεί και δεν ξέρω μήπως σε συνεννόηση με τις τοπικές αρχές καταφέρω να τους πάρω λίγο.

κανονικα δινουν οι παροχοι απλα ειναι διαφορετικο apn και πρεπει να το ζητησεις για να σε ενεργοποιησουν εκει.δεν ξερω αν εχει παραπανω χρεωση.στο λεω επειδη εχω στησει router me 3g για φωτοβολταικο παρκο.

καταρχας αν παρεις ρευμα μπορει γιαυτη την αποσταση μπορει να χρειαστει να το ριξεις στα 24 volt πρεπει να ρωτησεις ηλεκτρολογο να

ξερει οχι αεριτζη

το χωριο με το κτημα τι υψομετρικη διαφορα εχουν και τα λοφακια τα ενδιαμεσα τι υψομετρο εχουν ...

υψομετρο στο σημειο του χωριου   α , σημειο β και γ τα 2 λοφακια και δ το κτημα

υπαρχει νομιζω app που σημαδευεις απο το σημειο που θελεις και βλεπεις τι σε παρεμβαλλει και για ποσο

ενας καλος ιστος με βαση και αντιριδες (εγω εχω κεραια ραδιοερασιτεχνη στα 9 μετρα ) θα σε βολευε ???

λογικα θα χρειαστει αδεια για 9 μετρα κεραια ομως.

• Like 1
Δημοσ.

κανονικα δινουν οι παροχοι απλα ειναι διαφορετικο apn και πρεπει να το ζητησεις για να σε ενεργοποιησουν εκει.δεν ξερω αν εχει παραπανω χρεωση.στο λεω επειδη εχω στησει router me 3g για φωτοβολταικο παρκο.

Αυτό ! Και δες τι όγκο χρειάζεσαι το μήνα για τις μετρήσεις. Μπορεί με ένα μικρό πακέτο να τη βγάλεις πολύ πιο φτηνά!

Μίλα με το τμήμα εταιρικών πελατών της κινητής που σε βολεύει στο σημείο αυτό.

Δημοσ.

νομιζω το ρευμα ειναι το βασικο για να δουλεψει οτιδηποτε πακετο ειτε ειναι 3G η οτι αλλο

εσυ Poulinos με τι ρευμα το τροφοδοτεις???

Δημοσ.

νομιζω το ρευμα ειναι το βασικο για να δουλεψει οτιδηποτε πακετο ειτε ειναι 3G η οτι αλλο

εσυ Poulinos με τι ρευμα το τροφοδοτεις???

το παρκο δεν ηταν δικο μου απλα εγω ειχα βαλει το ρουτερ.το φωτοβολταικο παρκο περα απο το να δινει ρευμα πισω στην δεη ταυτοχρονα ειχε και ρευμα για να τροφοδοτειται το ιδιο.οπως μου ειπε αυτος που το ειχε.βγαινει πιο φτηνα να εχω γραμμη ρευματος δεη με ρολοι παρα να καιω απο το ρευμα που παραγω.κατα τα αλλα ειχε μπει ενα teltonika 3g router για τις καμερες και τον Inverter.

το teltonika Μπηκε διοτι ειχε πολυ καλυτερο σημα απο τα 3g sticks πανω σε ρουτερ και επειδη το σημειο ηταν λιγο μακρια και δεν ειχε τελειο σημα το teltonika ηταν λιγο μονοδρομος.κατα τα αλλα ζητηθηκε απο τον παροχο να βγαινει με πραγματικη Ip ωστε να γινουν τα port forward και να μπει dyndns

Δημοσ.

οκ

εγω σε ενα φιλο ειχα βαλει ενα D link tτο οποιο επαιρνe και καρτα 3G ...το ειχα βρει ποιο οικονομικο και μεχρι σημερα μια χαρα τα παει

Δημοσ.

100 μετρα συνηθως θα δωσει το 802.3af.αν ειναι passive poe δεν ξερω αν θα καταφερει να παιξει στα τοσα μετρα.γιατι τα απλα τροφοδοτικα που ειναι κατι 12 αρια παιζουν λιγοτερο.

λογικα θα χρειαστει αδεια για 9 μετρα κεραια ομως.

Καλά ναι, για 12V δεν το βλέπω, την μετακίνηση την έλεγα για την περίπτωση που τα βουνά είναι λίγα μέτρα και μπορούσε να τα αποφύγει κάνοντας τον ιστό αριστερά ή δεξιά μέχρι <100 μέτρα, εκεί θα είχε βέβαια το PοE το κανονικό μιας και θα έχει ΔΕΗ και στα 2 σημεία. 

Αλλά αφού γίνεται με Mobile όμως τι ψάχνουμε με τα PoE :P Ρούτερ και ξεμπέρδεψε.

Δημοσ.

το παρκο δεν ηταν δικο μου απλα εγω ειχα βαλει το ρουτερ.το φωτοβολταικο παρκο περα απο το να δινει ρευμα πισω στην δεη ταυτοχρονα ειχε και ρευμα για να τροφοδοτειται το ιδιο.οπως μου ειπε αυτος που το ειχε.βγαινει πιο φτηνα να εχω γραμμη ρευματος δεη με ρολοι παρα να καιω απο το ρευμα που παραγω.κατα τα αλλα ειχε μπει ενα teltonika 3g router για τις καμερες και τον Inverter.

το teltonika Μπηκε διοτι ειχε πολυ καλυτερο σημα απο τα 3g sticks πανω σε ρουτερ και επειδη το σημειο ηταν λιγο μακρια και δεν ειχε τελειο σημα το teltonika ηταν λιγο μονοδρομος.κατα τα αλλα ζητηθηκε απο τον παροχο να βγαινει με πραγματικη Ip ωστε να γινουν τα port forward και να μπει dyndns

Αν επιτρεπεται και θυμασαι σε ποιο παροχο κινητης ειναι και σε τι προγραμμα (ειναι με συμβολαιο ή καρτοκινητο)?

Δημοσ.

Παιδιά, Ίντερνετ στο σημείο υπάρχει το θέμα που προκύπτει είναι να μηδενίσω τα κόστη για το Ίντερνετ μιας και ήδη πληρώνω γραμη Adsl στο χωριό, 2ο να γίνει κάτι καλύτερο γιατί τον τελευταίο νερό έχω πολλές αποσυνδέσεις για αρετές ώρες με cosmote, αλλά δεν πιάνει και κάτι άλλο. Και 3ο να μην υπάρχει data limit σε περίπτωση που οι συνθήκες το απαιτήσουν

Δημοσ.

οποτε εξεταζεις την εγκατασταση ιστου η tower μαλλον και τα 2 για να εχεις οπτικη απο το σπιτι στο κτημα και μετα το θεμα μεταφορας ρευματος

Δημοσ.

Καλά ναι, για 12V δεν το βλέπω, την μετακίνηση την έλεγα για την περίπτωση που τα βουνά είναι λίγα μέτρα και μπορούσε να τα αποφύγει κάνοντας τον ιστό αριστερά ή δεξιά μέχρι <100 μέτρα, εκεί θα είχε βέβαια το PοE το κανονικό μιας και θα έχει ΔΕΗ και στα 2 σημεία. 

Αλλά αφού γίνεται με Mobile όμως τι ψάχνουμε με τα PoE :P Ρούτερ και ξεμπέρδεψε.

και κανονικο Poe Να βαλει εφοσον στην εξοδο βγαζει 12 volt ασχετα που η εισοδος ειναι 220 παλι θα εχει θεμα γιανα μεταφερει την ταση τοσο μακρυα.βεβαια ολο και κατι θα υπαρχει λυση.Πχ σε Poe 802.3af Που υπηρχε θεμα με ενα poe Που ηταν 350ma μπηκε ενα που μπορουσε να δωσει παραπανω ma και τροφοδοτησε τις 2 συσκευες που ηταν στα 100 μετρα.

Αν επιτρεπεται και θυμασαι σε ποιο παροχο κινητης ειναι και σε τι προγραμμα (ειναι με συμβολαιο ή καρτοκινητο)?

ηταν συμβολαιο και νομιζω γιατι πανε και αρκετα χρονια οτι ηταν cosmote

Δημοσ.

και κανονικο Poe Να βαλει εφοσον στην εξοδο βγαζει 12 volt ασχετα που η εισοδος ειναι 220 παλι θα εχει θεμα γιανα μεταφερει την ταση τοσο μακρυα.βεβαια ολο και κατι θα υπαρχει λυση.Πχ σε Poe 802.3af Που υπηρχε θεμα με ενα poe Που ηταν 350ma μπηκε ενα που μπορουσε να δωσει παραπανω ma και τροφοδοτησε τις 2 συσκευες που ηταν στα 100 μετρα.

24V βγάζει το κανονικό PoE της κεραίας, τουλάχιστον αυτές οι ubiquity που έχω εγώ... Αυτά πρέπει να πηγαίνουν στα 100 μέτρα.

Δημοσ.

τα ubiquiti και εγω θυμαμαι οτι παιζουν 24 οποτε πας πιο μακρυα.καποια πχ tp link παιζουν 12 και σου λενε και μεσα στις οδηγιες οτι καπου στα 30 μετρα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...