Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τι εχει η Φινλανδια;

Με την γλώσσα έχουν πρόβλημα πολλοί, τα φιλανδικά δεν ανήκουν στην ινδοευρωπαϊκή οικογένεια οπότε ξέχνα λέξεις προερχόμενες από λατινικά/ελληνικά/γερμανικές γλώσσες. Δεν έχουν άρθρα, δεν έχουν γένη, νομίζω δεν υπάρχει το ρήμα έχω, έχουν καμιά 15αριά πτώσεις ίσως και παραπάνω, εκτός από προθέσεις έχουν και μεταπροθέσεις (δεν ξέρω αν λέγεται έτσι στα ελληνικά ο όρος), έξι κατηγορίες ρημάτων με τις κλήσεις τους κτλ κτλ.

• Απαντ. 39
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ειναι κρυοκωλη και η γλωσσα μαθαινεται πολυ πιο δυσκολα. Η για να ειμαι πιο σωστος, δε θα εχεις επιλογες περα απο τη λεσχη στην Αθηνα.

θα ηθελα να επισημανω οτι βρισκομαστε στον 21ο αιωνα σε τεχνολογικο φορουμ :P . Οποτε υπαρχουν επιλογες οπως rosseta stone, duolingo και ενα σωρο courses σε ιστοσελιδες τυπου udemy. Με την προυπουθεση οτι ξερεις καλα αγγλικα τα οποια ο TS/OP ειπε οτι ξερει.

Δημοσ.

Συγκριτικα με τη Σουηδια, η Φινλανδια σαν κρατος και οι Φινλανδοι σαν λαος σε τι διαφερουν; Ο καιρος που ειναι χειροτερος;

Δημοσ.

Συγκριτικα με τις χωρες που ανεφερες, τα φιλανδικα ειναι η πιο δυσκολη γλωσσα ωστε να την μαθεις σε συντομο χρονικο διαστημα.
Στην πραγματικοτητα δεν ειναι ιδιαιτερα δυσκολη, αρκει να καταλαβεις την λογικη της, αλλα σαφως πιο δυσκολη απο τα ισπανικα που ειναι πιο κοντα στην δικη μας. Πρακτικα επινοησαν δικες τους λεξεις και εαν δεν εχεις ανεση στις γλωσσες, μπορει να σου φανουν αλαμπουρνεζικα.

Κρυοκωλοι δεν ειναι, απλως ειναι πιο κλειστοι σε πρωτο επιπεδο σε σχεση με εμας που ειμαστε πιο εξω καρδια.
Με το που πιουν λιγη μπυρα, μιλανε ακαταπαυστα και γελανε μεχρι τελικης πτωσης. Επισης ειναι απιστευτα ευγενικοι στην καθημερινοτητα τους.

Ο χειμωνας δυσκολος (κυριως Δεκεμβρης-Φεβρουαριος) αλλα το καλοκαιρι ειναι πανεμορφα.

Θα εχεις και πολλες επιλογες για δραστηριοτητες και αρκετο multi culti για να κανεις blend in.
Βεβαια ο καθε ανθρωπος ειναι διαφορετικος και φυσικα τα δεχεται διαφορετικα.

Καθαρα λογω μικρου χρονικου διαστηματος για την εκμαθηση της γλωσσας, θα προτεινα Ισπανια/Σουηδια.

• Like 2
Δημοσ.

απο τις 4 αυτες εγω θα πηγαινα σουηδια. οι σουηδεζες ειναι αρκετος λογος

εκτος κι αν εισαι γυναικα, τοτε να πας ισπανια

αν ειχα επιλογη απο καποιες αλλες χωρες, θα διαλεγα κατι σε κεντρικη ευρωπη,τσεχια,πολωνια,σλοβακια πχ.

και φτηνες ειναι, και ταξιδευεις ανετα, και ειναι υπερβολικα οργανωμενες στο θεμα του ESN.

Δημοσ.

απο τις 4 αυτες εγω θα πηγαινα σουηδια. οι σουηδεζες ειναι αρκετος λογος

εκτος κι αν εισαι γυναικα, τοτε να πας ισπανια

αν ειχα επιλογη απο καποιες αλλες χωρες, θα διαλεγα κατι σε κεντρικη ευρωπη,τσεχια,πολωνια,σλοβακια πχ.

και φτηνες ειναι, και ταξιδευεις ανετα, και ειναι υπερβολικα οργανωμενες στο θεμα του ESN.

Οποτε αποτι κατλαβα για αντρα προτεινεις σουηδεζα και για γυναικα ισπανο ε; χαχα

Αντρας ειμαι και εγω σκεφτηκα οτι η Σουηδια εχει ωραιες γυναικες αλλα αν δε μου μιλανε εκει πανω οπως μου χουν πει γνωστοι που πηγαν Ερασμους τι να το κανω;

Οποτε πλεον το διλημμα εχει γινει Ισπανία vs Σουηδία

• Moderators
Δημοσ.

Προτεινω να μην βαλεις στα βασικα σου κριτηρια το "Στην xxxx εχει ωραιες γυναικες".

Παντου εχει "ωραιες γυναικες" και εαν το χεις με τις "ωραιες γυναικες", η χωρα και η νοοτροπια της δεν θα σε επηρρεασει οσο φανταζεσαι. Btw, ποσο υποκειμενικο παιζει να ειναι το ωραιο για μενα, για σενα, κλπ  ;)

Βαλε αλλες προτεραιτοτητες και τα υπολοιπα θα ρθουν :)

Μπορει να ακουγεται..geeky, αλλα ριξε μια ματια και στα μαθηματα/πανεπιστημιο που θα πας και τι ρολο βαρανε. Εαν καταφερεις να τσιμπησεις και κατι αξιολογο απο κει, θα ναι διπλο το κερδος της εμπειριας που προκειται να βιωσεις.

Δημοσ.

Οποτε αποτι κατλαβα για αντρα προτεινεις σουηδεζα και για γυναικα ισπανο ε; χαχα

Αντρας ειμαι και εγω σκεφτηκα οτι η Σουηδια εχει ωραιες γυναικες αλλα αν δε μου μιλανε εκει πανω οπως μου χουν πει γνωστοι που πηγαν Ερασμους τι να το κανω;

Ισπανία όλα τα μαθήματα σου θα γίνονται στα Ισπανικά...αν πας κιολας καμιά Βαρκελώνη θα ειναι στα Καταλανικά. Εγώ εκει έκανα εράσμους 1,5 χρονο (ενα χρονο μαθηματα και μισο την πρακτική) και έχω να σου πω οτι ειναι καταπλητικά όσον αφορά την ερασμιτικη εμπειρία. Αλλά για μετέπειτα αποκατάσταση εκεί απλά το ξεχνάς εκτός αν σκεφτείς για κάνα διδακτορικό στο μέλλον.

ΥΓ Αλήθεια τι πόλεις έχεις επιλογές γιατί το Ισπανία,Σουηδία ειναι σχετικό και πολύ γενικό...αν η επιλογη της Ισπανίας ειναι καμια μικρή πολη των 20 χιλ κατοίκων και της Σουηδίας η Στοκχολμη τότε γέρνει αλλου η πλάστιγγα. Παίζει μεγάλο ρόλο η πόλη...άλλο πράγμα να πας Βαλένθια που είναι η πρωτεύουσα των ερασμιτών στην Ευρώπη και άλλο πράγμα να πας σε καμια Κουένκα των 10χιλ κατοίκων σύνολο. 

Δημοσ.

Ισπανία όλα τα μαθήματα σου θα γίνονται στα Ισπανικά...αν πας κιολας καμιά Βαρκελώνη θα ειναι στα Καταλανικά. Εγώ εκει έκανα εράσμους 1,5 χρονο (ενα χρονο μαθηματα και μισο την πρακτική) και έχω να σου πω οτι ειναι καταπλητικά όσον αφορά την ερασμιτικη εμπειρία. Αλλά για μετέπειτα αποκατάσταση εκεί απλά το ξεχνάς εκτός αν σκεφτείς για κάνα διδακτορικό στο μέλλον.

ΥΓ Αλήθεια τι πόλεις έχεις επιλογές γιατί το Ισπανία,Σουηδία ειναι σχετικό και πολύ γενικό...αν η επιλογη της Ισπανίας ειναι καμια μικρή πολη των 20 χιλ κατοίκων και της Σουηδίας η Στοκχολμη τότε γέρνει αλλου η πλάστιγγα. Παίζει μεγάλο ρόλο η πόλη...άλλο πράγμα να πας Βαλένθια που είναι η πρωτεύουσα των ερασμιτών στην Ευρώπη και άλλο πράγμα να πας σε καμια Κουένκα των 10χιλ κατοίκων σύνολο. 

Στοκχόλμη ειναι το ένα.. το αλλο δε θυμαμαι τωρα και δεν ανοιγει και το link για καποιο λογο.. 

Δημοσ.

Μια και είναι ήδη ανοικτό το θέμα για να μην ανοίξω καινούριο, σπουδάζω Πληροφορική και Τηλεπικοινωνίες και οι διαθέσιμες χώρες για erasmus είναι στο Lugano της Ελβετίας, στο Belfast της Βόρειας Ιρλανδίας καθώς και στην Νίκαια της Γαλλίας. Έχω lower στα αγγλικά και το αντίστοιχο στα Γαλλικά. Παρόλα αυτά προτιμάω την Ελβετία ή την Βόρεια Ιρλανδία λόγω του ότι θα είναι στα Αγγλικά τα μαθήματα. Εσείς ποια λέτε ότι είναι η καλύτερη χώρα για Erasmus; 

Δημοσ.

Μια και είναι ήδη ανοικτό το θέμα για να μην ανοίξω καινούριο, σπουδάζω Πληροφορική και Τηλεπικοινωνίες και οι διαθέσιμες χώρες για erasmus είναι στο Lugano της Ελβετίας, στο Belfast της Βόρειας Ιρλανδίας καθώς και στην Νίκαια της Γαλλίας. Έχω lower στα αγγλικά και το αντίστοιχο στα Γαλλικά. Παρόλα αυτά προτιμάω την Ελβετία ή την Βόρεια Ιρλανδία λόγω του ότι θα είναι στα Αγγλικά τα μαθήματα. Εσείς ποια λέτε ότι είναι η καλύτερη χώρα για Erasmus;

Στο Lugano ιταλικά μιλάνε να ξέρεις.

Νομίζω είναι η μεγαλύτερη ιταλόφωνη πόλη της Ελβετίας.

Εντάξει, είπες τα μαθήματα στα αγγλικά, απλά το αναφέρω σε περίτωση που το αγνοείς.

Δημοσ.

Εάν πας για να ζμπρώξεις, χέσε μέσα, όπου και να πας θα βρεις.

Το θέμα είναι εάν σκοπεύεις σοβαρά να χωθείς μέσα από εκεί.

Σε εκείνη την περίπτωση θα έλεγα πρώτα να δεις τι βιομηχανία παίζει στο αντικείμενο σου και μετά να αποφασίσεις, διότι Σουηδία καλή και χρυσή,αλλά καλύπτει μόνο μέρος του βιομηχανικού συνόλου και ίσως στο αντικείμενο σου είναι δύσκολο να βρεις κάτι. 

Επίσης τα Σουηδικά δεν είναι τόσο δύσκολα όσο τα λένε, υπάρχουν δυσκολότερες γλώσσες στην Σκανδιναβία στο θέμα κατανόησης-προφοράς, ρώτα και εμάς στην Δανία τι τραβάμε...

Επίσης εδώ καλοκαίρι γιοκ, έχει κάποιες μέρες το χρόνο καλό καιρό και τις υπόλοιπες είναι βροχερός με συννεφιά,τώρα(Κυριακή μεσημέρι μέσα Αυγούστου) έχει 18 βαθμούς στην Γιουτλάνδη(με chill factor στους 14 και βροχές).

Ακόμη ζέστα == 20-21 βαθμοί και καύσωνας οι ~26-27... 

Απλά για να ξέρεις, οι περισσότεροι δεν έχουν πρόβλημα,αλλά μπορεί να σου έρθει δύσκολο.

Δημοσ.

Εάν πας για να ζμπρώξεις, χέσε μέσα, όπου και να πας θα βρεις.

Το θέμα είναι εάν σκοπεύεις σοβαρά να χωθείς μέσα από εκεί.

Σε εκείνη την περίπτωση θα έλεγα πρώτα να δεις τι βιομηχανία παίζει στο αντικείμενο σου και μετά να αποφασίσεις, διότι Σουηδία καλή και χρυσή,αλλά καλύπτει μόνο μέρος του βιομηχανικού συνόλου και ίσως στο αντικείμενο σου είναι δύσκολο να βρεις κάτι. 

Επίσης τα Σουηδικά δεν είναι τόσο δύσκολα όσο τα λένε, υπάρχουν δυσκολότερες γλώσσες στην Σκανδιναβία στο θέμα κατανόησης-προφοράς, ρώτα και εμάς στην Δανία τι τραβάμε...

Επίσης εδώ καλοκαίρι γιοκ, έχει κάποιες μέρες το χρόνο καλό καιρό και τις υπόλοιπες είναι βροχερός με συννεφιά,τώρα(Κυριακή μεσημέρι μέσα Αυγούστου) έχει 18 βαθμούς στην Γιουτλάνδη(με chill factor στους 14 και βροχές).

Ακόμη ζέστα == 20-21 βαθμοί και καύσωνας οι ~26-27... 

Απλά για να ξέρεις, οι περισσότεροι δεν έχουν πρόβλημα,αλλά μπορεί να σου έρθει δύσκολο.

Και Δανια θα μπορουσα να ζησω πιστευω.. απλα φοβαμαι οτι ολοι αυτοι οι βορειοι ειναι λιγο ρατσιστες.. και πολυ διαφορετικη νοοτροπια απο εμας της Μεσογείου. Τωρα οι οδοντίατροι νομιζω εχουν καλες προοπτικες σε ολη τη Σκανδιναβία και στην Αγγλία απλα δεν έχουμε για εκει erasmus. Η Δανία λογικα θα χει και λιγοτερο κρυο απο τη Σουηδια οσο να ναι.

Δημοσ.

Και Δανια θα μπορουσα να ζησω πιστευω.. απλα φοβαμαι οτι ολοι αυτοι οι βορειοι ειναι λιγο ρατσιστες.. και πολυ διαφορετικη νοοτροπια απο εμας της Μεσογείου. Τωρα οι οδοντίατροι νομιζω εχουν καλες προοπτικες σε ολη τη Σκανδιναβία και στην Αγγλία απλα δεν έχουμε για εκει erasmus. Η Δανία λογικα θα χει και λιγοτερο κρυο απο τη Σουηδια οσο να ναι.

Είναι λιγότερο ρατσιστές από π.χ. τους Γερμανούς.Αλλά πάλι πρέπει να μάθεις να τους κατανοείς και θα περάσεις καλά, είναι περίεργοι,αλλά δεν είναι κοπρόσκυλα.

Η καλύτερη λύση θα είναι να έρθεις για να δεις από το πρώτο χέρι εάν την παλεύεις.Το τι σε λέω εγώ και κάθε τυχαίος είναι υποκειμενικό στα περισσότερα θέματα.

Για οδοντίατρους δεν ξέρω τι παίζει.

Έχει λιγότερο κρύο και πολύ περισσότερο αγέρα και υγρασία.Είναι καριόλης ο καιρός γενικά,αλλάζει κάθε λίγες ώρες και η υγρασία πιρουνιάζει αρκετά. Εάν πας Κάτω Χώρες θα δεις ανάλογο καιρό.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...