Kunodontas Δημοσ. 20 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 20 Αυγούστου 2016 Πιο πολυ απολα βασικα με απασχολει να μπορεσω να κανω φιλους και παρεες γιατι ειμαι πολυ κοινωνικο ατομο και με το να μαι μονος μου σε εναν υπολογιστη για ατελειωτους χειμωνες δεν ειναι στα σχεδια μου. Θα προτιμουσα ενα μερος με χαμηλοτερο μισθο αλλα με ανθρωπους που μπορω να συναναστραφω.
Ntinaras Δημοσ. 21 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2016 Μια και είναι ήδη ανοικτό το θέμα για να μην ανοίξω καινούριο, σπουδάζω Πληροφορική και Τηλεπικοινωνίες και οι διαθέσιμες χώρες για erasmus είναι στο Lugano της Ελβετίας, στο Belfast της Βόρειας Ιρλανδίας καθώς και στην Νίκαια της Γαλλίας. Έχω lower στα αγγλικά και το αντίστοιχο στα Γαλλικά. Παρόλα αυτά προτιμάω την Ελβετία ή την Βόρεια Ιρλανδία λόγω του ότι θα είναι στα Αγγλικά τα μαθήματα. Εσείς ποια λέτε ότι είναι η καλύτερη χώρα για Erasmus; εαν δε χεζεις λεφτα ξεχνας την ελβετια. εγω θα πηγαινα μπελφαστ παντως! 2
zianna Δημοσ. 21 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2016 εαν δε χεζεις λεφτα ξεχνας την ελβετια. εγω θα πηγαινα μπελφαστ παντως! Δίπλα είναι η Ιταλία..15 χιλιόμετρα.
Θεkλα Δημοσ. 21 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2016 Εχεις δικιο. Αλλα οτιδηποτε κοντα στο καμενο εχει αρπαξει και αυτο.
Kunodontas Δημοσ. 21 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 21 Αυγούστου 2016 Τι μισθο ρε συ; Υποθετικα μιλουσα. οτι θα προτιμουσα να πληρωνομαι λιγο λιγοτερο και να ειμαι σε μια χωρα με φιλικοτερους ανθρωπους. 1
janus5555 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2016 Όπως σχολίασε κάποιος παραπάνω, έχει πολύ μεγάλη σημασία η πόλη στην οποία θα πας. Επίσης, σίγουρα το ερασμους είναι καλή μετάβαση/τεστ για τη μόνιμη διαμονή στο εξωτερικό αλλά δε σημαίνει ότι στην χώρα που θα το κάνεις πρέπει να μείνεις μετά υποχρεωτικά! Σκέψου το πιο ανοιχτά, όπου και να είσαι θα γνωρίσεις ξένο κόσμο, θα δεις εμπράκτως πόσο καλά μπορείς να επικοινωνήσεις σε ξένη γλώσσα και πόσο αντέχεις (είναι εκνευριστικό να θες να πεις κάτι και να μη μπορεις επειδή δεν ξέρεις πως!), πως ζουν άλλοι άνθρωποι αλλού κτλ. Μετά, αναλόγως και των συμπερασμάτων σου, βλέπεις αν θα γίνεις μόνιμος επαγγελματίας εκεί ή κάπου αλλού και είτε μείνεις είτε πας κάπου αλλού, οι άνθρωποι που θα γνωρίσεις στο μεταξύ θα σε βοηθήσουν όπου και να εγκατασταθείς. Στο θέμα, Ισπανία Πορτογαλία είναι πολύ κοντά σε εμάς και με τα γαλλικά σου θα σου πάρει πολύ λίγο καιρό να μάθεις κάποια από τις δύο γλώσσες. Οι Πορτογάλοι είναι πιο κοντά σε εμάς από θέμα κουλτούρας, η ζωή είναι πολύ πιο φθηνή από εδώ και σε αντίθεση με αυτό που ανέφερε κάποιος παραπάνω, έχουν πολύ καλύτερη οργάνωση στην κοινωνία τους. Τα ερασμους στην Πορτογαλία, σχεδόν σε οποιαδήποτε πόλη, είναι πάντα εξαιρετικά. Επίσης, μιλάνε αγγλικά όσο και εμείς. Στην Ισπανία έχει μεγάλη σημασία η πόλη όσον αφορά τον πληθυσμό, τη γλώσσα που μιλάνε (αν πας βόρεια πχ μιλάνε πιο πολύ τα βάσκικα που δεν έχουν καμία σχέση με ισπανικά ή κάτι άλλο) το κόστος ζωής κτλ. Η οικονομία τους χαροπαλεύει όπως και η δική μας, κατά τ'άλλα μπορείς να περάσεις εξαιρετικά από κάθε άποψη. Υπόψη, αγγλικά δεν μιλάνε σχεδόν πουθενά. Η Σουηδία πέρα από τον κρύο καιρό και το σκοτάδι έχει πολύ καλά πανεπιστήμια, καλές συνθήκες εργασίας και πολύ ξένο κόσμο που μένει μόνιμα. Δεν ξέρω πόσο δύσκολη είναι η γλώσσα αλλά είναι πολύ οργανωμένα και τα μαθήματα για ξένους και μιλάνε αγγλικά οπότε δε θα έχεις πρόβλημα επικοινωνίας. Για τη Φινλανδία δεν ξέρω να σου πω τπτ πέρα απ'το ότι οι Φινλανδοί που έχω γνωρίσει ήταν πολύ ευγενικοί, με χιούμορ, επικοινωνιακοί και ομιλητικοί χωρίς να έχουν πιει το Βόσπορο. Γνώμη μου, σκέψου σε ποιά πόλη θα πέρναγες καλύτερα και κράτα το άγχος για τη δουλειά για πιο μετά. Και κάτι τελευταίο, αν μπορείς μη κάνεις εξάμηνο, κάνε χρόνο (αν συμφνωνούν και με τα οικονομικά σου)!
MrBananaz Δημοσ. 22 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2016 Σουηδία δαγκωτό και δεν το λέω γιατί έχει "ωραίες" γυναίκες αλλά το λέω λόγω αποκατάστασης/οικονομικής ισχύς της χώρας αυτής. Ο μόνος λόγος που δεν θα διάλεγα Σουηδία είναι η διαφορά καιρού με την Ισπανία. Αλλά εμένα προσωπικά δεν θα με πείραζε τόσο πολύ γιατί άλλα πράγματα έχουν προτεραιότητα ( βέβαια είναι και κάπως υποκειμενικό αυτό γιατί μπορεί εγώ να θέλω να είμαι κομπλέ από οικονομικό τομέα ενώ εσύ να προτιμάς να κάνεις διακοπές όλη τη ζωή σου). Δεν υπάρχει "τέλειο" μέρος στον κόσμο, όλα έχουν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα τους, εσύ τα ζυγίζεις και αποφασίζεις τι θεωρείς πιο σημαντικό.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα