Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σκέφομαι του χρονου να κανω Erasmus. Γενικα εχω στο πισω μερος του μυαλου μου οτι παιζει λογω κρισης να φυγω και εγω απο την Ελλάδα. Επομενως δεν το κανω για χαβαλε (τοσο) αλλά για να δω σε αυτους τους 6 μηνες μια χωρα και να δω αν θα μπορουσα να ζησω εκει για ενα διαστημα. Οι επιλογες ειναι Σουηδια, Φινλανδια, Πορτογαλία και Ισπανία. Δε μιλάω καμία από αυτές τις γλώσσες (αγγλικά, γαλλικά ξέρω) αλλά όταν παρω την αποφαση μου θα ξεκινησω την ιδια στιγμη μαθηματα (γιατι γενικα ηθελα να μαθω ουτως η αλλως μια ξενη γλωσσα). Τι προτείνετε;

• Απαντ. 39
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

για χειμερινο ή εαρινο εξαμηνο; γιατι οι συνθηκες ζωης πανω ειναι καπως περιεργες χειμωνα. Προφανώς όμως θα σου πρότεινα αν σκέφτεσαι να μείνεις κιόλας αργότερα μία απο αυτές. 

Δημοσ.

Ισπανια. Λογικο κοστος ζωης. Κοντινή νοοτροπια. Η γλωσσα θα σου χρησιμευσει.

Σουηδια /Φινλαδια ακριβες. Θα σε πιασει κατάθλιψη. Ισως λιγο καλυτερες δυνατοτητες αποκαταστασης αργοτερα. Σουηδικα ειναι ευκολα. Θα σου βγει η πιστη να τους καταλαβεις ομως. Φινλανδικα ξεχνα τα.

Πορτογαλια. Ουτε επιπεδο καλο εχει. Γλωσσα θα μαθεις πιο δυσκολα. Ζωη φανταζομαι θα ειναι λογικη σε κοστος.

Οποτε παιζει μονο Ισπανια. Δευτερη Σουηδια.

Δημοσ.

Ισπανια. Λογικο κοστος ζωης. Κοντινή νοοτροπια. Η γλωσσα θα σου χρησιμευσει.

Σουηδια /Φινλαδια ακριβες. Θα σε πιασει κατάθλιψη. Ισως λιγο καλυτερες δυνατοτητες αποκαταστασης αργοτερα. Σουηδικα ειναι ευκολα. Θα σου βγει η πιστη να τους καταλαβεις ομως. Φινλανδικα ξεχνα τα.

Πορτογαλια. Ουτε επιπεδο καλο εχει. Γλωσσα θα μαθεις πιο δυσκολα. Ζωη φανταζομαι θα ειναι λογικη σε κοστος.

Οποτε παιζει μονο Ισπανια. Δευτερη Σουηδια.

Πορτογαλία ποτε δε μου εκανε κλικ, η Φινλανδια δε ξερω κατι με "τρομαζει" στη χωρα αυτη. Φινλανδικα λες με τπτ γιατι ειναι τοσο δυσκολα εννοεις; Οποτε νομιζω προτιμω Σουηδια και Ισπανια. Εχω ακουσει για τη Σουηδια οτι ειναι πολυ κρυοι ανθρωποι και δε κανουν παρεα μη Σουηδούς. Ισπανια νομιζω μας συμπαθουν σαν λαο.

Οδοντιατρικη ειναι η σχολη μου

Δημοσ.

η σουηδια δεν ειναι αυτη που ήταν κάποτε. Βέβαια, σε θέμα αποκατάστασης προφανως ειναι πολύ καλύτερα απο τον νότο.

καμια γερμανία γιατι δε σκέφτεσαι;

Δημοσ.

η σουηδια δεν ειναι αυτη που ήταν κάποτε. Βέβαια, σε θέμα αποκατάστασης προφανως ειναι πολύ καλύτερα απο τον νότο.

καμια γερμανία γιατι δε σκέφτεσαι;

Δεν ειναι η Γερμανια στις χωρες που κανουμε Erasmus. Επισης δεν εχω ιδιαιτερα καλη γνωμη και συναισθηματα για τους Γερμανους και αποσο ξερω ουτε και αυτοι.

Δημοσ.

Εγώ ξεκάθαρα είμαι υπέρ των Σκανδιναβών. έχουν ιδιαιτερότητες οι συνθήκες πάνω,αλλά μιλάμε για οργανωμένα κράτη, με αποκατάσταση και σοβαρές αμοιβές με φυσιολογικές συνθήκες εργασίας. Αν σκέφτεσαι να μείνεις αργότερα ζύγισε τα όλα στο μυαλό σου. Βέβαια, το κόστος ζωής πάνω είναι πολύ μεγαλύτερο απο ότι σε εμας ή γενικά στο νότο.  

Δημοσ.

Εγώ ξεκάθαρα είμαι υπέρ των Σκανδιναβών. έχουν ιδιαιτερότητες οι συνθήκες πάνω,αλλά μιλάμε για οργανωμένα κράτη, με αποκατάσταση και σοβαρές αμοιβές με φυσιολογικές συνθήκες εργασίας. Αν σκέφτεσαι να μείνεις αργότερα ζύγισε τα όλα στο μυαλό σου. Βέβαια, το κόστος ζωής πάνω είναι πολύ μεγαλύτερο απο ότι σε εμας ή γενικά στο νότο.  

Ε φανταζομαι οι μισθοι θα ειναι τετοιοι για να ανταπεξελθεις. Απλα με απασχολει οτι απο φιλους που εκαναν ερασμους ειπαν οτι δεν μπορεσα καθολου να κανουν παρεα με Σουηδους και δε θελω να ειμαι μονος σε μια ξενη χωρα ουτε να γκετοποιηθω με ολους τους μη-Σουηδους και να νιωθω απροσαρμοστος. Γιατι ειπες η Σουδια δεν ειναι αυτη που ηταν;

Δημοσ.

Σουηδικα δεν είναι τίποτα το φοβερό. Σε 6-8 μηνες εχεις Β1. Αν το πάρεις πολυ σοβαρά ισως σε 8-12 μηνες Β2.

Αλλα θελει μεγαλη εξασκηση να τους καταλαβαινεις. Αν θες μπορώ να σου προτείνω ενα καλο/λογικο φροντιστηριο αν δεν πας λεσχη. Ρωτα και doctorkosti.

Πιστεύω, στην τελική σουδια θα εχει δυνατοτητες αποκαταστασης.

Ισπανια φανταζομαι θα ειναι ολα πολυ πιο ευκολα. Αλλα για δουλεια ¿

Φινλανδία την ξεχνας.

Πορτογαλοι ειναι ο πιο απολιτιστος λαος στην Ευρώπη. Σε αμεσως καλυτερη μοιρα εμεις.

Δημοσ.

Σουηδικα δεν είναι τίποτα το φοβερό. Σε 6-8 μηνες εχεις Β1. Αν το πάρεις πολυ σοβαρά ισως σε 8-12 μηνες Β2.

Αλλα θελει μεγαλη εξασκηση να τους καταλαβαινεις. Αν θες μπορώ να σου προτείνω ενα καλο/λογικο φροντιστηριο αν δεν πας λεσχη. Ρωτα και doctorkosti.

Πιστεύω, στην τελική σουδια θα εχει δυνατοτητες αποκαταστασης.

Ισπανια φανταζομαι θα ειναι ολα πολυ πιο ευκολα. Αλλα για δουλεια ¿

Φινλανδία την ξεχνας.

Πορτογαλοι ειναι ο πιο απολιτιστος λαος στην Ευρώπη. Σε αμεσως καλυτερη μοιρα εμεις.

Τι εχει η Φινλανδια; 

Δημοσ.

οι μισθοί προφανώς είναι καλοί. όσους σουηδούς γνώρισα όταν πήγα (δεν έκατσα βέβαια τόσο, κανα 10ημερο) ήταν πολύ κομπλέ. αλλά ήταν όλοι 30+ . 

πολλοί μετανάστες πάνω πλέον, έχουν αρχίσει ίσως να είναι και κάπως πιο ρατσιστές. Γενικά δεν είναι σε τόσο καλή κατάσταση που ήταν πριν κάποια χρόνια. αλλά και πάλι είναι χιλιόμετρα μπροστά απο εμάς. 

εχουμε και μερικα μελη εδω που μενουν σουηδια, αν θες να στειλεις κανα pm να ρωτησεις συγκεκριμενα πράγματα. 

Δημοσ.

Ειναι κρυοκωλη και η γλωσσα μαθαινεται πολυ πιο δυσκολα. Η για να ειμαι πιο σωστος, δε θα εχεις επιλογες περα απο τη λεσχη στην Αθηνα.

Δημοσ.

Ειναι κρυοκωλη και η γλωσσα μαθαινεται πολυ πιο δυσκολα. Η για να ειμαι πιο σωστος, δε θα εχεις επιλογες περα απο τη λεσχη στην Αθηνα.

Λέσχη εννοεις το διδασκαλείο του ΕΚΠΑ;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...