Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

εγω το ups σε οικιακη χρηση το θεωρω too much πηρα ενα πολυμπριζο ασφαλειας και εδω και 10 χρονια δεν εχω καψει τιποτα

Λάθος σκέφτεσαι. 

εγω το ups σε οικιακη χρηση το θεωρω too much πηρα ενα πολυμπριζο ασφαλειας και εδω και 10 χρονια δεν εχω καψει τιποτα

Έχεις αναρωτηθεί αν είσαι τυχερός?

• Like 1
Δημοσ.

Φίλε μου δεν μπορώ να το ρισκάρω όμως. Μία φορά θα τύχει κάτι και πάει. Και δεν έχω τώρα χρήματα για καινούρια εξαρτήματα. Προτιμώ να δώσω 150 ευρώ, να επενδύσω στην προστασία και είμαι άρχοντας!

Τα καλώδια της οθόνης και του τροφοδοτικού καταλήγουν σε Schuko. Ατά δεν τα έχεις?

Πρέπει να τα ψάξω, λογικά τα έχω .Αλλά αν δε τα βρω, θα πάρω καινούρια ( γι αυτό και είπα οτι θέλω καλώδια!) :P

Well, κι εγώ είμαι 1 χρόνο χωρίς τίποτα (απ'το μηχάνημα καρφί στην πρίζα) και δεν έχω κάψει τίποτα. Αλλά αυτό δε σημαίνει ότι κάνω καλά. Μία φορά θα τύχει η στραβή, δε θα καίω το μηχάνημα κάθε δεύτερη μέρα.

Btw το UPS υποτίθεται είναι και για να σώσει τη δουλειά που κάνεις όταν κοπεί το ρεύμα, όχι μόνο για να προστατεύει από διακυμάνσεις της τάσης.

Οπότε μπορεί και να 'ναι must για κάποιους.

Έτσι αυτό ακριβώς. Και γι αυτό το θέλω, μιας και τον χειμώνα λόγω σχολής θα κάνω εργασίες. Δεν είναι να παίζεις.

Κάτι άλλο. Για την μπαταρία χρειάζεται να κάνω κάτι? Ή απλά συνδέω το ups κανονικά κια τέλος? Επειδή δεν ξέρω, φορτίζει όσο το έχω στο ρεύμα και αποφορτίζει όταν πέσει το ρεύμα??

Δημοσ.

Κάτι άλλο. Για την μπαταρία χρειάζεται να κάνω κάτι? Ή απλά συνδέω το ups κανονικά κια τέλος? Επειδή δεν ξέρω, φορτίζει όσο το έχω στο ρεύμα και αποφορτίζει όταν πέσει το ρεύμα??

Έτσι ακριβώς. Συνδέεις και ξεγνοιάζεις.

Μετά από κάποια χρόνια φυσικά (για κανένα λόγο κάτω από 2-3) η μπαταρία θα έρθει στο τέλος της ζωής της και θα θέλει αντικατάσταση. Αυτό μπορεί να το καταλάβεις είτε από το UPS (ορισμένα "ειδοποιούν") ή από τη συμπεριφορά όταν κόβεται το ρεύμα, που δε θα κρατάει σχεδόν καθόλου.

Αλλά αυτό θα αργήσει να σε απασχολήσει, ενώ όταν γίνει, το κόστος είναι σχετικά μικρό και η διαδικασία της αλλαγής πανεύκολη (το κάνεις μόνος σου).

• Like 1
Δημοσ.

Τέλεια. Δε νομίζω ότι έχω κάτι άλλο. Αν θυμηθώ κάτι ξανά θα ρωτήσω. Σας ευχαριστώ όλους για την βοήθεια σας!!  :-)

Δημοσ.

εισαι πολυ τυχερος. εγω που μενω στην εξοχη και εχει πολλα δεντρα γυρω γυρω εχουε πολλους κεραυνους αλλα και προβληματα υπερτασεων δοκιμασα τα παντα απο πολυμπριζo ασφαλειας σε φθηνο ups του κιλου τελικα κατεληξα να σκασω 400 ευρω για 2  ups για να υσηχασω. παιζει ρολο και η περιοχη εμας εδω η ΔΕΗ εχει πολλα θεματα με την ταση εχω καψει ρουτερ τηλεορασεις σκληρους

Δημοσ.

Φαίνεται εξαιρετικό και APC που θέλω. Και γενικά είμαι της άποψης να παίρνω λίγο μεγαλύτερα μεγέθη από όσο μου χρειάζεται για να είμαι άνετος. Γιατί σίγουρα 700 W δε πρόκειται να πιάσω :P

Βέβαια θα χρειαστώ μερικά καλώδια μετατροπής από IEC σε Schuko ε? 

Επίσης, γενικά μπορώ να βάλω κι άλλες ηλεκτρικες συσκευές ή όχι? Πχ ηχεία, εκτυπωτής κλπ.

ναι μπορεις να βαλεις και αλλες συσκευες αρκει να μην υπερβεις το οριο των Watt.

ακομα και iec να παρεις μπορεις να αγορασεις πολυπριζο iec.

http://www.e-gate.gr/equip-iec-3-schuko-1.8m-333280.html

• Like 1
Δημοσ.

Κοιταγα και εγω για Apc αλλα ειναι ακριβα,ετσι πηρα ενα accupower πριν απο 1.5 χρονο γυρω στα 70 ευρω.Δουλευει μια χαρα με μεσο ορο 10 διακοπες ρευματος την εβδομαδα

Δημοσ.

ναι μπορεις να βαλεις και αλλες συσκευες αρκει να μην υπερβεις το οριο των Watt.

ακομα και iec να παρεις μπορεις να αγορασεις πολυπριζο iec.

http://www.e-gate.gr/equip-iec-3-schuko-1.8m-333280.html

Ώραία φάση το iec πολύπριζο αλλά δυστυχώς αν έχεις ups με schuko... Υπάρχει βέββαια και η λύση του καλωδίου "schuko to iec"

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...