Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά. Χρειάζομαι ένα καλό ups για τον επερχόμενο χειμώνα αφού φοβάμαι πολύ τις διακοπές ρεύματος. Το πρόβλημα είναι ότι δεν γνωρίζω τι τύπου ups χρειάζομαι. Βλέπω υπάρχουν τα Line-Interactive, stand by και Online αλλά παρότι διάβασα περίπου τι κάνει το καθένα, δεν πολυκατάλαβα τις διαφορές και ποιο αρμόζει σε μένα. Εγώ θέλω να διατηρεί το pc και ό,τι βάλω πάνω του για μερικά λεπτά ώστε να τα κλείσω εγώ κανονικά έπειτα. Νομίζω ένα Line-interactive θέλω εγώ.

Λογικά πάνω του θα βάλω το pc (750 W psu), την οθόνη, και το router. Το budget δεν ξέρω πόσο θα διαθέσω, θα το διατηρήσω ευέλικτο αλλά σε λογικά πλαίσια πάντα (ας πούμε για χάρη λόγου μέχρι 150 βαριά).

Προτάσεις αναγκαίες. Ευχαριστώ!  :-)

Δημοσ.

Όπως είπα, το τροφοδοτικό μου είναι 750W thermaltake, έχω έναν cpu i5 4690K, μητρική Z97 Pro Gamer, gpu asus R9 290 4 GB και 8GB RAM. Στο κουτί υπάρχουν 2 δίσκοι, ένας ssd κι ένας hdd.

Δημοσ.

Η μάρκα είναι καλή? Γιατί το μόνο που ξέρω από Ups είναι ότι τα apc είναι καλή μάρκα :P

Επίσης έψαξα λίγο , τα 1000 va είναι 600 W.  Με το pc, router και οθόνη πάνω στο ups, θα με καλύπτει?

Δημοσ.

Φαίνεται εξαιρετικό και APC που θέλω. Και γενικά είμαι της άποψης να παίρνω λίγο μεγαλύτερα μεγέθη από όσο μου χρειάζεται για να είμαι άνετος. Γιατί σίγουρα 700 W δε πρόκειται να πιάσω :P

Βέβαια θα χρειαστώ μερικά καλώδια μετατροπής από IEC σε Schuko ε? 

Επίσης, γενικά μπορώ να βάλω κι άλλες ηλεκτρικες συσκευές ή όχι? Πχ ηχεία, εκτυπωτής κλπ.

Δημοσ.

Βέβαια θα χρειαστώ μερικά καλώδια μετατροπής από IEC σε Schuko ε? 

Σου έδειξε μοντέλο με Schuko πρίζες, όχι IEC. Τίποτα δε θα χρειαστείς.

Δημοσ.

Ναι ρε παιδιά αλλά το τροφοδοτικό μου έχει IEC, όπως και η οθόνη. Πως θα τα συνδέσω σε ups που δέχεται μόνο schuko? :P

Δημοσ.

Η άλλη άκρη του καλωδίου (που πάει στην πρίζα) δεν είναι Schuko; Το τροφοδοτικό (και η οθόνη) έχουν IEC στη μεριά της συσκευής μόνο, η άλλη μεριά του καλωδίου έχει Schuko συνήθως.

Τώρα, πως τα συνδέεις στην πρίζα; :P

• Like 1
Δημοσ.

Έχω ένα παλιό ups τώρα. Έχω συνδέσει το τροφοδοτικό και την οθόνη στο ups με IEC καλώδια και στις 2 άκρες, και το ups στην πρίζα :P

Δημοσ.

εγω το ups σε οικιακη χρηση το θεωρω too much πηρα ενα πολυμπριζο ασφαλειας και εδω και 10 χρονια δεν εχω καψει τιποτα

Δημοσ.

εγω το ups σε οικιακη χρηση το θεωρω too much πηρα ενα πολυμπριζο ασφαλειας και εδω και 10 χρονια δεν εχω καψει τιποτα

Well, κι εγώ είμαι 1 χρόνο χωρίς τίποτα (απ'το μηχάνημα καρφί στην πρίζα) και δεν έχω κάψει τίποτα. Αλλά αυτό δε σημαίνει ότι κάνω καλά. Μία φορά θα τύχει η στραβή, δε θα καίω το μηχάνημα κάθε δεύτερη μέρα.

Btw το UPS υποτίθεται είναι και για να σώσει τη δουλειά που κάνεις όταν κοπεί το ρεύμα, όχι μόνο για να προστατεύει από διακυμάνσεις της τάσης.

Οπότε μπορεί και να 'ναι must για κάποιους.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...