Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Φίλοι μου μη με κράξετε για το basic της υπόθεσης, αλλά έχω ένα ζήτημα.

Θέλω να αλλάξω τη ραμ στο λαπτοπ μου και γενικά έχω βρει τι τύπο ραμ πρέπει να βάλω.

Το ζήτημα που μου προκύπτει είιναι το ότι θα πήγαινα να πάρω ένα πακέτο που έχει μέσα 2 sticks από 8GB το καθένα, αλλά ξαφνικά μου πρότειναν να πάρω 2 x 1 stick των 8GB.

Το ερωτημα που μου προκύπτει είναι το εξής: είναι ακριβώς το ίδιο το να αγοράζεις 2 μονά και να τα βάζεις να λειτουργήσουν το ένα δίπλα από το άλλο, σε σύγκριση με την αγορά ενός πακέτου με 2 μονά;

Εσείς ποιο θα προτείνατε ως αγορά;

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!

Δημοσ.

συνηθως προσπαθεις οι μνημες να ειναι ιδιες οπως αυτες που θα παρεις πχ σε 2 x 8 ξερεις οτι παιζουν dual channel .

βεβαια αυτο δεν σημαινει οτι δεν θα παιξουν αμα παρεις 2 χ 1 stick των 8 gb.καλο ειναι βεβαια να ειναι οι ιδιες μηνες.αλλα ναι γενικως προτιμουμε η ποσοτητα μνημης που θελουμε να ειναι σε ενα πακετο.

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!

Άρα γενικά ψηφίζεις να πάω με τις kingston και να μην παίξω με την πιθανή φλόγα του να μην λειτουργήσει κάτι άψογα...

Επίσης το όλο ζήτημα του passive cooling... Αν δεν γίνει overclocking κλπ, υπάρχει λόγος να αγοραστεί ram με passive cooling;

Δημοσ.

ειναι πολυ μικρη εως απιθανο να μην σου κατσει κατι καλα ακομα και με διαφορετικες συσκευασιες μνημων που ισως να ειναι αλλη παρτιδα.εδω αλλοι βαζουν αλλα brands μεσα και παιζουν μια χαρα.με το Memtest 86 Μπορεις να τσεκαρεις και μνημες.γενικως η μνημη δεν θα ζεσταθει τοσο αν και ενα laptpop γενικα ειναι πιο ζεστο απο ενα Desktop.κακο δεν ειναι να ειναι με Heatspreader .αν ειναι μικρη η διαφορα τοτε λες οκ το παιρνω ετσι και αλλιως.αν ειναι μεγαλη δεν βρισκω λογο σε Laptop.σπανια θα κανει καποιος O/c σε λαπτοπ

Δημοσ.

Κατατοπιστικότατός.

Μου δημιουργούνται όμως άλλες 2 απορίες...

1. Οι Kingston, μπορώ να βρω πως είναι single rank, ενώ οι Corsair, δεν μπορώ να εντοπίσω πουθενά αν είναι single rank ή dual rank. Υπάρχει τρόπος να το βρει κάποιος αυτό; Στο site της corsair δε βρίσκω τίποτα.

2. Αν τις πάρω και τις τοποθετήσω στο λαπτοπ, χρησιμοποιώντας το memtest, θα κάνω ουσιαστικά τεστ σταθερότητας για να δούμε αν όλα τρέχουν κομπλέ; Είιναι κάτι άλλο που θα πρέπει να προσέξω;

Δημοσ.

1.αν βρεις πακετο 2 χ 4 θα ειναι στην ιδια συσκευασια οποτε εισαι οκ.

αν δεν εχει  2 χ 4 σε ενα πακετο θα πρεπει να παρεις 2 τετοια πακετακια.δεν καταλαβα τι δεν καταλαβες και αν ειναι αλλη η απορια.

β.ναι κανεις τεστ και βλεπεις οτι ολα ειναι οκ αν και δυσκολα να μην ειναι ενταξει. υπαρχει και μεσα απο το λαπτοπ ή απο τα windows καποιο τεστ  πχ https://technet.microsoft.com/en-us/magazine/ff700221.aspx

εγω παντως κανω το Memtest86.

Δημοσ.

Εννοούσα τα ranks των RAM. Υπάρχουν single, dual κλπ. Υποτίθεται πως επηρεάζει την ταχύτητα, αλλά δεν υπάχρει τίποτα ξεκάθαρο. Απλά τα single rank είναι πιο ακριβά να παραχθούν, άρα και πιο ακριβά να τα αγοράσεις... Και δεν μπορούσα να βρω αν η Corsair είναι single ή dual. Μάλλον όμως τελικά δεν παίζει και πάρα πολύ ρόλο...

Πάντως σ ευχαριστώ πολύ. Ήσουν εξαιρετικά βοηθητικός.

Θα τα σκεφτώ και θα αποφασίσω.

Δημοσ.

Εννοούσα τα ranks των RAM. Υπάρχουν single, dual κλπ. Υποτίθεται πως επηρεάζει την ταχύτητα, αλλά δεν υπάχρει τίποτα ξεκάθαρο. Απλά τα single rank είναι πιο ακριβά να παραχθούν, άρα και πιο ακριβά να τα αγοράσεις... Και δεν μπορούσα να βρω αν η Corsair είναι single ή dual. Μάλλον όμως τελικά δεν παίζει και πάρα πολύ ρόλο...

Πάντως σ ευχαριστώ πολύ. Ήσουν εξαιρετικά βοηθητικός.

Θα τα σκεφτώ και θα αποφασίσω.

αυτο θα σου λυσει διαφορες αποριες αν και στην πραξη λιγο σε νοιαζει ειδικα για λαπτοπ.

https://www.oempcworld.com/support/singlevsdualram.html

μονο στο site αν φαινεται κανας κωδικος μπορεις να καταλαβεις τι ειναι.

οτι αλλο θελησεις εδω ειμαστε.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...