fonzi Δημοσ. 19 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2016 Χρειάζομαι ένα ακόμα αυτοκίνητο στην οικογένεια και λόγω κρίσης προσπαθώ να βρω τη βέλτιστη οικονομικά λύση.Επειδή έχω ένα κτήμα με 300 ελιές και με παραγωγή δηλωμένη σε Ε1 και Ε3 σκέφτομαι αν μπορώ και αν συμφέρει να αξιοποιήσω τη δυνατότητα για αγροτικό. Δεν είμαι κατά κύριο επάγγελμα αγρότης αλλά χαρακτηρίζομαι ως αγρότης τρίτης κατηγορίας, δηλαδή κατηγορία στην οποία ανήκουν οι φορολογούμενοι οι οποίοι δεν έχουν ενταχθεί σε κανένα από τα καθεστώτα (κανονικό ή ειδικό) και απλά δηλώνουν αγροτικό εισόδημα στις ετήσιες Δηλώσεις Φόρου Εισοδήματός τους.Το ερώτημα είναι αν συμφέρει η αγορά αγροτικού. Οι απορίες που έχω αφορούν:1) Η τιμή είναι τέτοια που να συμφέρει να ασχοληθώ ή στην τελική γλυτώνω πολύ λίγα;2) Το αγροτικό μπορεί να το οδηγεί οποιοσδήποτε χωρίς να αναφέρεται στην άδεια;3) Βγαίνει ελεύθερα εκτός Νομού;4) Οι μόνες δυνατότητες είναι να πάρω κάποιο δικάμπινο (πανάκριβο) ή μονοκάμπινο ανοιχτό ή και κάποιο μικρό πχ ford fiesta αλλά με 2 μόνο καθίσματα;
opcorsa Δημοσ. 19 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2016 φιλε οτι και να κανεις και οπως και να το δηλωσεις, παρε TOYOTA HILUX ... ειδικα το καινουργιο ειναι αρμα... ασταματητο...μπορει να ειναι ακριβουτσικο εχει ομως συστηματα που τα αλλα δεν τα εχουν... και μην ξεχναμε την 6ετη εγγυηση ή 180 κ χλμ.... αυτο που σου λεω κρατα το... ειμαι πολυ σοβαρος , μια βολτα σε συνεργεια θα σε πεισει
michalisv Δημοσ. 19 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2016 Θα ηταν καλύτερα να ρωτήσεις λογιστή.Εκτός νομού μπορεί να βγει ,αλλα δεν ξερω τι ισχύει με την μεταφορά άλλων επιβατών.Ουσιαστικά εξοικονομείς απτα τελη κυκλοφορίας,αλλα εχουν και μεγαλύτερη καταναλωση βέβαια.Για την επιλογή ποιού αγροτικού εξαρταται απτις ανάγκες σου.Ενα fiesta van λογικά μπορεί να δηλωθεί σαν αγροτικό.
opcorsa Δημοσ. 19 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2016 μονο χαιλουξ λεμε... αν σεβεστε τα χρηματα σας... και οχι δεν ειμαι αντιπροσωπος τογιοτα για την ιστορια, και εμεις εχουμε αγροτικο, αλλα δεν ειναι κατεπαγγελμα αγροτης ο πατερας, απλα εχουμε χωραφια που βγαζουν λαδι, πορτοκαλια, αμπελι κλπ οποτε καπου εκει κολλησε και το πηραμε πισω στα 1999.... αγροτικο ι.χ. νομιζω δηλωνεται στην αδεια, δεν ξερω αν παρει τωρα ο φιλος κατι αν γλυτωνει το φπα, γιατι αν ναι τοτε θα το παρει τσαμπα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα