Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σας. 

Βρίσκομαι στην επαρχία και συγκεκριμένα στην Κόμνηνα σε ένα χωριό κοντά στην Λαμία. Έχω θέμα με το internet εδώ. Πριν 3 χρόνια είχα ΟΤΕ ADSL με υποτιθέμενες ταχύτητες 12mbps και ούτε 200kbps δεν έπιανε (παρόλο τα χιλιάδες παράπονα που τους έκανα). Μετά είπα να πάω HOL με ένα πακετάκι με 24mbps και απεριόριστα σταθερά κλπ σε καλή τιμή. Αλλά και πάλι η ταχύτητα δεν ξεπερνούσε τα 300kbps (λίγο καλύτερα από ΟΤΕ). Τέλος πάντων πριν 6 μήνες και με αφορμή το ότι έχω NOVA τηλεόραση (ναι ούτε καλό σήμα σε DEGIA έχουμε εδώ :P ) αποφάσισα να βάλω δορυφορικό της forthnet που είναι μαζί με NOVA και είχε δωρεάν εγκατάσταση και εξοπλισμό. Η ταχύτητα τώρα είναι πολύ καλή στα 12+ mbps αλλά υπάρχουν 2 αρνητικά. Σου έχουν μηνιαίο όριο στον όγκο δεδομένων που θα κατεβάσεις μέσα σε 1 μήνα. Δλδ αν μέσα σε ένα μήνα περάσεις τα 20 gb η ταχύτητα μέχρι να κάνει ανανέωση για τον επόμενο μήνα πέφτει στα 250kbps. Το θετικό είναι πως μετά τις 11 το βράδυ και μέχρι τις 7 το πρωί έχει απεριόριστο όγκο (δεν γράφει ο μετρητής). Το δεύτερο θετικό είναι πως λόγο του ότι είναι δορυφορικό έχει πολύ ψηλό ping έτσι αργεί λίγο να ξεκινήσει το browsing και ΔΕΝ μπορείς με την καμία να παίξεις κάποια online παιχνίδια που χρειάζονται χαμηλό ping όπως LoL,Dota,Overwatch κλπ. 

Έχω κάνει μία μικρή αναζήτηση μήπως υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος να έχω καλό internet (απεριόριστο και με χαμηλό ping) αλλά δεν έχω βρει κάτι. Εδώ να προσθέσω πως και το σήμα δικτύου από cosmote,vodafone κλπ δεν είναι τόσο καλό και γιαυτό αποκλείουμε το ενδεχόμενο για mobile ineternet μίας και ούτε 3g δεν έχει εδώ. 

Εκτός αν υπάρχει κάποια λύση να μειώσω το Ping τουλάχιστον από το δορυφορικό και ας έχω το όριο δεδομένων. 

Δημοσ.

Μονο ενας τροπος.link με καποιον αλλον που βρισκεται καπου και εχει καλυτερη ταχυτητα. τωρα αν θα ειναι Link 500 μετρων η 3 Km δεν μπορω να σου πω.

στο δορυφορικο δεν μειωνεται το Ping.δεν προκειται να γινει ποτε σαν την adsl.

Δημοσ.

Μονο ενας τροπος.link με καποιον αλλον που βρισκεται καπου και εχει καλυτερη ταχυτητα. τωρα αν θα ειναι Link 500 μετρων η 3 Km δεν μπορω να σου πω.

στο δορυφορικο δεν μειωνεται το Ping.δεν προκειται να γινει ποτε σαν την adsl.

link? Δηλαδή? 

Δημοσ.

εχει καποιος φιλος σου ιντερνετ και εσυ παιρνεις απο αυτον απο ταρατσα σε ταρατσα εφοσον υπαρχει οπτικη επαφη .πας σε πιο μεγαλο κοστος και πρεπει να ξερει να το φτιαξει καποιος.

Δημοσ.

εχει καποιος φιλος σου ιντερνετ και εσυ παιρνεις απο αυτον απο ταρατσα σε ταρατσα εφοσον υπαρχει οπτικη επαφη .πας σε πιο μεγαλο κοστος και πρεπει να ξερει να το φτιαξει καποιος.

Αα κατάλαβα. θα το ψάξω. ευχαριστώ πολύ. 

Δημοσ.

κατι αλλο δεν παιζει μετα.αν και στο Gaming δεν σε νοιαζει τοσο η ταχυτητα.αλλα αν εισαι τωρα 300kbit Ναι ειναι θεμα.

Δημοσ.

Εκεί που είναι το χωριό σου, δύσκολα να έχεις αξιόπιστη ταχύτητα ακόμη και με ασύρματη ζεύξη.

Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχεις οπτική επαφή με κανένα DSLAM (Λαμία, Στυλίδα, Καμμένα Βούρλα, Μώλος, Ρεγγίνι, Καινούργιο), οπότε θα μπορούσες να είχες δυνατότητα γρήγορης σύνδεσης.

Απ' ότι βλέπω στον χάρτη, μόνο με την παραλία του Αγίου Σεραφείμ και την απέναντι του Αχινού έχεις καλή οπτική επαφή (ανάλογα που είναι το σπίτι σου). Άρα μόνο μέσω αυτών (ως αναμεταδότες) μπορεί να γίνει ζεύξη, οπότε ανεβαίνει πολύ το κόστος, πέραν του χώρου που πρέπει να έχεις πρόσβαση για την τοποθέτηση των κεραιών και φυσικά ύπαρξη τροφοδοσίας.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...