Προς το περιεχόμενο

Η Nikon ανακοίνωσε την D3400, την πρώτη entry-level dSLR της με always-on Bluetooth


voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η Nikon ανακοίνωσε την νέα entry-level dSLR, D3400, η οποία διαδέχεται την D3300. Η νέα κάμερα της Nikon δεν φέρνει πολλά νέα χαρακτηριστικά, ωστόσο υπάρχει μία σημαντική προσθήκη: είναι η πρώτη entry-level ψηφιακή φωτογραφική μηχανή dSLR της εταιρείας με το χαρακτηριστικό Snapbridge, το οποίο ουσιαστικά επιτρέπει στην κάμερα να μεταφέρει αρχεία φωτογραφιών στο smartphone του χρήστη της, χρησιμοποιώντας σύνδεση always-on Bluetooth LE.

Το χαρακτηριστικό Snapbridge έκανε την εμφάνιση του με την prosumer D500, μία αρκετά ακριβότερη dSLR που κυκλοφόρησε στις αρχές του καλοκαιριού. Το αρνητικό είναι ότι το Snapbridge λειτουργεί με μία ντουζίνα μόνο Android smartphones –τα Galaxy S7 και S7 edge απουσιάζουν από την λίστα- ενώ η εταιρεία δεν έχει ακόμη κυκλοφορήσει κάποιο app για iOS.

 

Η D3400 είναι ελαφρύτερη από την D3300 περίπου κατά 15%, στα 395 γραμμάρια και χρησιμοποιεί τον ίδιο αισθητήρα CMOS των 24,2 Megapixels που εντοπίζεται και στην D3300, ενώ για ακόμη μία φορά δεν διαθέτει low pass filter.

 

Η κάμερα επίσης ενσωματώνει τον ίδιο επεξεργαστή εικόνας EXPEED 4 που διαθέτει και η D3300, και είναι μάλλον απογοητευτικό που δύο χρόνια μετά βλέπουμε τόσες ομοιότητες μεταξύ τους. Παρόλα αυτά, το ISO στην περίπτωση της D3400 φτάνει μέχρι τα 25600 και η μπαταρία της προσφέρει διπλάσια αυτονομία – έως και για 1200 λήψεις σύμφωνα με την Nikon.

 

Δημοσιευμένη Εικόνα

 

Η νέα D3400 θα ξεκινήσει να πωλείται τον Σεπτέμβριο με μαύρο ή κόκκινο σώμα σε kit με το νέο φακό 18-55mm f3.5-5.6 (με image stabilization) με τιμή $649. Η εταιρεία επίσης ανακοίνωσε και τον τηλεφακό 70-300mm f4.5-6.3 σε εκδόσεις με ή χωρίς σταθεροποιητή εικόνας. Η Nikon θα προσφέρει επίσης ένα kit που θα περιλαμβάνει την D3400 μαζί με τους παραπάνω δύο φακούς (ο δεύτερος στην έκδοση χωρίς σταθεροποίηση εικόνας) με τιμή $999.

 

Link.png Site: TheVerge

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οι τιμές και η εξέλιξη στις entry-level μηχανές ειναι απογοητευτικές. Δεν είναι λογικό να υπάρχουν κινητά με 4Κ βίντεο και 1.8 διαφράγμα και οι dslr να βαφτίζουν καινοτομία το bluetooth

  • Like 7
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Υπήρξα πολλά χρόνια χρήστης nikon d800 και αρκετά φανατικός σε ότι αφορά τους φακούς της αλλά και τους αισθητήρες που χρησιμοποιουσε όταν ακόμα ο μεγάλος αντίπαλος της ήταν μόνο η canon.

Δυστηχώς όμως εδώ και μερικά χρόνια φαίνεται πως δεν ακολουθεί το παιχνίδι σε τίποτα. Ούτε στην επαγγελματική ούτε την ημιεπαγγελματικη κατηγορία. Με εξαίρεση πάντα τις φοβερές D4-D5, που επίσης όμως δεν προσφέρουν κάτι πέρα από φωτογραφια.

 

Το μοντέλο που παρπυσιαζεται εδώ προσωπικά το βρίσκω υπερκοστολογημενο μιας και κάποιος σ αυτά τα λεφτά περνει μεταχειρισμενη Sony a7 h lumix gh4.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Entry level dslr ή αλλιώς "μία μ...κια για να πάρουμε τα λεφτά από όσους ξεκινάνε την φωτογραφία και θα σκάσουν ένα 500αρικο να βγάζουν με τον φακό κιτ μεχρι να βαρεθουν να την παρατήσουν στο ράφι και να τραβανε μία χαρά jpeg με το κινητό πάλι ".... Θες φωτογραφική ;; Κατευθείαν σε σειρά 7ΧΧΧ ή FF . Τι προσφέρει μία entry level dslr ;; Σπαταλη χρημάτων που θα τα εδινες σε έναν καλό φακό .Ευκαιρία στα p...c και τον κ...ο να πουλήσουν εκτός από κινητα και τιποτα άλλο σε μέρες γιορτών. Το bluetooth τι να το κάνω ; Αν είναι να βγάζω φωτο για το φβ που γ...ει την ανάλυση των φωτογραφιών μία χαρά δουλειά κάνει το κινητό ή μία αξιοπρεπής καμερα της σειράς RX100. Αν θέλω να μάθω γιατί πραγματικά με ενδιαφέρει πάω σε ένα καλό σώμα που θα το κρατήσω καιρό και επενδυω σε φακούς . Και ας τους πει κάποιος αν θέλουν χρώμα στις κάμερες να πάρουν παράδειγμα από την Πενταξ όχι από τον Ταμτακο...

  • Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στα ίδια χρήματα αγοράζεις μια D300s ή μια D700 για φωτογραφίες σε DX ή FX forma.

 

Όλες αυτές οι entry level θα έπρεπε να είχαν εξαφανιστεί και να είχαν μείνει οι compact και τα κινητά.

 

Αν και πελάτης της Nikon, αυτή τη σειρά τη θεωρώ περιττή για να μη πω άχρηστη.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχω την D3300 εδώ και δύο χρόνια.

Απίστευτη μηχανή για τα λεφτά της. Καταπληκτικές φωτογραφίες, πολύ καλό βίντεο.

Η σύγκριση με κινητό, compact κλπ είναι απλά αστεία.

 

Όλοι εδώ κράζουν χωρίς να την έχουν πιάσει καν στα χέρια τους.. :( 

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μια entry level dslr αν γίνεται να αγοραστεί χωρίς τον kit φακό και με δυο καλούς φακούς, έναν ευρυγώνιο και έναν τηλεφακό ή έναν 50άρι με f1,8 πιστεύω ειναι ένας πολύ καλός συνδυασμός για έναν αρχάριο που θέλει να μπει στο χορό της καλής φωτογραφίας... Αυτά τα περί smartphones και τέτοιες συγκρίσεις ειναι απλά για γέλια

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

@djdidi και το κινητο μου τετραπυρινο εχει,παει να πει οτι ειναι το ιδιο με εναν i5 ? Ελεος με αυτες τις συγκρισεις που κανετε μερικοι

 

Αν συγκρίνω κάτι, αυτό δεν είναι τα χαρακτηριστικά κινητου και dslr, αλλά η εξέλιξη στα 2 αυτά προιόντα

Τώρα τι συγκρίνεις ρε συ; τον φακό των dslr με των κινητών;

Οχι, προς Θεού.. Όπως έγραψα και στον φίλο George, συγκρίνω την εξέλιξη σε σχέση με τις τιμές. Δε χωράει το μυαλό μου οτι βγαίνουν εν ετει 2016 κάμερες με 500 ευρώ και δεν εχουν onboard wifi ας πουμε και σου πουλανε τον αντάπτορα με 50ευρώ. Είμαι πελάτης της Nikkon πολλά χρόνια και παροτι δεν εχω παράπονο απο θεμα ποιοτητας, 'νευριάζω' οταν λανσάρουν προιόντα που ουσιαστικά δεν προσφέρουν τπτ σε σχέση με το προγεννέστερο μοντελο

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...