Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
καλησπέρα παιδιά!

Ψάχνω τον καλύτερο συνδυασμό για όσο μικρότερο case-psu και motherboard για ένα σύστημα που θα μπει στην κρεβατοκάμαρα-γραφείο μου.

i) Το ποσό που διαθέτουμε: 500 ευρώ (ίσως 600 αν αξίζει)

ii) Tη χρήση του υπολογιστή (εάν πρόκειται για gaming pc, αναφέρετε τι είδους παιχνίδια παίζετε/θα παίξετε και δώστε από ένα παράδειγμα.) Κυρίως browsing με Chrome φορτωμένο με πολλά extensions, και με 20-25 καρτέλες συχνά ανοιχτές, 1080p βίντεο, πολύ χαλαρό photoshop

και η υπόλοιπη φόρμα:

iii) Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιηθούν: Τίποτα ιδιαίτερο, πέραν του Photoshop για βασικό retouch

iv) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθεί οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε? Υπάρχει πιθανότητα για μελλοντική αγορά άλλης? (απαραίτητη η διευκρίνηση της οθόνης μας για κάθε είδος συστήματος και αναβάθμισης. Εάν δεν γνωρίζετε τον κωδικό μοντέλου, αναφέρετε τουλάχιστον μάρκα, ίντσες και ανάλυση.) Το PC θα ειναι συνδεδεμένο με την τηλεόραση της υπογραφής μου, και υπάρχει πιθανότητα αλλαγής της μέσα στο χειμώνα με monitor 1440p ή 21:9

v) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθούν και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Όχι

vi) Το Hardware-περιφερειακά-οθόνη που θέλουμε να αγοράσουμε, θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα (διευκρινίστε ποιο) ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? (Αναφέρετε και την περιοχή στην οποία βρίσκεστε για περαιτέρω διευκόλυνση) Κομμάτι κομμάτι, από οποιαδήποτε διαφορετικά καταστήματα εντός Αθηνών.

vii) Επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα (στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Θα στηθεί από εμένα.

viii) Επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα? Αν ναι ποιο? Όχι.

ix) Στο νέο σύστημα θα γίνουν πιθανές μελλοντικές αναβαθμίσεις στο Hardware? Αν ναι, υπάρχει πιθανότητα για διπλές κάρτες γραφικών (sli/crossfire)? -> συμβάλλει στην επιλογή κατάλληλου τροφοδοτικού και παίζει ρόλο και στην επιλογή κουτιού Όχι.

x) Θα γίνει oc στο CPU (επεξεργαστής)? Αν ναι σε τί μέγεθος? (μικρό, μεσαίο, μεγάλο) -> συμβάλλει στην επιλογή κατάλληλου τροφοδοτικού, μητρικής και φυσικά κατάλληλης ψύκτρας  Όχι

xi) Θα γίνει oc στη GPU (κάρτα γραφικών)? Αν ναι θα γίνει με πείραγμα της τάσης για stability (μεγάλο oc) ή απλά θα ανεβάσετε λίγο τις συχνότητες με stock voltage? -> συμβάλλει στην επιλογή κατάλληλου τροφοδοτικού Όχι.

xii) Αναφέρετε αν θα χρησιμοποιήσετε ή όχι κάποιο κομμάτι Hardware από άλλο/παλιό σύστημα: Όχι.

Έχω δει στο youtube συστήματα με thin mini-itx, έχω δει cases με VESA mounts, έχω δει το InWin 901, παλιότερα είχα το LianLi Q-07, το Sharkoon CA-M, πρόσφατα το Bitfenix Phenom M (όλα με μATX πλην του LianLi που είχε Mini-ITX).

Όλα τα παραπάνω τα είχα με κριτήριο full ATX PSU, αλλά ποτέ δεν τροφοροτούσα ξεχωριστή κάρτα γραφικών. Πάντα χρησιμοποιώ την integrated GPU του επεξεργαστή μιας και η χρήση είναι πάντα η ίδια που περιγράφω παραπάνω.

Θα ήθελα κάποιες προτάσεις από όσο μικρότερα συστήματα μπορώ να φτιάξω με cases που έχουν psu.

Ιδανικά, μιλάμε για i5 6xxxx, 8-16gb RAM (x2 dimm), και SSD 240-256gb. Τα multimedia θα είναι αποθηκευμένα είτε σε εξωτερικό σκληρό δίσκο, είτε αν χωράει το κουτί έναν ακόμη 2,5" [τον οποίο δεν συμπεριλαμβάνουμε στα 500-600 ευρώ του build, απλά το αναφέρω για το μέγεθος του κουτιού].

Ευχαριστώ εκ των προτέρων ;)

Δημοσ.
Δημοσ.

Ευχαριστω για τις προτασεις παιδια.

Καποια κουτακια που παιρνουν miniITX και εχουν τροφοδοτικο 90W δινουν επαρκες ρευμα για οσα θελω να συμπεριλαβω στο build?

Δημοσ.

Ευχαριστω για τις προτασεις παιδια.

Καποια κουτακια που παιρνουν miniITX και εχουν τροφοδοτικο 90W δινουν επαρκες ρευμα για οσα θελω να συμπεριλαβω στο build?

Δεν θα το ελεγα, 65w μπορει να τραβηξει μονο η cpu, πες και τα περιφερειακα-σκληροι λιγο ακομα, το εφτασες το καπελο των 90. Αλλα δεν στο λεω 100% σιγουρα, μπορει να κανω και λαθος, αν και τα ετοιμα κουτια με τροφοδοτικα, τις πιο πολλες φορες τα τροφοδοτικα αυτα ειναι του κιλου, με αρκετα λιγοτερα watt απο αυτα που αναγραφουν. Γενικα δεν θα το προτεινα.

Δημοσ.

Βαγγέλη, αφού δε θες gpu μην κάνεις το λάθος και πάρεις ο,τιδήποτε μεγαλύτερο από ένα φύλλο χαρτί! Εγώ θα πήγαινα σε κάτι σαν τα Zotac MI531MI551/ MI571 σε έτοιμο (το μεσαίο είναι στο budget σου και πιο vfm) ή ακόμα καλυτερα θα έπαιρνα τη νέα Akasa Euler MX γύρω στα 150+ και έναν 6500Τ με μία καλή συμβατή mini-itx και ούτε coolers, ούτε ανεμιστήρες, ούτε τίποτα.

Μετά υπάρχουν και άλλες πιο ψαγμένες λύσεις με pico psu, αλλά θα χρειαστεί να ασχοληθείς.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...