Προς το περιεχόμενο

Joy of Coding book bundle

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αυτές τις μέρες παίζει αυτό: https://www.humblebundle.com/books/joy-of-coding-book-bundle

Σκέφτομαι να το πάρω "γιατί έτσι", μιας και δεν έχω διαβάσει κανένα από αυτά τα βιβλία. Επίσης δεν έχω συγκεκριμένο σκοπό, απλά σκέφτομαι ότι λίγο light reading όποτε κάτσει θα έχει ενδιαφέρον.

Έχει διαβάσει κανείς κάποιο από αυτά; Ξέρετε αν έχουν κάποιο ενδιαφέρον;

Δημοσ.

Έχω διαβάσει το Eloquent JavaScript το οποίο μπορείς να βρεις και online δωρεάν. Καλό βιβλίο για εισαγωγή στην JS, αλλά δεν νομίζω ότι έχει να διδάξει κάτι σε εσένα. Το "Learn you a Haskell for Great Good" δεν το έχω διαβάσει ακόμα, αλλά μετά από κάποιο research που έκανα πριν 1-2 μήνες αποφάσισα ότι είναι το βιβλίο με το οποίο θα κάνω την εισαγωγή μου στο functional programming. Οπότε πάλι εισαγωγικό εικάζω ότι είναι.

Δημοσ.
Εχω διαβάσει (η ξεφιλίσει) κάποια από αυτά βρίσκωντας τα απλοικά και χωρίς 

να μου κάνουν ιδιαίτερη εντύπωση.  Για κάθε ένα από τους τίτλους αφτούς

μπορείς να βρείς καλύτερα κείμενα, οπως πχ python => Learning Python,

haskell => Real World Haskell κλπ 

Αν έχεις όρεξη για διάβασμα θα σου συστήσω τους παρακάτω τίτλους που

νομιζω θα σε κάνουν καλύτερο προγραμματιστή:

Δημοσ.

Αυτές τις μέρες παίζει αυτό: https://www.humblebundle.com/books/joy-of-coding-book-bundle

Σκέφτομαι να το πάρω "γιατί έτσι", μιας και δεν έχω διαβάσει κανένα από αυτά τα βιβλία. Επίσης δεν έχω συγκεκριμένο σκοπό, απλά σκέφτομαι ότι λίγο light reading όποτε κάτσει θα έχει ενδιαφέρον.

Έχει διαβάσει κανείς κάποιο από αυτά; Ξέρετε αν έχουν κάποιο ενδιαφέρον;

Έχω διαβάσει το "The Linux command line" και είναι πολύ καλό. Έχει εκατοντάδες παραδείγματα, από one-liners μέχρι ολόκληρα scripts και σε ορισμένες περιπτώσεις σου δείχνει διαφορές μιας εντολής ανά διανομή (Debian-Redhat). Αν και δεν είμαι hardcore λινουξάς το βρήκα πάρα πολύ χρήσιμο.

Δημοσ.

το learnyouahaskell είναι υπέρτατο αν κάποιος θέλει να ξεκινήσει functional προτείνω να το κάνει με Haskell κι αν θέλει να μάθει Haskell προτείνω να ξεκινήσει με αυτό. Από τα πιο καλογραμμένα βιβλία που έχω δει δε βαριέσαι να το διαβάζεις.

Δημοσ.

Να πω ότι τελικά το πήρα το bundle εφόσον το consensus που είδα είναι ότι τα πρώτα έχουν τουλάχιστον το χαβαλέ τους. Το αν ισχύει το ίδιο και για τα ακριβά tiers θα το μάθουμε στο μέλλον.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...