Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

γεια χαρα σε ολους,

εχω μια android εφαρμογή γραμμένη εδω και καιρό σε Eclipse με το Android Plugin. H εφαρμογή ανοίγει σχεδόν στιγμιαία οταν πατήσεις το εικονίδιο.

Ειπα και εγω να δοκιμάσω το Android Studio (intellij) σε περιπτωση που θελω να αλλάξω κάτι. Το περίεργο είναι πως οταν φορτώνω την εφαρμογη στο κινητό μου απο το intellij η εφαρμογή αργει να ξεκινήσει αισθητα 1-2 secs σε σύγκριση με την εφαρμογή οταν την περναω απο Eclipse. Ξεκινάει η εφαρμογή, εμφανίζεται μια άσπρη οθόνη και μετα απο 1-3 secs εμφανίζεται κανονικα. Ο κώδικας είναι ακριβώς ίδιος χωρις καμία αλλαγή με εξαίρεση οτι στο Android Studio ειναι gradle project. Φορτώνει τίποτα παραπάνω το gradle/android studio που επιβαρύνει και επιβραδύνει το bootstrap της εφαρμογής?

Να ξανα σημειώσω, πως μιλάμε για ίδιο κώδικα, ίδιο κινητό αλλα με αισθητη επιβράδυνση λογω Android Studio.

ευχαριστώ

Δημοσ.

Επίσης μήπως παρατήρησες ότι αυξήθηκε και το μέγεθος του apk μετά το grandle;

Ακριβώς το ίδιο συνέβη και σε εμένα. 

Δημοσ.

τελικά η εφαρμογή με gralde ειναι πιο μικρή: 1.78ΜΒ ενώ με Eclipse 6.69ΜB.

Παραμένει ομως το πρόβλημα οτι ειναι πιο αργή στο loading

δεν εχω ιδέα...

Δημοσ.

Η διαφορά είναι απίστευτη στο μέγεθος πάντως. 

Εμένα αν θυμάμαι καλά είχε ανέβει ένα mb περίπου απλά ίσως φταίει το ότι ήθελα να βάλω google analytics στην εφαρμογή (και στο eclipse το περνούσα απλά δεν δούλευε για αυτό πήγα σε android studio). 

Αδερφέ ποια είναι η εφαρμογή σου. Στείλε λινκ με apk από eclipse και apk από android studio. Αν έχω χρόνο θα το τσεκάρω στο κινητό μου να δω τι παίζει (αν και το δικό μου κινητό είναι σάπιο).

Απλά όλο και κάποιος ακόμα θα φιλοτιμηθεί να τεστάρει. ;)

Δημοσ.

Αυτό με την λευκή οθόνη το κάνει και σε μένα σε οποιαδήποτε εφαρμογή, αλλά μόνο όταν ξεκινάει η εφαρμογή μέσω του android studio. Αν την ξεκινήσω από τη συσκευή κανονικά όπως κάθε εγκατεστημένη εφαρμογή, φορτώνει αμέσως.

Δημοσ.

Αυτό με την λευκή οθόνη το κάνει και σε μένα σε οποιαδήποτε εφαρμογή, αλλά μόνο όταν ξεκινάει η εφαρμογή μέσω του android studio. Αν την ξεκινήσω από τη συσκευή κανονικά όπως κάθε εγκατεστημένη εφαρμογή, φορτώνει αμέσως.

σε ευχαριστω πολυ αδερφε για το μην. σου. Ηταν μια απο τις υποψίες μου οτι αργεί λογω οτι το φορτώνω σε dev. mode και δεν ειναι το production release. Λογικα θα κανω upload συντομα μια νεα εκδοση στο Play απο το version που δουλευω σε Android Studio και ελπίζω να λυθεί

Η διαφορά είναι απίστευτη στο μέγεθος πάντως. 

Εμένα αν θυμάμαι καλά είχε ανέβει ένα mb περίπου απλά ίσως φταίει το ότι ήθελα να βάλω google analytics στην εφαρμογή (και στο eclipse το περνούσα απλά δεν δούλευε για αυτό πήγα σε android studio). 

Αδερφέ ποια είναι η εφαρμογή σου. Στείλε λινκ με apk από eclipse και apk από android studio. Αν έχω χρόνο θα το τσεκάρω στο κινητό μου να δω τι παίζει (αν και το δικό μου κινητό είναι σάπιο).

Απλά όλο και κάποιος ακόμα θα φιλοτιμηθεί να τεστάρει. ;)

και εγω να παιξω με το firebase ηθελα για αυτο εβαλα το Android Studio.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

ενα update:

Το μέγεθος της εφαρμογής με gradle διπλασιάστηκε στο production. Φυσικά φόρτωσα πολλά libraries με διάφορα integrations με sdk οπότε δεν ειναι ακριβές κριτήριο σύγκρισης.

Αναφορικά με τη λευκή οθόνη στο loading... ειναι η αλήθεια πως ακόμα εμφανίζεται στο production release με gradle αλλά σίγουρα λιγότερο σε διάρκεια απο όταν ήταν σε dev phase.

Ξερει κανείς γιατι εμφανίζεται αυτή η λευκη οθονη οταν πρωτοανοίγω το app και αν γίνεται να εξαλιφθεί?

Δημοσ.

Η λευκή οθόνη προέρχεται από το θέμα του android που έχει ως βάση η εφαρμογή. Αν δε θέλεις να εμφανίζεται λευκή οθόνη μέχρι να φορτωθεί η activity μπορείς το αλλάξεις από το manifest με ένα με διαφανές background.

Δες εδώ ένα σχετικό θέμα:

http://stackoverflow.com/questions/20546703/how-to-fix-white-screen-on-app-start-up

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...