mourouzis2005 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2016 Γεια σας, Δεν ξέρω αν είμαι στο σωστό νήμα αλλά θα ήθελα να ρωτήσω το εξής: έχω ένα υπολογιστή χωρίς έξοδο HDMI και θέλω να το συνδέσω στην τηλεόραση μου. Αρχικά πήρα ένα VGA to HDMI converter, δουλεύει μια χαρά μεν αλλά δεν κάνει καλό scaling παρά μόνο αν η ανάλυση είναι 640Χ480 με έκπτωση στην ποιότητα της εικόνας. Τι γνώμη έχετε για να πάρω ένα USB to HDMI καλώδιο? Θα αναγκαστώ να πάρω και μια PCI card με USB 3.0 υποδοχές (ο μετατροπέας είναι USB 3.0 to HDMI), αλλά με αγορά από το ebay με 12-15Ε θα κάνω τη δουλειά μου.
Sakiz105 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2016 πως δεν κανει δουλεια ο converter? ποιον πηρες?
mourouzis2005 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 18 Αυγούστου 2016 Κάνει δουλειά ο μετατροπέας αλλά αν πχ βάλω ανάλυση 1680Χ1050 η οθόνη "βγαίνει έξω" από το κάδρο. Το ίδιο συμβαίνει με όλες τις αναλύσεις εκτός από την 640Χ480, κάτι που διάβασα ότι γίνεται γενικά με τους συγκεκριμένους μετατροπείς. Τώρα με νοιάζει να δω αν με το USB to HDMI θα έχω εικόνας υψηλής ευκρίνειας. Το έχει δοκιμάσει κάποιος;
vdeseris Δημοσ. 18 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2016 Έχει το USB έξοδο εικόνας???? Γιατί δεν μας λες τι εξόδους εικόνας έχει ο υπολογιστής?
Kazama88 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2016 Να πάρεις μια μεταχειρισμένη κάρτα γραφικών με HDMI να κάνεις σωστά την δουλειά σου. Πιο φτηνά θα σου βγει από το να δοκιμάσεις 10 μουφομετατροπείς...
vdeseris Δημοσ. 18 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2016 Να πάρεις μια μεταχειρισμένη κάρτα γραφικών με HDMI να κάνεις σωστά την δουλειά σου. Πιο φτηνά θα σου βγει από το να δοκιμάσεις 10 μουφομετατροπείς... Αυτό ακριβώς. https://www.skroutz.gr/c/55/kartes-grafikwn-vga/f/111236/HDMI.html?keyphrase=%CE%BA%CE%B1%CF%81%CF%84%CE%B5%CF%82+%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%B9%CE%BA%CF%89%CE%BD
mourouzis2005 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 18 Αυγούστου 2016 Έχει το USB έξοδο εικόνας???? Γιατί δεν μας λες τι εξόδους εικόνας έχει ο υπολογιστής? Ο υπολογιστής έχει έξοδο VGA, DVI. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις, απλά προσπαθώ να μάθω αν κάποιος έχει ήδη δοκιμάσει την επιλογή USB to HDMI... Έχω δει βιντεάκια στο youtube και δουλεύει και μάλιστα όσοι το χρησιμοποιούν το έχουν για να χρησιμοποιούν άλλα μόνιτορ για επέκταση εικόνας όχι Mirroring.
vdeseris Δημοσ. 18 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2016 Ο υπολογιστής έχει έξοδο VGA, DVI. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις, απλά προσπαθώ να μάθω αν κάποιος έχει ήδη δοκιμάσει την επιλογή USB to HDMI... Έχω δει βιντεάκια στο youtube και δουλεύει και μάλιστα όσοι το χρησιμοποιούν το έχουν για να χρησιμοποιούν άλλα μόνιτορ για επέκταση εικόνας όχι Mirroring. Τότε με έναν αντάπτορα DVI to HDMI θα είσαι κομπλέ πολύ πιο οικονομικά
mourouzis2005 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 18 Αυγούστου 2016 Η ανάλυση θα είναι υψηλή ή θα έχω πάλι περιορισμούς όπως έχω τώρα;
vdeseris Δημοσ. 18 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2016 Η ανάλυση θα είναι υψηλή ή θα έχω πάλι περιορισμούς όπως έχω τώρα; DVI και HDMI είναι ψηφιακά και τα δύο οπότε δεν θα έχεις κανένα περιορισμό. Για κάτι τέτοιο μιλάω. Για να συνδέσεις το hdmi καλώδιο που έχεις
mourouzis2005 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 18 Αυγούστου 2016 Και αυτό είναι μετατροπέας ή απλά αντάπτορας; Γιατί είναι πολύ φτηνό για να κάνει και μετατροπή... (κατανοώ ότι είναι ψηφιακό προς ψηφιακό αλλά μου φαίνεται παράδοξο)
vdeseris Δημοσ. 18 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2016 Και αυτό είναι μετατροπέας ή απλά αντάπτορας; Γιατί είναι πολύ φτηνό για να κάνει και μετατροπή... (κατανοώ ότι είναι ψηφιακό προς ψηφιακό αλλά μου φαίνεται παράδοξο) Ένας απλός αντάπτορας είναι. Υπάρχουν και έτοιμα καλώδια DVI to HDMI
mourouzis2005 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 18 Αυγούστου 2016 Μόνο αυτό χρειάζεται για να γίνει η μεταφορά της εικόνας δηλαδή; Δεν χρειάζεται τίποτα άλλο; Κάτι που να μετατρέπει το DVI σήμα σε σήμα HDMI? Ή επειδή είναι ψηφιακό δεν απαιτείται μετατροπέας σήματος, μόνο ο αντάπτορας;
vdeseris Δημοσ. 18 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2016 Μόνο αυτό χρειάζεται για να γίνει η μεταφορά της εικόνας δηλαδή; Δεν χρειάζεται τίποτα άλλο; Κάτι που να μετατρέπει το DVI σήμα σε σήμα HDMI? Ή επειδή είναι ψηφιακό δεν απαιτείται μετατροπέας σήματος, μόνο ο αντάπτορας; Ναι μόνο αυτό. Για την εικόνα όμως μόνο. Το dvi δεν μεταφέρει ήχο
c_access Δημοσ. 18 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2016 Το DVI εχει δυο προτυπα. DVI-I και DVI-D Υπαρχουν διαφορες αναμεσα σε αυτα τα 2, με βασικη οτι το ενα ειναι αναλογικο και το αλλο Ψηφιακο. για να συνδεσεις HDMI θα πρεπει να εχεις DVI-D διαφορετικα δεν θα ταιριαξει καν ο ανταπτορας. Δες και το λινκ παρακατω http://www.144hzmonitors.com/knowledge-base/what-is-the-difference-between-dvi-i-and-dvi-d/
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα