Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά σας παιδιά!

Με πήραν τηλέφωνο απο την Cosmote για να μου κάνουν αλλαγή σε Vobb. Επειδή δε γνωρίζω πολλά, πριν κάνω την μεταφορά θα ήθελα να σας ρωτήσω μερικά πράγματα. 

1) Τι ακριβώς είναι αυτό το Vobb; Θα έχω κάποια πλεονεκτήματα; Πχ, πιο σταθερή γραμμή, οχι θόρυβο στο τηλέφωνο κτλ..;

2) Μου είπαν οτι πρέπει να βάλω οπωσδήποτε το καινούριο router που θα μου δώσουν. Αν πάρω εγω ενα router που να υποστηρίζει vobb δεν θα μπορώ και πάλι να το βάλω;

3) Αλλάζει κάτι στη συνδεσμολογία του σπιτιού;

4) Κατα τη γνώμη σας αξίζει η αλλαγή;

Ευχαριστώ πολύ!

Δημοσ.

Αλλάζουν τα παντα, χωρίς να εχεις τίποτα καλύτερο.

Αλλάζει η εσωτερική συνδεσμολογία, δεν μπορείς να βάλεις δικό σου ρουτερ, δεν έχει τηλέφωνο αν δεν έχεις ρευμα-δεη

Πες τους οχι

Δημοσ.

Τι ακριβώς αλλάζει στην εσωτερική συνδεσμολογία; Γίνε λίγο πιο συγκεκριμένος

Δηλαδή δεν εχει κανένα πλεονέκτημα η αλλαγή σε Vobb;

Αυτοί μου είπαν οτι και να μην το κάνω τώρα, εχουν εντολή σιγά σιγά να αλλάξουν όλους τους συνδρομητές σε Vobb

Δημοσ.

To VoBB όπως αρέσκεται να το λέει ο ΟΤΕ είναι το γνωστό VoIP. Δηλαδή, το τηλέφωνο παίζει πάνω από το Modem. Όταν δεν έχεις ρεύμα, δεν έχεις τηλέφωνο. Όταν δεν συγχρονίζει το Modem (π.χ. βλάβη) δεν έχεις τηλέφωνο, δεν μπορείς να βάλεις δικό σου Modem, χρειάζεσαι άλλη συνδεσμολογία για να λειτουργούν συσκευές σε άλλες πρίζες, κλπ. Το χρονοδιάγραμμα του ΟΤΕ είναι μέχρι το τέλος του 2018, να έχουν γυρίσει σχεδόν όλοι οι πελάτες σε VoIP...

Αποφασίζεις και ανανεώνεις, περιμένεις μέχρι να σε γυρίσουν υποχρεωτικά (αλλά πληρώνεις περισσότερα μέχρι τότε), πας σε άλλον Πάροχο, κλπ...

Όπως και να 'χει, εσύ αποφασίζεις...

Εγώ προσωπικά, εδώ και χρόνια έχω μόνο VoIP, αρχικά σε Cyta & πλέον και στον ΟΤΕ. Έχω UPS για τα Modem, έχω φτιάξει τις επιστροφές σήματος και γενικά είναι καλύτερη η υπηρεσία από άποψη ποιότητας φωνής, κλπ...

• Like 1
Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά. Δηλαδή ενα θετικό του Voip είναι οτι εχει καλύτερη ποιότητα φωνής. 

Μπορείτε να μου πείτε τι ακριβώς αλλαγές γίνονται στην εσωτερική συνδεσμολογία; Πρέπει να αλλαχτούν και οι τηλεφωνικές συσκευές;

Δημοσ.

Οι συσκευες σου οχι μια πολυ απλη διαδικαδια ειναι οταν στο κσνουν voip στειλε να σου πουμε πως θα το συνδεσεις

Αν θες στο youtube στο καναλι της cosmote δειχνει μπορεις να μπεις και να το δεις

• Like 1
Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά. Δηλαδή ενα θετικό του Voip είναι οτι εχει καλύτερη ποιότητα φωνής. 

Μπορείτε να μου πείτε τι ακριβώς αλλαγές γίνονται στην εσωτερική συνδεσμολογία; Πρέπει να αλλαχτούν και οι τηλεφωνικές συσκευές;

για την καλωδιωση θα στο πω με απλο τροπο.ολα τα τηλεφωνα πρεπει να ξεκινανε απο το ρουτερ.μπορεις να βαλεις πχ το ρουτερ στην κεντρικη να ανοιξεις το πριζακι να συνδεσεις τα καλωδια πισω απο τον τοιχο να πηγαινουν στο ρουτερ.γινεται και με επιστροφη σηματος παραλληλα με το adsl αλλα το θεωρω πατεντα.

• Like 1
Δημοσ.

για την καλωδιωση θα στο πω με απλο τροπο.ολα τα τηλεφωνα πρεπει να ξεκινανε απο το ρουτερ.μπορεις να βαλεις πχ το ρουτερ στην κεντρικη να ανοιξεις το πριζακι να συνδεσεις τα καλωδια πισω απο τον τοιχο να πηγαινουν στο ρουτερ.γινεται και με επιστροφη σηματος παραλληλα με το adsl αλλα το θεωρω πατεντα.

Δηλαδή πρέπει οπωσδήποτε το router να μπει στην κεντρική πρίζα; Γίνετε να συνδέσω τα καλώδια στην κεντρική πρίζα και το router να μπει στο υπνοδωμάτιo πχ; (όπως είναι τώρα)

Με το Voip καταργούνται τα φίλτρα στα τηλέφωνα η δεν παίζει κάποιο ρόλο;

Δημοσ.

Δηλαδή πρέπει οπωσδήποτε το router να μπει στην κεντρική πρίζα; Γίνετε να συνδέσω τα καλώδια στην κεντρική πρίζα και το router να μπει στο υπνοδωμάτιo πχ; (όπως είναι τώρα)

Με το Voip καταργούνται τα φίλτρα στα τηλέφωνα η δεν παίζει κάποιο ρόλο;

α.ναι καταργουνται τα φιλτρα εκτος αν καποιος κανει επιστροφη παραλληλα με το internet Που δεν το προτεινω.

β.ναι μπορει να μπει στο δωματιο αλλα αν εχεις ραζιμ και οχι δικτυου πισω απο τον τοιχο δεν μπορεις να δωσεις τηλεφωνο στις προηγουμενες πριζες απο το ρουτερ εκτος οπως ειπαμε αν κανεις την πατεντα.

• Like 1
Δημοσ.

Στο σπίτι απο την κεντρική πρίζα φεύγουν καλώδια στα δωμάτια και πάνε σε υποδοχές τηλεφωνικής πρίζας. Σαν αυτή εδω http://imgbox.com/1LmCk26R Το ραζίμ τι ακριβώς είναι;

Μόνο αν εχω ραζιμ που λες μπορώ να δώσω τηλέφωνο στις προηγούμενες πρίζες; Αλλιώς πρέπει να το κάνω αναγκαστικά με επιστροφή;

Δημοσ.

to razim ειναι το μπλε κοκκινο καλωδιο.πρεπει να εχεις δικτυου ωστε να υπαρχουν παραπανω ζευγαρια για να δωσεις πισω.αλλιως  πρεπει να γινει με σπλιττερ και μετα φιλτρα και επιστροφη το τηλεφωνο προς τα πισω σε ολες τις πριζες με φιλτρακια.

• Like 1
Δημοσ.

Εντάξει, σε ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια. Προς το παρόν πήρα μια ιδέα για το πώς γίνετε. Όταν είναι να βάλω Voip θα ξαναγράψω

Δημοσ.

Λογικα πρεπει να υπαρχουν και στο ιντερνετ καπως αναλυτικες οδηγιες για το πως γινεται επιστροφη (στο site του οτε νομιζω ειχα δει κατι) αλλιως υπαρχει και ενα της cyta Που δεν ειναι ακριβως για αυτο αλλα θα βοηθησει.στα λεμε και εμεις πιο αναλυτικα.τωρα απλα τα εγραψα λιγο γενικα.

Δημοσ.

Τελικά παρέλαβα τον εξοπλισμό και έγινε η εγκατάσταση με τον τεχνικό. Συγχρονιζω 2mbps περισσότερο απο πριν. Σχετικα με τα φίλτρα στις τηλεφωνικές συσκευές να τα αφήσω η να τα καταργήσω; Τα τηλέφωνα δεν κουμπώνουν απευθείας πάνω στο router

Δημοσ.

Εφόσον από τον ΟΤΕ κάνανε τη "πατέντα" με το καλώδιο από το phone1/2 στο splitter για επιστροφή του σήματος στις άλλες πρίζες τότε χρειάζεται φίλτρο σε κάθε τηλέφωνο που ΔΕΝ είναι απευθείας πάνω στο ρουτερ

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...