BL4CK_T1G3R Δημοσ. 17 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2016 καλησπέρα, ξεκινήσω από το vdsl.σε vdsl (οτε) 30mbps (βγάζω 25 με 27) κατέβασμα και 3mbps -+ ανέβασμα, έχουμε ως εξής πάνω σε αυτό το router έχουν μπει 2 AP, και τα 2 AP έχουν περιοριστεί στα 5.5 και 6 mbps, αυτό που θα ήθελα λύση είναι στο ένα απ τα δυο, θέλω να περιορίσω την απόσταση εμβέλειας στα 5 μετρα(δηλαδή, μετά τα 5 μετρα να μην πιάνει καθόλου). Το router/AP που θέλω να περιορίσω είναι αυτόhttp://us.edimax.com/edimax/merchandise/merchandise_detail/data/edimax/us/access_points_n150_indoor/ew-7228apn/ επίσης όταν κάνω μετρήσεις στην ταχύτητα, με το οτιδήποτε (laptop, tablet,smartphone) μου βγάζει κανονικά μετρήσεις, όταν κάνω όμως μετρήσεις με το pc της υπογραφής μου, μου βγάζει 8-9mbps κατέβασμα και 0.7-0.9 ανέβασμα. (σαν να εχω adsl δηλαδή) μήπως έχει να κάνει με driver στην ενσωματωμένη κάρτα δικτύου? η μήπως φταίει επειδή έχω αλλάξει ρυθμίσεις στο mtu? (στο pc μου) όσον αφορά το adsl (φορθνετ), απ τα θέματα που έχω εκεί είναι, ότι κάποιες φορες στα καλά καθούμενα απόγευμα (7-9)μου κάνει επαναλαμβανόμενες αποσυνδέσεις και συγκεκριμένα ανά 30-32 δευτερόλεπτα, και την ίδια στιγμή έχει μειωθεί και το κατέβασμα( π.χ από 9300 σε 8600 με 8050) το ανέβασμα φαίνεται το ίδιο.το router είναι το κλασσικό Thomson TG585 v7 (μια φορα έκανα αλλαγή firmware) apo to default firmware στην 8.2.7.7, όταν πήρα τηλέφωνο (την υποστήριξη) και τους ενημέρωσα μου έλεγαν ότι φαίνεται να είναι πολλές συσκευές, άλλες φορες μου είπαν ότι έχει υψηλότερη τάση, και άλλες ότι φαίνεται να θέλει το router από μονο του να κάνει επανεκκινήσεις.όπως επίσης έχει μπει fast path στην γραμμή γιατί αυτήν χρησιμοποιώ κατά κόρον για το pc μου, με κλειστό το ασύρματο και με ethernet και στα περισσότερα παιχνίδια εκεί που στην αρχή είχα 60 με max 85ping, τώρα έχω 90-100+. (μιλώντας για ping). αν έχω ξεχάσει κάτι, πείτε μου να το αναφέρω ως έχει, μπας και καταλάβετε καλύτερα.Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.
poulinos Δημοσ. 18 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2016 a.δεν γινεται να κοψεις την εμβελεια στα 5 μετρα.απλα μειωνεις αν το ρουτερ σου σηκωνει την ισχυ του wireless. b.to v7 ειναι αρκετα παλιο .αν εχεις δοκιμασε καποιο αλλο. γ.περνα πιο νεους drivers για την καρτα δικτυου και μην πειραζεις τα Mtu αν δεν υπαρχει λογος. οχι παραπανω απο ενα σταθερο τηλεφωνο στην γραμμη.προτιμουμε τα ασυρματα. το fast path κανει πιο εντονες τις αποσυνδεσεις.ισως σε ξαναβαλαν σε interleave
BL4CK_T1G3R Δημοσ. 18 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 18 Αυγούστου 2016 a.δεν γινεται να κοψεις την εμβελεια στα 5 μετρα.απλα μειωνεις αν το ρουτερ σου σηκωνει την ισχυ του wireless. b.to v7 ειναι αρκετα παλιο .αν εχεις δοκιμασε καποιο αλλο. γ.περνα πιο νεους drivers για την καρτα δικτυου και μην πειραζεις τα Mtu αν δεν υπαρχει λογος. οχι παραπανω απο ενα σταθερο τηλεφωνο στην γραμμη.προτιμουμε τα ασυρματα. το fast path κανει πιο εντονες τις αποσυνδεσεις.ισως σε ξαναβαλαν σε interleave αυτό που σας ανέφερα για την μείωση της αποστάσεως στα 5 μετρα, ξέχωρα ότι δεν γνώριζα αν γίνεται η όχι, υπέθεσα βλέποντας το ρούτερ και την κεραία η οποια βγαίνει (είναι βιδωτή), ότι βάζοντας κάποια άλλη κεραία, να μειωνόταν η απόσταση εμβέλειας κοντά στο επιθυμητό. ο λόγος αλλαγής του mtu έγινε μετά από ψάξιμο, για να μην έχω packet loss, όπως και γινόταν με την default ρύθμιση mtu. (με mtu 1464 δεν έχω απώλειες, η οποια είναι και η τρέχον ρύθμιση) θα επαναφέρω όμως τις ρυθμίσεις να κάνω και μια σύγκριση. ξέχασα να αναφέρω ότι υπήρχε κάποιο πρόβλημα στην γραμμή, το οποιο προερχόταν από το κέντρο, και όχι από την γραμμή σύνδεσης σπιτιού/κολόνας, ο τεχνικός της forthnet είχε βρει το πρόβλημα και ήταν πολύ υψηλή τάση, την οποια, μου είπε ότι το πιθανότερο είναι κάποιο γυμνό καλώδιο (στην καμπίνα η όπως το λένε) που να βραχυκυκλώνει. έγινε ενημέρωση στον οτε, και μετά από κάποιες μέρες λόγο ΣΚ, μου έστειλαν μήνυμα ότι διορθώθηκε το πρόβλημα. (όλο αυτό πριν 2 μήνες σχεδόν) βλέπετε της φορθνετ με την νέα σύνδεση μου έδωσαν το παρακάτω http://www.zte.com.cn/global/products/access/cpe/424137 οποτε και προτίμησα να βάλω το παλιό thomson από πιο παλιά σύνδεση που είχα. (εδώ εσείς θα μου πείτε αν έκανα καλά η όχι, και αν το thomson είναι καλύτερο από το zte) μήπως έχετε να μου προτείνεται και κάποιο φτηνό ποιοτικό router, το οποιο να έχει απλοϊκό interface όπως του thomson? έχω κάποιες γνώσεις, αλλα δεν είμαι ειδήμων όσον αφορά πιο προχωρημένες επιλογές/ρυθμίσεις. έως ένα σημείο κάτι σκαμπάζω οχι παραπανω απο ενα σταθερο τηλεφωνο στην γραμμη.προτιμουμε τα ασυρματα . για την ακρίβεια, ένα σταθερό υπάρχει στην σύνδεση της φορθνετ, και στην σύνδεση του οτε υπάρχει ντούμπλεξ. συγνώμη για την πολυλογία και το μακρύ ποστ.
poulinos Δημοσ. 19 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2016 απλα πρεπει να δεις αν μεσα απο το Interface Μπορεις να μειωσεις το transmit power. Και δεν θα κοπει στα 5 μετρα.εξαρτατε εμποδια κτλ. για το Mtu το μειωσες οποτε θα χασεις σε ταχυτητα οταν το Default ειναι 1492 se pppoe και 1500 οσο θυμαμαι σε pppoa. Καπου γειωνε η γραμμη σου σε αλλο βροχο το οποιο ειναι καπου εξω στο δικτυο ειτε στο απερχομενο ειτε στο κεντρικο ζευγαρι και σε καποιες περιπτωσεις στον γενικο κατανεμητη του οτε ή στο Mirroring Με τον παροχο. το zte απλα στην ακρη .ειναι για απλη χρηση.για μενα θα αγοραζα καποιο απο το εμποριο.και το thomson καλο ειναι αν ειναι το v8 αλλα ειναι και σχετικα παλιο.το v7 ειναι ακομα πιο παλιο.και για τα 2 η Forthnet εχει βγαλει Firmware update. υπαρχει sticky θεμα για αγορα ρουτερ.αναλογως τα χρηματα υπαρχουν tp link,υπαρχουν asus Που ειναι σε νορμαλ τιμες. ολα θα ειναι καλυτερα απο το zte.τι εννοεις στην συνδεση του οτε υπαρχει Duplex? 1
BL4CK_T1G3R Δημοσ. 19 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 19 Αυγούστου 2016 απλα πρεπει να δεις αν μεσα απο το Interface Μπορεις να μειωσεις το transmit power. Και δεν θα κοπει στα 5 μετρα.εξαρτατε εμποδια κτλ. για το Mtu το μειωσες οποτε θα χασεις σε ταχυτητα οταν το Default ειναι 1492 se pppoe και 1500 οσο θυμαμαι σε pppoa. Καπου γειωνε η γραμμη σου σε αλλο βροχο το οποιο ειναι καπου εξω στο δικτυο ειτε στο απερχομενο ειτε στο κεντρικο ζευγαρι και σε καποιες περιπτωσεις στον γενικο κατανεμητη του οτε ή στο Mirroring Με τον παροχο. το zte απλα στην ακρη .ειναι για απλη χρηση.για μενα θα αγοραζα καποιο απο το εμποριο.και το thomson καλο ειναι αν ειναι το v8 αλλα ειναι και σχετικα παλιο.το v7 ειναι ακομα πιο παλιο.και για τα 2 η Forthnet εχει βγαλει Firmware update. υπαρχει sticky θεμα για αγορα ρουτερ.αναλογως τα χρηματα υπαρχουν tp link,υπαρχουν asus Που ειναι σε νορμαλ τιμες. ολα θα ειναι καλυτερα απο το zte.τι εννοεις στην συνδεση του οτε υπαρχει Duplex? ευχαριστώ για τον χρόνο σου και τις συμβουλές κ.πουλινε. τι εννοεις στην συνδεση του οτε υπαρχει Duplex? υπάρχουν 2 τηλεφωνικές συσκευές, αυτό ήθελα να πω ως ντούμπλεξ
poulinos Δημοσ. 19 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2016 γενικως αποφευγουμε 2 σταθερες συσκευες στην ιδια γραμμη. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα