Physics_Rulez Δημοσ. 18 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2016 Το έχω σκεφτεί πολλές φορές αλλά δεν το έχω κάνει τελικά. Το βρίσκω λίγο περίεργο να είμαι ξερωγώ ο forever alone που τριγυρνάει σαν την άδικη κατάρα μόνος του, χωρίς να μοιράζεται την εμπειρία με κάποιον. Όλα τα ταξίδια μου τα έχω κάνει με παρέα, ή για να συναντήσω παρέα στον προορισμό. Πάντως όσο περίεργο κι αν μου φαίνεται, το έχω στο νου μου γιατί νομίζω πως πρέπει κανείς να το κάνει έστω μια φορά. 1
duende Δημοσ. 18 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2016 solo ταξιδια παρα πολλα, λογω δουλειας..και σε γενικες γραμμες μου αρεσει αν δεν ειναι πολλες μερες και ειναι σε κανενα φυσιολογικο μερος..αν ειναι ευρωπη η σε καμια αλλη χωρα που μπορεις να συννενοηθεις στα αγγλικα και εχει κατι να δεις, ειναι καλα, σε κατι τελειωμενα μερη στο πουθενα της κινας η της κορεας σκυλοβαριεμαι του κερατα. κλεινομαι στο ξενοδοχειο μεχρι να περασουν οι μερες.
kirdou Δημοσ. 18 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2016 Εχω παει μονος αλλα για 2-3 μερες παραπανω βαριεμαι.
haris_216 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2016 Το έχω σκεφτεί πολλές φορές αλλά δεν το έχω κάνει τελικά. Το βρίσκω λίγο περίεργο να είμαι ξερωγώ ο forever alone που τριγυρνάει σαν την άδικη κατάρα μόνος του, χωρίς να μοιράζεται την εμπειρία με κάποιον. Όλα τα ταξίδια μου τα έχω κάνει με παρέα, ή για να συναντήσω παρέα στον προορισμό. Πάντως όσο περίεργο κι αν μου φαίνεται, το έχω στο νου μου γιατί νομίζω πως πρέπει κανείς να το κάνει έστω μια φορά. Αυτό το "μοίρασμα" είναι που τελικά αποτρέπει πολλούς από το να κάνουν πολλά ("αν δεν βρω παρέα για εκεί ή γι' αυτό, απλά δεν θα το κάνω"). Η εμπειρία όμως είναι κάτι πολύ ατομικό και αφορά τον καθένα μας σε προσωπικό επίπεδο. Το "μοίρασμα" με άλλους με τον οποιονδήποτε τρόπο μπορεί να είναι ένας λόγος αλλά (κατά τη γνώμη μου) όχι αυτοσκοπός. 3
Physics_Rulez Δημοσ. 18 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2016 Αυτό το "μοίρασμα" είναι που τελικά αποτρέπει πολλούς από το να κάνουν πολλά ("αν δεν βρω παρέα για εκεί ή γι' αυτό, απλά δεν θα το κάνω"). Η εμπειρία όμως είναι κάτι πολύ ατομικό και αφορά τον καθένα μας σε προσωπικό επίπεδο. Το "μοίρασμα" με άλλους με τον οποιονδήποτε τρόπο μπορεί να είναι ένας λόγος αλλά (κατά τη γνώμη μου) όχι αυτοσκοπός. Καταλαβαίνω πως το λες, απλά σκέψου μήπως δεν έχεις βρει το κατάλληλο άτομο. Κατά τα άλλα, μπορώ να αντιληφθώ εν μέρει το θέμα της εμπειρίας και της ανάγκης για απομόνωση. Έχω κάνει ορειβασία μόνος μου για μέρες αλλά αυτό δεν ήταν σε πολιτισμένο περιβάλλον, δεν ξέρω πώς θα είναι εκεί. 1
nikoskon Δημοσ. 18 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2016 Καταλαβαίνω πως το λες, απλά σκέψου μήπως δεν έχεις βρει το κατάλληλο άτομο. Κατά τα άλλα, μπορώ να αντιληφθώ εν μέρει το θέμα της εμπειρίας και της ανάγκης για απομόνωση. Έχω κάνει ορειβασία μόνος μου για μέρες αλλά αυτό δεν ήταν σε πολιτισμένο περιβάλλον, δεν ξέρω πώς θα είναι εκεί. Ουσιαστικά για τα περισσότερα παιδιά που ποστάραν (και εμού του ιδίου) δεν τίθεται θέμα καταλληλότητας παρέας, αλλά αδυναμίας της να ακολουθήσει. Σίγουρα με την "κατάλληλη" παρέα ένα ταξίδι είναι τέλειο! Μένει όμως να δοκιμάσουμε και το solo trip! 1
haris_216 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2016 Καταλαβαίνω πως το λες, απλά σκέψου μήπως δεν έχεις βρει το κατάλληλο άτομο. Κατά τα άλλα, μπορώ να αντιληφθώ εν μέρει το θέμα της εμπειρίας και της ανάγκης για απομόνωση. Έχω κάνει ορειβασία μόνος μου για μέρες αλλά αυτό δεν ήταν σε πολιτισμένο περιβάλλον, δεν ξέρω πώς θα είναι εκεί. Άσχετο με το θέμα μας βέβαια αλλά ορειβασία/trekking/κατάδυση ΠΟΤΕ μόνος. Βασικός (ίσως ο βασικότερος) κανόνας ασφάλειας. (για να μην το "παίζω" τέλειος, έχω κάνει κι εγώ τις "βλακείες" μου ). 4
Big Boss Δημοσ. 19 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2016 εδώ δε παω με παρέα και θα παω μόνος μου 2
stelios18120 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2016 Άσχετο με το θέμα μας βέβαια αλλά ορειβασία/trekking/κατάδυση ΠΟΤΕ μόνος. Βασικός (ίσως ο βασικότερος) κανόνας ασφάλειας. (για να μην το "παίζω" τέλειος, έχω κάνει κι εγώ τις "βλακείες" μου ). Ισχύει αυτό που λες. Ειδικά καταδύσεις και ορειβασία ποτέ μόνοι μας.μια στραβη να γίνει είσαι μόνος σου και δεν έχεις μία άμεση βοήθεια. 1
Physics_Rulez Δημοσ. 19 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2016 Άσχετο με το θέμα μας βέβαια αλλά ορειβασία/trekking/κατάδυση ΠΟΤΕ μόνος. Βασικός (ίσως ο βασικότερος) κανόνας ασφάλειας. (για να μην το "παίζω" τέλειος, έχω κάνει κι εγώ τις "βλακείες" μου ). Ναι το γνωρίζω πολύ καλά, την περίμενα την παρατήρηση από κάποιον. 1
DYEL Δημοσ. 19 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2016 @opcorsa μα αυτο ειναι το ολο θεμα οτι πας και γνωριζεις κοσμο. Το σολο ταξιδι δεν σημαινει οτι θα πας και δε θα μιλησεις σε ανθρωπο τι γινεται σε περιπτωση που εισαι κοινωνικα αυτιστικος? ρωταω για ενα φιλο...
astrosunnefo Δημοσ. 19 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2016 τι γινεται σε περιπτωση που εισαι κοινωνικα αυτιστικος? ρωταω για ενα φιλο... Ακόμη και να είναι κανείς «κοινωνικά αυτιστικός», όπως λες, αξίζει να πάει - εφόσον το θέλει. Αφενός γιατί μπορεί κάποιος άλλος να κάνει το πρώτο βήμα γνωριμίας και να του 'ρθει πιο εύκολα και στρωτά, οπότε να βρει παρεϊτσα, και πιθανώς ενδιαφέρουσα, κι αφετέρου άμα είναι να πέσει στη λούμπα τού να κάνει εκπτώσεις στη παρέα του ίσα για να μην είναι μόνος του, τότε άστα να πάνε (με γνώμονα το δεν-ξέρω-κατά-πόσο-θα-το-ευχαριστηθεί). Ή θα κάτσει σπίτι του, στην περίπτωση που η παρέα που θέλει δεν μπορεί για τον άλφα ή βήτα λόγο; 1
evoracing Δημοσ. 20 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2016 Έχω πάει Ρουμανία μόνος, βασικά στην διαδρομή μόνος μου. Εκεί είχα παρέα. Στην διαδρομή μπορώ να πω πως ένοιωσα πιο ελεύθερος από ποτέ. Πήγα με ΚΤΕΛ οπότε γνώρισα και κόσμο. Και εκεί που έφτασα έβγαινα μόνος μου μερικές φορές και επίσης πέρναγα καλά!
kathytherion Δημοσ. 20 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2016 τι γινεται σε περιπτωση που εισαι κοινωνικα αυτιστικος? ρωταω για ενα φιλο... Η δικη μου εμπειρια δειχνει οτι δεν αποτελει εμποδιο, αμτιθετα εισαι σε ξενο περιβαλλον, δεν σε γνωριζεξ κανενας οποτε δεν υπαρχει κοινωνικο bias προς εσενα, και συνηθως εισαι κι εσυ πιο χαλαρος κι ελευθερος οταν εισαι σε ξενο περιβαλλον παρα με γνωστους υπο πιεση. 1
Chrisxxx Δημοσ. 20 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2016 Ειχα ξεμεινει κανα διημερο λόγω καποιων απροσμενων γεγονότων να τριγυρίζω μονος στα υγρα και κρυα σοκάκια του Λονδινου Μπορώ να πω ότι μου αρεσε πολυ αλλα ήταν και πολη που προσφερόταν να δεις πολλα πραγματα και να την περπατήσεις. Θα πήγαινα ανετα κάπου μονος αν και ο φόβος ότι θα βαρεθεις συνήθως κυριαρχεί επομένως πας καπου με παρέα ακόμα και αν δεν σου ταιριάζει πολυ. Πάντως αν έχει η πολη κάτι να δεις ή είσαι σε φάση θελω να μεινω μονος να σκεφτώ ενα τετοιο ταξιδι ειναι ιδανικό για να το κανεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα