Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 60
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αφού είπα δεν είδα κανέναν ντόπχιο.

Ε ναι, ειπες οτι ειδες εναν Γαλλο και Τεξανο. Ξερεις ακομα ποσες χωρες υπαρχουν? ^^

Καμια Γερμανια ή προς σκανδιναβικες χωρες?

• Like 1
Δημοσ.

Το τελευταίο ταξίδι που έκανα με παρέα ήταν το 1997 στο Μπαλί.

Από τότε στις καμία 20ρια χώρες που έχω ταξιδέψει για διακοπές πηγαίνω πάντα μόνος μου και θα συνεχίσω να πηγαίνω μόνος μου.
Το πηγαίνω μόνος μου δεν σημαίνει και κάνω μόνος μου.

Έχω γνωρίσει σε κάθε χώρα ενδιαφέροντες τύπους για να κάνεις παρέα, είτε αντίστοιχους τουρίστες, είτε ντόπιους.

Αν δεν έχεις τις αντοχές ή τη διάθεση να βγεις έξω από τη γυάλα των φίλων/οικογένειας κατανοητό.

Αλλά αν θέλεις να ψάξεις λίγο παραπάνω αυτά που σε ενδιαφέρουν με το τρόπο που σε ενδιαφέρει δεν γίνεται αλλιώς.

• Like 5
Δημοσ.

δυστυχώς έχω πάει μόνος εξωτερικό, τοσκάνη. βαρέθηκα την ώρα και τη στιγμή και σίγουρα δεν το ξανακάνω. Δεν το προτείνω σε κανέναν, το μόνο βολικό ήταν οι προορισμοί , ο προγραμματισμός γενικώς. έκανα αυτό που ήθελα όπως ήθελα χωρίς να ρωτάω κανέναν. μέχρι εκεί. δεν έχει κανένα ενδιαφέρον να πηγαίνεις σε μέρη , να κινείσαι σαν την άδικη κατάρα μόνος σου , βγάζοντας φωτογραφίες , πηγαίνοντας σε όλα τα ξακουστά μουσεία και να μην έχεις έναν να κάνεις μία πλάκα, να ανταλλάξεις μία κουβέντα κ όλα τα καλά που βρίσκεις στη συντροφικότητα. 

• Like 1
Δημοσ.

Για διασκέδαση και μονο εχω κανει ενα ταξιδι Κοπεγχάγη. Το σημαντικοτερο ειναι να παρεις την απόφαση να ξεκουνησεις. Οταν δεν εισαι με αλλους είσαι λιγότερο motivated. Εννοείται περασα απίστευτα.

Για δουλειά/σεμινάρια ταξιδεύω τις περισσότερες φορές σολο και συχνα δεν εχω γνωστούς στον προορισμό. Εξισου καλα μπορω να πω.

• Like 1
Δημοσ.

Ε ναι, ειπες οτι ειδες εναν Γαλλο και Τεξανο. Ξερεις ακομα ποσες χωρες υπαρχουν? ^^

Καμια Γερμανια ή προς σκανδιναβικες χωρες?

Νόμιζα θα ήταν πανεύκολο γιατί είναι η μόνη πόλη που έχω πάει χωρίς να δω ντόπχιους. Το Λονδον είναι.

Δημοσ.

Το έχω κάνει πέραν της μίας φοράς. Μόνο Ευρώπη μέχρι τώρα.

Και μάλιστα οδικώς με αυτοκίνητο. Δεν το αναφέρω σαν κάτι ιδιαίτερο ή σημαντικό (δεν το θεωρώ τέτοιο) αλλά γιατί οι άλλοι νομίζουν ότι είναι ("μα καλά, μόνος σου; και με αυτοκίνητο;").

Θα το ξανάκανα με την πρώτη ευκαιρία για δύο λόγους.

Πρώτον γιατί αν για ένα συγκεκριμένο ταξίδι (προορισμός, αντικείμενο, τρόπος ταξιδιού) δεν  βρίσκεις παρέα (καλή εννοώ γιατί "παρέα" σχεδόν πάντα θα βρεις) τότε ή δεν το κάνεις καθόλου (κρίμα) ή το κάνεις μόνος σου.

Δεύτερον γιατί, όπως ήδη αναφέρθηκε, πολλές φορές είναι απλά ευκαιρία να πας ταξίδι με τον...εαυτό σου και να δεις τι παίζει.

υγ Μόνο "μειονέκτημα" που έχω βρει μέχρι τώρα είναι ότι το ταξίδι με αυτοκίνητο (ειδικά στο εξωτερικό) έχει σημαντικό κόστος. Και για ένα άτομο το κόστος αυτό είναι δια...1 :-)

• Like 3
Δημοσ.

Αμέτρητα ταξίδια στο εξωτερικό μόνος όταν ημουν φοιτητής. Backpacking σε χόστελ όπου γνώριζα αμέτρητους ταξιδιώτες που είτε ταξίδευαν παρέες είτε σολο και αυτοί. Απίστευτα σκηνικά και απίστευτες ιστορίες. Όταν ταξιδεύεις σόλο κάνεις οτι πρόγραμμα γουστάρεις εσύ και επίσης είσαι ανοιχτός για νέες γνωριμίες και παρέες. Όταν ταξιδεύεις με παρέα κλείνεστε στο καβούκι σας και όλοι μαζί σαν το κοπάδι. 

Ταξίδι με παρέα λέει για κάνα νησάκι Ελλάδα μόνο...για εξωτερικό μόνο σόλο!

• Like 4
Δημοσ.

Καλησπέρα αγαπητά μέλη του insomnia. Έχει ταξιδέψει κανείς μόνος του για ταξίδι αναψυχής σε κάποια χώρα του εξωτερικου; Αν ναι πώς ήταν; Βαρεθήκατε που δεν είχατε παρέα; Αισθανθήκατε μοναξιά ή όλα ωραία και καλά; Αν όχι θα το κάνατε;

Το μόνο ταξίδι στο εξωτερικό που έχω κάνει εγώ ήταν να πάω με ένα φίλο μου στις Βρυξέλες που ήταν ο αδερφός μου. Τα είχα περάσει τέλεια μια και ήταν το πρώτο μου ταξίδι εκτός Ελλάδας και έπαθα και κάποιου είδους πολιτισμικό σοκ! :D

Βρυξέλλες ήταν και εμένα το πρώτο μου ταξίδι στο εξωτερικό, πέρσι το Φεβρουάριο. Υπέροχη πόλη, αυτό το σοκ που έπαθες, κάπως έτσι και εγώ. Δεν ήμουν ακριβώς μόνος μου, και ήμουν και δεν ήμουν. Δηλαδή, θα πηγαίναμε σε ένα meeting (FOSDEM) με παιδιά από τη σχολή αλλά δεν ταξιδέψαμε όλοι μαζί με την ίδια πτήση και στην πόλη μέσα άλλες φορές ήμασταν μαζί και άλλες όχι. Πάντως, όταν τριγυρνούσα να δω την πόλη μόνος μου δε με χάλασε και τόσο, δεν είχα ιδιαίτερο θέμα. Αλλά αυτό έχει να κάνει κυρίως με το γεγονός ότι ήμουν σε μια τελείως άγνωστη πόλη και ήθελα να την εξερευνήσω οπότε και μόνος μου δεν είχα ιδιαίτερο θέμα. Τώρα αν πάω σε ένα μέρος που το γνωρίζω, ίσως όχι μόνος μου γιατί θα βαρεθώ. 

• Like 1
Δημοσ.

και γω το σκέφτομαι για μόνος στο εξωτερικό λόγο κακής οικονομικής κατάστασης της παρέας..

βέβαια το κακό είναι ότι δύσκολα κάνω γνωριμίες με αγνώστους καθότι ολίγον καχύποπτος και αυτό με κρατάει ακόμα...

Δημοσ.

Μόνος σου ούτε στον παράδεισο δε λένε; :P

εΓΩ ΤΟ ΈΓΡΑΨΑ και χθες αμα δεν εχει ενδιαφερον ... βαριεμαι ευκολα εκτος και αν βγω με τη παρέα και έχουμε να συζητησουμε συγκεριμένα θέματα. :ph34r:

• Like 1
Δημοσ.

Σόλο Ισλανδία.Αξίζει αλλά έτσι και αλλιώς πηγαίνω μόνος αφού δεν γουστάρω βαβούρα/μουρμούρα και να μου "προτείνουν"/αποφασίζουν άλλοι τι θα κάνω στο ταξίδι.Όταν παίρνεις και άλλα άτομα μαζί σου αυτοπεριορίζεσαι....είναι λογικό.

Δεν γνώρισα τον εαυτό μου παραπάνω ούτε γνώρισα ενδιαφέροντα άτομα....θέλω να ξαναπάω γιατί δεν πρόλαβα να πάω παντού.

• Like 5

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...