nikospsaras Δημοσ. 17 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2016 Καλημερα....Κατα αρχης να αναφερω τι εχω....υπολ/στη με εσωτερικη καρτα ηχου Asus Xonar DX...την κονσολα Xenyx QX 1002 USB και τελος πηρα και την εξωτερικη καρτα focusrite 2i2 που μαλλον ηταν περιτη κατα την γνωμη μου.Ολα αυτα περι ηχογραφησεως. Εκανα πολλες δοκιμες στις συνδεσεις αλλα δεν ξερω ποιο ειναι το σωστο.Η focusrite ειναι αισθητα καλυτερη απο την κονσολα xenyx θεωρητικα η θα το δω και στη πραξη. Πρεπει να απενεργοποιησω τις δυο καρτες και να εχω μονο μια.Πως θα συνδεθει η focusrite στην xenyx...Hθελα μια βοηθεια για τις συνδεσεις...Ευχαριστω. --- ---
c_access Δημοσ. 17 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2016 Θελεις να κανεις πολυκαναλη ηχογραφηση; Αν ναι, τοτε δεν μπορεις να συνδεσεις την κονσολα με την καρτα. Θα πρεπει να βαλεις την κονσολα με USB στο pc σου, και αναλόγως ποιο προγραμμα χρησιμοποιησείς (Cubase, Nuedo) να βαλεις ως πηγη εισόδου την κονσολα. Λογικα αν τσεκαρεις το manual της θα εχει οδηγίες. Αν θελεις να κανεις απλη ηχογραφηση σε 1 καναλι, τοτε σου προτεινω να βαλεις μονο την καρτα και να γραψεις απο εκει, το αποτελεσμα θα ειναι πολυ καλυτερο.
nikospsaras Δημοσ. 17 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 17 Αυγούστου 2016 1)Γραφω 1 καναλι μουσικη και ενα φωνη και τα κανω μαστεριγκ.Δηλαδη μου λες να εχω μονο την focusrite συνδεμενη στο υπολ/στη με το usb και τιποτε αλλο φυσικα μιλαω για την στιγμη της ηχογραφησης. Το usb παιρνει και δινει δεδομενα;;; Την εσωτερικη του υπολογιστη Asus xonar DX πρεπει να την εχω απενεργοποιημενη;; Απο το outpus της καρτας παιρνω για ηχεια. 2)Αν συνδεσω την focusrite στην koνσολα xenyx που θα την συνδεσω;;;.Απο output καρτας σε........κονσολας;;; 3)Λιγο μπερδευτικα με το πολυκαναλη ηχογραφηση. Τι ενοεις πολλα καναλια συγχρονως να γραψω π.χ μουσικη-φωνη-και αλλα οργανα μαζι.Οχι μονο καραοκε κανω,ετοιμα απο το you tube με φωνη.Η ποιοτητα της focusrite φαινεται και στα αυτια;;
c_access Δημοσ. 17 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2016 1)Γραφω 1 καναλι μουσικη και ενα φωνη και τα κανω μαστεριγκ.Δηλαδη μου λες να εχω μονο την focusrite συνδεμενη στο υπολ/στη με το usb και τιποτε αλλο φυσικα μιλαω για την στιγμη της ηχογραφησης. Το usb παιρνει και δινει δεδομενα;;; Την εσωτερικη του υπολογιστη Asus xonar DX πρεπει να την εχω απενεργοποιημενη;; Απο το outpus της καρτας παιρνω για ηχεια. 2)Αν συνδεσω την focusrite στην koνσολα xenyx που θα την συνδεσω;;;.Απο output καρτας σε........κονσολας;;; 3)Λιγο μπερδευτικα με το πολυκαναλη ηχογραφηση. Τι ενοεις πολλα καναλια συγχρονως να γραψω π.χ μουσικη-φωνη-και αλλα οργανα μαζι.Οχι μονο καραοκε κανω,ετοιμα απο το you tube με φωνη.Η ποιοτητα της focusrite φαινεται και στα αυτια;; 1. Οταν λες μουσικη και φωνη, τι εννοεις; Μουσική ποσα οργανα ειναι; Με την focusrite, μπορεις να γραψεις ενα ενα τα καναλια, πρωτα πχ κιθαρα, μετα μπασο, μετα πληκτρα, και μετα φωνη. Τα μιξαρεις ολα μαζι απο το προγραμμα που χρησιμοποιεις και εχεις το τελικο αποτελεσμα. Το USB ειναι το interface στο οποιο μπορεις να συνδεσεις μια συκευη(καρτα ηχο, ποντικι, πληκτρολογιο, camera, για να επικοινωνει με τον υπολογιστη) Την Asus δεν χρειαζεται να την απενεργοποιησεις. Απλα αυτο που πρεπει να κανεις ειναι να επιλεξεις με ποια καρτα θελεις να παρεις input (για να γραψεις) και ποια για να ακους στα ηχεια(output) 2. Ο μονος λόγος για να κανεις κατι τετοιο ειναι αν θελεις να συνδεσεις πολλα οργανα μαζι πανω στην κονσολα και να παρεις ενα τελικο output απο εκει και να το στειλεις στην focusrite και να παει απο εκει στον υπολογιστη σου και να γραψεις.Συνδεεις δηλαδη το output της κονσολας στο input της καρτας, 3. Ναι σωστα καταλαβες για το πολυκαναλη. Η ποιοτητα μιας ηχογραφησης εξαρταται απο πολλα πραγματα, απο την πηγη (μουσικο οργανο, μικροφωνα, ενισχυτες οργανων κλπ κλπ) απο την προενισχυση που μπορει να χρησιμοποιησεις (η focusrite κανει καποια προενισχυση αν δεν κανω λαθος), απο τα καλωδια, και απο τα ηχεια που χρησιμοποιεις για να ακουσεις το τελικο αποτελεσμα. Τελος μεγαλη σημασια εχει η μιξη που θα γινει, το EQ και αλλα τυχον εφε που θα χρησιμοποιηθουν καθως και το τελικο mastering για να εχεις ενα ολοκληρωμενο αποτελεσμα. Γενικοτερα ανοιγεις μεγαλο θεμα το οποιο πρεπει να διαβασεις πολλα. Αναλογως βεβαια και τι θελεις να κανεις. Απο οτι καταλαβα εσυ απλα τραγουδας καραοκε πανω σε μουσικη, αρα δεν σε ενδιαφερει επαγγελματικο αποτελεσμα. Απλα κατι υποφερτο/αξιοπρεπες, αρα με την καρτα αυτη και το μικροφωνο σου εισαι οκ.
nikospsaras Δημοσ. 17 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 17 Αυγούστου 2016 Ναι φιλε μου ενα απλο καραοκε κανω με δυο καναλια και τιποτε αλλο.Αφου τα γραψω ενα-ενα τα επεξεργαζομαι μετα με οτι εφεε μπορω και ξερω και οτι βγει.Το ξερω οτι το τελικο αποτελεσμα ειναι πολλοι παραμετροι.Κατι για την συνδεση......συνδεω το inputs της καρτας με το main out η το ctrl Room out της κονσολας......και παιρνω απο το output της καρτας για ενισχυτη-ηχεια. Μικροφωνο παιρνω απο την κονσολα;;; Την καρτα την εχω στο κουτι της και καθεται.Ενα-δυο μηνες την εχω την καρτα, τετοια συνδεση δεν μου ειπε κανεις. Εκτος τουτου δεν μπορω να ενεργοποιησω τα plugins.........Θα δοκιμασω και αυτη τη συνδεση..
c_access Δημοσ. 17 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2016 Ναι φιλε μου ενα απλο καραοκε κανω με δυο καναλια και τιποτε αλλο.Αφου τα γραψω ενα-ενα τα επεξεργαζομαι μετα με οτι εφεε μπορω και ξερω και οτι βγει.Το ξερω οτι το τελικο αποτελεσμα ειναι πολλοι παραμετροι.Κατι για την συνδεση......συνδεω το inputs της καρτας με το main out η το ctrl Room out της κονσολας......και παιρνω απο το output της καρτας για ενισχυτη-ηχεια. Μικροφωνο παιρνω απο την κονσολα;;; Την καρτα την εχω στο κουτι της και καθεται.Ενα-δυο μηνες την εχω την καρτα, τετοια συνδεση δεν μου ειπε κανεις. Εκτος τουτου δεν μπορω να ενεργοποιησω τα plugins.........Θα δοκιμασω και αυτη τη συνδεση.. Αδερφε, τα εχεις λιγο μπερδεμενα. Για μενα, την κονσολα δεν την χρειαζεσαι. Βαλε την καρτα απευθεια επανω στο pc και κανε δουλεια. Πιο ευκολα θα βγαλεις ακρη απο το να παλευεις με τις πολλαπλες εισοδους και εξοδους της κονσολας. Σχετικα με την ερωτηση σου, αν και δεν χρειαζεται να συνδεσεις και κονσολα και καρτα, θα χασεις σε σημα, αν παρολαυτα θελεις να το κανεις, παιρνεις το main out της κονσολας και το βαζεις στο input της καρτας. To ctrl room ειναι για αλλο πραγμα. Διαβασε το manual και της καρτας και της κονσολας. Θα εξηγει αναλυτικα τι κανει το καθε τι.
nikospsaras Δημοσ. 17 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 17 Αυγούστου 2016 Ευχαριστω φιλε μου για το χρονο σου........
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα