Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα, έχω ένα router(extender)συνδεδεμένο με το κεντρικό modem με ethernet, και ένα ακόμη extender(wifi plus) συνδεδεμένο με το router. 

Το πρόβλημα μου είναι ότι όταν συνδέομαι με κινητά(android) μου βγάζουν οι εφαρμογές ότι έχει πρόβλημα το DNS και δεν φορτώνει τίποτα, ενώ στο ίντερνετ έχω πρόσβαση μόνο σε σελίδες της google(google,gmail κτλ). Σε laptop και windows tablet δεν εμφανίζει πρόβλημα.

Δοκίμασα να βάλω static ip και dns1 8.8.8.8 -dns2 8.8.4.4 χωρίς αποτέλεσμα.Το κουφό είναι ότι μόλις συνδεθώ και ανοίξω μια σελίδα σε λαπτοπ-ταμπλετ τα κινητά αποκτούν πρόσβαση.

Το πρόβλημα εμφανίζεται όταν είμαι συνδεδεμένος είτε με το ρουτερ, είτε με το extender.

Δημοσ.

Το πρόβλημα σου έχει να κάνει με τις συγκεκριμένες συσκευές και τις χώρες προέλευσης τους το έχω συναντήσει και εγώ. Σε εμένα λειτούργησε το εξής. Συνδεθηκα στο δίκτυο με καρφωτές διευθύνσεις IP και DNS 8.8.8.8 και σταμάτησε, αλλά εφόσον είχα internet κανονικά σταμάτησα να του δίνω σημασία γιατί δε μπορούσα να το κάνω αυτό κάθε φορά που συνδεόμουν στο δίκτυο.

Σου εμφανίζει στο σηματάκι του wifi ένα θαυμαστικό ή ερωτηματικό σωστά;

Δημοσ.

Έχεις dhcp ρυθμισμένο ? με τι settings ?

υπάρχει διαφορά στις ρυθμίσεις λαπτοπ / κινητού έχει κάποιος καρφωτές IP ενώ άλλος dhcp ?

Δημοσ.

Στο λαπτοπ και στο ταμπλετ οι ipv4-ipv6 είναι ρυθμισμένες στο αυτόματο. Στα κινητά, είτε έχω dhcp αυτόματο, είτε στατικό με ip-> 192.168.1.x και dns2-> 8.8.4.4 δεν έχω ιντερνετ, παρά μόνο στο google search.

Στο wifi δεν μου εμφανίζει θαυμαστικό.

Δημοσ.

σημείωση: DHCP server αφήνουμε μόνο εναν δηλαδή ->

router συνδεδεμένο με το κεντρικό modem με ethernet, και ένα ακόμη extender

από όλους τις παραπάνω συσκευές πρέπει να τρέχει DHCP server μόνο στο κεντρικό modem αλλιώς έχει conflicts

δοκιμή 1:

δώσε καρφωτά ip και dns στο κινητό. Έπειτα πήγαινε στο σταθερό και κάνε ping στην ip που έδωσες στο κινητο.

με αυτό τον τρόπο θα καταλάβεις αν είναι συνολικό πρόβλημα του δικτύου ή μονο του DNS

δοκιμή 2:

αφού έχεις κλείσει τους υπόλοιπους DHCP server σε extender, ρύθμισε στο DHCP server του "κεντρικο modem" να δίνει DNS 8.8.8.8 σε όλους και δοκίμασε ολες τις συσκευές ξεχωριστά

• Like 1
Δημοσ.

DHCP έχω ενεργοποιημένο μόνο στο κεντρικό modem, το router(zte ote) το έχω σε bridge mode με dhcp απενεργοποιημένο. Από το κεντρικό modem συνδέεται κανονικά.Άρα το πρόβλημα είναι στο router. Πάντως σε κάποια φάση δεν κατέβαζε από playstore και έπρεπε να το βάλω σε static ip με dns2 8.8.4.4 για να κατεβάσει, αλλά τώρα ούτε έτσι μπαίνει πουθενά, παρά μόνο google.com (search).

p.s. όταν έκανα το router σαν extender το έβαλα απλά σε bridge mode και απενεργοποίησα το DHCP.

Δημοσ.

αυτό που γράφεις παραπάνω δε βοηθάει ιδιαίτερα στο να λύσουμε το πρόβλημα. πρέπει να καταλήξουμε σε κάτι που συμβαίνει κάθε φόρα.τα ρουτερ τα δυο τα έχεις συνδεμενα με καλώδιο ή τα κάνεις μέσω wifi extenders

αν μπορείς με κάποιο λαπτοπ συνδέσου σε ένα extender δες τι ip παίρνει από dhcp και έπειτα κάνε ping 1ον στο κεντρικό modem και 2ον σε ένα url ας πούμε www.Microsoft.com και γράψε μας τι παίζει

Δημοσ.

Λοιπόν, έχω ένα κύριο (No1) modem-router στο υπόγειο, από εκεί πάει ένα καλώδιο ethernet στο δωμάτιο όπου το συνδέω με το (No2) router(ethernet σύνδεση) αυτό εκπέμπει wifi αλλά για να έχω σήμα σε όλο το σπίτι έχω και ένα wifi (No3)Link.png Site: extender . Το λαπτοπ και το ταμπλετ( windows) παίρνουν κανονικά ip και έχω πρόσβαση παντού το πρόβλημα είναι με 2 κινητά όπου έχω πρόσβαση μόνο σε σελίδες της google. π.χ. είμαι συνδεδεμένος με ένα από τα 2 extenders, μόνο με το κινητό, δεν έχω πρόσβαση παρά μόνο στο google.com(κάνει κανονικά αναζήτηση σαν να έχει ιντερνετ αλλά δεν μπαίνει σε άλλα sites) μόλις όμως συνδέσω laptop ή tablet και ανοίξω μια σελίδα τότε μπαίνει και από τα κινητά. κανονικά σε άλλες σελίδες.

Δημοσ.

στον dns για ποιο λογο βαζεις τον σερβερ της google.???για αυτο εχεις προσβαση μονο εκει.

θεωρητικα θα πρεπει να βαλεις τον dns του οτε που αντιστοιχεί στο ρουτερ σ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Διαβασα ότι βάζω στο DNS 8.8.8.8 και στο DNS2 8.8.4.4 .Που βλέπω το dns του οτε που αντιστοιχεί στο ρουτερ μου?

Επεξ/σία από master1992g
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δοκιμάζοντας να μπω στο 192.168.1.1 από κινητό με βάζει στο interface του router(extender) και όχι στο κύριο, έτσι κατάλαβα ότι μάλλον κάποια ρύθμιση από εκεί ήθελε αλλαγή.Τελικά άλλαξα μια ρύθμιση από ipv4 σε ipv4/ipv6 και πλέον όταν μπαίνω στο 192.168.1.1 με βάζει στο κύριο modem ενώ και οι σελίδες φορτώνουν κανονικά.

Ελπίζω να μην ξανά εμφανιστεί μόνο.

Επεξ/σία από master1992g
  • Like 1
Δημοσ.

Που βλέπω το dns του οτε που αντιστοιχεί στο ρουτερ μου?

Δεν υπάρχει ο όρος DNS που αντιστοιχεί στο router.

Οι DNS servers είναι υπηρεσία. Ο καθένας μπορεί να χρησιμοποιήσει όποιον θέλει, είναι σύνηθες φαινόμενο οι πάροχοι να έχουν και δικούς τους DNS servers. Οπότε αν υπάρχει κάποιος απλοϊκός τρόπος αντιστοιχίας τότε ο πάροχος αντιστοιχίζεται με κάποιον DNS server (και ίσως ανά περιοχή) χωρίς αυτό να σημαίνει οτι δεν μπορούμε να επιλέξουμε όποιον θέλουμε εμείς.

εδώ γράφει τους DNS των Ελλήνων παρόχων αλλά και κάποιους common DNS (είναι λίγο παλιό το άρθρο)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...