Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα,

Κοιτάζω κάτι routers και παρατήρησα πως σε μερικά απο αυτά υπάρχουν 2 ειδών πορτες WAN και LAN.. ποια η διαφορά μεταξύ τους? π.χ. στη WAN μπορώ να κουμπωσω ένα Access point ενώ στις LAN άλλα switch και PC?

Δημοσ.

LAN = local access network

WAN = wide area network

Πρακτικά: ότι αφορά το εσωτερικό σου δίκτυο το βάζεις σε LAN, και το acceess point δλδ.

Στη WAN βάζεις κάποιο modem ώστε να συνδεθείς στο internet.

Δημοσ.

LAN = local access network

WAN = wide area network

Πρακτικά: ότι αφορά το εσωτερικό σου δίκτυο το βάζεις σε LAN, και το acceess point δλδ.

Στη WAN βάζεις κάποιο modem ώστε να συνδεθείς στο internet.

κατάλαβα! 

Οπότε εγώ που λαμβάνω ιντερνετ ασύρματα από κεραία, θα κουμπώσω τη κεραία στη θύρα WAN, σωστά?

Δημοσ.

Μμμμμ..... εξαρτάται.

Υπάρχουν και πιο "περιέργες" καταστάσεις, όπως η δική σου, που δεν περιέγραψα.

περιέγραψε λίγο από που παίρνεις ίντερνετ και αν θες να είσαι στο ίδιο δίκτυο με το άλλο ή να έχεις δικό σου. και ότι άλλο μπορείς να μας πεις σχετικά με την κατάσταση.

Χοντρικά: 1) το βάζεις στο wan οπότε έχεις το δικό σου δίκτυο ανεξάρτητα από το άλλο.

2) το βάζεις στο lan οπότε είσαι στο ίδιο δίκτυο.

Και οι δύο περιπτώσεις έχουν μικρο - ρυθμίσεις ώστε να παίξεις χωρίς προβλήματα.

Δημοσ.

Λοιπόν, εμείς παίρνουμε ιντερνετ ασύρματα με κεραία. Ως σήμερα κούμπωνα το καλώδιο ethernet που ερχόταν απο τη κεραία σενα switch. 

Το πρόβλημα είναι πως λόγω ασφάλειας στην ασύρματη σύνδεση (όπως μου είπαν) δεν έχω πρόσβαση στη κεραία, οπότε δεν μπορώ να ρυθμίσω το ρουτερ οπως θέλω (ρύθμιση DCHP pool ή να δω στατιστικά κίνησης κτλ..) ότι θέλω βέβαια στέλνω στο support τους και το κάνουν άμεσα.

Οπότε μου είπαν πως μπορώ να κουμπώσω το καλώδιο της κεραίας σε router και μετά από εκεί στο switch.

οπότε ψάχνω ένα καλό router να αγοράσω.

Δημοσ.

Τότε ναι, το κουμπώνεις στη WAN.

Για καλό ρούτερ, πρέπει να δεις τι κίνηση έχεις. Για 2-5 χρήστες ένα φτηνιάρικο κάνει πχ. Για παραπάνω πας από TP-Link εως Mikrotik ανάλογα τις απαιτήσεις και τις γνώσεις σου.

Δημοσ.

Μμμμ... εδώ σταμάνε οι γνώσεις μου.

Προσωπικά θα έπαιρνα ένα χωρίς wifi, αν δε το χρειάζεσαι, και θα πήγαινα σε draytek που τα έχω δουλέψει λίγο και πολύ καλά!!

Ρίξε μια ματιά εδώ μέσα αν δεις τι προτείνουν για παρόμοιες περιπτώσεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...