FireKiller Δημοσ. 16 Αυγούστου 2016 Share Δημοσ. 16 Αυγούστου 2016 Καλησπέρα,κοίταγα τελευταία τους καταλόγους καινούργιων αυτοκινήτων (όχι ότι έχουμε λεφτά απλά πάντα κοιτάω το τι γίνεται/κυκλοφορεί ) και πρόσεξα κάτι που προσωπικά δεν γνώριζα. Αυτό είναι το ύψος του φόρου και πως αυτό επηρεάζει την τελική τιμή του αυτοκινήτου στην χώρα μας.Θα πάρω ως παράδειγμα 3 οχήματα της Mercedes-Benz (κατάλογος μπορεί να βρεθεί εδώ).Όχημα / Τιμή προ φόρου / Τιμή μετά φόρου / Ποσοστό αύξησης-φόρουA200 / 20539€ / 30890€ / +50.4%A250 4Matic / 26330€ / 42760€ / +62.4%A45 AMG / 36129€ / 59830€ / +65.6%Ξέρει κανείς τι συμπεριλαμβάνεται και είναι τόσο υψηλό αυτό το ποσοστό? ΦΠΑ + εκτελωνισμός και τι άλλο (πχ. τα τρώνε στις αντιπροσωπείες) ?Aν υπολογίζω κάτι λάθος παρακαλώ να το αναφέρετε.ΥΓ. Στην Γερμανία τα ίδια αμάξια έχουν υψηλότερη τιμή προ-φόρων αλλά η τελική τιμή είναι μικρότερη (+19% που είναι ο φόρος). Στην Αγγλία η τελική τιμή είναι επίσης φθηνότερη όπως και σε ψώρες εκτός ΕΕ (πχ Σερβία). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Joshua21 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2016 Share Δημοσ. 16 Αυγούστου 2016 Εγώ πάλι δεν το βλέπω υψηλό το ποσοστό, τα τέλη ταξινόμησης στις μεγάλες κατηγορίες των παραδειγμάτων σου(2.000-4.500cc) συν το ΦΠΑ τόσο βγαίνουν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
FireKiller Δημοσ. 16 Αυγούστου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 16 Αυγούστου 2016 Εγώ πάλι δεν το βλέπω υψηλό το ποσοστό, τα τέλη ταξινόμησης στις μεγάλες κατηγορίες των παραδειγμάτων σου(2.000-4.500cc) συν το ΦΠΑ τόσο βγαίνουν. έστω ότι τα 2000cc είναι ακριβά και ότι η όλη φορολόγηση γίνεται με ΦΠΑ + κυβικά. Το 1600cc που παίρνει +42% στην τιμή και αυτό λογικό είναι? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Joshua21 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2016 Share Δημοσ. 17 Αυγούστου 2016 έστω ότι τα 2000cc είναι ακριβά και ότι η όλη φορολόγηση γίνεται με ΦΠΑ + κυβικά. Το 1600cc που παίρνει +42% στην τιμή και αυτό λογικό είναι? Εντελώς χονδρικά 24% είναι ο ΦΠΑ και κάπου 20%(τόσο ήταν για 1401-1600cc, κάτι ανακοίνωσαν για αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού, δεν ξέρω αν έχει ήδη γίνει) το τέλος ταξινόμησης, συνεπώς ναι, λογικό είναι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
FireKiller Δημοσ. 17 Αυγούστου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 17 Αυγούστου 2016 Εντελώς χονδρικά 24% είναι ο ΦΠΑ και κάπου 20%(τόσο ήταν για 1401-1600cc, κάτι ανακοίνωσαν για αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού, δεν ξέρω αν έχει ήδη γίνει) το τέλος ταξινόμησης, συνεπώς ναι, λογικό είναι. ok λοιπόν είναι λογικό (όπως και όλα τα υπόλοιπα στην Ελλάδα βέβαια) να παίρνεις επιπλέον φόρο 40+% της αξίας ενός προϊόντος όταν στις υπόλοιπες χώρες αυτό απλά δεν γίνεται. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NikosKallithea Δημοσ. 17 Αυγούστου 2016 Share Δημοσ. 17 Αυγούστου 2016 Γιατί είναι λογικό να παίρνει ενφια από σπίτια που δεν έχουν παροχή ρεύματος και δεν κατοικούνται Λογικό στην Ελλάδα δεν υπάρχει Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Thresh Δημοσ. 17 Αυγούστου 2016 Super Moderators Share Δημοσ. 17 Αυγούστου 2016 Όταν δίνουμε 8 και κάτι δις το χρόνο για προώρες συντάξεις, καλά να πάθουμε... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NT1G Δημοσ. 17 Αυγούστου 2016 Share Δημοσ. 17 Αυγούστου 2016 ok λοιπόν είναι λογικό (όπως και όλα τα υπόλοιπα στην Ελλάδα βέβαια) να παίρνεις επιπλέον φόρο 40+% της αξίας ενός προϊόντος όταν στις υπόλοιπες χώρες αυτό απλά δεν γίνεται. Δες εδώ τι κάνουν στην μπανανία του βορρά... As part of its 2016 budget, the Danish government reduced the limit for registration tax on new vehicle purchases from 180 to 150 percent. Οπότε, ναι δεν γίνεται σε άλλες χώρες... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Joshua21 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2016 Share Δημοσ. 17 Αυγούστου 2016 ok λοιπόν είναι λογικό (όπως και όλα τα υπόλοιπα στην Ελλάδα βέβαια) να παίρνεις επιπλέον φόρο 40+% της αξίας ενός προϊόντος όταν στις υπόλοιπες χώρες αυτό απλά δεν γίνεται. Όταν έγραψα "λογικό" εννοούσα ότι είναι λογικό να φτάνει τόσο με την υπάρχουσα φορολογία, όχι πως είναι λογικό το ύψος φορολόγησης, προσπάθησε να μην καταλαβαίνεις ό,τι να 'ναι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
FireKiller Δημοσ. 17 Αυγούστου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 17 Αυγούστου 2016 για τα υπόλοιπα γνωστά (ένφια) λίγο πολύ τα ξέρουμε, απλά ανέφερα αυτό που εγώ προσωπικά δεν ήξερα. Δηλαδή ότι το κράτος εισπράττει ένα 40+% ανά όχημα. Όταν έγραψα "λογικό" εννοούσα ότι είναι λογικό να φτάνει τόσο με την υπάρχουσα φορολογία, όχι πως είναι λογικό το ύψος φορολόγησης, προσπάθησε να μην καταλαβαίνεις ό,τι να 'ναι. Εγώ (εξ'αρχής) δεν έγραψα ότι δεν βγαίνει λογικά αυτή η έξτρα φορολόγηση, διότι σίγουρα κάπως βγαίνει... Αλλά ότι το ύψος αυτής (40+%) δεν είναι λογικό (αυτό και το νόημα του thread; ότι δεν ήξερα πόσο υψηλή είναι η φορολόγηση) .Οπότε νομίζω πως την τελευταία πρόταση μπορείς να (προσπαθήσεις) να την ακολουθήσεις πρώτα εσύ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Joshua21 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2016 Share Δημοσ. 17 Αυγούστου 2016 Οπότε νομίζω πως την τελευταία πρόταση μπορείς να (προσπαθήσεις) να την ακολουθήσεις πρώτα εσύ. Συνεχίζεις να νομίζεις ό,τι να 'ναι... Καλό μεσημέρι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα