Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα , μπορει κάποιος να με βοηθήσει στο πως μπορώ να θέσω σε λειτουργία τον ανεμιστήρα στο λαπτοπ μου ;;

το ανεμιστηρακι θα πρεπει να ξεκιναει οταν το λαπτοπ (cpu) φτασει σε μια χ θερμοκρασια.αν δεν γινεται αυτο μπορει να εχει χαλασει το ανεμιστηρακι ή να εχει κολλησει απο σκονη οποτε πρεπει να καθαριστει/αλλαχτει.αν ξεκιναει και δουλευει και θες να ξεκιναει πιο νωρις σε πιο χαμηλη θερμοκρασια αυτο ειναι αλλη ιστορια και δεν ειναι ευκολο(αναλογως το λαπτοπ).σιγουρα μια καλυτερη παστα μπορει να βοηθησει οπως και καθαρισμος μεσα.απο εκει και περα εξαρτατε και τον κατασκευαστη.μερικοι εχουν προσεξει το θεμα ψυξης ειτε παθητικα ειτε με mobile καρτες/cpu που ζεστενονται λιγοτερο ενω αλλοι κατασκευαστες ειναι οτι νανε στα φτηνα τους μοντελα ειδικα με αποτελεσμα το καλοκαιρι να ψηνεις μπεικον πανω στο λαπτοπ και το φανακι να δουλευει στο full.ekei περα απο μια βαση δεν μπορεις να κανεις και πολλα.ειδικα τωρα το καλοκαιρι τα μισα λαπτοπ υποφερουν.

• Απαντ. 39
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παντως επειδη διαβασα για βασεις λαπτοπ με ανεμιστηρες..

Η διαφορα ειναι κυριολεκτικα αμελητεα(μη μετρησιμη πρακτικα).

Ειχα κανει ενα προσωπικο "bench" με 3 διαφορετικα λαπτοπ κ 3 διαφορετικες βασεις.

Ειτε δουλευανε τα ανεμιστηρακια ειτε οχι δεν μπορουσα με σιγουρια να πω πως ειχε καμια διαφορα.

(Zalman με 20mm fan,deepcool με 2 *14mm και ενα generic με 3 fan)

Επεξ/σία από @topos
Δημοσ.

Παντως επειδη διαβασα για βασεις λαπτοπ με ανεμιστηρες..

Η διαφορα ειναι κυριολεκτικα αμελητεα(μη μετρησιμη πρακτικα).

Ειχα κανει ενα προσωπικο "bench" με 3 διαφορετικα λαπτοπ κ 3 διαφορετικες βασεις.

Ειτε δουλευανε τα ανεμιστηρακια ειτε οχι δεν μπορουσα με σιγουρια να πω πως ειχε καμια διαφορα.

Σε laptop με 9600 nvidia και 540 nvidia αντίστοιχα , σε πελάτες που έβαλα βάσεις τώρα δεν έχουν πρόβλημα ( που είχαν τρελλό πρόβλημα , τερμάτιζαν και έκλειναν ) σε τέτοιο επίπεδο εννοώ , τώρα δουλεύουν άψογα B)

Δημοσ.

Σε laptop με 9600 nvidia και 540 nvidia αντίστοιχα , σε πελάτες που έβαλα βάσεις τώρα δεν έχουν πρόβλημα ( που είχαν τρελλό πρόβλημα , τερμάτιζαν και έκλειναν ) σε τέτοιο επίπεδο εννοώ , τώρα δουλεύουν άψογα B)

Πιστευω πως μαλλων την οποια διαφορα την κανει κυριως η αυξηση της αποστασης απο το γραφειο παρα οι ανεμιστηρες.

Και για να ειμαι ειλικρινης ουτε εγω θα πιστευα πως δεν κανουν καθολου δουλεια εαν δεν ειχα παιδευτει τοσο με 9 setup*4 φορες(1 χωρις τον ανεμιστηρα,1 με τον ανεμιστηρα+ανοιγμα καθαρισμα αλλαγη παστας και ξανα 1+1 ολα αυτα σε idle και σε stress test).

Υ.γ Η αληθεια ειναι παντως πως δεν δοκιμασα χωρις καθολου βαση.

Υ.γ 2 Δεν ειχαν δυνατες καρτες γραφικων (ενσωματωμενη/7670hd και 840m)

Δημοσ.

Στη δεύτερη περίπτωση που λες ( 1 με τον ανεμιστηρα+ανοιγμα καθαρισμα αλλαγη παστας και ξανα 1+1 ολα αυτα σε idle και σε stress test) λογικά είναι κακό σύστημα ψύξης , πάντως ούτε με κενό από κάτω , δηλαδή να μην φράζει κάποια επιφάνεια τις γρίλιες , δεν έχει διαφορά στις θερμοκρασίες , βέβαια αυτές τις μέρες θέλει intercooler για να μη ζεσταίνονται τα μηχανήματα :eek:

Δημοσ.

Στη δεύτερη περίπτωση που λες ( 1 με τον ανεμιστηρα+ανοιγμα καθαρισμα αλλαγη παστας και ξανα 1+1 ολα αυτα σε idle και σε stress test) λογικά είναι κακό σύστημα ψύξης , πάντως ούτε με κενό από κάτω , δηλαδή να μην φράζει κάποια επιφάνεια τις γρίλιες , δεν έχει διαφορά στις θερμοκρασίες , βέβαια αυτές τις μέρες θέλει intercooler για να μη ζεσταίνονται τα μηχανήματα :eek:

Απριλιο το εκανα ~25 βαθμους.

Παραξενο παντως..Τα μηχανηματα ηταν διαφορετικης εποχης (lenovo z710 με i7/840gt,samung np 350 με pentium b980+7670 και fujitsu amilo pi2540 με c2d t7250 κ x2400)κ φιλοσοφιας και δεν εκαναν throtling πουθενα μετα το καθαρισμα.

Το ιδιο και οι βασεις(η μια με μεγαλο κεντρικο fan, η αλλη με δυο μικροτερα κ η τριτη με 2 μεγαλυτερους).

Σε ολα φροντισα ο ανεμιστηρας(και στο max στις βασεις που ρυθμιζονταν) να εχει την πιο κοντινη αποσταση απο την κατω γριλια τους(τοποθετωντας τα καπως εκκεντρα).

Τωρα το lenovo z710 το εχω πανω στην βαση για λογους εργονομιας(η zalman ειναι ανακλινομενη) και χωρου(εχω ενα 3,5αρη σκληρο για backup απο κατω) αλλα δεν συνδεω καν το fan.

Ουτε ακομα οταν το βαζω να κανει export/render ολο το βραδυ.

Εδωσα χρονο δλδη..Καμια διαφορα.Ουτε 1-2 βαθμων.Stresstest με occtp.

Δημοσ.

α.η αποσταση παιζει μεγαλο ρολο.ενα απλο παραδειγμα.ειχα το thomson 784.Οι γριλιες εξαερισμου ηταν στο κατω μερος.οταν το εβαζα ξαπλωτο που ειναι το κανονικο του τοτε υπηρχε ελαχιστο κενο αναμεσα στο τραπεζακι και το ρουτερ και επισης το ρουτερ επειδη ανεβαζε θερμοκρασια το ξυλο απο το τραπεζακι ζεστενοταν.οταν το σηκωσω ορθιο οποτε εχει κενο δεξια και αριστερα η θερμοκρασια πεφτει κατακορυφα.στα λαπτοπ με την βαση το σιγουρο ειναι οτι αφηνεις να περασει αερας απο κατω αντι να ειναι στα 5 mm απο το τραπεζι οποτε αυτο κανει την μεγαλη διαφορα.απο εκει και περα το φαν θα βοηθησει και αυτο αλλα το βασικο ειναι το λαπτοπ να αναπνεει.οτι το φαν προσπαθει να ψυξει το ΠΛΑΣΤΙΚΟ πατο του λαπτοπ ναι δεν ειναι οτι πιο τοπ.οτι ομως σηκωνεται το λαπτοπ οποτε το ανεμιστηρακι που συνηθως τραβαει αερα απο κατω εχει κενο για να τραβηξει αερα σε θερμοκρασια δωματιου και οχι ζεστο αερα αναμεσα σε τραπεζι και λαπτοπ ναι κανει διαφορα.

• 5 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

SOS παιδιά το λάπτοπ μου δεν δουλεύει το φαν σήμερα που το άνοιξα πηγα να παίξω rp και λέω γιατί έχω χαμηλά fps 10 ενώ έπαιζα με 60++ και δεν δούλευαν τα φαν του Lenovo idea pad 3 gaiming τι κάνω επανακινηση έκανα δεν δουλεύει πάλι ?? 

Βοήθεια παιδιά 

Δημοσ.
On 25/07/2022 at 11:16, StefanosMar18 said:

SOS παιδιά το λάπτοπ μου δεν δουλεύει το φαν σήμερα που το άνοιξα πηγα να παίξω rp και λέω γιατί έχω χαμηλά fps 10 ενώ έπαιζα με 60++ και δεν δούλευαν τα φαν του Lenovo idea pad 3 gaiming τι κάνω επανακινηση έκανα δεν δουλεύει πάλι ?? 

Βοήθεια παιδιά 

το κλεινεις το ξανανοιγεις μηπως εχει κολλησει.αλλιως μετα πας για αντικαστασταση. δοκιμασε αν το βλεπεις να σπρωξεις με κατι το φτερο του να δεις αν εχει κολλησει ή αν γυρναει κανονικα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...