Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αλλαξα πάστα και pad στο laptop (toshiba satellite l500d 163 m300) και παρατήρησα το εξής: ενω ξεκιναει με cpu 49 και gpu45 δεν δουλευει ο ανεμιστήρας. Ο ανεμιστηρας ξεκιναει αφου πιάσει τους 60βαθμους. θα ηθελα να ρωτησω εαν μπορώ να ελέγξω αν δείχνει σωστές θερμοκρασίες ο sensor και αν μπορώ με κάποιο πρόγραμμα να ρυθμίσω το ανεμιστήρι να δουλεύει απο την αρχή και να μη σταματάει.Τις θερμοκρασιες τις ειδα με το aida64 και το hwmonitor και ειναι οι ιδιες

Δημοσ.

Δεν νομίζω ότι μπορείς να επέμβεις στην λειτουργία του fan,έτσι θα είναι ρυθμισμένος να λειτουργεί!

Δημοσ.

Στα τοσίμπα δεν έχεις αυτήν την πολυτέλεια. Τα hp έχουν΄, μέσω του bios, την επιλογή Fan always on που μένει μόνιμο ο ανεμιστήρας αναμμένος.

Δημοσ.

Στα περισσότερα λάπτοπ πλεον(εδώ και μερικά χρόνια-δεν ξέρω για ποιες μάρκες το κάνουν,αλλα dell σίγουρα) ο ανεμιστήρας ξεκινάει μετά τους 55-50°C απο το εργοστάσιο.

Δεν ξέρω γιατί τους απασχολεί τόσο η παθητική ψύξη και δεν καταλαβαίνω επίσης γιατί πρέπει να έχω το λάπτοπ να ψηνεται στους 60°C+ για να αναψει ο ανεμιστήρας.

• Like 1
Δημοσ.

Παραθέτω το παρακάτω σύνδεσμο το οποίο είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα με το οποίο μπορείς να ελέγχεις την ταχύτητα του ανεμιστήρα.

Στο δικό μου ΗΡ dv6-2190 ev λειτουργεί.

Έχει επιλογή σειράς κάποιων κατασκευαστών.

https://github.com/hirschmann/nbfc/releases

• Like 1
Δημοσ.

Γιώργο , δοκίμασε να κάνεις undervoliting στο laptop σου.Έχεις μεγάλη πιθανότητα να βελτιώσεις τις θερμοκρασίες.Το είχα κάνει πολύ παλιά σε ένα toshiba και είδα σημαντική διαφορά σε θερμοκρασίες.Επίσης , θα ψάξω να βρω και πως λεγόταν το προγραμματάκι που ρύθμιζες τις στροφές του ανεμιστήρα μήπως και κάνεις δουλειά.

Αν δεν κάνω λάθος χρησιμοποιούσα το speedfan για τους ανεμιστήρες.

Δημοσ.

οχι δεν εχω κανει undervolting...ηθελα να αυξησω τις στροφές του ανεμιστήρα για να διατηρήτε στους ~=55 βαθμούς. Το speed fan το δοκίμασα αλλα μαλλον δεν αναγνωριζει το ανεμιστηράκι γιατί στο aida64 λεει πχ οτι γυρίζει στο 55% ο ανεμιστήρας και στο speed fan λεει συνεχώς 0rpm

Δημοσ.

Κάνε το undervolting που σου είπε ο tarantules , εαν ανεβάσεις τις στροφές του ανεμιστήρα το πιθανότερο είναι να πάρεις στο χέρι μετά από λίγο καιρό το ανεμιστηράκι :eek:

Δημοσ.

αν το ανεμιστηρακι ειναι καλο θα αντεξει χωρις προβλημα  No matter what.αν ειναι μαπα οκ θα ζοριστει παραπανω και μπορει να χαλασει πιο γρηγορα.ολα ειναι θεμα τι fan εχει μπει.για undervolting το bios δεν το κοβω να τον αφηνει παντως.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...