Προς το περιεχόμενο

100% CPU Usage

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αποψη μου ειναι να βαλεις Windows 7 32bit home premium η professional(Αρκει να ειναι "καθαρο" iso) και να δοκιμασεις με chrome να δεις ποση ram σου τρωει

• Απαντ. 55
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Φίλε μου συμφωνώ είναι 10 χρόνων το pc αλλά αν διάβαζες και πιο πάνω το pc δούλευε κανονικά, αλλά τις τελευταίες 2-3 εβδομάδες άρχισε και μου έβγαζε προβλήματα...και όπως είπα o επεξεργαστής χτυπάει 100% μόνο σε idle κατάσταση όταν έβλεπα βίντεο(και όταν έπαιζα games και ήταν το παιχνίδι σε pause και το άφηνα κάνα 5 λεπτό κολλούσε) και δεν κουνούσα το ποντίκι ή να πληκτρολογούσα κάτι... με το που έκανα κάτι από τα δύο ξεκολλούσε.... ο επεξεργαστής πριν από αυτό λειτουργούσε με youtube και 2-3 σελίδες στο chrome 50-60%... γι αυτό ρωτάω τι φταίει, γιατί ξαφνικά μου έβγαλε αυτό το πρόβλημα....Και όσο αναφορά το λογισμικό τα windows τα 8.1 τα έχω τουλάχιστον 1-1.5 χρόνο και δεν είχα κανένα απολύτως πρόβλημα....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θες και θερμοκρασιες.Εαν δεν κανεις clean install,δεν εχω να προτεινω κατι αλλο

Λογικά θα λες να δω για θερμοκρασίες.... σε idle κατάσταση ο cpu τρέχει στους 49 βαθμούς και ο gpu στους 40....Θα δω πως θα πάει το pc αλλιώς όπως μου είπατε θα το κάνω format...Ευχαριστώ και πάλι... 

Επεξ/σία από TeMeTeRoN98
Δημοσ.

Δες στο task manager τι είναι αυτό που χρησιμοποιεί πολύ την cpu.

Ο Chrome πλέον χρησιμοποιεί περισσότερους πόρους και μνήμη. Να αυξήσεις την μνήμη στα 4GB. Επίσης ένας ssd (αν δεν έχεις ήδη) θα σε βοηθήσει αρκετά.

Δημοσ.

Νομιζω ειναι καπως υψηλες θερμοκρασιες ακομη και για το παλιο cpu. Πηγαινε στο control panel εκει που γινονται τα updates και επελεξε να μην ψαχνει το λειτουργικο για updates. Και πες αν αυτο βοηθησε. :)

Αν δεν παιζεις παιχνιδια σε συμβουλευω να πας στο linux παντως. Σεβασμος στον χρηστη και πολυ καλυτερη διαχειριση πορων.

Δημοσ.

Πρώτον, το θέμα για αναβάθμιση δεν το πολύ βλέπω διότι για να βρεις μεταχειρισμενες (4gb) ram ή καινούργιες θα τις πληρώσεις όσο 8gb ddr3 όποτε μπα...για ssd θα δω..... άλλα σκέφτομαι να φτιάξω ένα καινούργιο σύστημα αν βρω καμιά δουλιτσα (τώρα παίζει να είπα το καλύτερο ανέκδοτο της χρονιάς :) nevermind ) .....Δεύτερον, τα updates τα απενεργοποιησα....

Update,sorry που δεν το ανέφερα εξαρχης σήμερα το pc δούλευε normal δεν χτυπούσε τα 100% όπως συνήθιζε αλλά μετά από λίγη ώρα στο browser περίπου 30 λεπτά, το pc έκανε restart εντελώς ξαφνικά ενώ ήμουν στο browser....Τέλος πάντων όπως βλέπω θα το κάνω format να ησυχάσει το κεφάλι μου και το δικό σας :) γιατί κάθε μέρα θα με βγάζει και κάτι καινούργιο.... Και πάλι ευχαριστώ για όλες τις απαντήσεις σας....    

Δημοσ.

Οχι δεν μας πειραζει να το συζηταμε.

Ποιον browser χρησιμοποιουσες? Μαλλον ασχετο ειναι το ρεσταρτ με αυτον. Τωρα δηλαδη που επενεργοποιησες τα updates λειτουργει νορμαλ ο επεξεργαστης?

Δημοσ.

Για το μηχάνημα προτείνω:

• Καθαρισμός του κουτιού με αέρα υπό πίεση σε όλα τα εξαρτήματα και κάτω από την μητρική (αρκετά σημαντικό).
  • Έλεγχος των θερμοκρασιών και εφαρμογή πάστας εάν χρειάζεται.
  • Εφόσον βρέθηκαν προγράμματα στον η/υ και γενικά συνεχίζει να κάνει περίεργα προβλήματα καλό είναι να γίνει ένα backup και ένα format από την αρχή με ότι χρησιμοποιούσες.

Με το καλό...

• Like 1
Δημοσ.

Browser χρησιμοποιώ τον chrome.....(αν και ο browser δεν νομίζω να φταίει αλλά το restart που έκανε ήταν περίεργο.. έτσι απότομα),άλλα όταν τα απενεργοποίησα τα updates δεν είδα καμιά διαφορά αλλά την διαφορά την είδα (δεν ξέρω αν έφταιγε αυτό )όταν διέγραψα το advanced system care που είχα και εκεί σταμάτησε ας πούμε τα 100% που μου χτυπούσε ο cpu.....το μηχάνημα είναι πεντακάθαρο πριν από 1-1,5 μήνα το διέλυσα όλο και το καθάρισα αν και δεν είχε και τρελή σκόνη... ανά 5-6 μήνες περίπου το καθαρίζω...Το pc τώρα το έχω ανοιχτό για 20 λεπτά θερμοκρασίες ίδιες περίπου και με εχθές δηλαδή 40 gpu και 48 cpu...Όταν το είχα ανοίξει είχα αλλάξει και thermal paste στον cpu με την mx-2 αλλά δεν είχα δει και τρελές διαφορές με πριν(52-53 και με την mx-2 47-49) αλλά είπα 10 χρόνων είναι ας το περιποιηθώ  και λίγο... η thermal paste μόνο μούχλα που δεν έπιασε πάνω στην ψήκτρα :)  

Δημοσ.

Ισως να εφταιγε αυτο το προγραμμα. Ο Chrome νομιζω ειναι ο πιο απαιτητικος browser δοκιμασε και κανεναν αλλο, εγω χρησιμοποιω τον Seamonkey.

Η ψυκτρα του επεξεργαστη ειναι η εργοστασιακη της intel?

Δημοσ.

Επίσης μετά από 2 ωρίτσες περίπου(στο browser και youtube) έφτασαν οι θερμοκρασίες ως εξής: το max που έπιασε ο gpu ήταν 48 βαθμούς και ο cpu 63 βαθμούς.... 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...