Merijohn Δημοσ. 16 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2016 (επεξεργασμένο) θέλω να κάνω αναβάθμιση σε μητρική, επεξεργαστή και RAM και ψάχνω για μητρική Chipset: Z170. έχω τσεκάρει συμβατότητες (Intel Socket 1151, RAM DDR-4), λεφτά και όλα αυτά τα σχετικά και απλά έχω καταλήξει 2 μητρικές Gigabyte (Z170X-Gaming 3 ή Z170XP-SLI) και 2 MSI (Z170A Krait Gaming 3X ή Z170A Krait Gaming R6 Siege). (κοίταξα και Asus αλλά κάτι sabertooth και rampage, maximus ξεφεύγουν λίγο στην τιμή κι εγώ θέλω με κάτω από 200€) πάνω κάτω τα ίδια έχουν στα απλά specs που βλέπω εγώ, μικροδιαφορές όπως usb θύρες, 2 ή 3 PCI Express x16 για γραφικών που ζήτημα αν βάλω και ποτέ 2η γραφικών εγώ οπότε δεν με νοιάζει ιδιαίτερα και άλλα τέτοια. fan connectors δεν με νοιάζουν γιατί έχω fan controller. κυρίως το pc για gaming θα το έχω και απλή χρήση, Internet, ταινίες, όχι streaming ή editing. δεν έχω ασχοληθεί με overclock οπότε δεν ξέρω αν θα το επιχειρήσω ποτέ. ίσως να κάνω μόνο την γραφικών μου κάποτε που είναι και απλό να κάνεις overclock με το msi afterburner. ένα θετικό που με τράβηξε με τις gigabyte είναι ότι βλέπω αυτό το durable που έχουν πάνω και ότι στη σελίδα τους έχουν καλά rewards από reviewers. τι ξέρετε και τι προτείνετε αυτοί που ξέρετε παραπάνω από αυτά; δεκτή άμα έχετε και καμιά άλλη πρόταση για μητρική Επεξ/σία 16 Αυγούστου 2016 από Merijohn
Merijohn Δημοσ. 16 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 16 Αυγούστου 2016 Ποιο είναι το υπόλοιπο σύστημα? τροφοδοτικό EVGA SuperNOVA 750 G2, 2 SSD έναν HyperX Savage 240GB για το σύστημα και έναν Samsung 840 EVO 120GB για games, 2 HDD WD Caviar Blue x 1TB, κάρτα γραφικών Sapphire R9 290, ψύχτρα επεξεργαστή Coolermaster Hyper 212 EVO, κουτί Coolermaster N600 και 4 ανεμιστηράκια συνδεδεμένα πάνω σε fan controller, 2 να βάζουν 2 να βγάζουν.
Ghost007 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2016 προσωπικα μαρεσει η gigabyte και οτι εχω παρει μου εχει βγει καλο... αλλη μια μεση προταση ειναι αυτη https://www.skroutz.gr/s/8694745/Gigabyte-Z170-Gaming-K3.html ειναι ιδια απο οσο εχω δει με την αλλη απλα εχει ενα λιγοτερο pcie slot αν δεν σου χρειαζεται ειναι λιγο ποιο φτηνη στα 130ε ...
Merijohn Δημοσ. 16 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 16 Αυγούστου 2016 προσωπικα μαρεσει η gigabyte και οτι εχω παρει μου εχει βγει καλο... αλλη μια μεση προταση ειναι αυτη https://www.skroutz.gr/s/8694745/Gigabyte-Z170-Gaming-K3.html ειναι ιδια απο οσο εχω δει με την αλλη απλα εχει ενα λιγοτερο pcie slot αν δεν σου χρειαζεται ειναι λιγο ποιο φτηνη στα 130ε ... καλή φαίνεται. θα ήθελα να υποστηρίζει και SLI σε περίπτωση που αποφάσιζα να γυρίσω σε NVidia και βρω και φράγκα για 2η γραφικών αλλά και πάλι δεν με χαλάει. ευχαριστώ.
cpttony Δημοσ. 16 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2016 Επεξεργαστή? [...] 2 ή 3 PCI Express x16 για γραφικών που ζήτημα αν βάλω και ποτέ 2η γραφικών εγώ οπότε δεν με νοιάζει ιδιαίτερα και άλλα τέτοια. [...] δεν έχω ασχοληθεί με overclock οπότε δεν ξέρω αν θα το επιχειρήσω ποτέ. [...] Άρα τι συζητάμε για Ζ170 chipset? 1
Merijohn Δημοσ. 16 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 16 Αυγούστου 2016 Επεξεργαστή? Άρα τι συζητάμε για Ζ170 chipset? δεν με χαλάει να είναι Ζ170 σε περίπτωση που θελήσω ποτέ να κάνω overclcok γιατί έχω αρχίσει σιγά-σιγά να ασχολούμαι με αυτά και μαθαίνω
cpttony Δημοσ. 16 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2016 δεν με χαλάει να είναι Ζ170 σε περίπτωση που θελήσω ποτέ να κάνω overclcok γιατί έχω αρχίσει σιγά-σιγά να ασχολούμαι με αυτά και μαθαίνω Επεξεργαστή δεν λες! Εγώ λέω είτε αυτή ή αυτή. Εντάξει δεν υποστηρίζει SLI
Merijohn Δημοσ. 16 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 16 Αυγούστου 2016 Επεξεργαστή δεν λες! Εγώ λέω είτε αυτή ή αυτή. Εντάξει δεν υποστηρίζει SLI σόρρυ ξέχασα. λέω ή για i5 6600k ή i7 6700k. προς το τέλος του χρόνου θα αποφασίσω σίγουρα ανάλογα με τα φράγκα που θα έχω Επεξεργαστή δεν λες! Εγώ λέω είτε αυτή ή αυτή. Εντάξει δεν υποστηρίζει SLI για asrock η αλήθεια είναι ότι δεν κοίταξα καν. μόνο gigabyte, asus, msi είχα στο μυαλό. και πιο πολύ msi γτ παίρνουν όλοι
cpttony Δημοσ. 16 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2016 σόρρυ ξέχασα. λέω ή για i5 6600k ή i7 6700k. προς το τέλος του χρόνου θα αποφασίσω σίγουρα ανάλογα με τα φράγκα που θα έχω Και το ψάχνεις από τώρα? Δεν λέω, να έχεις ένα μπούσουλα, αλλά (πολύ) μακριά ακόμη. [...] κυρίως το pc για gaming θα το έχω και απλή χρήση, Internet, ταινίες, όχι streaming ή editing. [...] Tι να κάνεις τότε τον 6700Κ?
Merijohn Δημοσ. 16 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 16 Αυγούστου 2016 Και το ψάχνεις από τώρα? Δεν λέω, να έχεις ένα μπούσουλα, αλλά (πολύ) μακριά ακόμη. Tι να κάνεις τότε τον 6700Κ? ε λέω να τα έχω έτοιμα αν είναι το τι θα πάρω μην ψάχνομαι τελευταία στιγμή. και νταξ 3-4 μήνες είναι περίπου. δεν είναι και τόσο πολύ. γύρω στο Νοέμβρη λέω να τα έχω το 6700k τον θέλω για βαρύ gaming γιατί τώρα έχω έναν i5 4440 και πιστεύω ότι σύμφωνα με την δύναμη της κάρτας γραφικών μένει λίγο πίσω για να τα παίζω όλα σε ultra. άσε που μέσα στο '17 θα αλλάξω σίγουρα και κάρτα γραφικών σε κάτι πιο δυνατό. και δεν παίζει ρόλο μόνο η γραφικών απ' όσο ξέρω για φουλ επιδόσεις
cpttony Δημοσ. 16 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2016 ε λέω να τα έχω έτοιμα αν είναι το τι θα πάρω μην ψάχνομαι τελευταία στιγμή. και νταξ 3-4 μήνες είναι περίπου. δεν είναι και τόσο πολύ. γύρω στο Νοέμβρη λέω να τα έχω το 6700k τον θέλω για βαρύ gaming γιατί τώρα έχω έναν i5 4440 και πιστεύω ότι σύμφωνα με την δύναμη της κάρτας γραφικών μένει λίγο πίσω για να τα παίζω όλα σε ultra. άσε που μέσα στο '17 θα αλλάξω σίγουρα και κάρτα γραφικών σε κάτι πιο δυνατό. και δεν παίζει ρόλο μόνο η γραφικών απ' όσο ξέρω για φουλ επιδόσεις Δεν θα δεις διαφορά με τον ι7. Δεν νομίζω ότί μένει πίσω τίποτα. Ίσως ελάχιστα. 4πύρηνος είναι. Σε τι κάρτα έχεις σκοπό να πας και δεν την "σηκώνει" ο ι5.
Merijohn Δημοσ. 16 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 16 Αυγούστου 2016 Δεν θα δεις διαφορά με τον ι7. Δεν νομίζω ότί μένει πίσω τίποτα. Ίσως ελάχιστα. 4πύρηνος είναι. Σε τι κάρτα έχεις σκοπό να πας και δεν την "σηκώνει" ο ι5. μένει πίσω ο i5 4440 που έχω τώρα αλλιώς αν πάω για τον 6600k δεν θα έχω κανένα πρόβλημα πιστεύω. απλά λέω για τον i7 6700k για ακόμα περισσότερη δύναμη και για περισσότερη διάρκεια στο να παίζω games στο full στο μέλλον. και για κάρτα έλεγα ή για 980ti τώρα που έπεσαν ή 1070
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα