Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά,

Έχω μια εξτρά μπαταρία για το apc bck-ups rs 500 και θέλω να τη συντηρώ για να μη χαλάσει.

Είναι 12v 7,2Ah.

Με τι φορτιστή πρέπει να τη φορτίζω και κάθε πότε?

Ευχαριστώ πολύ

Δημοσ.

Με τη φορτιστή δεν ξέρω αλλά καλό είναι να το αποφεύγεις να παίρνεις εξτρα καθώς η μπαταρία του UPS κρατάει περίπου 2 χρόνια σε 2 χρόνια οσο και να την προσέχεις την μπαταρία εε τα τρώει τα ψωμάκια της.

Δημοσ.

Με τη φορτιστή δεν ξέρω αλλά καλό είναι να το αποφεύγεις να παίρνεις εξτρα καθώς η μπαταρία του UPS κρατάει περίπου 2 χρόνια σε 2 χρόνια οσο και να την προσέχεις την μπαταρία εε τα τρώει τα ψωμάκια της.

Όντως έχεις δίκιο, απλά μου χάρισαν τη μπαταρία, οπότε πρέπει κάπως να τη συντηρήσω για όσο μπορώ...

Το θέμα είναι τι φορτιστή πρέπει να χρησιμοποιήσω...

Δημοσ.

Αυτό που σκέφτομαι είναι ότι θα πρέπει να βρεις ακριβώς ένα μαραφετι να φορτώνει την μπαταρία με ακριβώς την ίδια τάση που δίνει το UPS αλλά δεν ξέρω αν αξίζει η ταλαιπωρία να θυμάσαι μια φορά στο χ χρόνο να την αποφορτιζεις και φορτιζεις και δεν ξερω τι

Δημοσ.

Ο πιό απλός τρόπος φόρτισης είναι με ένα τροφοδοτικό σάν αυτό, το οποίο έχει ρύθμιση 13.5 Volt, ειδικά για μπαταρίες τέτοιου τύπου:

http://www.emimikos.gr/MW3G15GS/

EDIT: Ή με φορτιστή αυτοκινήτου όπως λέει ο coolerman απο πάνω, απλά δέν το ανέφερα γιατι αυτοί συνήθως είναι πιό ακριβοί και ογκώδεις.

Γενικά όμως δέν ξέρω αν αξίζει να τη φορτίζεις περιοδικά. Η τιμή μιας καινούριας μπαταρίας είναι όσο και αυτού του φορτιστή, ενώ μπορείς να τις βρείς παντου και ανα πάσα στιγμή. Και έτσι κι αλλιώς αυτές χαλάνε μετα απο κάποια χρόνια, οπότε όταν έρθει η ώρα να τη χρησιμοποιήσεις θα είναι πεθαμένη.

Ίσως καλύτερα να τη δώσεις σε κάποιον που τη χρειάζεται άμεσα και όταν εσύ χρειαστέις να αγορασεις επιτόπου μια φρέσκια.

Δημοσ.

Φορτιστή αυτοκινήτου έχω, απλά νόμιζα οτι επειδή δίνει αρκετά ampere, καταστρέφει τη μπαταρία.

Σκέφτομαι να τη φορτίζω κάθε 2 μήνες και όσο αντέξει...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...