Προς το περιεχόμενο

Αγορά DSLR για αρχάριους...


arxyat

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα σε όλους τους φίλους...

Προσπάθησα να διαβάσω το προηγούμενα θέμα πριν ανοίξω καινούργιο και λίγο πολύ κατάλαβα ότι κάτι σε value for money για την κατηγορία που ψάχνω είναι η Nikon d3300.

Λοιπόν ψάχνουμε πακέτο για αρχαριο (θηλυ) μέχρι 600€

Λογικά θα έχουμε αρκετούς πειραματισμούς οπότε ότι πιο πλήρες (σε φακούς είδα είχε πακέτα.. ) τόσο καλύτερα..

Οπότε συνυπολογιζοντας όλα τα παραπάνω ψάχνουμε DSLR :

Φιλική στον χρήστη (αρχάριο)

Μαζεμένη διάσταση και βάρος (θηλη)

Όχι αυτοματοποιημένο μενού (εκμάθηση πειραματισμούς)

Γενικά ψάχνω κάτι που να την εισάγει ομαλά στον κόσμο της φωτογραφίας και θα τις επιτρέψει να πειραματιστεί σε διάφορα μοτίβα ...

Επεξ/σία από arxyat
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επειδη σκεφτομαι και εγω να παρω, κατα καιρους βλεπω την 5300 στα 450 μεταχειρισμενη. Δεν εχω κανει καποια κινηση επειδη δεν την βιαζομαι, αλλα σιγουρα μεχρι τον Οκτωβρη θα παρω. Αν παλι θελετε καινουργια, παιζει μεσα στο budget στα ~600 https://www.skroutz.gr/s/6732714/Nikon-D5300-Kit-AF-P-18-55-VR.html

 

Απλα αν παρετε μεταχειρισμενη, θα μπορεσετε να παρετε και ενα 2ο φακο...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για dslr θα κοιτούσα προς canon μεγαλύτερη παραμετροποίηση και αν υπάρχει επιθυμία για βίντεο είσαι ok από εστίαση και γκάμα auto focus φακών STM, σε nikon απλά το ξεχνάς στα βασικά μοντέλα κάτω από d7100.

Να επιλέξεις με βάση τους φακούς που θα χρειαστείς αν δεν πρόκειται να πας πάνω από 2 άντε 3 τότε υπάρχει και η περίπτωση των mirrorless μικρότερος όγκος/βάρος, ίδια ποιότητα, καλύτερο  βίντεο, ευκολότερη μεταφορά, παράδειγμα η sony a6000

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Α6000 με κιτ φακό για αρχή και μετά με 200€ ο κάθε φακός την τριάδα 19-30-60 που έχουν εξαιρετική οξύτητα από την sigma . Μελλοντικά αν το επιτρέπουν τα οικονομικά αγοραζεις της σειράς G ζουμ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παρε την D3300. Ειναι μια χαρα για entry level και οπως καθε entey level εχει και auto & program για καθημερινη φωτογραφηση και αρκετα καλο βιντεο. Θα βοηθησει να εξελιχθει οποιος ασχοληθει.

 

Ως δευτερος φακός για αυξημενες απαιτησεις ποιοτητας στις φωτογραφιες σου ο Nikon DX 35mm 1.8 G ειναι μονοδρομος στα 180€

 

Εαν θελεις επιπλεον zoom νομιζω οτι υπαρχουν και κιτ με 2 φακους ή κιτ με ενα φακο μεγαλυτερου zoom. Αλλα θα προτιμουσα να δωσω την διαφορα στον φακο που σου ειπα. Η διαφορα στην ποιοτητα ειναι μεγαλη.

 

Τα παραπανω ισχυουν για καποιον που πραγματικα θελει να ασχοληθει με την φωτογραφια και εχει σκοπο να επενδυσει σε χρονο και χρημα. Αλλιως η επιλογη DSLR λογω ογκου και βαρους οδηγει στο να καθεται η μηχανη στην ντουλαπα και υπαρχουν καλυτερες και σωστοτερες επιλογες.

Επεξ/σία από SeNNinhA
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...