Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σας,εδώ και 1 χρόνο είμαι κάτοχος του tplink TD-W9980 V1 ύστερα από προτροπή γνωστού άλλου φόρουμ που ειδικεύεται στα δικτυακά.

Όμως δε μπορώ να πω ότι είμαι ευχαριστημένος.

Είναι ότι πιο σάπια συσκευή έχει πέσει στα χέρια μου,και ο λόγος;Συνέχεια προβλήματα και συνέχεια μιλάω με τον ΟΤΕ για να μου πειράζει το προφιλ.

Έχω ote adsl 24,κλειδωμένος στα 12-13mb DL και 951kb UP, γυρισμένη σε fastpath.

Θα σας αναφέρω τα προβλήματα που έχω με το συγκεκριμένο:
ΥΓ1,όλες οι συσκευές του σπιτιού έχουν καρφωτές ip.
ΥΓ2,Το τηλεφωνικό δίκτυο του σπιτιού είναι καινούργιο,φτιάχτηκε πριν 2 χρόνια,και με το προηγούμενο modem δεν είχα τέτοια προβλήματα(netgear)
ΥΓ3,φοράω το τελευταίο firmware TD-W9980_V1_160125

1. Όταν κατεβάζω κάποιο torrent η γραμμή πέφτει(σβήνουν τα λαμπάκια του internet και του adsl)
  2. Όταν παίζω κάποιο online game είτε από την κονσόλα είτε από pc η γραμμή κολλάει,αποσυνδέομαι και δεν ανοίγει καμία σελίδα στον browser, και μόνο με reboot της συσκευής επανέρχεται η κανονική λειτουργία (τα λαμπάκια μένουν ανοιχτά)
  3. Κάποιες φορές χάνουν την σύνδεση του internet οι ασύρματες συσκευές που είναι συνδεδεμένες πάνω του,εγώ ενσύρματα συνεχίζω κανονικά.
  4. 2 φορές την μέρα σίγουρα θα κολλήσει η γραμμή και θα πρέπει να κάνω reboot την συσκευή για να επανέλθει.(τα λαμπάκια δε σβήνουν),το καταλαβαίνω όταν δεν ανοίγει τίποτα και χάνουν το ιντερνετ όλες μου οι συσκευές.

όλα γίνονται σε άσχετο χρόνο

Αυτά συμβαίνουν εδώ και ένα χρόνο,έχω βαρεθεί να μιλώ συνέχεια με τον ΟΤΕ για να βρίσκουμε λύσεις.

Είχαμε βρει ένα σωστό προφίλ και ρύθμιση της γραμμής,τώρα έπιασε πάλι και δε μπορώ να παίξω online με τίποτα.

Τί μπορεί να φταίει;

Να το στείλω πίσω;Έχει 3 χρόνια εγγύηση.

Πήρα τώρα μόλις και έδωσα βλάβη,γιατί συνέχεια με πετούσε από το online..

η γραμμή πριν μου κάνουν reset την γραμμή από τον ΟΤΕ.

qtsUoHq.png

η γραμμή 5 λεπτά μετά το reset

gnaz9IE.png

η γραμμή μετά από 15 λεπτά..

d72fIpP.png

έκανα reboot την συσκευή και γύρισε στην κατάσταση της 1η εικόνας +2 errors στο upload.Βασικά μέχρι να ποστάρω έφτασαν τα 4.

Όσα reboot και να κάνω την συσκευή τα errors επανέρχονται

Upstream| Downstream Current Rate
(Kbps) 952| 12028
Max Rate (Kbps) 955| 13032
SNR Margin (dB) 10.6| 10.9
Line Attenuation (dB) 12.8| 26
Errors (Pkts) 1| 6213

Επεξ/σία από xtrmsnpr
Δημοσ.

Φίλε δοκίμασε το μόνο του χωρις τηλεφψνικές συσκευές

δοκίμασε αν έχεις πριζάκι που λέει οτε να το αλλάξεις

δοκίμασε με α΄λλο ρουτερ και αν είσαι κομπλέ με το άλλο στείλτο πίσω

Δημοσ.

a.Με αλλο ρουτερ εχεις τα ιδια?

β.πριζακι οτε σπανια χρειαζεται να το πεταξεις.συνηθως κοβεις τον πυκνωτη.σε κατι πολυ παλια πριζακια του οτε που δεν εχουν κιτρινο πυκνωτη αλλα μεταλλικο μπορει να χρειαστει να κανεις αλλη πατεντα.

Δημοσ.

Ετσι το αγόρασες με το frimware 160125; Γιατι λέει For TD-W9980(UN)_V1 και άμα μπεις στο ελληνικό site έχει μέχρι το 150507. Δεν είμαι ειδικός αλλα νομίζω δεν έπρεπε να το βάλεις αυτο το frimware. Και εγώ το έχω χρόνο το (και 2 μέρες) και δουλεύει ρολόι. Και πριν βάλεις το frimware στα έκανε αυτά;

Δημοσ.

συγνώμη παιδιά ήμουν εκτός πολιτισμού,τώρα γύρισα.

το παλαιό μόντεμ υπάρχει;
η έστω κάποιο άλλο να δεις τι γίνεται με τα errors.

έχω ένα του οτε που μου είχε δώσει πριν 2 χρόνια που βαλα την σύνδεση.και ένα netgear,αλλά δεν έδειχναν έρορς.
Περιμένω να φέρει ο τοπικός οτε μοντεμ(μου είπαν είναι άλλο μοντέλο από αυτό που έδιναν παλιά) γιατί για τους τεχνικούς του οτε,το πρόβλημα είναι στο hardware και όχι στην γραμμή.Οπότε περιμένω να το πάρω και να δω αν δείχνει αυτό errors.

@poulinos

Όχι με άλλο modem δεν είχα καθόλου τέτοια προβλήματα.Τα προβλήματα τα έχω ΜΟΝΟ με το μοντεμ αυτό..

Πλέον είμαι πεπεισμένος,ότι είναι το tplink, γιατί δοκίμασα πάλι τα προηγούμενα και όλα ήταν κομπλε.

Φίλε δοκίμασε το μόνο του χωρις τηλεφψνικές συσκευές
δοκίμασε αν έχεις πριζάκι που λέει οτε να το αλλάξεις
δοκίμασε με α΄λλο ρουτερ και αν είσαι κομπλέ με το άλλο στείλτο πίσω

έχει δοκιμαστεί χωρίς τηλεφωνικές συσκευές επάνω.
Το πριζάκι οτε δε ξέρω τί είναι.

Ετσι το αγόρασες με το frimware 160125; Γιατι λέει For TD-W9980(UN)_V1 και άμα μπεις στο ελληνικό site έχει μέχρι το 150507. Δεν είμαι ειδικός αλλα νομίζω δεν έπρεπε να το βάλεις αυτο το frimware. Και εγώ το έχω χρόνο το (και 2 μέρες) και δουλεύει ρολόι. Και πριν βάλεις το frimware στα έκανε αυτά;[/size]

Δεν κοιτάω ποτέ τα ελληνικά sites από τα προϊόντα* γιατί είναι κάποια κλικ πίσω στην ενημέρωση,οπότε δε γνωρίζω.

το UN διαβάζω ότι πρόκειται για universal έκδοση.

Αλλά αν δεν έκανε,θα πετούσε μήνυμα ότι δεν είναι συμβατό ή όχι;

Δημοσ.
α.δεν σε νοιαζει υποχρεωτικα να μετραει errors>θα το δεις απο ολη την συμπεριφορα του.

εφοσον με αλλα ρουτερ παιζεις οκ και τυπικα ξαναδεστο τοτε κατι με το ρουτερ.αν εχεις τελευταιο Firmware αν το εχεις

κανει και hard reset τοτε μαλλον πισω.εκτος αν το δοκιμασεις σε αλλη γραμμη μετα να δεις μηπως ειναι θεμα συνδυασμου ρουτερ

και γραμμης.

πριζακι οτε = πριζακι που γραφει απεξω οτε και δεν τα θελουμε διοτι μεσα εχουν πυκνωτη.τα ανοιγεις και τον κοβεις.

για το firmware συνηθως δεν το δεχεται και μπορει να βγαλει μυνημα οτι δεν το περναει.σε μερικες περιπτωσεις βεβαια μπορει να σε αφησει κανονικα να κανεις downgrade.

Δημοσ.

το tp link το χω δοκιμάσει σε 4 σπίτια,με 3 διαφορετικές γραμμές,τί άλλο τέστ να το κάνω;

status update:

και με το νέο του οτε είμαι οκ,δεν είχα προβλήματα..

Ξανά έβαλα το tplink,φαίνεται να είναι οκ η γραμμή..Δεν μου κρεμάει σε τίποτα από αυτά που ανέφερα στο αρχικό ποστ..

Τα errors είναι εδώ όμως.

Το hard reset είναι υποθέτω πατώντας το κουμπί πίσω από το μόντεμ έτσι;

Το έκανα,και είχα backup τα settings του και το έκανα restore.Δεν άλλαξε κάτι με τα errors.

Το τελευταίο firmware φοράω.

Το τελευταίο firmware δεν κάνει downgrade,ήρθε για να μείνει!

Ακόμα δεν έχω καταλάβει τί είναι το πριζάκι ΟΤΕ πάντως.. :P

είναι αυτό που συνδέουμε το καλώδιο του τηλεφώνου στον τοίχο;

Δημοσ.

Ερώτημα κρίσεως.

Το firmware TD-W9980_V1_160125, το έβαλες εσύ ή το είχε η συσκευή και ποια ακριβώς έχεις (το αναφέρει στο ταμπελάκι);

Αν το έβαλες εσύ, κακώς το έκανες καθώς προορίζεται για το μοντέλο  TD-W9980(UN)_V1.

Για το TD-W9980_V1 τελευταίο είναι το TD-W9980_V1_150507.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

το tp link το χω δοκιμάσει σε 4 σπίτια,με 3 διαφορετικές γραμμές,τί άλλο τέστ να το κάνω;

status update:

και με το νέο του οτε είμαι οκ,δεν είχα προβλήματα..

Ξανά έβαλα το tplink,φαίνεται να είναι οκ η γραμμή..Δεν μου κρεμάει σε τίποτα από αυτά που ανέφερα στο αρχικό ποστ..

Τα errors είναι εδώ όμως.

Το hard reset είναι υποθέτω πατώντας το κουμπί πίσω από το μόντεμ έτσι;

Το έκανα,και είχα backup τα settings του και το έκανα restore.Δεν άλλαξε κάτι με τα errors.

Το τελευταίο firmware φοράω.

Το τελευταίο firmware δεν κάνει downgrade,ήρθε για να μείνει!

Ακόμα δεν έχω καταλάβει τί είναι το πριζάκι ΟΤΕ πάντως.. :P

είναι αυτό που συνδέουμε το καλώδιο του τηλεφώνου στον τοίχο;

Λιγο σε νοιαζει για τα errors.μπορει να ειναι και λαθος εκτος αν και με του οτε εχεις τοσα.το πριζακι του οτε ειναι ενα τηλεφωνικο πριζακι που γραφει οτε πανω.το ιδιαιτερο που εχει αυτο το πριζακι ειναι οτι εχει πισω απο το πριζακι μια αντισταση και εναν πυκνωτη.ο πυκνωτης κανει διαφορα θεματα στο ιντερνετ κυριως αλλα και στην τηλεφωνια.οι λογοι που εμπαιναν παλια ειναι αλλοι .

Ερώτημα κρίσεως.

Το firmware TD-W9980_V1_160125, το έβαλες εσύ ή το είχε η συσκευή και ποια ακριβώς έχεις (το αναφέρει στο ταμπελάκι);

Αν το έβαλες εσύ, κακώς το έκανες καθώς προορίζεται για το μοντέλο  TD-W9980(UN)_V1.

Για το TD-W9980_V1 τελευταίο είναι το TD-W9980_V1_150507.

Un=Universal?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...