doctorized Δημοσ. 15 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2016 Έχω ένα Samsung Galaxy J3 2016. Προσπαθώ να το συνδέσω με το bluetooth του αυτοκινήτου (Ford μοντέλο του 2008) και δεν μπορώ. Με το παλιό κινητό, Νοκια 6290 του 2007, μόλις ανοίξω το bluetooth, το αυτοκίνητο δίνει αμέσως το ΡΙΝ για να συνδεθεί. Με το Samsung δεν σαλεύει καθόλου. Το κινητό βλέπει το αυτοκίνητο, μόλις πατήσω να συνδεθεί μου ζητά τον κωδικό και μετά απο 2-3 δευτερόλεπτα, είτε πατήσω κάτι είτε όχι, σταματά να ζητά κωδικό λέγοντας ότι δεν είναι δυνατή η σύνδεση. Τι πρέπει να κάνω για να μπορέσω να τα συνδέσω; Το ραδιο-cd του αυτοκινήτου δεν έχει κάποιο μενού, κάποιο κουμπί για να προσπαθήσει το αυτοκίνητο να συνδεθεί με το κινητό. Από την άλλη τα 2 κινητά συνδέθηκαν αμέσως μεταξύ τους.
newsformobiles Δημοσ. 17 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2016 Ασυμβατότητα bluetooth ίσως...!? Κάποια αναβάθμιση στο κινητό προσπάθησες να κάνεις μήπως και ενημερώσει τον driver του BT?
doctorized Δημοσ. 17 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 17 Αυγούστου 2016 Ασυμβατότητα bluetooth ίσως...!? Κάποια αναβάθμιση στο κινητό προσπάθησες να κάνεις μήπως και ενημερώσει τον driver του BT? Το κινητό είναι πλήρως ενημερωμένο. Το έχω ελέγξει.
doctorized Δημοσ. 21 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 21 Αυγούστου 2016 Έχω ένα λάπτοπ μοντέλο του 2010 περίπου (ΗΡ 620). Ούτε το λάπτοπ βλέπει το κινητό ούτε το κινητό το λάπτοπ, τόσο στα windows 7 όσο και στο ubuntu linux 16.04 που είναι σε dual boot. Από την άλλη, ξέθαψα ένα πολύ παλιό USB bluetooth (τουλάχιστον 10-12 ετών παλιό) το οποίο συνέδεσα στο desktop μηχάνημά μου, τα windows 8.1 αμέσως εγκατέστησαν μόνα τους τον driver και συνδέθηκε αμέσως με το κινητό. Τι στο καλό συμβαίνει εδώ; Αν ήταν ένα γενικό θέμα ασυμβατότητας, γιατί συνδέθηκε με το παλιό κινητό και με το ακόμα πιο παλιό usb bluetooth;
turbat0s Δημοσ. 21 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2016 Δοκίμασες να συνδέσεις το κινητό σε κάποιο καινούργιο αυτοκίνητο?
doctorized Δημοσ. 21 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 21 Αυγούστου 2016 Δοκίμασες να συνδέσεις το κινητό σε κάποιο καινούργιο αυτοκίνητο? Αυτό το έχω σκεφτεί αλλά δυστυχώς το μόνο αυτοκίνητο με bluetooth που ξέρω και μπορώ να δοκιμάσω είναι το δικό μου. Κανένας συγγενής ή φίλος δεν έχει αυτοκίνητο με bluetooth.
warewolf Δημοσ. 21 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2016 Έχω ένα Samsung Galaxy J3 2016. Προσπαθώ να το συνδέσω με το bluetooth του αυτοκινήτου (Ford μοντέλο του 2008) και δεν μπορώ. Με το παλιό κινητό, Νοκια 6290 του 2007, μόλις ανοίξω το bluetooth, το αυτοκίνητο δίνει αμέσως το ΡΙΝ για να συνδεθεί. Με το Samsung δεν σαλεύει καθόλου. Το κινητό βλέπει το αυτοκίνητο, μόλις πατήσω να συνδεθεί μου ζητά τον κωδικό και μετά απο 2-3 δευτερόλεπτα, είτε πατήσω κάτι είτε όχι, σταματά να ζητά κωδικό λέγοντας ότι δεν είναι δυνατή η σύνδεση. Τι πρέπει να κάνω για να μπορέσω να τα συνδέσω; Το ραδιο-cd του αυτοκινήτου δεν έχει κάποιο μενού, κάποιο κουμπί για να προσπαθήσει το αυτοκίνητο να συνδεθεί με το κινητό. Από την άλλη τα 2 κινητά συνδέθηκαν αμέσως μεταξύ τους. Σε after market πηγες με bluetooth καποιες εταιριες (π.χ. alpine, pioneer) βγαζουν κατα καιρους firmware update για τις συσκευες τους για να αντιμετωπισουν τετοιου ειδους προβληματα. Αν η δικη σου πηγη ειναι εργοστασιακη, δες μηπως η ford εχει βγαλει καποια αναβαθμιση. Απο την στιγμη που το παλιο κινητο συνδεεται, το πιο πιθανο ειναι καποια ασυμβατοτητα με το νεο σου κινητο. Ισως το οτι εχει νεοτερο πρωτοκολλο bluetooth 4.1 να ειναι η αιτια του προβληματος. Προτεινω τα παρακατω με την εξης σειρα: 1) κανεις αυτα... 1. remove all BT devices on the Ford SYNC 2. Switch off your BT device 3. Rename your BT on your phone/device 4. Switch BT on. 5. Connect your phone/device with Ford SYNC by following the steps. 2) Aν δεν γινει κατι, αφαιρεσε τον ενα πολο της μπαταριας για λιγα λεπτα, ξανα συνδεσε της και ξανα προσπαθησε την ζευξη bluetooth. 3) Υπαρχει νεο firmware για την εργοστασιακη πηγη που ισως λυσει το προβλημα, δες το παρακατω link. ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν γνωριζω σε ποια πηγη ακριβως αναφερεται το παρακατω firmware. Θα πρεπει να εισαι ιδιαιτερα προσεκτικος αν δεν εισαι σιγουρος. Ενα τηλεφωνο στην αντιπροσωπεια ford θα βοηθουσε σε αυτη την περιπτωση. http://digiex.net/guides-reviews/guides-tutorials/14009-ford-audio-bluetooth-usb-firmware-update-november-2012-release-how-update.html
doctorized Δημοσ. 21 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 21 Αυγούστου 2016 Σε after market πηγες με bluetooth καποιες εταιριες (π.χ. alpine, pioneer) βγαζουν κατα καιρους firmware update για τις συσκευες τους για να αντιμετωπισουν τετοιου ειδους προβληματα. Αν η δικη σου πηγη ειναι εργοστασιακη, δες μηπως η ford εχει βγαλει καποια αναβαθμιση. Απο την στιγμη που το παλιο κινητο συνδεεται, το πιο πιθανο ειναι καποια ασυμβατοτητα με το νεο σου κινητο. Ισως το οτι εχει νεοτερο πρωτοκολλο bluetooth 4.1 να ειναι η αιτια του προβληματος. Προτεινω τα παρακατω με την εξης σειρα: 1) κανεις αυτα... 1. remove all BT devices on the Ford SYNC 2. Switch off your BT device 3. Rename your BT on your phone/device 4. Switch BT on. 5. Connect your phone/device with Ford SYNC by following the steps. 2) Aν δεν γινει κατι, αφαιρεσε τον ενα πολο της μπαταριας για λιγα λεπτα, ξανα συνδεσε της και ξανα προσπαθησε την ζευξη bluetooth. 3) Υπαρχει νεο firmware για την εργοστασιακη πηγη που ισως λυσει το προβλημα, δες το παρακατω link. ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν γνωριζω σε ποια πηγη ακριβως αναφερεται το παρακατω firmware. Θα πρεπει να εισαι ιδιαιτερα προσεκτικος αν δεν εισαι σιγουρος. Ενα τηλεφωνο στην αντιπροσωπεια ford θα βοηθουσε σε αυτη την περιπτωση. http://digiex.net/guides-reviews/guides-tutorials/14009-ford-audio-bluetooth-usb-firmware-update-november-2012-release-how-update.html To 1 δεν μπορεί να γίνει καθώς δεν υπάρχει Ford SYNC. Δεν το έχω δει πουθενά να αναφέρεται. Το μόνο που έχω δει είναι η επιλογή "ΒΤ ΟΝ" στο μενού του ραδιο-CD. Όταν ανοίγω το BT στο παλιό κινητό στην οθόνη του ραδιοφώνου εμφανίζεται αμέσως ο τετραψήφιος κωδικός Pin, τον δίνω στο κινητό και συνδέονται. Δεν κάνω κάτι στο αυτοκίνητο. Να φταίει το μεγάλο όνομα του κινητού ως όνομα συσκευής στο bluetooth; Θα το αλλάξω σε κάτι μικρό και θα δοκιμάσω. Το 2 το έχω κάνει και δεν βοήθησε. Όσο για το 3, θα ρωτήσω την εταιρεία με την πρώτη ευκαιρία.
doctorized Δημοσ. 22 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 22 Αυγούστου 2016 Τελικά η λύση ήταν πολύ απλή. Άλλαξα το όνομα του κινητού σε κάτι μικρότερο, από το default "Samsung Galaxy J3 (2016)" σε "Samsung". Μετά την αλλαγή η σύνδεση με το αυτοκίνητο έγινε αμέσως.
warewolf Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Τελικά η λύση ήταν πολύ απλή. Άλλαξα το όνομα του κινητού σε κάτι μικρότερο, από το default "Samsung Galaxy J3 (2016)" σε "Samsung". Μετά την αλλαγή η σύνδεση με το αυτοκίνητο έγινε αμέσως. Aρα στην ουσια επιασε η μεθοδος 1 που ανεφερα, χωρις να χρειαστει το remove ford sync. Στην ουσια με την αλλαγη ονοματος, η πηγη ειδε ενα "νεο" τηλεφωνο που προσπαθησε να συνδεθει και ξεκολλησε απο τη φλασια που ειχε φαει απο πριν. (αυτος ηταν και ο σκοπος της μεθοδου 1 που ανεφερα) Καλοδουλευτο και παλι.
doctorized Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Aρα στην ουσια επιασε η μεθοδος 1 που ανεφερα, χωρις να χρειαστει το remove ford sync. Στην ουσια με την αλλαγη ονοματος, η πηγη ειδε ενα "νεο" τηλεφωνο που προσπαθησε να συνδεθει και ξεκολλησε απο τη φλασια που ειχε φαει απο πριν. (αυτος ηταν και ο σκοπος της μεθοδου 1 που ανεφερα) Καλοδουλευτο και παλι. Σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου. Σκέφτομαι να κάνω ένα τεστ με την πρώτη ευκαιρία. Να αρχίσω να μεγαλώνω το όνομα του κινητού και να δω μέχρι πότε θα μπορεί να συνθεθεί με το αμάξι. Σε 2 παλιά κινητά που έχω, στο ένα το όνομα μπορεί να φτάσει τους 30 χαρακτήρες και στο άλλο τους 23. Μετά δεν επιτρέπουν πληκτρολόγηση. Κανένα όμως δεν είχε όνομα μεγαλύτερο από 10 χαρακτήρες. Θέλω να δω όταν θα τα φράσω στο max αν θα μπορεί να συνδεθεί και πάλι και μαζί τους.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα