Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αυτο που ξερω οτι ισχυει και μπορει να παικτει μαλακια ειναι οτι ναι μεν εχουν την ιδια δραστικη ουσια αλλα πολλες φορες οχι στην ιδια περιεκτηκοτητα οποτε μπορει να παιρνεις ενα γενοσημο οπως το γνησιο αλλα τελικα να θελεις να παρεις 2.

Ναι κι εκεί η συνταγή θα λέει πάρε 2.

• Απαντ. 61
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ναι κι εκεί η συνταγή θα λέει πάρε 2.

Εσυ δικιο εχεις αλλα υπαρχουν πολλοι ξερολες που δεν κοιταν την συνταγη και νομιζουν οτι πρεπει να παιρνουν το νεο φαρμακο οπως το παλιο.

Δημοσ.

Είναι δουλειά του φαρμακοποιού που σέβεται τον εαυτό του να εξηγήσει τις δόσεις και τη συχνότητα.

(Δεν έχω δει κανέναν που να μη τα γράφει έστω στο κουτί).

Δημοσ.

Δε θα μπω σε λογική να γράψω έκθεση ιδεών. Είναι η επιστημονική μου άποψη ότι υπάρχουν ασάφειες. Μπορώ να το κάνω αλλά δεν θα το κάνω. Όπως κι αυτός δεν έχει σωστές πηγές και απλά αναφέρει σε παζλ άρθρα άλλων. 

(θα πω μόνο ότι το +25-20% δεν ισχύει για την Ευρώπη που παίζει -10-11% ενώ υπάρχουν στατιστικά 10ετίας που δείχνουν μέση διαφορά 3.5%. Το 3.5% είναι αντίστοιχο με τη διαφορά μεταξύ παρτίδας original φαρμάκου και άλλης παρτίδα original φαρμάκου*)

*http://www.ema.europa.eu/docs/en_GB/document_library/Scientific_guideline/2010/01/WC500070039.pdf

Πάρε μια πολύ όμορφη ανασκόπηση που περιλαμβάνει και τη δική σου θέση μέσα. Είναι για την Ιρλανδία:

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3579676/

Μην την διαβάσεις ως ουδέτερη δεν είναι. 

Επίσης, δεν αναμένω να μην υπάρχουν μελέτες προς το αντίθετο, ότι τα γενόσημα είναι επικίνδυνα δλδ, αλλά μπορώ να αξιολογήσω το σύνολο της βιβλιογραφίας και εκεί τα αποτελέσματα είναι συντριπτικά. Επίσης, πρέπει να εκπαιδευτούν οι ασθενείς και οι γιατροί. 

Οι διαφορές μεταξύ γενοσήμων φαρμάκων ειδικά σε κατηγορίες που η βιοδιαθεσιμότητα επηρεάζει άρδην την ποιότητα του φαρμάκου είναι ελάχιστες. 

Δες και αυτή τη μελέτη που αναφέρει για 10% και κάτω γενικά μεταξύ γενοσήμου και original. Αν ανοίξεις το άρθρο θα δεις και κατηγοριοποίηση και ποσοστό κάτω από 5% μεταξύ γενοσήμων. 

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19776300/

Τέλος όλες οι χώρες έχουν γενόσημα. Στις πιο πολλές υπάρχει η λογική του κουτιού χωρίς ετικέτα. Στην Αμερική το 80% είναι γενόσημα. (στο διάγραμμα παρακάτω η κίτρινες στήλες είναι τα ποσοστά χρήσης γενοσήμων στην Ευρώπη, μάντεψε ποιοι είναι τελευταίοι...)

Volume-1-2012-Issue-1-ReviewArticle-Simo

Όλα τα φάρμακα που κυκλοφορούν στην αγορά δε θα σε σκοτώσουν εν δυνάμει. Αν τα παίρνεις όπως να ναι βέβαια....

Δεν θα πω ότι τα διάβασα τα λινκς όλα, γιατί θα έπρεπε να διαβάζω ως το πρωί.

Με τα γρήγορα ξεφυλλίσματα όμως, δεν νομίζω να λένε και κάτι το διαφορετικό βλέποντας ότι κυμαίνονται από 80%-115% και στην Αμερική και στην Ευρώπη.

Και όποιες συγκρίσεις στα λινκς έχουν γίνει δεν έχουν γίνει σε όλα τα γενόσημα που κυκλοφορούν σε Ευρώπη και Αμερική.

Και όπως έχεις ήδη πει, και τα λινκς επίσης, τα συμφέροντα που παίζονται είναι μεγάλα.

Αλλά συμφέροντα μεγάλα δεν παίζονται μόνο από τις φαρμακευτικές των πρωτότυπων, παίζονται και από τις φαρμακευτικές των γενόσημων.

Και εκεί που υποψιάζεσαι ότι κάτι συμβαίνει, δεν είναι μόνο στην προσωπική εμπειρία που ίσως έχεις από κάποιο φάρμακο που άλλαξες, αλλά του πόσο επιμένουν να σε πείσουν ότι είναι ακριβώς το ίδιο το γενόσημο με το πρωτότυπο.

Ένα google search να κάνεις, διαφορά γενόσημου με πρωτότυπο σε οποιαδήποτε γλώσσα θα βρεις εκατομμύρια αποτελέσματα να λένε ότι είναι ακριβώς το ίδιο με την μοναδική διαφορά στην τιμή.

Ακριβώς το ίδιο ένα φάρμακο που έχει άλλη μορφή, άλλη γεύση, άλλη σύσταση, και που η δραστική ουσία μπορεί να διαφέρει από -80%-+115%, με αυτήν την λογική ο άνθρωπος με τον χιμπατζή είναι το ίδιο ζώο αφού διαφέρουν οπτικά αλλά έχουν κοινό το 99% του DNA.

Τουλάχιστον το οικονομικό επιχείρημα δεν στέκει, γιατί όσα είναι τα συμφέροντα των εταιριών που παράγουν τα πρωτότυπα, άλλα τόσα (μην πω και περισσότερα) είναι των εταιριών που παράγουν γενόσημα.

Και άμα το πάρουμε και από την άλλη, γιατί ο καταναλωτής να πρέπει να υποστηρίζει εταιρίες που η μόνη τους δουλειά είναι η αντιγραφή και το κέρδος, αντί να υποστηρίξει εταιρίες που ρίχνουν χρήμα και ανθρώπινο δυναμικό, aka δουλειές, στην έρευνα και παραγωγή νέων φαρμακευτικών ουσιών;

Γιατί η πλειοψηφία των εταιριών που παράγουν γενόσημα δεν έχουν ρίξει ούτε σεντ στην έρευνα.

Διάψευσέ με αν σε περίπτωση κάνω λάθος.

Είναι δουλειά του φαρμακοποιού που σέβεται τον εαυτό του να εξηγήσει τις δόσεις και τη συχνότητα.

(Δεν έχω δει κανέναν που να μη τα γράφει έστω στο κουτί).

Του φαρμακοποιού, όχι του γιατρού που σε επιβλέπει...

Μάλιστα...

Μήπως να πάμε σε φαρμακοποιούς και για διαγνώσεις;

Καμιά εγχείριση πρόχειρη την βγάζουν και αυτήν πέρα;

Δημοσ.

Δεν θα πω ότι τα διάβασα τα λινκς όλα, γιατί θα έπρεπε να διαβάζω ως το πρωί.

Με τα γρήγορα ξεφυλλίσματα όμως, δεν νομίζω να λένε και κάτι το διαφορετικό βλέποντας ότι κυμαίνονται από 80%-115% και στην Αμερική και στην Ευρώπη.

Και όποιες συγκρίσεις στα λινκς έχουν γίνει δεν έχουν γίνει σε όλα τα γενόσημα που κυκλοφορούν σε Ευρώπη και Αμερική.

Και όπως έχεις ήδη πει, και τα λινκς επίσης, τα συμφέροντα που παίζονται είναι μεγάλα.

Αλλά συμφέροντα μεγάλα δεν παίζονται μόνο από τις φαρμακευτικές των πρωτότυπων, παίζονται και από τις φαρμακευτικές των γενόσημων.

Και εκεί που υποψιάζεσαι ότι κάτι συμβαίνει, δεν είναι μόνο στην προσωπική εμπειρία που ίσως έχεις από κάποιο φάρμακο που άλλαξες, αλλά του πόσο επιμένουν να σε πείσουν ότι είναι ακριβώς το ίδιο το γενόσημο με το πρωτότυπο.

Ένα google search να κάνεις, διαφορά γενόσημου με πρωτότυπο σε οποιαδήποτε γλώσσα θα βρεις εκατομμύρια αποτελέσματα να λένε ότι είναι ακριβώς το ίδιο με την μοναδική διαφορά στην τιμή.

Ακριβώς το ίδιο ένα φάρμακο που έχει άλλη μορφή, άλλη γεύση, άλλη σύσταση, και που η δραστική ουσία μπορεί να διαφέρει από -80%-+115%, με αυτήν την λογική ο άνθρωπος με τον χιμπατζή είναι το ίδιο ζώο αφού διαφέρουν οπτικά αλλά έχουν κοινό το 99% του DNA.

Τουλάχιστον το οικονομικό επιχείρημα δεν στέκει, γιατί όσα είναι τα συμφέροντα των εταιριών που παράγουν τα πρωτότυπα, άλλα τόσα (μην πω και περισσότερα) είναι των εταιριών που παράγουν γενόσημα.

Και άμα το πάρουμε και από την άλλη, γιατί ο καταναλωτής να πρέπει να υποστηρίζει εταιρίες που η μόνη τους δουλειά είναι η αντιγραφή και το κέρδος, αντί να υποστηρίξει εταιρίες που ρίχνουν χρήμα και ανθρώπινο δυναμικό, aka δουλειές, στην έρευνα και παραγωγή νέων φαρμακευτικών ουσιών;

Γιατί η πλειοψηφία των εταιριών που παράγουν γενόσημα δεν έχουν ρίξει ούτε σεντ στην έρευνα.

Διάψευσέ με αν σε περίπτωση κάνω λάθος.

Τα γενοσημα παράγονται με έρευνα από τις εταιρίες δε τους δίνουν την συνταγή.

Πέρα από αυτό η αναλογία σου με τον χιμπαντζή είναι λάθος.

Δεν διάβασες ούτε ένα από αυτά που έβαλα και φαίνεται. Στην Ευρώπη παίζει μικρότερη διακυμάνση (και περιλαμβάνονται εκατονταδες και σίγουρα τα πιο γνωστά φάρμακα) και οι έρευνες που έβαλα είναι δημοσιευμένες σε έγκριτα περιοδικά. Ότι άλλο κι αν πω δε θα το καταλάβεις γιατί δεν έχεις το κατάλληλο υπόβαθρο όπως κι εγώ δε το έχω στα οικονομικά, στη μηχανική κλπ.

Απλά εμπιστευσου έναν καλά εκπαιδευμένα ιατρό για τη θεραπεία σου και ζήσε με τις επιλογές σου αλλά μην παίζεις τον /την ειδική και παραπληροφορείς τον κόσμο, χωρίς πηγές και χωρίς γνώσεις ή έστω πρακτική εμπειρία σε ασθενείς σου (που κι αυτή μη αποδεκτή είναι).

Του φαρμακοποιού, όχι του γιατρού που σε επιβλέπει...

Μάλιστα...

Μήπως να πάμε σε φαρμακοποιούς και για διαγνώσεις;

Καμιά εγχείριση πρόχειρη την βγάζουν και αυτήν πέρα;

Ο γιατρός συνταγογραφεί την ουσία και την δόση σε mg. Έχει την ευθύνη και ενημερώνει για τη λήψη και τις παρενέργειες.

Ο φαρμακοποιός έχει την ευθύνη να ενημερώσει για την λήψη του συγκεκριμένου σκευάσματος και την συχνότητα δηλαδή να ερμηνεύσει την συνταγή.

Ο φαρμακοποιός δεν είναι ένας πωλητής απλά έχει ευθύνες και κώδικα λειτουργίας όπως όλοι οι επιστήμονες υγείας. Παρόλο που τα τελευταία χρόνια πουλάνε καλλυντικά κ.α. αυτό δεν υποβιβάζει σε καμία περίπτωση τη λειτουργία τους σε ένα σύστημα υγείας.

• Like 3
Δημοσ.

Τα γενοσημα παράγονται με έρευνα από τις εταιρίες δε τους δίνουν την συνταγή.

Λεφτά για έρευνα σε κάτι καινούργιο εννοώ, σε κάτι που θα ωφελήσει ανθρώπους που χωρίς αυτό πεθαίνουν εννοώ, όχι έρευνα σε κάτι που ήδη υπάρχει/ουν υποκατάστατο/α.

Πέρα από αυτό η αναλογία σου με τον χιμπαντζή είναι λάθος.

Δεν διάβασες ούτε ένα από αυτά που έβαλα και φαίνεται. Στην Ευρώπη παίζει μικρότερη διακυμάνση (και περιλαμβάνονται εκατονταδες και σίγουρα τα πιο γνωστά φάρμακα) και οι έρευνες που έβαλα είναι δημοσιευμένες σε έγκριτα περιοδικά. Ότι άλλο κι αν πω δε θα το καταλάβεις γιατί δεν έχεις το κατάλληλο υπόβαθρο όπως κι εγώ δε το έχω στα οικονομικά, στη μηχανική κλπ.

Απλά εμπιστευσου έναν καλά εκπαιδευμένα ιατρό για τη θεραπεία σου και ζήσε με τις επιλογές σου αλλά μην παίζεις τον /την ειδική και παραπληροφορείς τον κόσμο, χωρίς πηγές και χωρίς γνώσεις ή έστω πρακτική εμπειρία σε ασθενείς σου (που κι αυτή μη αποδεκτή είναι).

Εγώ πάντως διάβασα ότι οι ίδιες τιμές είναι και οι αποδεκτές στην Ευρώπη.

Οπότε το γενόσημο που θα θελήσω να πάρω δεν έχω ιδέα, αν όπως ισχυρίζεσαι, είναι στα φάρμακα με τις μικρότερες διακυμάνσεις, εκτός κι αν νομίζεις ότι ο ασθενής είναι υποχρεωμένος να κάθεται να ψάχνει έρευνες και στοιχεία ή να πάει να πληρώσει από την τσέπη του έρευνα για να ξέρει την διαφορά.

Και το είπα από τα πρώτα μηνύματά μου, το μεγάλο πρόβλημα δεν είναι τόσο στη διαφορά πρωτότυπου με γενόσημου, αλλά γενόσημου με άλλο γενόσημο, που στην χειρότερη αν το ένα γενόσημο έχει 80% ομοιότητα δραστικής ουσίας με το πρωτότυπο υπάρχει η περίπτωση το δεύτερο γενόσημο να είναι στο +115%, κάτι που κάνει τη διαφορά των δύο γενοσήμων στο 35%. Η χειρολτερη των περιπτώσεων.

Και όσες έρευνες και αν μου μοστράρουν μεταξύ πρωτοτύπων/γενοσήμων, αναρωτιέμαι πότε οι ίδιοι θα κάνουν τις ίδιες έρευνες ανάμεσα στα διάφορα γενόσημα που κυκλοφορούν.

Ο γιατρός συνταγογραφεί την ουσία και την δόση σε mg. Έχει την ευθύνη και ενημερώνει για τη λήψη και τις παρενέργειες.

Ο φαρμακοποιός έχει την ευθύνη να ενημερώσει για την λήψη του συγκεκριμένου σκευάσματος και την συχνότητα δηλαδή να ερμηνεύσει την συνταγή.

Ο φαρμακοποιός δεν είναι ένας πωλητής απλά έχει ευθύνες και κώδικα λειτουργίας όπως όλοι οι επιστήμονες υγείας. Παρόλο που τα τελευταία χρόνια πουλάνε καλλυντικά κ.α. αυτό δεν υποβιβάζει σε καμία περίπτωση τη λειτουργία τους σε ένα σύστημα υγείας.

Ο φαρμακοποιός δεν έχει ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΔΟΥΛΕΙΑ να επέμβει στη συχνότητα της λήψεως των σκευασμάτων που έχει συνταγογραφήσει ένας γιατρός.

Έχεις δει πολλούς γιατρούς να συνταγογραφούν ουσία; Φάρμακο συνταγογραφούν όλοι και δοσολογία.

Δημοσ.

Άρα δεν μπορεί πχ ένας γιατρός να έχει πάρε δώσε με φαρμακευτική για να προωθεί τα δικά της πρωτότυπα και να θάβει τα γενόσημα?

Μπλακ χιουμορ κανεις φιλε μου? τα γενοσημα ειναι θαμμενα απο μονα τους. Σε υποχρεωνουν να τα παρεις, αλλιως κανεις δε θα τα προτιμουσε.

Δημοσ.

Δεν έχεις ιδέα. Επίσης δεν διαβάζεις αυτά που γράφω (που έγραψα να επέμβει στη συχνότητα ο φαρμακοποιός; να ενημερώσει έγραψα), οπότε και για το καλό του φόρουμ σταματώ εδώ.

Σε όλα αυτά που γράφεις έχω ήδη απαντήσει. Εγώ βάλει λινκ και σου έχουν απαντήσει κι άλλοι. Επίσης σου απάντησα ότι η μέση πραγματική διάφορα που έχει βρεθεί με έρευνα είναι περίπου 3.5%. Επιμένεις όμως και δεν έχω λόγο να σου αλλάξω τη γνώμη. Όποιος θέλει να ενημερωθεί από τις πηγές που έβαλα είναι ελεύθερος να το κάνει. Όποιος θέλει να διαβάσει αυτό που έβαλες το ίδιο. Να μου αλλάξεις τη γνώμη δεν παίζει κι ούτε κι εγώ τη δική σου. Ελπίζω απλά ο γιατρός σου να είναι ενημερωμένος και να σε κατευθύνει σωστά και να μην παίρνεις φάρμακα μόνος/η σου.

Μπλακ χιουμορ κανεις φιλε μου? τα γενοσημα ειναι θαμμενα απο μονα τους. Σε υποχρεωνουν να τα παρεις, αλλιως κανεις δε θα τα προτιμουσε.

Μόνο στην Ελλάδα την Ιρλανδια και την Ελβετία.

Αλλού μία χαρά τα παίρνουν χωρίς να ερωτηθούν μεγάλα μέρη του πληθυσμού. Σε χώρες πιο εύρωστες οικονομικά χωρίς ανάγκη για οικονομία, με πιο καλά συστήματα υγείας.

Over and out από εμένα μία και καλή.

Δημοσ.

Δεν έχεις ιδέα. Επίσης δεν διαβάζεις αυτά που γράφω (που έγραψα να επέμβει στη συχνότητα ο φαρμακοποιός; να ενημερώσει έγραψα), οπότε και για το καλό του φόρουμ σταματώ εδώ.

Σε όλα αυτά που γράφεις έχω ήδη απαντήσει. Εγώ βάλει λινκ και σου έχουν απαντήσει κι άλλοι. Επίσης σου απάντησα ότι η μέση πραγματική διάφορα που έχει βρεθεί με έρευνα είναι περίπου 3.5%. Επιμένεις όμως και δεν έχω λόγο να σου αλλάξω τη γνώμη. Όποιος θέλει να ενημερωθεί από τις πηγές που έβαλα είναι ελεύθερος να το κάνει. Όποιος θέλει να διαβάσει αυτό που έβαλες το ίδιο. Να μου αλλάξεις τη γνώμη δεν παίζει κι ούτε κι εγώ τη δική σου. Ελπίζω απλά ο γιατρός σου να είναι ενημερωμένος και να σε κατευθύνει σωστά και να μην παίρνεις φάρμακα μόνος/η σου.

Αλλού μία χαρά τα παίρνουν χωρίς να ερωτηθούν μεγάλα μέρη του πληθυσμού. Σε χώρες πιο εύρωστες οικονομικά χωρίς ανάγκη για οικονομία, με πιο καλά συστήματα υγείας.

Over and out από εμένα μία και καλή.

Ναι, είδα και στο Βέλγιο που δεν σε υποχρεώνουν και που το σύστημα υγείας τους είναι από τα καλύτερα στην ευρώπη.

Μέχρι και application για apple/android έβγαλαν να κάνουν τους ανθρώπους να ψάχνουν γενόσημα στο φάρμακο που παίρνουν, στην προσπάθειά τους να τα προωθήσουν μιλώντας πάντα και μόνο για την μόνη απολύτως διαφορά που έχουν στην τιμή και σε τίποτα άλλο..

Και μίλησες για ερμηνεία της συνταγής από τον φαρμακοποιό.

Η μοναδική ερμηνεία που είναι υποχρεωμένος να κάνει ο φαρμακοποιός, και που είναι αποδεχτή, είναι η ερμηνεία του γραφικού χαρακτήρα του γιατρού. Οποιαδήποτε άλλη ερμηνεία δεν επιτρέπεται.

Απλά αντιγράφει την διαταγή του γιαυρού και την υπανθυμίζει στον ασθενή, γράφοντάς την πάνω στη συσκευασία. Αυτή και μόνο είναι η δουλειά του.

Τεσπα, ελπίζω τουλάχιστον να συμφωνούμε σ'αυτό και να ήταν απλώς λάθος κατανόηση δική μου στα γραφόμενά σου.

Δημοσ.

Γενοσημο = Το σημαινον φαρμακο που γεννιεται απο καποιο γνησιο.

Επειδη η μητερα που μας γενναει ειναι παντα γνησια. Το γενοσημο φαρμακο εχει τις ιδιοτητες του γνησιου.

Δημοσ.

Γενοσημο = Το σημαινον φαρμακο που γεννιεται απο καποιο γνησιο.

Επειδη η μητερα που μας γενναει ειναι παντα γνησια. Το γενοσημο φαρμακο εχει τις ιδιοτητες του γνησιου.

Καμιά σχέση με την γέννα, θα είχε δυο ν.

Γενικού σήματος, γενικής σήμανσης ή κάτι παρόμοιο, από εκεί προέρχεται μάλλον η ετυμολογία.

Επίσης, υπάρχουν και οι παρένθετες μητέρες...

Δημοσ.

ειμαι υπερ των γενοσημων φαρμακων αρκει να κανουν οντως την ιδια δουλεια

μιας και αναφερθηκε, το Mypirocin-target δυστυχως ΔΕΝ ειναι το ιδιο αποτελεσματικη με τη bactroban. δε ξερω γιατι σταματησε να κυκλοφορει η τελευταια, αλλα η bactrocin ειναι σχεδον το ιδιο καλη. η target δεν..

• Super Moderators
Δημοσ.

Με κάλυψε...

Δημοσ.

Εγω οποτε εχω την ευκαιρια δοκιμαζω πανω μου γενοσημα. Παντα ζηταω από γιατρους να μου συνταγογραφουν με δραστικη και παντα στο φαρμακειο ζηταω φαρμακα με δραστικη και όχι με εμπορικη ονομασια. Μου προτεινουν και μετα διαλεγω κυριως με βαση τη γραφιστικη του πακετου ^_^ θεωρω ότι εταιρια που σεβεται τον εαυτο της δεν τσιγκουνευεται γραφιστα.
Χρησιμοποιώ πολλα γενοσημα μινοξιδιλης πχ για την τριχοπτωση και εχουν διαφορες μεταξυ τους. Με φιλους που εχουμε συζητησει δεν εχουμε κοινα πορισματα, αλλιως καθεται στον καθενα. Οποτε δεν είναι καν απολυτο το αν τα γενοσημα είναι "καλα" η "κακα".

• 6 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Το νημα ειναι παλιο, αλλα ελα που η ιστορια κανει κυκλους και ειναι παλι επικαιρο!

Με την τωρινη ελλειψη φαρμακων στην αγορα, φροντισαν καποιοι, να ειναι στην επικαιροτητα....τα...ποια αλλα...τα γενοσημα ντε!

Ειναι αρκετα χρονια στην αγορα ομως πλεον, για να εχει γινει (ευτυχως ή δυστυχως;) live 'πειραμα', απο εκτεταμενη χρηση τους στον γενικο πληθυσμο.

Στα χρονια που περασαν, οσοι χρησιμοποιησατε γενοσημα εναντι αλλων φαρμακων, ποια ηταν η εμπειρια σας, θετική ή αρνητικη;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...