Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 61
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δεν παίζει αυτό που λες απλά. Τυχαίο γεγονός. Τα γενοσημα με τα πρωτότυπα φάρμακα έχουν ακριβώς την λειτουργία στην ίδια δόση. Δεν έχει νόημα να κάτσω να σου εξηγήσω πως γίνεται δεκτό ένα γενοσημο αλλά μπορείς μόνος σου να το βρεις με ένα από googlαρισμα.

Ναι, κι εγώ για τον ίδιο ακριβώς λόγο ότι βαριέμαι να γράφω τα αυτονόητα, (αυτονόητα γιατί βαριέστε κάποιοι να ψάξετε αναλυτικά) ένα λινκ που αναλύει πολύ καλά την κατάσταση, είναι και στα ελληνικά

http://gerogriniaris.blogspot.be/2012/03/blog-post_04.html

Οχι τοτε το προβλημα το μοιραζόταν και αυτος που αλλαζε "καθε δεκα μερες" το ενα εμπορικο σκευασμα με αλλο και δεν εμενε στο Χ σκευασμα στα 10 ή 5 ή πχ 2.5 mg.

Αλλα καπου μπαζει η ιστορια.

Φυσικά και μπάζει η ιστορία, μέσα στον εγκέφαλό σου όμως, γιατί από μόνη σου συμπεραίνεις ότι σε μια χρόνια ασθένεια (στην περίπτωση του πατέρα μου πάνω από 25 χρόνια) η αλλαγή φαρμάκων γινόταν κάθε δέκα μέρες.

Για εξέταση του αίματος, αναγκαστική, κάθε δεκαήμερο μίλησα επί χρόνια, δεν είπα ότι άλλαζε ο ίδιος το φάρμακο ανά δεκαήμερο!

Και όταν έχεις την εμπειρία των εξετάσεων κάθε δεκαημέρου για 4 πχ συνεχόμενα χρόνια και αλλάξεις φάρμακο και στην επόμενη εξέταση βλέπεις διαφορά, ε κάτι συμβαίνει. Και όταν γίνεται σε κάθε αλλαγή, τότε συμβαίνει στα σίγουρα κάτι που δεν έχι να κάνει κε την διατροφή και τρόπο ζωής σου.

Δημοσ.

Τα γενοσημα φάρμακα είναι ακριβώς το ίδιο με τα μη γενοσημα.

Δηλαδη αν ηταν να επιλεξεις γενοσημα και μη γενοσημα στην ιδια τιμη, θα επελεγες τα γενοσημα?

Αυτα οπου λενε οτι φτιαχνονται στις χωρες του τριτου κοσμου δε σε ανησυχει?

Δημοσ.

Τα γενόσημα είναι σαβούρα. Έπαθα και έμαθα. Όποιος λέει ότι είναι ίδια χωρίς προσωπική εμπειρία απλά βαυκαλίζεται.

Αυτή είναι η γνώμη μου και ας πάει να ρωτήσει γνωστό του γιατρό η φαρμακοποιό .

Δεν ξανά μπαίνω στο νήμα

Οκ, εγώ όταν είχα πάθει γαστρεντερίτιδα πριν 2 έτη, ο γαστρεντερολόγος μου έγραψε να αγοράσω το κανονικό φάρμακο αλλά μου είπε οτι αν θέλω μπορώ να αγοράσω και το γενόσημο που είναι φθηνότερο και είναι πολύ καλό. Εγώ πήρα το κανονικό αφού δεν υπήρχε καμιά σημαντική διαφορά στην τιμή των δύο.

Ναι, κι εγώ για τον ίδιο ακριβώς λόγο ότι βαριέμαι να γράφω τα αυτονόητα, (αυτονόητα γιατί βαριέστε κάποιοι να ψάξετε αναλυτικά) ένα λινκ που αναλύει πολύ καλά την κατάσταση, είναι και στα ελληνικά

http://gerogriniaris.blogspot.be/2012/03/blog-post_04.html

Φυσικά και μπάζει η ιστορία, μέσα στον εγκέφαλό σου όμως, γιατί από μόνη σου συμπεραίνεις ότι σε μια χρόνια ασθένεια (στην περίπτωση του πατέρα μου πάνω από 25 χρόνια) η αλλαγή φαρμάκων γινόταν κάθε δέκα μέρες.

Για εξέταση του αίματος, αναγκαστική, κάθε δεκαήμερο μίλησα επί χρόνια, δεν είπα ότι άλλαζε ο ίδιος το φάρμακο ανά δεκαήμερο!

Και όταν έχεις την εμπειρία των εξετάσεων κάθε δεκαημέρου για 4 πχ συνεχόμενα χρόνια και αλλάξεις φάρμακο και στην επόμενη εξέταση βλέπεις διαφορά, ε κάτι συμβαίνει. Και όταν γίνεται σε κάθε αλλαγή, τότε συμβαίνει στα σίγουρα κάτι που δεν έχι να κάνει κε την διατροφή και τρόπο ζωής σου.

Η κλασσική zianna του adslgr, τώρα και στο insomnia.

Όσο για το blog που πρότεινες, απλά γελάμε.

Δημοσ.

Οκ, εγώ όταν είχα πάθει γαστρεντερίτιδα πριν 2 έτη, ο γαστρεντερολόγος μου έγραψε να αγοράσω το κανονικό φάρμακο αλλά μου είπε οτι αν θέλω μπορώ να αγοράσω και το γενόσημο που είναι φθηνότερο και είναι πολύ καλό. Εγώ πήρα το κανονικό αφού δεν υπήρχε καμιά σημαντική διαφορά στην τιμή των δύο.

Η κλασσική zianna του adslgr, τώρα και insomnia.

Όσο για το blog που πρότεινες, απλά γελάμε.

Το διάβασες το λινκ ή απλά είδες blog και προσπέρασες;

Αν τύχει να το τιμήσεις, διάβασε και τις πηγές που δίνει στα λινκς που ποστάρει.

Βλέπω επαναλαμβάνεσαι στα διαμαντάκια και σε αυτό το φόρουμ..

Δημοσ.

Ναι, γιατί ήξερε ο μπαμπάς μου τι ήταν πρωτότυπο και τι γενόσημο και έκλεβε στις εξετάσεις αίματος κάθε φορά που άλλαζε φάρμακο.

Το αντίθετο μάλιστα, ήταν και χαρούμενος γιατί στοίχιζε λιγότερο.

Με την εμπειρία καταλάβαμε τι συμβαίνει, δεν μας είπε κάποιος,

Αντιπηκτική εξέταση έκανε κάθε δέκα μέρες, όταν άλλαζε το φάρμακο πάντα άλλαζαν τα αποτελέσματα και έπρεπε να προσαρμόσει ανάλογα την διατροφή του σε τροφές που πήζουν τα αίμα.

Είτε μεγάλη σύμπτωση λέμε, είτε μας έπαιζε παιχνιδάκια το εργαστήριο μαντεύοντας ότι έχει αλλάξει φάρμακο.

Γιατί αποφεύγεις να μας πεις σε ποιο φάρμακο αναφέρεσαι ? Έχοντας κάποια στοιχειώδη γνώση, μου ακούγονται πολύ περίεργα αυτά που περιγράφεις. Το μόνο αντιπηκτικό που επηρεάζεται από την τροφή είναι η ασενοκουμαρόλη, η οποία δεν κυκλοφορεί σε γενόσημο μιας και κοστίζει ελάχιστα ευρώ. Ή η βαρφαρίνη, αλλά δεν την γράφει σχεδόν κανείς στην Ελλάδα.

Δημοσ.

Δηλαδη αν ηταν να επιλεξεις γενοσημα και μη γενοσημα στην ιδια τιμη, θα επελεγες τα γενοσημα?

Αυτα οπου λενε οτι φτιαχνονται στις χωρες του τριτου κοσμου δε σε ανησυχει?

Πολλά από τα γενόσημα που κυκλοφορούν στην Ελλάδα παρασκευάζονται στην Ελλάδα από ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες. Από εκεί και πέρα και για να απαντήσω όχι δε θα με πείραζε να πάρω γενόσημο με την έγκριση του ΕΟΦ. 

Επίσης, το άρθρο που πρόσθεσαν παραπάνω έχει πολλές ανακρίβειες. 

Όπως έγραψα πιο πάνω ένα γενόσημο με ένα άλλο μπορεί να έχουν διαφορά 20% (αν και αυτό είναι το ανώτατο όριο). Κατά τα άλλα με το πρωτότυπο έχουν 10% μαξ ειδικά για τα φάρμακα που αυτή η διαφορά θα ήταν σημαντική πέφτει κι άλλο. 

Στις περισσότερες χώρες του εξωτερικού σου δίνουν στο φαρμακείο unlabeled κουτί (σαν αυτά των φιλμ ένα πράγμα), με χάπια. Το τι σου έδωσε το ξέρει μόνο ο φαρμακοποιός. Δλδ αυτοί χαζοί είναι ή έχεις εσύ καλύτερους γιατρούς από τους Αμερικανούς και τους Εγκλέζους ή πιο ευαίσθητους ασθενείς; 

Όλα τα άλλα είναι marketing. 

• Like 1
Δημοσ.

Γιατί αποφεύγεις να μας πεις σε ποιο φάρμακο αναφέρεσαι ? Έχοντας κάποια στοιχειώδη γνώση, μου ακούγονται πολύ περίεργα αυτά που περιγράφεις. Το μόνο αντιπηκτικό που επηρεάζεται από την τροφή είναι η ασενοκουμαρόλη, η οποία δεν κυκλοφορεί σε γενόσημο μιας και κοστίζει ελάχιστα ευρώ. Ή η βαρφαρίνη, αλλά δεν την γράφει σχεδόν κανείς στην Ελλάδα.

Ο μπαμπάς έχει πεθάνει κάτι χρόνια και δεν ήταν Ελλάδα. Τα φάρμακα δεν τα θυμάμαι, πολύ πολύ παλιά ένα σαλοσπίρ ή κάπως έτσι θυμάμαι, μιλάμαι για αρχές/μέσα δεκαετίας '90 τώρα.

Η μαμά, που και αυτή για άλλο λόγο παίρνει αντιπηκτικά τώρα, κολπική μαρμαρυγή σε αντίθεση με θρόμβωση αγγείων που είχε ο μπαμπάς, παίρνει το σιντρόν τώρα.

Δημοσ.

Στις περισσότερες χώρες του εξωτερικού σου δίνουν στο φαρμακείο unlabeled κουτί (σαν αυτά των φιλμ ένα πράγμα), με χάπια. Το τι σου έδωσε το ξέρει μόνο ο φαρμακοποιός. Δλδ αυτοί χαζοί είναι ή έχεις εσύ καλύτερους γιατρούς από τους Αμερικανούς και τους Εγκλέζους ή πιο ευαίσθητους ασθενείς; 

Δε ξερω αν ειναι χαζοι, οτι τα γενοσημα ειναι υποδεεστερα το ακουσα απο τη προεδρο του ιατρικου συλλογου Πειραια. Δηλαδη κι αυτη marketing κανει?

Δημοσ.

Πολλά από τα γενόσημα που κυκλοφορούν στην Ελλάδα παρασκευάζονται στην Ελλάδα από ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες. Από εκεί και πέρα και για να απαντήσω όχι δε θα με πείραζε να πάρω γενόσημο με την έγκριση του ΕΟΦ. 

Επίσης, το άρθρο που πρόσθεσαν παραπάνω έχει πολλές ανακρίβειες. 

Τις ανακρίβειες πες μας και παράθεσε πηγές που να αντικρούουν, πλιζ

Όπως έγραψα πιο πάνω ένα γενόσημο με ένα άλλο μπορεί να έχουν διαφορά 20% (αν και αυτό είναι το ανώτατο όριο). Κατά τα άλλα με το πρωτότυπο έχουν 10% μαξ ειδικά για τα φάρμακα που αυτή η διαφορά θα ήταν σημαντική πέφτει κι άλλο. 

Δεν ισχύει αυτό που λες, οι διαφορές ιδίως μεταξύ γενόσημων μεταξύ τους μπορεί να είναι μεγαλύτερες

Ποιες είναι οι περισσότερες χώρες στην Ευρώπη;

Δεν είναι ειρωνικό, ρωτάω

Δημοσ.

Δε ξερω αν ειναι χαζοι, αυτο που ειπα το ακουσα απο τη προεδρο του ιατρικου συλλογου Πειραια. Δηλαδη κι αυτη marketing κανει?

Δε θέλω να εκφραστώ συγκεκριμένα, αλλά υπάρχουν συμφέροντα γενικά. 

Γενικά δεν υπάρχει επιστημονικά εμπεριστατωμένη άποψη απέναντι στα γενόσημα. Αν θέλει κάποιος να με πείσει ας το κάνει με σοβαρές μελέτες όχι με δημοσιεύσεις που μιλάνε γενικά και αόριστα. Μελέτες τέτοιες δεν υπάρχουν. Υπάρχουν για το αντίθετο. 

Δημοσ.

Ασχετα με αυτα που γραφετε μερικοι, αν η ζωη σας κρεμετε απο ενα φαρμακο, τοτε πανε περιπατο οι αποψεις περι γενοσημου...  

Δημοσ.

Ο μπαμπάς έχει πεθάνει κάτι χρόνια και δεν ήταν Ελλάδα. Τα φάρμακα δεν τα θυμάμαι, πολύ πολύ παλιά ένα σαλοσπίρ ή κάπως έτσι θυμάμαι, μιλάμαι για αρχές/μέσα δεκαετίας '90 τώρα.

Η μαμά, που και αυτή για άλλο λόγο παίρνει αντιπηκτικά τώρα, κολπική μαρμαρυγή σε αντίθεση με θρόμβωση αγγείων που είχε ο μπαμπάς, παίρνει το σιντρόν τώρα.

Το salospir και το apotel αποτελούν φανταστικές συνθέσεις της Ελληνικής uni pharma και έχουν ακόμα και σήμερα αντικαταστήσει τα aspirin και depon/panadol (ειδικά το ενέσιμο apotel χρησιμοποιείται πολύ).  

Ξέρετε ότι πολλα΄από τα φάρμακα που θεωρείτε γνήσια είναι γενόσημα;

• Like 2
Δημοσ.

Δε θέλω να εκφραστώ συγκεκριμένα, αλλά υπάρχουν συμφέροντα γενικά. 

Γενικά δεν υπάρχει επιστημονικά εμπεριστατωμένη άποψη απέναντι στα γενόσημα. Αν θέλει κάποιος να με πείσει ας το κάνει με σοβαρές μελέτες όχι με δημοσιεύσεις που μιλάνε γενικά και αόριστα. Μελέτες τέτοιες δεν υπάρχουν. Υπάρχουν για το αντίθετο. 

Καλα, δεν ειναι το θεμα να πειστεις αλλα το οτι τα κερδη των γενοσημων ειναι τεραστια δε σε βαζει σε υποψιες?

Δημοσ.

Δεν νομίζω να προωθείται σε καμία χώρα γενόσημο του "σαλοσπιρ" (ακετυλσαλικυλικό οξύ) γιατί πολύ απλά το πρωτότυπο (όπως και τα γενόσημα) κοστίζουν ελάχιστα σεντς. Και ασφαλώς το αντιθρομβωτικό αποτέλεσμα του σαλοσπιρ δεν ελέγχεται με εξέταση αίματος ρουτίνας ούτε και επηρεάζεται από φαγητά. Μάλλον τα έχεις μπερδέψει αρκετά... Καλό θα είναι να ξέρουμε στοιχειωδώς για τί πράγμα μιλάμε πριν βγούμε στα φόρουμ να μιλήσουμε για πράγματα που ενδεχομένως θα επηρεάσουν την άποψη άλλων ανθρώπων που επίσης δεν γνωρίζουν.

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...