Liam Lawrence Δημοσ. 15 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2016 Υπαρχει περιπτωση καποια γενοσημα φαρμακα δερματολογικης χρησης να μας προκαλεσουν κακο; (Δηλαδη καποια κρεμα για ευαισθητες πχ περιοχες μασχαλες,γεννητικα οργανα)..Ειναι ακινδυνα; ή θελουν προσοχη; Για δερματολογικη χρηση μιλαω!!
Θεkλα Δημοσ. 15 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2016 Θα σου προκαλεσουν κακο μονο αν εγινε λαθος συνταγογραφηση. Το ιδιο ακριβως που θα συνεβαινε αν αντι για το γενοσημο σου συνταγογραφουσαν το πρωτότυπο ουαου γ#÷&το υπερσκευασμα. Ελεος βρε παιδια.
fylatos Δημοσ. 15 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2016 Τα γενοσημα φάρμακα είναι ακριβώς το ίδιο με τα μη γενοσημα. 1
Βασίλης_29 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2016 Κανονικά δεν θα πρέπει να σου προκαλέσουν κακό, εκτός αν μιλάμε για περίπτωση αντενδείξεων, οι οποίες φυσικά θα σου συνέβαιναν και με το original φάρμακο. Γενόσημο δεν σημαίνει φασόν φάρμακο.
Liam Lawrence Δημοσ. 15 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 15 Αυγούστου 2016 Δηλαδη Bactorban Gel και Mupirocin/Target ειναι το ιδιο; ή διαφορετικο;
fylatos Δημοσ. 15 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2016 Ναι Μπορεί να έχουν διαφορετικό άρωμα ή αίσθηση αλλά η ουσία που κάνει τη δουλειά είναι ίδια.
Θεkλα Δημοσ. 15 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2016 Δηλαδη Bactorban Gel και Mupirocin/Target ειναι το ιδιο; ή διαφορετικο; Η απαντηση ειναι οτι ειναι τα ιδια αν η δραστικη ουσία και η μορφή του σκευασματος είναι τα ιδια (αν δηλ και τα δυο ειναι gel και οχι το ενα gel και το αλλο πχ οφθαλμικες σταγονες). Γκουγκλαρε το, βαριέμαι να το κανω για σενα!
zianna Δημοσ. 15 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2016 ΝαιΜπορεί να έχουν διαφορετικό άρωμα ή αίσθηση αλλά η ουσία που κάνει τη δουλειά είναι ίδια. Δεν είναι ίδια. Αν ήταν ίδια θα είχαν και την ίδια μορφή και την ίδια γεύση. Να σε δω να παίρνεις γενόσημο σε καμιά αντιπηκτική αγωγή να σε δω μετά όταν πας να κάνεις την εξέταση αίματος και δεις ότι ενώ δεν έχεις αλλάξει τον τρόπο ζωής και διατροφής σου τα αποτελέσματα των εξετάσεων είναι διαφορετικά και πρέπει να αλλάξεις την διατροφή σου για να επαναφέρεις επιτρεπόμενα επίπεδα. Και η μεγαλύτερη διαφορά είναι όταν κάνεις αλλαγή όχι από πρωτότυπο, αλλά από γενόσημο σε άλλο γενόσημο. Εκεί τα πανηγύρια να δεις. Σε άλλου είδους συνταγογραφήσεις, διαφορές μεγάλες δεν έχω δει, από οικογενειακές εμπειρίες. Αλλά σε συνταγογραφήσεις φαρμάκων που έπρεπε τα επίπεδα του αίματος να είναι μέσα σε συγκεκριμένες τιμές, είχαμε προβλήματα.
Θεkλα Δημοσ. 15 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2016 Το χειρότερο ειναι οταν προσπαθείς να κάνεις αλλαγη μυαλων στον κοσμο. 100% αποτυχία.
zianna Δημοσ. 15 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2016 Το χειρότερο ειναι οταν προσπαθείς να κάνεις αλλαγη μυαλων στον κοσμο. 100% αποτυχία. Ναι, γιατί ήξερε ο μπαμπάς μου τι ήταν πρωτότυπο και τι γενόσημο και έκλεβε στις εξετάσεις αίματος κάθε φορά που άλλαζε φάρμακο. Το αντίθετο μάλιστα, ήταν και χαρούμενος γιατί στοίχιζε λιγότερο. Με την εμπειρία καταλάβαμε τι συμβαίνει, δεν μας είπε κάποιος, Αντιπηκτική εξέταση έκανε κάθε δέκα μέρες, όταν άλλαζε το φάρμακο πάντα άλλαζαν τα αποτελέσματα και έπρεπε να προσαρμόσει ανάλογα την διατροφή του σε τροφές που πήζουν τα αίμα. Είτε μεγάλη σύμπτωση λέμε, είτε μας έπαιζε παιχνιδάκια το εργαστήριο μαντεύοντας ότι έχει αλλάξει φάρμακο.
fylatos Δημοσ. 15 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2016 Δεν παίζει αυτό που λες απλά. Τυχαίο γεγονός. Τα γενοσημα με τα πρωτότυπα φάρμακα έχουν ακριβώς την λειτουργία στην ίδια δόση. Δεν έχει νόημα να κάτσω να σου εξηγήσω πως γίνεται δεκτό ένα γενοσημο αλλά μπορείς μόνος σου να το βρεις με ένα από googlαρισμα. 1
Θεkλα Δημοσ. 15 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2016 Οχι τοτε το προβλημα το μοιραζόταν και αυτος που αλλαζε "καθε δεκα μερες" το ενα εμπορικο σκευασμα με αλλο και δεν εμενε στο Χ σκευασμα στα 10 ή 5 ή πχ 2.5 mg. Αλλα καπου μπαζει η ιστορια.
fylatos Δημοσ. 15 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2016 Υπάρχουν καμπύλες βιοϊσοδυναμίας για τα γενοσημα. Μπορώ να δεχτώ ότι ένα γενοσημο με ένα άλλο γενοσημο έχουν μικρή διαφορά μεταξύ τους (γιατί ένα είναι πιο δραστικό από το πρωτότυπο και ένα λιγότερο και άρα μεταξύ τους υπάρχει θέμα) αλλά όχι μεταξύ γενοσημου και γενοσημου.
iparou Δημοσ. 15 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2016 Ναι, γιατί ήξερε ο μπαμπάς μου τι ήταν πρωτότυπο και τι γενόσημο και έκλεβε στις εξετάσεις αίματος κάθε φορά που άλλαζε φάρμακο. Το αντίθετο μάλιστα, ήταν και χαρούμενος γιατί στοίχιζε λιγότερο. Με την εμπειρία καταλάβαμε τι συμβαίνει, δεν μας είπε κάποιος, Αντιπηκτική εξέταση έκανε κάθε δέκα μέρες, όταν άλλαζε το φάρμακο πάντα άλλαζαν τα αποτελέσματα και έπρεπε να προσαρμόσει ανάλογα την διατροφή του σε τροφές που πήζουν τα αίμα. Είτε μεγάλη σύμπτωση λέμε, είτε μας έπαιζε παιχνιδάκια το εργαστήριο μαντεύοντας ότι έχει αλλάξει φάρμακο. Για ποιο φάρμακο μιλάς ? Το ευρύτερα χρησιμοποιούμενο αντιπηκτικό (Sintrom) το οποίο πράγματι επηρεάζεται από την λήψη τροφής (χόρτα, πράσινάδες, ό,τι έχει μέσα βιταμίνη Κ) δεν έχει γενόσημο. Μια χαρά είναι τα γενόσημα εφόσον έχουν πάρει έγκριση από τον ΕΟΦ. Η δραστική ουσία είναι αυτή που παίζει ρόλο. Εξαιρετικά σπάνια τα έκδοχα (i.e. οι υπόλοιπες ουσίες πλήν της δραστικής που περιέχει το φάρμακο) μπορεί να σου προκαλέσουν πρόβλημα. Αλλά αυτό μπορεί να συμβεί και με το πρωτότυπο. Δεν είναι ηλίθιοι οι Άγγλοι (και άλλοι λαοί) που συνταγογραφούν ΜΟΝΟ με δραστική ουσία και παίρνουν τα φάρμακα στα κλασικά πορτοκαλί "βαρελάκια" χύμα, χωρίς εμπορική ονομασία.
TEOKOS Δημοσ. 15 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2016 Τα γενόσημα είναι σαβούρα. Έπαθα και έμαθα. Όποιος λέει ότι είναι ίδια χωρίς προσωπική εμπειρία απλά βαυκαλίζεται. Αυτή είναι η γνώμη μου και ας πάει να ρωτήσει γνωστό του γιατρό η φαρμακοποιό . Δεν ξανά μπαίνω στο νήμα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα