Επισκέπτης Δημοσ. 15 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2016 Καλησπέρα παιδιά Όπως ορθά αναφέρει και ο τίτλος , εδώ και κάτι μήνες η δεξιά θύρα USB του macbook air μου υπολειτουργεί.. - Δεν αναγνωρίζει στικάκια κλπ , οταν συνδέω κάποιο αξεσουάρ (τυπου ανεμιστηρας) δίνει την μισή ισχύ και υπολειτουργούν και αυτά (τα αξεσουάρ). - Έβαλα πολύμετρο για τα volt , και παραδόξως δίνει τα σωστά (εκτός και αν εγώ δεν το μετράω σωστά). - Τo pc είναι εκτός εγγύησης (τι περίεργη σύμπτωση και αυτό με την apple ) και θέλω να αποφύγω την ταρίφα του "Τεχνικού Ελέγχου" + της επισκευής - Έψαξα στο Google και βρήκα κάτι για smc Reset , το έκανα κανονικά , αλλά δεν έφτιαξε το πρόβλημα. Είναι κανείς που έχει αντιμετωπίσει κάτι παρόμοιο και να το έφτιαξε με κάποιο τρόπο ? Ευχαριστώ προκαταβολικά για την βοήθεια Σημείωση: Επίσης οταν συνδέω το macbook air στο ρεύμα για να φορτίσει , το φωτάκι που έχει πάνω στο βύσμα του φορτιστή ανάβει για 1 λεπτό (κοκκινο) και μετά σβήνει αλλά συνεχίζει να φορτίζει κανονικα (απλώς δεν έχει αναμμένο λαμπάκι). Δεν ξέρω εάν έχουν σχέση αυτά τα 2, απλώς τα αναφέρω για κάθε ενδεχόμενο
Makis38 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2016 Για το φωτάκι νομίζω ότι θα έπρεπε να μένει αναμμένο περτικαλί μέχρι να φορτιστεί πλήρως και να ανάψει πράσινο. Ανάβει πράσινο; 1
darklordvader77 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2016 Αν δε σου αναβει το λαμπακι κατι παιζει με τον φορτιστη ή με τη πρίζα που το συνδέεις.. υπολειτουργούν οι usb ή έχει επίσης παραμορφωμένο ήχο. Καλού κακού βάλτο σε μια καλή πρίζα και βάλε το μακρύ καλώδιο του φορτιστή (που χει παραπάνω προστασία έτσι κι αλλιως) και πες μας.
Επισκέπτης Δημοσ. 22 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2016 Για το φωτάκι νομίζω ότι θα έπρεπε να μένει αναμμένο περτικαλί μέχρι να φορτιστεί πλήρως και να ανάψει πράσινο. Ανάβει πράσινο; Κατ'αρχην χιλια συγνωμη για την καθυστερημενη απαντηση αλλα ανωτερα βια.. Ας ερθουμε στο θεμα. Αναβει πορτοκαλι , αλλα μετα απο λιγα λεπτα σβηνει εντελως το φωτακι ενω συνεχιζει να φορτιζει , το ιδιο και οταν εχει φορτισει (καποια στιγμη αναβει πρασινο και μετα θα σβησει) Πιθανον να φταιει ο φορτιστης. Αν δε σου αναβει το λαμπακι κατι παιζει με τον φορτιστη ή με τη πρίζα που το συνδέεις.. υπολειτουργούν οι usb ή έχει επίσης παραμορφωμένο ήχο. Καλού κακού βάλτο σε μια καλή πρίζα και βάλε το μακρύ καλώδιο του φορτιστή (που χει παραπάνω προστασία έτσι κι αλλιως) και πες μας. Δεν εχει να κανει με την μπριζα, το χω δοκιμασει και αλλου. Υπολειτουργει μονο η μια usb πορτα (συγκεκριμενα η δεξια) ακουστικα με usb κλπ δεν αναγνωριζει καν , οποτε και δε μπορω να ξερω. (η κανονικη παντως με το κλασικο καρφακι/jack δεν δειχνει να εχει καποιο προβλημα) Αυτο που φαινεται καθαρα ειναι οτι δεν δινει οσο ισχυ θα επρεπε. Αυτο το βλεπω στην πραξη οταν συνδεω ανεμιστηρα στην "προβληματικη" θυρα και εχει την μιση δυναμη απο οτι δινει κανονικα (στην αριστερη θυρα και γενικα σε αλλο pc). Θα δοκιμασω αυτο που ειπες για το μακρυ καλωδιο. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις
MarImairi Δημοσ. 22 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2016 Καλησπέρα τα συμπτώματα είναι λίγο ανησυχητικά το πρόβλημα που έχεις με την θύρα ίσως να πρόκαλει και το θέμα με τον φορτιστή αυτό βέβαια θα μπορούσαμε να το επιβεβαιώσουμε εαν είχες δέυτερο φορτιστή για να δεις το αποτέλεσμα αλλά κατά την γνώμη μου το κυκλώμα τις προβληματικής θύρας έχει χαλασμένο εξάρτημα το όποιο επηρεάζει τα ρέυματα στο logic board και εαν συνεχίσεις να το δουλέυεις έτσι ίσως δεν βγεί σε καλό. Εαν μπόρεις τσέκαρε την θερμοκράσια κάτω απο το καπάκι στην μέρια τις προβληματικής θύρας εαν δεις οτι καίει σε σχέση με το υπόλοιπο σημαίνει οτι ύπαρχει βραχυκύκλωμα και κάλο θα ήταν να το δει έμπειρος τεχνικός πριν πεθάνει εντελώς.
Επισκέπτης Δημοσ. 22 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2016 Καλησπέρα τα συμπτώματα είναι λίγο ανησυχητικά το πρόβλημα που έχεις με την θύρα ίσως να πρόκαλει και το θέμα με τον φορτιστή αυτό βέβαια θα μπορούσαμε να το επιβεβαιώσουμε εαν είχες δέυτερο φορτιστή για να δεις το αποτέλεσμα αλλά κατά την γνώμη μου το κυκλώμα τις προβληματικής θύρας έχει χαλασμένο εξάρτημα το όποιο επηρεάζει τα ρέυματα στο logic board και εαν συνεχίσεις να το δουλέυεις έτσι ίσως δεν βγεί σε καλό. Εαν μπόρεις τσέκαρε την θερμοκράσια κάτω απο το καπάκι στην μέρια τις προβληματικής θύρας εαν δεις οτι καίει σε σχέση με το υπόλοιπο σημαίνει οτι ύπαρχει βραχυκύκλωμα και κάλο θα ήταν να το δει έμπειρος τεχνικός πριν πεθάνει εντελώς. Τυχαινει να εχω αυτες τις μερες εναν 2ο , πες τι πρεπει να κανω. Η θερμοκρασια ειναι κανονικη , δεν βλεπω καμια διαφορα γενικα στο pc - ουτε κατω απο τη προβληματικη θυρα ουτε στην κανονικη
G.Giak. Δημοσ. 22 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2016 Εάν με κανένα απο τους δύο φορτιστές δεν ανάβει το λαμπάκι και αυτο δεν διορθώνετε με smc Reset όπως λες ποιό πάνω τότε έχει θέμα η μητρική.
MarImairi Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Καλημέρα τελικά αφου λες οτι υπάρχει δέυτερος φορτιστής ποιό είναι το αποτέλεσμα κάνει τα ίδια με τον προηγούμενο φορτιστή η το λαμπάκι λειτουργεί κανονικά?
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2016 Θα δοκιμασω αν καταφερω να κανω μια πληρη αποφορτιση του mac σημερα , και να του κανω πληρη φορτιση με τον καινουριο φορτιστη μεχρι το 100% Αυτη τη στιγμη παντως ειναι συνδεδεμενος ο παλιος (με σβηστο φως , ενω θα επρεπε να δειχνει πρασινο μιας και ειναι στο 100%) και η δεξια θυρα δουλευει κανονικα !. Το μονο θεμα που εχει , ειναι οτι εαν κουνησω λιγο το στικακι , βλεπω την ταση να πεφτει (μιας και χαμηλωνει η ενταση απο το φωτακι στο στικακι πανω) οποτε καπου δεν κανει καλη επαφη οταν το κουνησω ελαφρα δεξια ή αριστερα το usb. Το θετικο ειναι οτι τουλαχιστον και ετσι δουλευει, αυτο που εκανα ηταν: 1) αποσυνδεσα τα παντα (απο φορτιστη μεχρι ακουστικα) απο το pc . 2) εκανα smc reset και μετα το αφησα σβηστο να φορτιζει μεχρι το 100%. Αποτελεσματα για τον 2ο φορτιστη θα σας πω λογικα αυριο μιας και θα πρεπει να προλαβω να το κανω πληρη αποφορτιση
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2016 Νεότερα: Δοκιμασα τον καινουριο φορτιστη (ο οποιος τυχαινει να ειναι 60 watt / Εναντι του δικου μου που τυπικα θελει 45 watt) Για πολυ ωρα δουλευε κανονικα το φωτακι. Μετα απο 15 λεπτα ομως , Εσβησε και αυτο. Συμπερασμα (το προφανες): δεν κανει καλη επαφη η υποδοχη φορτισης του mac Υποθετω οτι η θυρα usb που υπολειτουργει μαλλον οφειλεται στο οτι δεν παει σωστα το ρευμα σε ολο το mac Καμια ιδεα κανεις για το πως θα καθαρισω την υποδοχη ή εστω καποια αλλη λυση πανω στο θεμα (θυρα/φωτακι)
gRim Δημοσ. 25 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2016 Επειδή αυτά τα laptop είναι από αλουμίνιο όταν βγάζεις και βάζεις τον φορτιστή δημιουργούνται ρινίσματα τα οποία λόγω του μαγνήτη στην υποδοχή φόρτισης συσσωρεύονται με αποτέλεσμα να μην γίνεται καλή επαφή με τον φορτιστή. Είχα καθαρίσει το δικό μου που είχε εμφανίσει παρόμοιο πρόβλημα (έπρεπε να κουνάω και να πιέζω τον φορτιστή στην θύρα για να κάνει επαφή) με μπατονέτα και ελάχιστη καθαρή βενζίνη και έφτιαξε. Μπορεί να έκανα βλακεία με την βενζίνη ψάξε το πριν το δοκιμάσεις! Επίσης μπορεί και να έχει χαλάσει η υποδοχή φόρτισης και να χρειάζεται αντικατάσταση. Μου είχε τύχει σε macbook pro 3 μηνών και μου την αντικατέστησαν στην εγγύηση. Έτσι όπως περιγράφεις το πρόβλημα πιστεύω ότι είναι πρόβλημα hardware και το καθάρισμα δεν θα βοηθήσει τόσο αλλά δεν χάνεις να δοκιμάσεις.
Επισκέπτης Δημοσ. 26 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2016 Επειδή αυτά τα laptop είναι από αλουμίνιο όταν βγάζεις και βάζεις τον φορτιστή δημιουργούνται ρινίσματα τα οποία λόγω του μαγνήτη στην υποδοχή φόρτισης συσσωρεύονται με αποτέλεσμα να μην γίνεται καλή επαφή με τον φορτιστή. Είχα καθαρίσει το δικό μου που είχε εμφανίσει παρόμοιο πρόβλημα (έπρεπε να κουνάω και να πιέζω τον φορτιστή στην θύρα για να κάνει επαφή) με μπατονέτα και ελάχιστη καθαρή βενζίνη και έφτιαξε. Μπορεί να έκανα βλακεία με την βενζίνη ψάξε το πριν το δοκιμάσεις! Επίσης μπορεί και να έχει χαλάσει η υποδοχή φόρτισης και να χρειάζεται αντικατάσταση. Μου είχε τύχει σε macbook pro 3 μηνών και μου την αντικατέστησαν στην εγγύηση. Έτσι όπως περιγράφεις το πρόβλημα πιστεύω ότι είναι πρόβλημα hardware και το καθάρισμα δεν θα βοηθήσει τόσο αλλά δεν χάνεις να δοκιμάσεις. Πολύ σωστά τα λές , θα δοκιμάσω και εγώ με μπατονέτα και λίγο καθαρό οινόπνευμα (μην παω στα σκληρα με βενζινες ) Αν δω οτι δεν διορθωνει , θα αποδεχτω την μοιρα μου , γιατι δεν αξιζει καν το κοπο να δωσω 35+ ευρω για "τεχνικο ελεγχο" για να μου πουνε "ξερεις, εχει προβλημα με φορτιση κλπ" Λες και δε φαινεται.. + κανα 200αρι (το λιγοτερο) για επισκευη γιατι οπως ανεφερα και σε 1ο ποστ , κατα μια συμπτωση στην apple ολα χαλανε με το που τελειωσει η εγγυηση..
Επισκέπτης Δημοσ. 27 Απριλίου 2017 Δημοσ. 27 Απριλίου 2017 Καλησπέρα και παλι. Μετα απο καιρο αποφασισα να ψαξω λιγο παραπανω το προβλημα που εχω με την USB μιας και δεν λεει να φτιαξει.. για τα νεοτερα της ιστοριας: - Αλλαξα φορτιστη απο τοτε , αγορασα καινουριο , και το προβλημα με το λαμπακι εφτιαξε ! - Αποφασισα να αγορασω ενα ειδικο βολτομετρο - αμπερομετρο για να μετρησω τη θυρα usb που εχει το προβλημα.. Τα αποτελεσματα εχουν ως εξης: Η αριστερη θυρα (που δεν εχει κανενα προβλημα) Βγαζει κανονικα και σταθερα 5,04 Volt και αν συνδεσω ταμπλετ δινει σταθερα 0,42 Ampere Η δεξια θυρα (που εχει και το προβλημα) Βγαζει με συνεχες ανεβοκατεβασμα τασης μεταξυ 4,38 και 4,53 Volt , ενω αν το κουνησω λιγο πανω λιγο κατω αλλαζει η ταση κατακορυφα (πχ αν σπρωξω το βολτομετρο προς τα κατω ενω ειναι συνδεδεμενο , πεφτει στα 3,98 - 4,21. Συνδεοντας το ιδιο ταμπλετ , και αφου με τα πολλα ζορια βρω την θεση που κανει λιγο επαφη , δινει 0,01 Ampere !! με 0,16 Ampere που ομως δε κραταει πολυ και αυτα ανεβοκατεβαινουν μαζι με την ταση... Οτι υπαρχει προβλημα ειναι προφανες , το θεμα ειναι υπαρχει κατι που να μπορω να το κανω απο μονος μου ? Ευχαριστώ και πάλι για οσους θα ασχοληθουν
Dr.Fuzzy Δημοσ. 27 Απριλίου 2017 Δημοσ. 27 Απριλίου 2017 Επειδή αυτά τα laptop είναι από αλουμίνιο όταν βγάζεις και βάζεις τον φορτιστή δημιουργούνται ρινίσματα τα οποία λόγω του μαγνήτη στην υποδοχή φόρτισης συσσωρεύονται με αποτέλεσμα να μην γίνεται καλή επαφή με τον φορτιστή. 3 μηνών και μου την αντικατέστησαν στην εγγύηση. Μαγνητίζεται το αλουμίνιο, διότι απ'όσο γνωρίζω ειναι μη-μαγνητικό υλικό; Μήπως τα "ρινίσματα" που λες προήλθαν απο καπου αλλού;
Zenor Δημοσ. 27 Απριλίου 2017 Δημοσ. 27 Απριλίου 2017 Καλησπέρα και παλι. Μετα απο καιρο αποφασισα να ψαξω λιγο παραπανω το προβλημα που εχω με την USB μιας και δεν λεει να φτιαξει.. για τα νεοτερα της ιστοριας: - Αλλαξα φορτιστη απο τοτε , αγορασα καινουριο , και το προβλημα με το λαμπακι εφτιαξε ! - Αποφασισα να αγορασω ενα ειδικο βολτομετρο - αμπερομετρο για να μετρησω τη θυρα usb που εχει το προβλημα.. Τα αποτελεσματα εχουν ως εξης: Η αριστερη θυρα (που δεν εχει κανενα προβλημα) Βγαζει κανονικα και σταθερα 5,04 Volt και αν συνδεσω ταμπλετ δινει σταθερα 0,42 Ampere Η δεξια θυρα (που εχει και το προβλημα) Βγαζει με συνεχες ανεβοκατεβασμα τασης μεταξυ 4,38 και 4,53 Volt , ενω αν το κουνησω λιγο πανω λιγο κατω αλλαζει η ταση κατακορυφα (πχ αν σπρωξω το βολτομετρο προς τα κατω ενω ειναι συνδεδεμενο , πεφτει στα 3,98 - 4,21. Συνδεοντας το ιδιο ταμπλετ , και αφου με τα πολλα ζορια βρω την θεση που κανει λιγο επαφη , δινει 0,01 Ampere !! με 0,16 Ampere που ομως δε κραταει πολυ και αυτα ανεβοκατεβαινουν μαζι με την ταση... Οτι υπαρχει προβλημα ειναι προφανες , το θεμα ειναι υπαρχει κατι που να μπορω να το κανω απο μονος μου ? Ευχαριστώ και πάλι για οσους θα ασχοληθουν Καλησπέρα, από όσα περιγράφεις το πρόβλημα είναι εσωτερικά στο usb πάνω στη logic board, είτε έχει αποκολληθεί μερικώς η θύρα είτε έχει οξειδωθεί με αποτέλεσμα να συμπεριφέρεται έτσι. Δυστυχώς μάλλον δεν μπορείς να κάνεις κάτι μόνος σου..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα