Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα σε ολους!καταρχας ελπιζω να γραφω στην σωστη κατηγορια.εχω ενα desktop το οποιο παρουσιαζει προβλημα αρκετα χρονια,μετα απο πολλα πηγαινε-ελα σε γνωστη αλυσιδα απ οπου το αγορασα αρχικα δεν εβγαλα ακρη.μου αλλαξαν ασκοπα διαφορα parts τα οποια δεν ειχαν θεμα οποτε δεν λυθηκε και το προβλημα.ειναι του 2008 και πλεον εκτος εγγυησης.τον ειχα φτιαξει κομματι-κομματι και δουλευε ρολοι εως καποια στιγμη που εμεινε κλειστος για 4-5 μηνες.μετα απο αυτο το διαστημα ξεκινησαν και τα προβληματα.εχω cpu intel Q9550 2,83 GHz,τροφοδοτικο deer 850 watt (ειχα αντιστοιχο corsair το οποιο μου πεταξαν και αντικατεστησαν χωρις λογο στο καταστημα που πηγα για επισκευη),ram corsair xms3 ddr3 1.600 2gbx2 και 4gbx2 (η μητρικη μου δεν τα βλεπει ολα λολ),vga amd sapphire nitro r9 380 4gb (αντικατεστησε HD amd radeon 4870x2),μητρικη asus p5e64 ws evolution,2 cdrom που δουλευουν κανονικα,ψυκτρα που δουλευει κανονικα και 6 ανεμιστηρες συνολικα μεσα στο κουτι και πανελ scythe για ελεγχο θερμοκρασιας το οποιο μου αποσυνδεσαν βεβαια και δεν ξερω πως να το ξαναλειτουργησω.εν κατακλειδι ο υπολογιστης δεν εκκινει εκτος απο σπανιες φορες που ανοιγει για λιγη ωρα.δοκιμασα cpu-vga-power-ram τα οποια δουλευουν πανω σε αλλο pc κανονικα.και στο bios που με παραπεμπει δεν ξερω τι να πειραξω μηπως λειτουργησει.η ερωτηση ειναι η εξης, να ψαξω για αντιστοιχη μητρικη με socket 775 αφου μαλλον αυτη ευθυνεται για τα προβληματα ή να παρω αλλη μητρικη και καινουρια cpu ισως και amd αντι για intel?καθε βοηθεια και αποψη καλοδεχουμενη,ευχαριστω  :)

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Καταρχην εχεις cpu intel Q9550 2,83 GHz

mb asus p5e64 ws evolution

ram corsair xms3 ddr3 1.600 2gbx2

vga amd sapphire nitro r9 380 4gb

psu deer 850 watt

το προβλημα ειναι οτι???

για να μπορεσουμε να βοηθησουμε

Δημοσ.

12gb ram συνολο και hdd wd caviar green 1tb(που τον δοκιμασα κ σε αλλο pc και δεν εχει θεμα )ο υπολογιστης δεν εκκινει,9 στις 10 φορες δεν ανοιγει καν η οθονη και μενει στο μαυρο και τις λιγες φορες που ανοιγει με παραπεμπει στο bios.εχω κανει αλλαγες χωρις αποτελεσμα και το εχω επαναφερει στις εργοστασιακες παλι χωρις αποτελεσμα.τα εβγαλα ολα εξω,τα καθαρισα,τα ξανασυνδεσα και τιποτα.το μονο που δεν εκανα ειναι φορματ γιατι 1 φορα μπηκε στα windows για μιση ωρα και μετα μαυρισε παλι και σκεφτομαι για bios update... :/

Δημοσ.

1)Ασε μονο ddr3 1.600 2gbx2  γιατι δεν μπορει να δει παραπανω απο 8gb η μητρικη σου και απο συνδεσε ολα τα αλλα να δεις bios και γραψε πιο εχεις 

2) Αν ανοιξει κλεισε και συνδεσε μονο το δισκο και γραψε τι εκανε για να μπορουμε να κταλαβουμε και γραψε παλι

και παντα υπαρχει ερωτηματικο για τη καρτα δεν εχει η μητρικη εκτος αν την εχεις δοκιμασει σε αλλο μηχανημα και παιζει σωστα

περα το τι σου ειπανε στα σερβις..

Δημοσ.

καλημερα!δυστηχως δεν ανοιγει καθολου,διορθωσα τις ραμ συνδεσα-αποσυνδεσα-τιποτα.παιρνει ρευμα κανονικα,αναβουν τα παντα αλλα δεν κανει μπιπ και η οθονη μενει σε κατασταση αναμονης.

στο σερβις την πρωτη φορα μου ειπανε τροφοδοτικο το οποιο και αντικατεστησαν-δεν εφταιγε αυτο

την δευτερη φορα μου ειπανε γραφικων-πηρα νεα δεν εφταιγε αυτο

την τριτη φορα μου ειπανε οτι καηκε η μια ραμ και μου την εδωσαν στο χερι-πηγα σπιτι την ξανακουμπωσα την εβλεπε κανονικα,παρολα αυτα πηρα νεο σετ-δεν εφταιγε ουτε αυτο

την τεταρτη φορα μου τον δωσανε πισω οπως τον πηγα γιατι δεν βρηκανε προβλημα  και μου προτειναν να κανω αναβαθμιση σε ολα και να πεταξω το κουτι οπως ειναι για να ειμαι σιγουρη.οπως καταλαβαινεις εχω απογοητευτει λιγακι γιατι στα νιατα του ειχα δωσει πολλα χρηματα και συνεχιζα να δινω κ μετα σερβις κτλ.

το bios που εχει ειναι αυτο που ειχε αρχικα γιατι ποτε δεν το αναβαθμισα,βρηκα καποιες εκδοσεις στην σελιδα τις asus αλλα ποια απο ολες πρεπει να κατεβασω?λεω να το εχω ετοιμο σε φλασακι σε περιπτωση που ανοιξει το bios τουλαχιστον.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα,

Αποσυνδεσετο απο το ρευμα  και εφοσον μπορεις και ασχολεισαι αφαιρεσε και τη μπαταρια για ενα λεπτο τουλαχιστο πανω απο τη μητρικη ασε μονο μια ram απο αυτες που εχεις 1600 hz και αποσυνδεσε τα ολα τα αλλα δισκο/dvd κ.τ.λ ειναι ιδιοτροπη στις ram η συγκεκριμενη μητρικη και τα 1600hz θα τα δει εφοσον μπορεσει.. αλλιως η θα ανοιξει ή οχι οπως σε σενα αν δεν τις υποβαθμισει

Τοποθετεισε τη μπαταρια πισω και ανοιξε το να δεις αν θα παρεις εικονα και γραψε πισω να το δουμε.. εφοσον εχεις τροπο.

οσο αφορα για τον ηχο "μπιμπ" εφοσον κανεις τα παραπανω μπορεις να δοκιμασεις να το ενεργοποιησεις χωρις να εχεις τοποθετησει καποια ram ωστε να κανει.. απο τον ελεγχο για να δουμε τη μητρικη

και παντα υπαρχει ερωτηματικο για τη καρτα γραφικων..

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.

Καλημέρα,

Αποσυνδεσετο απο το ρευμα  και εφοσον μπορεις και ασχολεισαι αφαιρεσε και τη μπαταρια για ενα λεπτο τουλαχιστο πανω απο τη μητρικη ασε μονο μια ram απο αυτες που εχεις 1600 hz και αποσυνδεσε τα ολα τα αλλα δισκο/dvd κ.τ.λ ειναι ιδιοτροπη στις ram η συγκεκριμενη μητρικη

Τοποθετεισε τη μπαταρια πισω και ανοιξε το να δεις αν θα παρεις εικονα και γραψε πισω να το δουμε.. εφοσον εχεις τροπο.

οσο αφορα για τον ηχο "μπιμπ" εφοσον κανεις τα παραπανω μπορεις να δοκιμασεις να το ενεργοποιησεις χωρις να εχεις τοποθετησει καποια ram ωστε να κανει.. απο τον ελεγχο για να δουμε τη μητρικη

και παντα υπαρχει ερωτηματικο για τη καρτα γραφικων..

θα τα δοκιμασω τωρα και θα γραψω αποτελεσματα,η καρτα ειναι ολοκαινουρια την προηγουμενη εβδομαδα την αγορασα και ηδη την εβαλα πανω σε 2 pc και δουλευει ρολοι ;)

Δημοσ.

εικονα δε μου δινει με τιποτα :/

χωρις καθολου ram κανει μπιπ ασυστολα και δεν ανοιγει παλι

με μια ram δεν κανει μπιπ αλλα δεν ανοιγει κιολας

εβγαλα την μπαταρια την αφησα 3-4 λεπτα ,αλλαξα και θεση στην καρτα γραφικων(δοκιμασα συνδεδεμενη και αποσυνδεδεμενη) και εκανε ενα αρχικο μπιπ και μετα αλλα 3 συνεχομενα,τα εκανε αλλη μια φορα στα καπακια και παρεμεινε στο μαυρο.υπαρχει περιπτωση να εχει να κανει με το καλωδιο του τροφοδοτικου που κουμπωνει στην μητρικη?παρατηρησα οτι λειπει ενα μεταλλικο στοιχειο μεσα στο βυσμαxdlnfurjz

https://postimg.org/image/xdlnfurjz/

Δημοσ.

καταρχην δεν ξαναπας για service το pc στο μαγαζι που πας.

στα εχουν κανει ολα λαθος και λογω της αγνοιας σου βρηκαν και τα εκαναν.

σου εχουν βαλει κακιστο τροφοδοτικο για αρχη.και το παλιο δεν επρεπε να στο πεταξουν.

μπορει ολα αυτα τα προβληματα που σου κανει να ειναι λογω του τροφοδοτικου.και λογω του βυσματος που λειπει.

το κομματι που λειπει εχει μεινει επανω εκει που το κουμπωνεις στην μητρικη?

• Like 1
Δημοσ.

οχι ετσι πρεπει να ειναι το τροφοδοτικο -5v..

το πιο πιθανο ειναι οτι οι μνημες οσες αν δεν κανω λαθος εχεις ειναι χρονισμενες στα 1600hz ενω η μητρικη σου μονο με ρυθμιση μπορει να τις δει εκει γι' αυτο εχει ανβαθμισεις στο bios, ενω οταν δεν εχεις μνημες ο ελεγχος δουλευει που σημαινει οτι η μητρικη διαβαζει κανονικα

οποτε αν μpορεις να βρεις και οOXI να αγορασεις μια μνημη στα 1333 ή 1066 ή 800 αλλα ddr3 θα ανοιξει λογικα

specs P5E64 WS Evolution

4 x DIMM, Max. 8 GB, DDR3 1800(O.C.)/1600(O.C.)/1333/1066/800 Non-ECC,Un-buffered Memory για του λογου το αληθες!

Δημοσ.

οχι ετσι πρεπει να ειναι το τροφοδοτικο -5v..

το πιο πιθανο ειναι οτι οι μνημες οσες αν δεν κανω λαθος εχεις ειναι χρονισμενες στα 1600hz ενω η μητρικη σου μονο με ρυθμιση μπορει να τις δει εκει γι' αυτο εχει ανβαθμισεις στο bios, ενω οταν δεν εχεις μνημες ο ελεγχος δουλευει που σημαινει οτι η μητρικη διαβαζει κανονικα

οποτε αν μpορεις να βρεις και οOXI να αγορασεις μια μνημη στα 1333 ή 1066 ή 800 αλλα ddr3 θα ανοιξει λογικα

specs P5E64 WS Evolution

4 x DIMM, Max. 8 GB, DDR3 1800(O.C.)/1600(O.C.)/1333/1066/800 Non-ECC,Un-buffered Memory για του λογου το αληθες!

και που μπηκα μεσα και το ρυθμισα εκανα μια τρυπα στο νερο.επισης να αναφερω οτι με αυτες τις μνημες δουλευε χωρις προβλημα και χωρις να πειραξω ρυθμιση για χρονια.δηλαδη εγω διαλεξα αυτες τις ram για οποιοδηποτε λογο και ο υπαλληλος που με βοηθησε βλεπει οτι θα εχω θεμα με την mobo και παρολα αυτα μου τις πουλησε.ωραιος αυτος,ωραια κ εγω ασχετοι κ οι δυο

καταρχην δεν ξαναπας για service το pc στο μαγαζι που πας.

στα εχουν κανει ολα λαθος και λογω της αγνοιας σου βρηκαν και τα εκαναν.

σου εχουν βαλει κακιστο τροφοδοτικο για αρχη.και το παλιο δεν επρεπε να στο πεταξουν.

μπορει ολα αυτα τα προβληματα που σου κανει να ειναι λογω του τροφοδοτικου.και λογω του βυσματος που λειπει.

το κομματι που λειπει εχει μεινει επανω εκει που το κουμπωνεις στην μητρικη?

το γνωριζω οτι λογω αγνοιας τα εκαναν ολα και γνωριζω οτι καβατζωσαν το τροφοδοτικο και μου εβαλαν ενα απο τα χειροτερα.οπως εμαθα αργοτερα τα εξαρτηματα που βγαζουν στα δινουν μαζι στο τελος της επισκευης ,το corsair που ειχα πανω δεν το ξαναειδα ποτε.περιττο να αναφερω οτι στην αποδειξη ειχα πληρωσει mobo gigabyte και οταν εβαλα χερι στο pc και το ανοιξα ειδα asus...και πολλα πολλα αλλα παρομοια αλλα εξακολουθουσα να πηγαινω εκει γιατι δεν ηξερα που αλλου να παω.ακομα δεν ξερω που να παω για αυτο το παλευω μηπως βγει ακρη :-D

το κομματι αυτο του καλωδιου δεν υπαρχει καπου,δεν εχει κολλησει καπου η να εχει πεσει η δεν το προσεξα νωριτερα για να το ψαξω.

Δημοσ.

Εγω θα απαιτουσα το παλιο τροφοδοτικο πισω παντως.

Και καμμενο να ειναι, ειναι δικο σου.

εχουν περασει 2-3 χρονια απο τοτε,εγω φταιω γιατι δεν απαιτησα πισω και το "χαλασμενο" και ειχα μαυρα μεσανυχτα.οταν εμαθα απο αλλου οτι τα εξαρτηματα επιστρεφονται εξεπλαγην και ξενερωσα γιατι δεν μου εδωσαν ποτε το τροφοδοτικο παρολο που τσακωθηκα ασχημα στο σερβις γιατι δεν ειχα ενημερωθει για την αντικατασταση.απλα με ειδοποιησαν οτι ειναι ετοιμο,πηγα και παθαινω ενα σοκ με την ολη φαση.πως προχωρας σε αντικατασταση εξαρτηματος χωρις προηγουμενη συνεννοηση με τον πελατη?και αν εγω δεν ειχα να δωσω τα 150+ που προεκυψαν?πολλες τετοιες "πικρες" ιστοριες με τους συγκεκριμενους

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...