Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα!

Έχω το dell inspiron n5110, intel core i5-2410m, 4gb ram ddr3, geforce gt525m και πριν 2 χρόνια είχα αλλάξει το σκληρό δίσκο που είχε με έναν WD 700gb 7200rpm.

Εγώ μέχρι τώρα είχα και σταθερό υπολογιστή ώπου εκεί έπαιζα παιχνίδια αλλά πρόσφατα τον πούλησα κι έμεινα μόνο με το λαπτοπ.

Σκέφτομαι να λοιπόν να βάλω μεγαλύτερη ram 8gb ή και 16gb άμα το υποστηρίζει, γιατί βλέπω ότι σε idle έχει δεσμευμένα τα 2gb οπότε δε μένει πολύ άμα θέλω να παίξω κανά παιχνιδάκι (hon, rockets league, warframe).

Ειδικά στο warframe που το κατέβασα πρόσφατα δοκίμασα να παίξω κι οι εντολές που έδινα περνάγανε με καθυστέρηση 2 δευτερολέπτων περίπου.

Τα άλλα 2 παιχνίδια κάπως τα παλεύει με τέρμα χαμηλά γραφικά.

Η απορία μου καταρχάς είναι αν είναι φυσιολογικό που δεσμεύει 2gb σε idle.

2ον αν αξίζει η αναβάθμιση της ram μιας και σκοπέυω να το κρατήσω για χρόνια ακόμα αφού με βολεύει κι άμα στο κάτω κάτω θέλω να ασχοληθώ ξανά σοβαρά με gaming με βλέπω να παίρνω καινούργιο σταθερό.

Και 3ον, τώρα νομίζω οι μνήμες που έχει είναι 1333mhz. Υποστηρίζει και μνήμες με 1600mhz; Και να βάλω 8 ή 16άρα ραμ;

Ευχαριστώ;

Δημοσ.

Βρήκα κάτι σε ένα Forum

Που μπορείς να διαβάσεις ανοίγοντας το Spoiler.

The i5-2450M CPU only supports memory up to 1333 MHz. And because the laptop BIOS is very limited in capabilities, it is not possible to overclock memory either.

So it seems the present laptop setup is such that it supports up to 8 GB of 1333 MHz memory. Suggest getting 2 x 4 GB dual channel kit to replace the existing memory module, as it is uncertain whether another 4 GB module (even with the same part number) will work properly with the existing 4 GB module due to variations in memory characteristics.

Some suggested 2 x 4 GB DDR3 1333 MHz (or faster) dual channel kits which are compatible (according to memory manufacturers) -

Crucial DDR3 SODIMM PC3-12800 (1600 MHz), part number CT2KIT51264BF160B, also known as part number CT2294999

Crucial DDR3 SODIMM PC3-12800 (1600 MHz), part number ? , also known as part number CT3305490

Crucial DDR3 SODIMM PC3-12800 (1600 MHz), part number BLS2K4G3N169ES4, also known as part number CT4301419

Crucial DDR3 SODIMM PC3-14900 (1866 MHz), part number BLS2K4G3N18AES4, also known as part number CT4319922

Corsair DDR3 SODIMM PC3-12800 (1600 MHz), part number CMSX8GX3M2A1600C9

Could not find other compatible memory from several other major memory manufacturers. Although it is possible there are other compatible memory available, compatibility can't be confirmed as this laptop is not listed in compatible memory lists.

Note that memory rated faster than 1333 MHz (as listed above) will (or should) automatically be down clocked to 1333 MHz in this laptop. As this laptop can't run memory faster than 1333 MHz.

Δεν βρήκα αυτό το μοντέλο με επεξεργαστή 2410. Στο άρθρο προτείνει 2χ4GB 1333. Επίσης λέει ότι μπορείς να πάρεις μία 4GB 1333 και να την βάλεις μαζί με αυτή που έχει ήδη.

Για την ερώτηση των GB, τα 8 πιστεύω σου φτάνουν, τα 16 είναι αρκετά και μάλλον δεν υποστηρίζονται.

Δημοσ.

Σευχαριστώ πολύ.

Εγώ κατάλαβα ότι λέει είναι προτιμότερο να πάρω 2χ4, γιατι αν βάλω αλλη μια με αυτη που έχει ήδη δεν είναι σίγουρο ότι θα δουλέψουν σε dual channel ακόμα κι αν έχουν ίδιο part number.

Suggest getting 2 x 4 GB dual channel kit to replace the existing memory module, as it is uncertain whether another 4 GB module (even with the same part number) will work properly with the existing 4 GB module due to variations in memory characteristics

Δημοσ.

Κανονικά τα 2ης γενιάς μητρικονια υποστηρίζουν 16gb ακόμα και με 1.35v.

Βάλε όμως 2 x 4 για να είσαι σίγουρος. Στο 1.5v. Και 1600άρα να πάρεις θα πέσει η συχνότητα στα 1333.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...