voltmod Δημοσ. 14 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2016 Το σύστημα Autopilot της Tesla αναμένεται σύντομα να αναβαθμιστεί σημαντικά σύμφωνα με αρκετές αναφορές, με την πιο πρόσφατη να προέρχεται από το Electrek, που περιγράφει ορισμένες λεπτομέρειες για βελτιώσεις στο hardware που θα ανοίξουν τον δρόμο για την άφιξη του Autopilot 2.0. Ο αυτόνομο βοηθητικό σύστημα οδήγησης των οχημάτων της Tesla θα επωφεληθεί από την νέα συστοιχία τριπλής κάμερας που θα φέρουν τα οχήματα στο μπροστινό τμήμα τους, αλλά και από το δεύτερο ραντάρ που θα συμπληρώσει την λειτουργία του προσανατολισμένο προς τα εμπρός ραντάρ που υπάρχει ήδη στα σημερινά οχήματα.Η Tesla ήδη έχει ξεκινήσει την εγκατάσταση του περιβλήματος που θα φιλοξενήσει το τρι-κάμερο σύστημα, ενώ οι λεπτομέρειες για το ραντάρ συνάδουν με της πληροφορίες που έδωσε στην δημοσιότητα μέσω του λογαριασμού του στο Twitter ο Elon Musk, για την ανάπτυξη ενός ραντάρ που θα τοποθετηθεί στα οχήματα για να επιτευχθούν lidar-like (Light Detection And Ranging) αποτελέσματα. Σύμφωνα με την αναφορά, το νέο hardware αρχικά θα τρέχει το λογισμικό Autopilot που υπάρχει σήμερα, και με τον καιρό θα προστεθούν νέα χαρακτηριστικά με βάση βελτιώσεις που θα έχουν προκύψει από πρόσθετα δεδομένα και πληροφορίες μέσω της χρήση του Autopilot 1.0 με το νέο hardware. Αν και δεν υπάρχει ακόμα κάποιο χρονοδιάγραμμα για την διάθεση του Autopilot 2.0, ο Elon Musk έκανε γνωστό παράλληλα με την ανακοίνωση της εταιρείας για τα πρόσφατα οικονομικά αποτελέσματα της ότι έρχονται μεγάλες βελτιώσεις στην τεχνολογία αυτό-οδήγησης της εταιρείας, και πως η τεχνολογία θα έρθει συντομότερα από όσο πιστεύουν κάποιοι και πως τον έχει καταπλήξει, όπως θα καταπλήξει και τους υπόλοιπες ανθρώπους όταν θα την δουν για πρώτη φορά. Site: Autoblog
Bourdoulas Δημοσ. 14 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2016 Όπως και να έχει θα βρεθεί αυτός ο στόκος που θα τρακάρει γιατί έριχνε μια ματιά στο email του ενώ απολάμβανε το καφεδάκι του. Φυσικά θα φταίει το σύστημα. 4
De@th L0rd Δημοσ. 14 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2016 Όπως και να έχει θα βρεθεί αυτός ο στόκος που θα τρακάρει γιατί έριχνε μια ματιά στο email του ενώ απολάμβανε το καφεδάκι του. Φυσικά θα φταίει το σύστημα. Αυτός δεν είναι ο στόχος του autopilot; O ίδιος μαλάκας που λες εσύ τώρα, κάνει τα ίδια στην Κηφισίας αυτή την στιγμή ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ autopilot. 19
infamousjohn Δημοσ. 14 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2016 Περιμενω το αυτοκινητο της apple.... 1
overpower Δημοσ. 14 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2016 Περιμενω το αυτοκινητο της apple.... congrats. 1
Καρκίνος Δημοσ. 14 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2016 Περιμενω το αυτοκινητο της apple....Δεν θα δέχεται βενζίνη από αλλα βενζιναδικα παρα μόνο της Apple ;P 20
niksor Δημοσ. 14 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2016 Να δω πόσοι θα μείνουν άνεργοι απο αυτό το μαραφετι
Silverage Δημοσ. 14 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2016 Να δω πόσοι θα μείνουν άνεργοι απο αυτό το μαραφετι Δεν μας νοιάζει. 12
Fubar.gr Δημοσ. 14 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2016 Το αρχικό autopilot είχε πολλούς περιορισμούς. Δεν μπορούσε να εντοπίσει μεγάλα αντικείμενα στο δρόμο, πχ ένα πεσμένο κιβώτιο, δέν μπορούσε να εντοπίσει μεγάλες λακούβες-τρύπες, μπερδευόταν όταν χάνονται οι διαγραμμίσεις, ενώ η Tesla συνιστούσε να χρησιμοποιείται μόνο σε δρόμους με διαχωριστικό. Και βέβαια το πρόσφατο ατύχημα οπου το Autopilot δέν είδε ολόκληρο φορτηγό. Λύση υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια και μάλιστα δοκιμασμένη με απόλυτη επιτυχία, εντός και εκτός δρόμου, και λέγεται Lidar. Βέβαια αυτό προυποθέτει την τοποθέτηση ενός περιστρεφόμενου καρούμπαλου στην οροφή του αυτοκινήτου, όπως έχουν τα αυτοκίνητα της Google, και η Tesla θέλει να το αποφύγει πάσει θυσία. Γι αυτό σύμφωνα με το αρθρο θέλει να τοποθετήσει radar αντι για lidar. Το πρόβλημα με το ραντάρ είναι οτι για να έχει το απαραίτητο resolution ωστε να δουλέψει σε αυτή την εφαρμογή, πρέπει να λειτουργεί σε πάρα πολύ υψηλές συχνότητες και να έχει μεγάλη κεραία. Είμαι περίεργος να δώ πώς θα καταφέρουν να το ενσωματώσουν στο αυτοκίνητο. Ελπίζω παρόλα αυτά το καινούριο Autopilot να λύνει αυτά τα προβλήματα, γιατι η αυτόνομη οδήγηση έχει πολλά οφέλη γενικότερα 2
Retromaniac Δημοσ. 14 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2016 Να δω πόσοι θα μείνουν άνεργοι απο αυτό το μαραφετιΜε την ίδια λογική, θα είμασταν όλοι άνεργοι τώρα αν σκεφθείς πόσα επαγγέλματα έχουν καταργηθεί από την τεχνολογία τα τελευταία 100 χρόνια. Όμως δεν συνέβη γιατί δημιουργήθηκαν πολλαπλάσιες ειδικότητες. Μην είστε τόσο κοντόφθαλμοι πάντα. 5
niksor Δημοσ. 14 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2016 Με την ίδια λογική, θα είμασταν όλοι άνεργοι τώρα αν σκεφθείς πόσα επαγγέλματα έχουν καταργηθεί από την τεχνολογία τα τελευταία 100 χρόνια. Όμως δεν συνέβη γιατί δημιουργήθηκαν πολλαπλάσιες ειδικότητες. Μην είστε τόσο κοντόφθαλμοι πάντα. . A ρε έλα δηλαδή σε 10 - 15 χρονια που δεν θα υπάρχει το επάγγελμα σαν οδηγός αν είναι θα πάω να σπουδάσω κάτι,σωστος , η να πάω τώρα στα 41 μου?
Retromaniac Δημοσ. 14 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2016 . A ρε έλα δηλαδή σε 10 - 15 χρονια που δεν θα υπάρχει το επάγγελμα σαν οδηγός αν είναι θα πάω να σπουδάσω κάτι,σωστος , η να πάω τώρα στα 41 μου? Φίλε μου είμαι προγραμματιστής, και από τότε που ξεκίνησα δεν χρησιμοποιώ καμιά τεχνολογία από αυτές που υπήρχαν. Κάθε χρόνο μαθαίνω πολλά καινούργια πράγματα. Και είμαι 40. Δεν λέω στον εργοδότη μου ότι δεν μαθαίνω καινούργια πράγματα γιατί είμαι 40. Και θα συνεχίσω να το κάνω μέχρι τα 67 αν και το δικό μου επάγγελμα δεν εξαφανισθεί και τότε να πρέπει να μάθω κάτι άλλο.Προφανώς δεν θα σταματήσουμε την εξέλιξη και την τεχνολογία γιατί είσαι 41 και δεν θες να μάθεις κάτι άλλο εκτός από την άχαρη οδήγηση, που απλά χαραμίζει εγκεφάλους από το να κάνουν κάτι ποιο παραγωγικό. 3
gassim Δημοσ. 15 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2016 . A ρε έλα δηλαδή σε 10 - 15 χρονια που δεν θα υπάρχει το επάγγελμα σαν οδηγός αν είναι θα πάω να σπουδάσω κάτι,σωστος , η να πάω τώρα στα 41 μου? να πας τωρα στα 41 σου.
niksor Δημοσ. 15 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2016 Φίλε μου είμαι προγραμματιστής, και από τότε που ξεκίνησα δεν χρησιμοποιώ καμιά τεχνολογία από αυτές που υπήρχαν. Κάθε χρόνο μαθαίνω πολλά καινούργια πράγματα. Και είμαι 40. Δεν λέω στον εργοδότη μου ότι δεν μαθαίνω καινούργια πράγματα γιατί είμαι 40. Και θα συνεχίσω να το κάνω μέχρι τα 67 αν και το δικό μου επάγγελμα δεν εξαφανισθεί και τότε να πρέπει να μάθω κάτι άλλο. Προφανώς δεν θα σταματήσουμε την εξέλιξη και την τεχνολογία γιατί είσαι 41 και δεν θες να μάθεις κάτι άλλο εκτός από την άχαρη οδήγηση, που απλά χαραμίζει εγκεφάλους από το να κάνουν κάτι ποιο παραγωγικό. Εσύ ηξερες και 20 πραγματα και μαθαίνεις και απο ενα κάθε φορά.Και συνεχίζεις να μαθαίνεις γιατί πληρώνεσαι καλά , αλλιώς δεν θα το έκανες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα