doctorized Δημοσ. 14 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2016 Έχω ένα Samsung Galaxy J3 2016 δίκαρτο, Cosmote και Vodafone. Τον τελευταίο καιρό αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα. Έχω επιλέξει ως δίκτυο υπηρεσίας δεδομένων τη Vodafone. Μπαίνω στο ίντερνετ χωρίς πρόβλημα. Κλείνω το κινητό και το ανοίγω ξανά. Δεν μπορώ ούτε ίντερνετ να μπω ούτε mail να δω. Η συσκευή λέει ότι έχω συνδεθεί με 4G αλλά τόσο το chrome όσο και η εφαρμογή του android για ίντερνετ λένε ότι είμαι εκτός σύνδεσης. Αν αλλάξω το δίκτυο δεδομένων σε Cosmote και στο καπάκι αλλάξω ξανά σε Vodafone, τότε μπαίνω μια χαρά στο ίντερνετ. Γιατί συμβαίνει αυτό; Εδώ και 2 εβδομάδες περίπου άρχισε. Πριν δεν το είχα αυτό το πρόβλημα.
panos- Δημοσ. 14 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2016 Δοκίμασε να αλλάξεις θεσεις στις SIM και να το δουλέψεις έτσι για λίγες μέρες.
doctorized Δημοσ. 14 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 14 Αυγούστου 2016 Δοκίμασε να αλλάξεις θεσεις στις SIM και να το δουλέψεις έτσι για λίγες μέρες. Μου άρεσε η ιδέα σου και έκανα κάποιες δοκιμές. Έβαλα πρώτη τη Vodafone (ως sim 1) και δεύτερη την Cosmote (ως sim 2). Έχοντας τη Vodafone πρώτη δεν είχα κανένα πρόβλημα. Το μόνο πρόβλημα όταν είχα ρυθμίσει ομιλία και μηνύματα στη δεύτερη, την Cosmote, και τα δεδομένα στην πρώτη, τη vodafone, έμπαινε στο ίντερνετ αλλά αργούσε πολύ. Η δοκιμές έγιναν τόσο με ενεργοποιημένα τα δεδομένα εξ αρχής (δηλαδή πριν κλείσω τη συσκευή ήταν ενεργά και ανοίγοντάς την μετά ήταν πάλι ενεργά τα δεδομένα) είτε ενεργοποιώντας τα μετά (δηλαδή τα απενεργοποιούσα πριν κλείσω τη συσκευή και τα ενεργοποιούσα περίπου 30-40 δευτερόλεπτα από τη στιγμή που έβλεπα τα εικονίδια μπροστά μου μετά το άνοιγμα). Αλλάζοντας τις sim όπως ήταν στην αρχή, παρατήρησα κάτι το οποίο ξέχασα να αναφέρω στο αρχικό post. Το πρόβλημα εμφανίζεται μόνο όταν η Vodafone είναι δεύτερη, τα δεδομένα κινητού είναι κλειστά, για την ομιλία και τα μηνύματα είναι επιλεγμένη η πρώτη, η Cosmote, και ενεργοποιώ για τα δεδομένα τη Vodafone. Αν τα δεδομένα είναι ενεργά στο άνοιγμα της συσκευής δεν έχω πρόβλημα. Αυτό με κάνει να καταλάβω ότι κάτι πάει στραβά με το πως διαχειρίζεται η συσκευή τη sim της Vodafone. Δεδομένου ότι δεν είχα αντίστοιχο πρόβλημα όταν ήταν ανάποδα οι sim, να υποθέσω ότι το πρόβλημα είναι της Vodafone;
panos- Δημοσ. 14 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2016 Δοκίμασε να βάλεις την Vodafone 2η και να μην ορίσεις Για ομιλία, λογικά υπάρχει ερώτηση πάντα. Δοκίμασε να βγάλεις την COSMOTE, η βάλε την Vodafone και ομιλία και Ίντερνετ και δες πως πάει. Παίξε γενικά με τις θέσεις, κάρτες, ρυθμίσεις. Μπορεί να φταίει και η SIM. Τι SIM είναι;
doctorized Δημοσ. 15 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 15 Αυγούστου 2016 Μπορεί να φταίει και η SIM. Τι SIM είναι; Τη sim της Vodafone την πήρα τον Οκτώβρη του 2015 και είναι από αυτές που είναι κανονικού μεγέθους sim (δεν ξέρω αν έχει κάποιο συγκεκριμένο όνομα) και μπορεί να γίνει τόσο τόσο micro sim που παίρνει το κινητό όσο και ένα ενδιάμεσο μέγεθος. Η sim της Cosmote αγοράστηκε πριν 2 μήνες μαζί με το κινητό.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα