telisgr Δημοσ. 14 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2016 Καλημερα παιδια. Θελω να αγορασω ενα ups για το pc και οχι μονο...... Πανω του θα συνδεθουν pc, οθονη, τρεις εξωτερικοι σκληροι, modem/router(Thomson TG585), ηχεια και πολυμηχανημα. Επειδη εχω βαρεθει να αλλαζω ups καθε 3-4 χρονια, εχω καταληξει να παρω ενα της apc ή κατι εφαμιλλο σε ποιοτητα..... Εχω βρει αυτο αλλα δεν ξερω αν τα σηκωνει..... Καποια γνωμη για ποσα VA ή (και) Watt να ψαξω; Σημ.: i)Δεν παιζω παιχνιδια (αν παιζει καποιο ρολο) και η χρηση του εν λογω συστηματος ειναι ενος απλου μεσου χρηστη...... ii)Ψαχνω για κατι, οσο πιο οικονομικο γινεται, με τις ως ανω προδιαγραφες.... .... Ευχαριστω για οποια γνωμη......
Alphaleader Δημοσ. 14 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2016 1) και πολυμηχανημα και ηχεια πανω σε UPS? Μηπως παρεξηγεις την χρηση του? 2) Αλλαζεις UPS ανα 3-4 χρονια? Για ποιο λογο? Σταματαν να δουλευουν? 3) Αυτο που βρηκες ειναι backup ups. Οχι line interactive. Δε σου κάνει για PC. Επισης ειναι πολυ μικρο για τις ενεργειακες απαιτησεις σου. Παιξε με αυτο το configurator για να δεις τι UPS χρειαζεσαι: https://powerquality.eaton.com/UPS/selector/by_WorkStation.asp 1
Vasilis 07 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2016 3) Αυτο που βρηκες ειναι backup ups. Οχι line interactive. Δε σου κάνει για PC. Επισης ειναι πολυ μικρο για τις ενεργειακες απαιτησεις σου. Μια χαρά κάνει και αυτή η σειρά για PC. Το ότι λέει backup ups δεν σημαίνει κάτι. Απλά το συγκεκριμένο είναι πολύ μικρό. 2
telisgr Δημοσ. 14 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 14 Αυγούστου 2016 (επεξεργασμένο) 1) και πολυμηχανημα και ηχεια πανω σε UPS? Μηπως παρεξηγεις την χρηση του? 2) Αλλαζεις UPS ανα 3-4 χρονια? Για ποιο λογο? Σταματαν να δουλευουν? 3) Αυτο που βρηκες ειναι backup ups. Οχι line interactive. Δε σου κάνει για PC. Επισης ειναι πολυ μικρο για τις ενεργειακες απαιτησεις σου. Παιξε με αυτο το configurator για να δεις τι UPS χρειαζεσαι: https://powerquality.eaton.com/UPS/selector/by_WorkStation.asp i) Το βαζω για προστασια απο τις διακυμανσεις του ρευματος. Οπως και απο τις συχνες διακοπες τις ΔΕΗ.... ii) Για να σου πω την αληθεια τα δυο πρωτα δεν θυμαμαι τον λογο.... Το τελευταιο οταν πηγα να το αλλαξω μπαταρια, την "εφαγε" την καινουρια σε δυο μερες. Ειπα οτι θα ηταν προβληματικη η μπαταρια και το πηγα σε εναν γνωστο μου τεχνικο, εβαλε κι αυτος δικια του (καινουρια) και την αποφορτησε κι αυτη σε 2-3 μερες ..... iii) Γραφει: " Τεχνολογία: Line Interactive." οποτε υποθετω οτι μου κανει...... Το οτι ειναι μικρο την ψηλιαστηκα, οποτε γι' αυτο ρωταω "....για ποσα VA ή (και) Watt να ψαξω;" κατα την γνωμη σας;...... Ετρεξα το configurator που μου προτεινεις και βγαζει οτι θα χρειαστω κατι σε: Rating (VA/Watts) 1500/900, που νομιζω οτι ειναι υπερβολικο....Εκτος αν εκανα καμια μλκ... ... Για το αμεσως επομενο, τι λετε; Επεξ/σία 15 Αυγούστου 2016 από telisgr
Vasilis 07 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2016 Αν είναι σωστός ο υπολογισμός τότε πας εδώ http://www.e-shop.gr/apc-bx1400ui-back-ups-1400va-700w-230v-avr-6-iec-sockets-p-PER.664344 Υπόψιν αυτά που παραθέτεις είναι με υποδοχές IEC. 1
telisgr Δημοσ. 14 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 14 Αυγούστου 2016 Αν είναι σωστός ο υπολογισμός τότε πας εδώ http://www.e-shop.gr/apc-bx1400ui-back-ups-1400va-700w-230v-avr-6-iec-sockets-p-PER.664344 Υπόψιν αυτά που παραθέτεις είναι με υποδοχές IEC. Αυτο ειναι που δεν ξερω, γιατι θεωρω οτι τα 1500VA/900Watts ειναι υπερβολικα, αλλα επειδη δεν ειμαι ιδιαιτερος γνωστης, γι' αυτο ρωταω..... Και σε ευχαριστω για την επισημανση, αλλα χρειαζομαι υποδοχες IEC, αφου και το προηγουμενο τετοιες ειχε και αναγκάστηκα να μετατρεψω ολα τα φις σε IEC.......
Alphaleader Δημοσ. 14 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2016 Μια χαρά κάνει και αυτή η σειρά για PC. Το ότι λέει backup ups δεν σημαίνει κάτι. Απλά το συγκεκριμένο είναι πολύ μικρό. σωστος! Λαθος μου. Απο το backup ups το μυαλο μου πηγε στα standby! 1
malmsteen1984 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2016 https://www.skroutz.gr/s/374107/CyberPower-Adaptive-Sinewave-CP1300EPFCLCD.html https://www.skroutz.gr/s/374105/CyberPower-Adaptive-Sinewave-CP1500EPFCLCD.html line interactive και sinewave! εφάμιλλο του apc 1
telisgr Δημοσ. 14 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 14 Αυγούστου 2016 Σ' ευχαριστω πολυ, αλλα ξεφευγει πολυ απο τον προϋπολογισμο μου ... ........
BlueBlood7 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2016 Ρε αδερφέ αν δεν γράψεις από τι αποτελείται το μηχάνημά σου πως θα ξέρουμε πόσο μεγάλο η μικρό ups θέλεις?
telisgr Δημοσ. 15 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 15 Αυγούστου 2016 Ρε αδερφέ αν δεν γράψεις από τι αποτελείται το μηχάνημά σου πως θα ξέρουμε πόσο μεγάλο η μικρό ups θέλεις? Φιλε μου αν δεις το πρωτο post, εκει γραφω τι θα συνδεθει πανω του. Εκτος αν θελεις καποια προσθετη πληροφορια, οποτε ευχαριστως να στη δωσω......
tarantules Δημοσ. 15 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2016 Φιλε μου αν δεις το πρωτο post, εκει γραφω τι θα συνδεθει πανω του. Εκτος αν θελεις καποια προσθετη πληροφορια, οποτε ευχαριστως να στη δωσω...... Στη θέση σου θα αγόραζα πρώτα ένα μετρητή ρεύματος , θα τον έβαζα πριν το πολύπριζο και πάνω στο πολύπριζο θα έβαζα όλες τις συσκευές που με ενδιαφέρει να βάλω πίσω από ένα UPS για να δω πόση είναι η πραγματική κατανάλωση.(Υπόψην , άλλη κατανάλωση έχει ένα pc όταν απλά σερφάρεις στο internet με μια μόνο φορτωμένη σελίδα και άλλη όταν παίζεις ένα παιχνίδι). Εαν σε ενδιαφέρει βέβαια να κάνεις σωστή δουλειά και να διαλέξεις τα σωστά VA για το UPS που προτίθεσαι να πάρεις. 2
BlueBlood7 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2016 Φιλε μου αν δεις το πρωτο post, εκει γραφω τι θα συνδεθει πανω του. Εκτος αν θελεις καποια προσθετη πληροφορια, οποτε ευχαριστως να στη δωσω...... Μα τι γράφεις στο 1ο post? Γράφεις το σύστημα? 1
telisgr Δημοσ. 15 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 15 Αυγούστου 2016 Μα τι γράφεις στο 1ο post? Γράφεις το σύστημα? Συγνωμη δεν καταλαβα οτι αυτο εννοουσες....... Επεξεργαστης AMD Phenom II X4 965 Processor, 3400 Mhz Μητρικη Gigabyte GA-790XTA-UD4 Μνημη 8gb Ενας σκληρος SSD και δυο HDD Τροφοδοτικο Toughpower QFan CableManagement 650W Καρτα γραφικων AMD Radeon HD 5700 Series κι αν θες κατι αλλο, εδω ειμαστε..... ....... Στη θέση σου θα αγόραζα πρώτα ένα μετρητή ρεύματος , θα τον έβαζα πριν το πολύπριζο και πάνω στο πολύπριζο θα έβαζα όλες τις συσκευές που με ενδιαφέρει να βάλω πίσω από ένα UPS για να δω πόση είναι η πραγματική κατανάλωση.(Υπόψην , άλλη κατανάλωση έχει ένα pc όταν απλά σερφάρεις στο internet με μια μόνο φορτωμένη σελίδα και άλλη όταν παίζεις ένα παιχνίδι). Εαν σε ενδιαφέρει βέβαια να κάνεις σωστή δουλειά και να διαλέξεις τα σωστά VA για το UPS που προτίθεσαι να πάρεις. Εχεις απολυτο δικιο, δεν το σκεφτηκα αυτο! Κι εχω ηδη εναν μετρητη, για να χρησιμοποιησω.....να 'σαι καλα......
Formation Δημοσ. 16 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2016 Δεν κοιτάμε ποτέ VA rating στο UPS λόγο pF rating. Κοιτάμε πάντα Watt rating. Είναι και πιο εύκολο έτσι να κάνουμε σύγκριση απαιτήσεων ισχύος.Voltampere=Aparent power Watt=Real power 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα