mentoras99 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2016 Ανοίγω αυτό το θέμα, για να συζητάμε θέματα ότι έχει σχέση με την κίνησή μας ως οδηγοί στις εθνικές οδούς της Ελλάδας, αλλά και όλες τις συναφείς ανάγκες μας ως άνθρωποι και όχι μονο ως οδηγοί.Νομίζω ότι οι εθνικές οδοί, παλαιές αλλά και νέοι αυτοκινητοδρομοι οπου υπαρχουν ή κατασκευάζονται, ειναι ενα ξεχωριστο κεφαλαιο στην ‘οδηγική’ μας ζωη.Υπαρχουν πολλα που μπορουν να συζητηθουν, και θα φανουν στην πορεία.Καλο ξεκινημα! —---------Ξεκινω εγω με καποιες ερωτησεις:- Το θεωρειται φυσιολογικο, στους νεους αυτοκινητοδρομους(εγνατια, κορινθος-αθηνα, η νέα ιονια κλπ) να εχει πολυ αραιες στασεις/parking για αναπαυση, wc κλπ; Θυμαμαι περυσι περνωντας την Εγνατια, ρωτω στο…Μετσοβο στα διοδια που μπορω νομιμως να σταματησω για την αναγκη μου, και μου ειπε στην …Κοζανη! Δυο ωρες μετα, σε ενα προκατ κακοφτιαγμενο σπιτακι(ιδια σαν αυτα σε κορινθο-αθηνα), μες τον ηλιο, αγκαλια με καμια εικοσαρια νοματαιους(σερβοι, σκοπιανοι κλπ), και ολα αυτα 1,5 ωρα αν θυμαμαι καλα απο εκει που το ειχα αναγκη! Εγω παντως προτιμουσα παρκιγκ καθε λιγα χιλιομετρα οπως ηταν στις παλιες εθνικες οδους… Επισης, ακομη και για να παρεις ενα καφε ή να φας κατι, πολυ λιγοτερες επιλογες. Καταλαβαινω οτι πλεον θεωρουνται 'κλειστοι' αυτοκινητοδρομοι, αλλα το να δινεις επιλογες (αυτονοητες!) στους οδηγους, δεν ειναι πολυτελεια...- Στον αξονα Λιβαδεια/Θηβα-Αραχωβα-Γαλαξιδι κλπ, αν ως οδηγος νιωσεις κουραση και θελησεις να πας σε ξενοδοχειο, εννοω χωρις πολλα-πολλα, κοντα στην εθνικη οδο, ευκολα/γρηγορα κλπ, τι θα προτεινατε; Σε περιπτωση που δεν ξερει καποιος τιποτε σχετικο, βαζεις πχ pois στο gps και οτι κατσει; 1
torq Δημοσ. 14 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2016 εμένα αυτό που μου αρέσει τώρα με την κρίση είναι ότι έχει μειωθεί πολύ η κίνηση στους αυτοκινητοδρόμους. ειδικά τη νύχτα κάνω κάτι ταξίδια ... το τελικιάζω το αυτοκίνητο αλλά και τη μέρα μπορεί να κινείσαι για χιλιόμετρα και να δεις 1-2 αυτοκίνητα μερικές φορές. απόλαυση.... βέβαια η χαρά κόβεται ότι συνειδητοποιείς ότι πρέπει να σταματάς κάθε μισή ώρα για διόδια. όσο για τα παρκινκγ που λες δε το έχω παρατηρήσει διότι δε σταματάω ποτέ. ελάχιστες εξαιρέσεις
stelios18120 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2016 Το θεμα με τα διόδια έχει παραγινει στις εθνικές οδούς Μέχρι να φτάσω χαλκιδικη εδώσα σε διόδια όσα θα έδινα αν είχα πάρει αεροπλάνο. 3 1
agamoi-thytai Δημοσ. 14 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2016 Έχετε το νου σας τις κάμερες. Λειτουργούν αρκετές. Πριν 10 μέρες μου έδειξε φώτο ένας γνωστός.
zio10 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2016 εμένα αυτό που μου αρέσει τώρα με την κρίση είναι ότι έχει μειωθεί πολύ η κίνηση στους αυτοκινητοδρόμους. ειδικά τη νύχτα κάνω κάτι ταξίδια ... το τελικιάζω το αυτοκίνητο αλλά και τη μέρα μπορεί να κινείσαι για χιλιόμετρα και να δεις 1-2 αυτοκίνητα μερικές φορές. απόλαυση.... βέβαια η χαρά κόβεται ότι συνειδητοποιείς ότι πρέπει να σταματάς κάθε μισή ώρα για διόδια. όσο για τα παρκινκγ που λες δε το έχω παρατηρήσει διότι δε σταματάω ποτέ. ελάχιστες εξαιρέσεις Εγώ έχω προσέξει ότι έχουν μειωθεί οι ταχύτητες τα τελευταία χρόνια (για μείωση της κατανάλωσης). Το θεμα με τα διόδια έχει παραγινει στις εθνικές οδούς Μέχρι να φτάσω χαλκιδικη εδώσα σε διόδια όσα θα έδινα αν είχα πάρει αεροπλάνο. Όντως, πολλά διόδια! Από Κατερίνη - Πειραιά μπορεί να είναι και 25-30€! Ωραίος δρόμος όμως. Ανοίγω αυτό το θέμα, για να συζητάμε θέματα ότι έχει σχέση με την κίνησή μας ως οδηγοί στις εθνικές οδούς της Ελλάδας, αλλά και όλες τις συναφείς ανάγκες μας ως άνθρωποι και όχι μονο ως οδηγοί. Νομίζω ότι οι εθνικές οδοί, παλαιές αλλά και νέοι αυτοκινητοδρομοι οπου υπαρχουν ή κατασκευάζονται, ειναι ενα ξεχωριστο κεφαλαιο στην ‘οδηγική’ μας ζωη. Υπαρχουν πολλα που μπορουν να συζητηθουν, και θα φανουν στην πορεία. Καλο ξεκινημα! —--------- Ξεκινω εγω με καποιες ερωτησεις: - Το θεωρειται φυσιολογικο, στους νεους αυτοκινητοδρομους(εγνατια, κορινθος-αθηνα, η νέα ιονια κλπ) να εχει πολυ αραιες στασεις/parking για αναπαυση, wc κλπ; Θυμαμαι περυσι περνωντας την Εγνατια, ρωτω στο…Μετσοβο στα διοδια που μπορω νομιμως να σταματησω για την αναγκη μου, και μου ειπε στην …Κοζανη! Δυο ωρες μετα, σε ενα προκατ κακοφτιαγμενο σπιτακι(ιδια σαν αυτα σε κορινθο-αθηνα), μες τον ηλιο, αγκαλια με καμια εικοσαρια νοματαιους(σερβοι, σκοπιανοι κλπ), και ολα αυτα 1,5 ωρα αν θυμαμαι καλα απο εκει που το ειχα αναγκη! Εγω παντως προτιμουσα παρκιγκ καθε λιγα χιλιομετρα οπως ηταν στις παλιες εθνικες οδους… Επισης, ακομη και για να παρεις ενα καφε ή να φας κατι, πολυ λιγοτερες επιλογες. Καταλαβαινω οτι πλεον θεωρουνται 'κλειστοι' αυτοκινητοδρομοι, αλλα το να δινεις επιλογες (αυτονοητες!) στους οδηγους, δεν ειναι πολυτελεια... - Στον αξονα Λιβαδεια/Θηβα-Αραχωβα-Γαλαξιδι κλπ, αν ως οδηγος νιωσεις κουραση και θελησεις να πας σε ξενοδοχειο, εννοω χωρις πολλα-πολλα, κοντα στην εθνικη οδο, ευκολα/γρηγορα κλπ, τι θα προτεινατε; Σε περιπτωση που δεν ξερει καποιος τιποτε σχετικο, βαζεις πχ pois στο gps και οτι κατσει; Έχεις δίκιο, λίγα μαγαζιά και λίγα πάρκινγκ. Ελπίζω να αλλάξει σύντομα αυτό με τα μαγαζιά. 1
panos2171 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2016 Aν ξεκινήσετε από Βέροια προς Κοζάνη ή γενικά χρησιμοποιήσετε εκείνο το κομμάτι της Εγνατίας Οδού να έχετε σίγουρα καύσιμο ή τουλάχιστον το τηλέφωνο ώστε να τους καλέσετε να σας φέρουν. Τα κίτρινα βανάκια έχουν πάντα μπετόνια γιατί βενζινάδικο δεν έχει πουθενά!!! Το μόνο καλό κομμάτι από άποψη παρκινγκ, WC, πρατηρίων, φαγητού είναι η Ε.Ο από Θεσσαλονίκη μέχρι Αλεξανδρούπολη. 3
liakinen Δημοσ. 14 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2016 Aν ξεκινήσετε από Βέροια προς Κοζάνη ή γενικά χρησιμοποιήσετε εκείνο το κομμάτι της Εγνατίας Οδού να έχετε σίγουρα καύσιμο ή τουλάχιστον το τηλέφωνο ώστε να τους καλέσετε να σας φέρουν. Τα κίτρινα βανάκια έχουν πάντα μπετόνια γιατί βενζινάδικο δεν έχει πουθενά!!! Το μόνο καλό κομμάτι από άποψη παρκινγκ, WC, πρατηρίων, φαγητού είναι η Ε.Ο από Θεσσαλονίκη μέχρι Αλεξανδρούπολη. Πολύ σωστή συμβουλή. Είμαι από τα μέρη και το γνωρίζω από πρώτο χέρι. Βενζινάδικο γιοκ στο κομμάτι Βέροια - Κοζάνη.
odysseys77 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2016 Εγώ έχω προσέξει ότι έχουν μειωθεί οι ταχύτητες τα τελευταία χρόνια (για μείωση της κατανάλωσης). Όντως, πολλά διόδια! Από Κατερίνη - Πειραιά μπορεί να είναι και 25-30€! Ωραίος δρόμος όμως. Έχεις δίκιο, λίγα μαγαζιά και λίγα πάρκινγκ. Ελπίζω να αλλάξει σύντομα αυτό με τα μαγαζιά. Πολύ ωραίος δρόμος συμφωνώ.... Χαλάλι τα διόδια. Περνάς από Σκοτίνα,Πλαταμώνα, αν ζήσεις πας για Τέμπη και αν πάλι ζήσεις και εκεί ξανά πληρώνεις για να συνεχίσεις. Αφού φυσικά κανεις 80 χλμ σε μια ώρα και κάτι. Ότι να ναι μου φαίνεται....
zio10 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2016 Πολύ ωραίος δρόμος συμφωνώ.... Χαλάλι τα διόδια. Περνάς από Σκοτίνα,Πλαταμώνα, αν ζήσεις πας για Τέμπη και αν πάλι ζήσεις και εκεί ξανά πληρώνεις για να συνεχίσεις. Αφού φυσικά κανεις 80 χλμ σε μια ώρα και κάτι. Ότι να ναι μου φαίνεται.... Εκτός από το κομμάτι των Τεμπών δεν θυμάμαι άλλο άσχημο κομμάτι ρε συ...
panos2171 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2016 Aν πας πίσω από τα Τέμπη παραλιακά ναι είναι ωραίο κομμάτι αλλιώς χάλια, δεν έχει τίποτα.
odysseys77 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2016 Εκτός από το κομμάτι των Τεμπών δεν θυμάμαι άλλο άσχημο κομμάτι ρε συ... Απο Μακρυχώρι Λάρισας μέχρι Σκοτίνα είτε από πάνω ή από τα παράλια, ο δρόμος ειναι χάλια. Συνέχεια ατυχήματα θανατηφόρα. Κακοτεχνίες, ατελείωτα έργα, κακή οδική συμπεριφορά, μόνο λίγα απο τα αίτα της κατα τα άλλα εθνικής οδού για την οποία πληρώνεις σε αυτό μόνο το κομμάτι 2 φορές διόδια 1
zio10 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2016 Απο Μακρυχώρι Λάρισας μέχρι Σκοτίνα είτε από πάνω ή από τα παράλια, ο δρόμος ειναι χάλια. Συνέχεια ατυχήματα θανατηφόρα. Κακοτεχνίες, ατελείωτα έργα, κακή οδική συμπεριφορά, μόνο λίγα απο τα αίτα της κατα τα άλλα εθνικής οδού για την οποία πληρώνεις σε αυτό μόνο το κομμάτι 2 φορές διόδια Τι να σου πω, πιθανό να έχεις δίκιο! Πριν 4-5 μήνες έκανα τη διαδρομή και θυμάμαι γενικά ότι μου άρεσε ο δρόμος, χωρίς να θυμάμαι λεπτομέρειες. Ίσως παίζει ρόλο που ήταν και νύχτα και δεν είχε κίνηση!
NikosKallithea Δημοσ. 14 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2016 Εμενα αυτο που μου αρέσει στις εθνικες ειναι αυτα το ωαια κουβούκλια που για να τα περασεις θελεις πχ αθημα θεσσαλονικη 30+ ευρω και που καθε φορα που περναω αυξανονται με ενα μαγικο τρόπο
mentoras99 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2017 Μέλος Δημοσ. 7 Μαρτίου 2017 Φτασαμε στο 2017, για να αποκτησει σχεδον η μιση Ελλαδα, επιτελους αυτοκινητοδρομους.... Εργα υποδομων που επρεπε να εχουν γινει τουλαχιστον 30-40 χρονια πριν... Καλλιο αργα παρα ποτε, τι αλλο να πει κανεις στην Ελλαδα;;;; Ιόνια οδός, Ολύμπια οδός.
YourTrueLegend Δημοσ. 7 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2017 Το θεμα με τα διόδια έχει παραγινει στις εθνικές οδούς Μέχρι να φτάσω χαλκιδικη εδώσα σε διόδια όσα θα έδινα αν είχα πάρει αεροπλάνο. Yπαρχει παντα η επιλογη της παλαιας εθνικης οδου. Επισης υπαρχει και η επιλογη του "δεν πληρωνω". Oh wait. Γενικα ετσι εχει το πραγμα. Η πας γρηγορα ξεκουραστα και με ασφαλεια απο τους νεους αυτοκινητοδρομους πληρωνοντας το αντιστοιχο οικονομικο ανταλλαγμα, ή πας απο το δρομο που πηγαινες μεχρι πριν μερικα χρονια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα